Scaun moale,urat mirositor
Fetelor,spuneti-mi si mie ce sa fac?
Fata mea 1,6 ani a facut scaune moi si cu miros de ou clocit.I-am dat Sumetrlim si am rezolvat problema,am facut copro si totul era O.K.,dar dupa o saptamana se repeta povestea.
Ce sa fac?? Doctorul este in concediu.
Nu vrea sa bea nimic{doar Tedy,dar nu-i mai dau pt. ca s-a facut portocalie}.Daca nu-i mai dau lapte ce sa-i dau?? Ea bea bebelac,dar eu am senzatia ca-i si de la lapte.
Iertati-ma daca nu sunt prea coerenta,dar sunt disperata,imi este frica sa nu se deshidrateze.
Nu are nici pofta de mancare. Va multumesc pt. intelegere.
Raspunsuri
alssa spune:
Daca vezi ca se deshidrateaza (in momentul in care gurita incepe sa-i miroasa a acetona esti cam pe ultima suta de metri) ia de la farmacie pastile de Gesol. Este o solutie speciala de hidratat cu care scapi de (Doamne Fereste) perfuziile din spital. O pastila efervescenta (se topeste dar nu este o bautura acida) intr-o 100 de ml de apa fiarta si racita. Ii dai cite o lingurita pina termina suta aia de ml. Nu o forta. Doar o lingurita, poti sa-i picuri si cu o siringa in coltul gurii cind nu e atenta (eu asa ii faceam Clarei... la ea era crima si pedeapsa in astfel de momente, mai ales ca nu e deloc prietena cu lichidele)..
asta pentru hidratare...
in rest, nu stiu ce sa zic. Tu stii mai bine ce-i dai... Dar e sigur sa renunti la saracia aia de Tedy :(
Alssa si Clara (1 an si 8 luni)
acinorev spune:
nu cumva ii iese vreo maseluta? eu am fost cu teo la doctor cu aceleasi simptome. mi-a spus ca e de la maselele - cele 4 - care ieseau toate odata. zicea ca mirosul urat e caracteristic perioadelor cand ies dinti. mentionez ca pana atunci nu a avut probleme la iesirea dintilor.
mi-a spus sa nu-i mai dau lapte cateva zile. in schimb, mucilagiu de orez, morcov fiert, ou fiert tare, uscaturi (biscuiti, sticsuri). neaparat smecta.
sanatate multa!
alexuta spune:
Va multumesc din suflet.
I-am dat cu seringa putin smecta si am reusit sa o fac sa-mi bea 30 ml de babydrink.
O sa o las la noapte fara lapte,dar nu stiu ce o sa ma fac,pentru ca nu vrea mucilagiu de orez.
ivonica spune:
Am patit-o de curand...I-am dat Biseptol pastilute(dr a zis ca merge mai bine decat siropelul,care e duuulce ,are arome,conservanti) si Colistin.In plus,regim:12 ore numai ceai de menta cu GESOL,fara lapte,apoi 24 de ore numai supa de morcovi +ceai de menta.A fost un chin,i le dadeam,ziua si noaptea,cu seringa de la nurofen.Iar ea,bebelusa mica,ma tragea de bluze ca s-o las sa suga.Eu as zice sa nu-i mai dai nici tu lapte,pana-si revine putin,cel mult lapte special,o perioada.Sa va faceti bine,da?
mamicaluitheo spune:
cate scaune are pe zi???
daca are multe fa-i de urgenta inca o coprocultura la institutul cantacuzino...............
nu vreau sa te sperii dar asa am patit cu baietelul meu cel mic la aproape 2 ani.si am intrat in spital cu o stare de deshidratare acut de 6-7 % .,4 zile si 4 noptri a stat mitittelul cu perfuzii..si ca sa aflu dupa cateva zile ca avea un microb tare nasol, ca se mirau toti medicii de unde l-a luat.
pseudomonas aeruginosa se numea.........
i-au facut si antibiograma si daca poti sa crezi dupa 2 zile de antibioticul pe care mergea , acel microb s-a facut rezistent si a trebuit sa repete analiza.........a iesit asa cum ti-am zis rezistent la primul pe care i l-au dat si am inceput cu ciprofloxacina pe gura si injectii in fundulet si vene....
sper sa nu fie asa si la voi.......
sanatate multaaaa de tot va doresc
andreea mami de theo si de florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo
sinzi_ana spune:
Daca crezi ca e de la lapte poti sa ii dai lapte HN (special pentru bolile diareice) de la humana sau milupa. (nu stiu daca au si alte marci)
Ca sa o hidratezi mai bine poti sa ii cumperi niste pastile efervescente pentru hidratare (se gasesc la farmacii) nu au gust bun, dar isi fac efectul mai bine decat lichidul obisnuit!
