va rog sa ma ajutati!-teste de ovulatie

va rog sa ma ajutati!-teste de ovulatie | Autor: enina34

Link direct la acest mesaj

Fetelor, sunt noua pe acest site dar este un loc absolut minunat in care am cictit o gramada de lucruri si experiente interesante, utile si emotionante. De aceea am si eu o mare rugaminte la voi, as vrea daca se poate sa-mi explice si mie cineva cum functioneaza aceste teste de ovulatie.Eu nu am mai folosit niciodata pana acum un asemenea test, insa, citind ceea ce ati scris voi pe site, m-am hotarat sa fac si eu o testare de genul asta. Am cumparat un test "One Step Rapid Test" produs de AMERITEC USA, re 3 bucati.Ceea ce va rog sa-mi spune-ti si mie este cand trebuie exact6 folosit testul si cum imi pot da seama cand am ovulatia?!Si inca ceva,cand ar trebui exact sa pentru a avea sanse sa raman insarcinata?!...VA M,ULTUMESC MULT!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Bine ai venit pe forumul nostru, sedere placuta si scurta in zona aspirantelor.
Esti sigura ca ce ai tu acolo este test de ovulatie? Scrie pe el ca e pentru depistat ovulatia? In primul rand ca testele de ovulatie au 7 bucati nu 3, in al doilea rand One rapid test eu aici l-am vazut ca e test de droguri nu de ovulatie (nu mai zic de firma ca am dat cautare dupa Ameritec si produce echipamente de comunicatii, iar cealalta Ameritech pe care o stiu e ca Romtelecom din Ro).
Uite aici doua subiecte unde s-a discutat despre testele de ovulatie:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26839" target="_blank">Teste pentru depistat ovulatia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27208" target="_blank">Teste de ovulatie

Si ca sa raspund si la intrebare: testele de ovulatie masoara scurgerea de hormon luteinizant (LH) care ajuta foliculul format la inceputul ciclului menstrual sa se sparga si sa elibereze ovulul in trompe. De aici cam in maxim 24 ore are loc ovulatia. De aceea este indicat contact sexual cu o zi inainte de ovulatie pentru ca ovulul traieste putin si are nevoie ca spermatozoizii (care traiesc in medie 48 ore) sa fie deja depozitati in vagin.
Uite aici un link unde se vorbeste mai pe larg:
http://www.babyhopes.com/articles/ovulation-test-work.html
Succese depline!

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Parerea cosumatorilor nu e prea pozitiva in ceea ce priveste testele de ovulatie.
Eu ti-as sugera sa le folosesti impreuna cu monitorizarea temperaturii bazale. Testul de ovulatie indica cand ar trebui sa ai sex (pt ca vei ovula), iar cresterea temperaturii cand te poti opri din sex (pt ca ai ovulat deja si e prea tarziu pt conceptie).
Nu stiu ce teste anume ai luat tu, insa toate masoara cand se declanseaza hormonul LH. Dupa ce am prapadit o gramada de teste, am aflat secretul lor (cred eu). Ovulatia se produce in urmatoarele 24-72 de ore de cand culoarea liniei care indica cresterea hormonului LH ajunge asemanatoare daca nu chiar mai puternica decat linia de test. Cand vei incepe sa folosesti testele...vei constata ca in preajma ovulatiei va apare mereu o liniutza roza, insa in cazul asta spre deosebire de testele de sarcina, intesitatea liniutei iti da momentul ovulatiei.
Cand ar trebui sa le folosesti?...asta depinde de cate zile este ciclul tau lunar, si daca este regulat. In general lumea foloseste in medie cam 5 teste pe luna. In instructiunile testelor mele zice ca daca ai un ciclu de 28 de zile sa incepi sa testezi in ziua 11.
Mai e un secret cu aceste teste...contrar testului de sarcina pe care era recomandat sa-l faci cu prima urina, acest test e recomandat sa-l faci dupa ora pranzului, si daca e posibil sa nu bei multe lichide si sa astepti 2-3 ore si apoi sa-l faci.
Sper sa-ti fie de ajutor informatiile.
iti doresc bafta si un bebelush cat mai curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enina34 spune:

