Mamici de septembrie-octombrie 2004 (24)
Raspunsuri - Pagina 8
georgiana.david spune:
Naty, cred ca e prea mult 300 euro pentru o cezariana, eu ma gandeam la 150-200 euro iar la anestezist am auzit ca se da cam 1,5 mil lei. Voi ce ziceti fetelor?
Eu am o prietena care a nascut normal, cu acelasi medic, anul trecut, si i-a dat 100 euro si cica ar fi fost multumit.
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72
cristia spune:
Cali si bebelushul meu e cu capsorul in jos numai ca nu s-a decis inca pe ce parte sa stea: pana acum l-am simtit ba in stanga ba in dreapta - fapt confirmat si de doua echo consecutive.Majoritatea bebelushilor se intorc in jos incepand din luna a saptea. Mai bine sa se intoarca mai devreme zic eu, decat sa ne rugam de ei prin luna a 9a
Iylip: incearca si tu sa te menajezi mai mult ca bebe e mult mai important decat curatenia si renovarea! Nu poti plati o femeie sa te mai ajute? Am o prietena care a gasit o femeie sa o ajute la facut curatenie cu bani f putini (prietena mea tocmai a nascut si nu poate face nimic deocamdata). Ma gandesc si eu...
Blue: ce frumos ca ai fost la cursuri! Mi-ar placea si mie sa atiste si taticu' nostru la nastere! Dar cum e sensibilos tare la vederea sangelui, chiar si a unei picaturi, cred ca mai mult ar incurca...Deocamdata pe el nu prea-l atrage ideea tocmai din cauza ca se cunoaste si stie ce poate, dar mai vedem cum evolueaza lucrurile!
[/b]Geo: cata vreme tu te-ai simtit bine si pana acum cu tensiunea aia cred ca e OK. Asa cel putin am auzit si eu...Bafta la somn in continuare!
Cristiana si bebe din burtica (32 de saptamani si 1 zi)
Lucia spune:
Buna mamicilor,
Nu am mai intrat pe net de mult timp deoarece de pe 1 iulie am intrat in concediu de odihna si de acum voi intra in concediul prenatal. Suntem cam pe aceeasi lungime de unda, cu insomnii, lipsa puterii de a mai face ceva, greutate la mers si toate cele necesare unei sarcini incat sa nu uitam nici o clipa cum suntem. Baietelul meu este bine, acum doua saptamani am facut ecografie la dr. Pop si avea 900 g. Colul s-a cam scurtat ceea ce m-a facut sa ma linistesc si sa stau cat mai cuminte. De ingrasat m-am ingrasat 10 kg de la inceputul sarcinii, burtica este destul de mare si cel mai mult ma enevrveaza persoanele care spun ca mai am putin pana nasc fiindca burtica este mare si joasa. Asa am avut burta si la cealalta sarcina, joasa si am nascut exact in ziua in care implineam noua luni.
Naty, am citit ultimul tau mesaj si m-a surprins destul de mult pretul pe care il vehiculezi tu acolo. Mi se pare exagerat. Este totusi o cezariana, nu o interventie grea. Ma gandesc sa nu gresim si noi cand oferim sume destul de mari la doctori fiindca se vor invata asa.
Va doresc multa sanatate si sa auzim numai de bine.
mel_g spune:
Si eu cred ca este mult 300 EUR - totusi depinde de la dr la dr. Eu stiu unul care cere de la obraz 400 EUR pt cezariana. Anestezistul nu este clar mai mult de 1,5 mil lei. Si hartiute multe de 50.000 lei pt diverse. Dar pt mine este o dilema unde tinem banii si mobilul? Oare se fura in spital?
Pupici
Mel 32 sapt
join c spune:
Buna burticilor!
Pentru ca suntem noi in club este cazul sa ne prezentam:
-avem aproape 33 saptamani
-dpn=27 sept 2004
-nu stim ce suntem(B/F),deci va fi surpriza
-noaptea nu prea dormim
-mancarea nu prea ne place,desi puiutzului e foame,mami nu agreeaza nici un fel de mancare,asa ca mancam pentru ca asa trebuie
-avem prezentatie transversala
-si asteptam cu mare nerabdare momentul in care vom face cunostinta.