Sinzi si DAvid
alexuta spune:
Va multumesc din suflet.
Acum este ceva mai bine'nu a mai facut asa moale si nu mai este nici asa urat mirositor.
Nu are acum decat 4 scaune pe zi,dar nici nu mananca prea bine.
Va doresc la toti multa sanatate si va mai tin la curent daca mai este vre-o problema.
cleo35 spune:
Te sfatuiesc sa ii tii un regim pe o perioada mai lunga de timp. Chiar daca are scaun normal, pastreaza-i regimul alimentar citeva zile, altfel s-ar putea sa reapara scaune proaste. E valabil si cind cauza scaunelor proaste sunt dintii, de fapt orice tulburare de digestie indiferent de cauza trebuie tratata cu grija si rabdare, altfel poate lasa urme. Incearca sa ii dai cu biberonul un piure mai diluat de morcovi fierti bine in apa cu sare sau chiar numai zeama strecurata de la supa de morcovi. In bolile diareice copii prefera mincarea sarata si chiar le face bine. Nu trebuie insa exagerat. Cu rabdare incearca pina ajungi la combinatia pe care o accepta. Chiar daca ti se pare ciudat sfatul meu, totusi ti-l spun: e mai bine sa infometezi copilul, chiar daca ti se rupe sufletul, decit sa-l fortezi sa manince ce crezi tu ca ar fi bine pentru el. Daca maninca la intervale mai mari de timp, stomacul are timp sa digere si copilului i se face foame. Dupa un timp vei vedea ca va accepta orice mincare cu placere. Am sa-ti povestesc acum patania mea: fetita mea a avut scaune mai moi, nu lichide, si nu mai avea pofta de mincare. Pina sa iasa rezultatul la coprocultura (dureaza 72 de ore) doctorul i/a prescris regim dur. Ulterior coprocultura i-a iesit negativa, iar explicatia a fost ca un tratament prelungit cu antitermice luate pe gura (date pentru rosu in git, apoi pentru durerile de dinti) i-a iritat stomacul. Regimul a constat in: supa diluata de morcovi fierti in apa cu sare nu cu zahar) au inlocuit mesele de lapte de dimineata si seara. La ora zece - branza lactica cu mar copt.La ora 14.00 - supa de morcovi cu dovlecei, patrunjel si telina radacina si carne de pui fiarta separat. La ora 18.00 - o banana. La ora 19.30 - pilaf de orez cu morcovi. Intre mese: piine prajita, stiksuri, biscuiti fara gluten. In prima zi nu a vrut sa manince. A doua zi foarte putin si fara tragere de inima. Mi/a fost greu dar nu am fortat/o. Daca lua doua lingurite eram cit de cit linistita. Dar din a treia zi a inceput sa manince cum nu mai mincase pina atunci: cu pofta, masa devenise o placere. Regimul l/am mai largit putin cu branza telemea, desarata, cu paste fainoase. De abia dupa sapte zile i-am introdus cite putin lapte, diluat cu aceasi supa de morcovi, oua numai in preparate, rosii in ciorba, mere crude. Dupa doua saptamini am ajuns la alimentatia pe care o avea inainte. Partea buna care a ramas dupa aceasta poveste este ca maninca cu pofta si cu placere. Ceea ce am vrut sa spun este ca pentru un deranjament stomacal RELATIV banal, cel putin asa eram tentata sa cred, i s-a prescris copilului meu un regim alimentar destul de strict, dar care REPET i-a facut foarte bine Fetita mea avea aceeasi virsta cu a ta cind a avut aceasta problema. Iti doresc multa sanatate. Claudia