Felicity...iti multumesc din suflet pentru lamuririle primite...ufff...e atat de greu cu toate "procedurile" astea pt bebe...eu sunt "novice" in tratamente, masuratori de temperaturi si alte muncu sisifiene care insotesc drumul pana la si de aceea mi-se pare ca sunt penibila si infantila punand atatea intrebari legate de amanutele acestea...Noi incercam de 15 ani sa avem un bebe..insa...pana acum nu s-a intamplat..cu toate ca in urma cu 10 ani am facut si eu o paparoscopie celioscopica pentru trompe si multe perfuzii tubare...apoi..cand am descoperit ca sotul meu avea probleme mari cu spermograma am facut o stare depresiva si am renuntat sa mai fac ceva...el este un timp mai ciudat, incapatanat si reticent la tratamente..insa...de acum un an am reinceput tratamentele si investigatiile pentru bebe...eu am 36 de ani iar el azi face 37..deci..timpul nu mai poate fi foarte generos cu noi....acum o luna am descoperit site-ul asta formidabil si am inceput sa facem un tratament naturist cu Napraznic(capsule), Cretisoara+ Coada soricelului+Coda calului+Galbenele (ceaiuri pe care le beau eu), Kamayani,Tinctura de zmeur (pt ca am un uter fibromatos) iar sotului ii dau Napraznic, Potent POWER si mai nou luam amndoi vitamina C pentru ca am citit tot aici pe forum ca este f f bune pentru sterilitate...testele de ovulatie am inceput sa le folosec cam de 4 zile...din ziua a 11-a (ciclul meu varieaza intre 26-28 de zile)si tot din acel moment am inceput sa-mi iau si temperatura bazala .Graficul de temperatura ar arata cam asa: a11a zi-36.6 ;a12a zi-36.5 ;a13a zi-36.6 ; a14a zi (azi)36.8....Testele de oculatie le-am facut in toate aceste zile si nu a aparut decat liniuta din dreptul benzii de control (C).Din cate inteleg de le tine eu ar trebui sa am contacte sexuale inaintea momentului in care temperatura se ridica la 37 sau peste, pentru ca s-a produs ovulatia. Eu incerc sa inteleg cat mai bine toate mecanismele astea, dar probabil ca-mi va mai lua ceva vreme pana voi fi pusa f f bine la punct cu toate aceste aspecte. Oricum, eu iti multumesc mult inca o data si sper ca in curand sa citesc si despre tine pe forum ca esti superrr fericita!! Te sarut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_nicol spune:

Buna seara, si eu am dat o groaza de bani pe ele, am devenit clientul fidel al farmaciei din vecinatatea firmei, am epuizat stocul, si..... ce sa vezi, nimic bai frate , dar nimic, adica eu nu sunt sunt fertila niciodata, din ce rezultate au iesit adica 1 linie tot timpul.
Bai sunt niste prostii care te fac sa arunci cu banii si sa devii sclavul unor bucati de hatie, realitatea tot afara este, parerea mea,
Presteaza in fiecare zi daca se poate si atunci poti sa fii sigura ca nu ai ratat nici o zi
Pa
SUCCES, si eu sunt in aceeasi barca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Buna !

si eu am folosit si m-am lasat pagubasa, o singura data a iesit ca lumea. Cel mai bine este conform celor citite de mine, sa "prestezi" din a 9-a in a 18-a zi, dar atentie, din 2 in 2 zile, pentru ca zilnic nu este bine, calitatea "materialului" lasa de dorit asa de des. Bineinteles in functie de durata ciclului fiecarei persoane se poate ajusta aceasta perioada. Dar este un minim si un maxim pentru orice tip de ciclu.
Succes !
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

mai fetelor, s-a mai discutat despre asta, mai bine dati banii pe o ecografie.
daca ati gasit teste din astea sunteti dintr-un oras deci puteti. in bucuresti cu 160mii se poate face o eco vaginala langa giulesti, asa sunteti mai aproape de adevar.
si mai e ceva, ana nicol, nu stiu exact cum stai tu si nu-ti doresc pt nimic in lume, dar daca, doamne fereste, chiar nu ai ovulatie?

Mergi la inceput