Daca ma puteti ajuta cu sfaturi ,pareri,astept raspunsurile voastre!
Mii de pupici!
marimar spune:
Fetelor,
Am facut un rezumat din articolul despre metodele de contraceptie
( scuze daca uneori am tradus aiurea):
Metode de contraceptie
I. Metode hormonale:
1. Injectia hormonala - cu progestogen ( in engleza, banuiesc ca in romana e progesteron)
- opreste producerea ovulelor
- se da in primele 5 zile de ciclu
- efect timp de 12 saptamini
Se recomanda femeilor care uita sa ia pilula, celor care ay dureri menstruale puternice si/sau cu flux mare
2.. Implantul ( nu a aparut inca in NZ) - e un tubulet subtire care se implanteaza sub pielea bratului si elimina progestogen
-efect timp de 3 ani
Se recomanda femeilor care nu pot folosi contraceptive cu estrogen
3. Pilula combinata - estrogen si progestogen
-opreste ovulul
-ingroasa mucusul cervical pentru ca sperma sa nu ajunga la ovul
Se recomanda femeilor care au avut chisturi ovariene sau fibroame, celor care au cicluri dureroase si/sau cu flux mare
4. Plasture hormonal ( nu a aparut inca in NZ)
- elibereaza estrogen si progestogen
- 1 plasture nou se aplica in fiecare sapt timp de 3 sapt. In saptamina 4 nu se aplica pt ca apare ciclul.
Se recomanda femeilor care uita sa ia pilula.
5. Pilula cu progestogen
- minipilula: ingroasa mucusul vaginal ptr a preveni sperma sa ajunga la ovul.
Se recomanda celor care nu pot lua pilule cu estrogen
II. Metode intrauterine
1. IUS ( Sistem intrauterin) : Se numeste Mirena, este un dispozitiv in forma de T care se fixeaza in uter [tr a preveni implantarea ovulului. Elibereaza progestogen.
- are efect timp de 5 ani
Se recomanda femeilor care au un ciclu dureros si cu flux puternic.
2. IUD. E un dispozitiv din materianl plastic sau din cupru care se fixeaza in uter si opreste sperma sa ajunga la ovul sau ovulul sa se implanteze.
- are efect timp de 3- 10 ani
Se recomanda femeilor care doresc sa evite metodele hormonale.
III. Metode de bariera: - folosite doar inainte de actul sexual.
1. Diafagma
2. Prezervativul
IV. Metode permanente:
Sterilizarea feminna ( legarea sau blocarea trompelor). Se recomanda doar celor care considera ca au familia completa .
V. Metode noi aparute:
1. Pilula contraceptiva periodica: este o pilula combinata care se ia timp de 84 zile/an. Ciclul apare de 4 ori / an doar.
Se recomanda femeilor care au probleme cu ciclul ( flux puternic, dureri mari).
2. Inelul hormonal: uninel subtire de plastic care se introduce in vagin unde elibereaza estrogen si progestogen in doze mici ptr a preveni ovulatia. Se insereaza 1 data / luna si se pastreaza timp de 3 saptamini dupa care urmeaza 7 zile pauza.
Se recomanda femeilor care doresc sa foloseasca o metoda hormonala dar uita sa ia pilula.
marimar spune:
Am uitat:
Beneficiile metodelor hormonale:
- reduce cu 50% riscul de cancer ovarian, reduce semnificativ riscul de chist ovarian si in cazul in care femeia se imbolnaveste de clamidia, e mic riscul ca boala sa se raspindeasca la uter si trompe.
cybip spune:
Buna mamici cu burtici,
Multumesc de urari si incurajari tuturor. DNP-ul meu este 23 octombrie 2004. Din pacate in dimineata asta i-ar m-am trezit devreme pentru ca nu mai puteam sa respir la orizontala. Singura pozitie in care pot respira eficient este sa dorm pe stanga sau pe drepta, dar mai rar. Pe spate nici nu se pune problema, ma asfixiez imediat.Am intrebat doctorul despre acest inconvenient si mi-a zis ca toate femeile insarcinate, incepand din luna a 7-a au aceasta problema, si ca e normal pentru ca uterul se mareste si bebe creste...in fine, voi trece si peste asta, bebe sa fie sanatos si mami sa reziste.Va doresc bebei frumosi si sanatosi.
lorena_andreianu spune:
Pupici pe burtici.
Vad ca saptamana asta e destul de liniste pe aici...
Join c, bun venit printre noi. Un bebe cat mai sanatos si sarcina usoara in continuare. Suntem toate in aceeasi oala, sa zic asa, deci ne recunoastem in tot ceea ce ai scris
Lucia, bine ai revenit.
Cami-florina, desigur ca bebe aude... nu se stie daca intr-adevar ii place muzica insa cert e ca reactioneaza la sunete. Eu am observat ca reactioneaza chiar si cand imi face "galagie" burtica de foame sau cand vorbesc...
Ia-o mai usor cu treaba prin casa (eu vorbesc ca tocmai ne-am mutat si tot nu am reusit sa scot totul din cutii...) Si eu am observat ca daca ma aplec (fie si sa ma incalt) mi se intareste burta, asa ca sa mai limitam...
Eu iar nu am dormit azi-noapte... si bebe a avut o activitate... Am incercat pe toate partile (stanga, dreapta) si cand am vazut ca tot nu reusesc, mi-am pus 2 perne mari in spate si mai ca am dormit in fund...
Ieri am iesit decat vreo jumatate de ora; a fost tare cald si in plus am obosit de cand am dat coltul strazii... plus ca senzatia de sufocare e din ce in ce mai prezenta...
Am vazut ca zilele astea a mers foarte prost situl DC... or fi avand probleme, cine stie?!...
Va pupacim.
si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud
mina spune:
Salut, frumoaselor!
Chiar ca a inceput sa ma afecteze lenea, daca-s lenesa si la scris.....
Si mie mi se pare cam mult 300 Eur pentru o cezariana. Eu ma gandeam la 150 Eur la medic, 50 la anestezist si 50 la neonatolog. Ce parere aveti? Imi spunea cineva ca poate la asistente ar prinde mai bine in loc de bani mici atentii.... mie mi se pare ca tot cu banii e mai usor.
Fetelor, puiul meu e hiper activ. Seara cel putin nu ma lasa nici sa mananc (stau la masa in pat, ca un pasa, sprijinita pe multe perne, si sotul trebuie sa ma serveasca pentru ca nu ma pot apleca deloc). Daca apuc sa adorm, chipurile dorm destul de bine pana dimineata, cu pauzele de mers la baie. Dar adorm greu, si uneori trebuie sa vorbeasca tati cu bebe ca sa se mai linisteasca.
Dar e tare smecher, daca ma plimb se linisteste imediat, cred ca-i place leganatul.
Mel are dreptate, unde ne tinem banii si mobilul? Probabil ca in perioada in care suntem sedate responsabilitatea "darilor" revine familiei, urmand ca de indata ce ne trezim sa avem si noi grija de bani si mobil. Eu asa ma gandesc.....
Vad ca se discuta aici de metode contraceptive. Ma bag si eu in vorba, nu dati cu rosii daca spun prostii. La mine nu se pune problema sa nu mai fac altul, pentru ca in mod sigur vreau 2 copii, dar urmatorul nu trebuie sa fie mai curand de 2 ani dupa primul. Dat fiind ca nu am voie sa iau pilule, cred ca prezervativul este cea mai sigura metoda. Nu-mi dau seama de ce nu o luati in calcul. De ce sa intervenim asupra organismului nostru cand se poate si altfel? Poate spun prostii, dar in cazul nostru a functionat f bine.... mi se pare o metoda inofensiva pentru ambii parteneri.
Acuma va pup dulce si pe voi si pe puiii mici!
Mina
sapt 35