Mamici de septembrie-octombrie 2004 (24)
Raspunsuri - Pagina 9
Naty spune:
Buna, fetele!
Si mie mi se pare mult 300 EURO pt. cezariana, dar asa am auzit de la cineva care a nascut acum si careia i s-a spus tariful de la obraz. Fata a fost sa discute cu asistenta doctorului si i s-a dat o lista cu preturi - pt. doctor, anestezist, neonatolog, asistente.
Mina, de acord cu tine in privinta metodelor contraceptive.
Raluca si bebelusa de 30 sapt + 1 zi
iulyp spune:
Buna la si lamici din burtici!
Am reusit si eu sa ma trezesc dupa ce toata noaptea am facut de paza. Dupa ce ca m-am dus la culcare pe la 12 fara azi-noapte n-am reusit pana pe la 7 dimineata sa dorm legat nici macar o ora, in schimb pe la 7 fara m-am dus am mancat zdravan ca nu mai puteam si apoi am adormit ca un bebe pana pe la 10.30 bineinteles cu pauzele de mers la wc care nu lipsesc. Asta este, bebeii sa fie sanatosi ca dupa ce mai cresc ei poate recuperam si noi somnul care acum fuge de noi.
Bun venit fetelor noi Cybip si Join.
Cristia, multam de sfat. Marimar, multam de articol.
Fetele si mie mi se pare cam mult 300 E numai pt. dr. care face cezariana. Cred ca preturile variaza de la spital la spital dar mai ales de la dr. la dr. chiar si in cadrul aceluiasi spital. Sunt dr. care se multumesc si cu mai putin. Oricum pe sectia de nasteri la maternitate cred ca e cea mai mare mafie din tot spitalul indiferent de localitatea in care te afli in Rom.
dulci la toate fetele si bebeii lor.
Aura si bebelina de 32 sapt.
danina spune:
Buna dragele mele
In sfarsit ajung si eu sa va scriu dupa o indelungata pauza. Vad ca sunteti harnicute unele dintre voi, sfatul meu este sa o lasati mai moale, va vorbesc din experienta.
Probleme cu somnul am si eu in ultimul timp mai ales ca printesa mea nu prea imi da voie sa dorm sper sa nu fie asa si dupa nastere ca astfel imi fac rost de nopti albe .
Vad ca lipsesc ceva burtici de pe forum cred ca sunt in vacante. Imi pare bine ca am revenit si nu mai plec asa curand, imi era tare dor de forum.
Danina si printesa 28 sapt
cristina78 spune:
Buna fetelor!
Bine ai venit Join!
Eu la fetita am nascut normal asa ca am fost costienta tot timpul si mi-am tinut banii intr-un buzunar ( nu f. multi ,mai multi iti trebuie dupa ce nasti , cand iti face toaleta,cand te duci la alaptat) de la halatul care il aveam pe mine si mobilul il tineam cand in mana cand in buzunar.
Cat despre pretul pentru cezariana si eu cred ca este exagerat 300 de euro.Stiu de la tatal meu ca i-a nascut nevasta acum 9-10 luni si a dat 200 de euro la medic pentru cezariana si legarea trompelor.
Despre anestezist nu stiu absolut nimic daca i-a dat sau nu.
Cristina(31 saptamani ) & Cristina
danyce spune:
Salut, fetelor,
Eu am fost absenta ieri de pe forum, deoarece am avut parte de mai multe activitati si nu prea am reusit sa intru. Am citit insa tot ce s-a scris.
Noi ne simtim bine, doar cu fierul sunt cam la limita. Am fost azi dimineata la control si totul a fost super Ok, doar fierul era parca 6,7. Habar n-am daca aceste masuratori corespund cu cele din Ro. Oricum, am de luat un sirop (sa fac limonada si sa beau zilnic), pe nume Floradix. Sper sa fie baubil.Bebelusa mea e asezata cu capsorul in jos, cu spatele in dreapta, funduletul sub sanul meu drept si piciorusele in stanga.Eu ma gandeam ca o fi o pozitie incomoda, dar mi s-a spus ca e foarte bine asa.
Ieri seara am fost iar la cursul pt. viitoare mamici si mi-a placut foarte mult (in comparatie cu data trecuta), deoarece am facut gimnasctica pe muzica, am invatat sa ne incordam si relaxam muschii de la baza burticii si am facut miscare cu burtica incordata. Cica asa trebuie sa ne pregatim sa suportam mai bine contractiile. Si am mai invatat cum sa stam in picioare, cum sa sedem jos sau sa dormim ca sa nu avem probleme de discomfort.Ni s-a spus si cam cum se simte o contractie si ni s-au aratat imagini cu ce se intampla inauntrul burticii, cum se scurteaza colul, etc. Interesant, ce mai.
Join, bine ai venit si tu in randurilor viitoarelor mamici de sept.-oct.! O sarcina usoara si un bebe sanatos, destept si frumos!
Ma duc sa vad de un set de baie la papusica. Duminica i-am luat cosulet de nuiele pt. primele luni deoarece patutul mi se parea prea mare pt. primele 3 luni.Si, dupa ce mai traduc ceva la un site, mai vopsesc artistic ceva raftulete pt. dulapiorul de jucarii. Asa ca doar diseara cred ca mai am vreme sa revin. Pana atunci, pupici la burtici,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
frosa spune:
Buna fetelor
Eu am tinut banii si mobilul sub perna ca sa/mi fie la indemina, am nascut cu cezariana si deci posibilitatile de miscare erau reduse. Dupa operatie am dat la asistentele care veneau pe la mine, pt perfuzie, spalaturi, etc. La dr. a dat sotul inainte, la fel si la anestezist care vine oricum inainte de operatie sa vorbeasca cu tine. La neonatolog cind l/am vazut. Nu cred ca trebuie sa va faceti griji ca toti vin cu treaba sau nu ca sa/si ia banutul si de fapt in afara de doctor anestezist si neonatolog cine nu vine sa fie sanatos ca oricum treaba si/o fac cam la fel.
Monica 34 sapt
roandre spune:
Salut fetelor!
Ieri am fost cam ocupata si nu am resuti sa va scriu...si nici nu prea mi-a mers situl.
Ieri am fost si mi-am luat rezultatul la analize.Transaminazele mi-au iesit in continuare mari, dar mai mici decat pana acum. Mi-a iesit ca am avut hepetita B dar ca acum nu mai am. Se pare ca mi-a trecut de la sine pt ca eu nici nu stiu cand am avut. In copilarie mi-a iesit ca am avut si rubeola, dar acum e ok. Fierul e ok deci nu trebuie sa iau supliment de fier. Hemograma cica e si aia bine per ansamblu. Cam asta ar. In seara asta il sun pe doctor sa-i spun rezultatele.
Tot saptamana asta trebuie sa merg sa mai fac si o ecografie sa vad ce mai face bebelina. M-am cantarit astazi si se pare ca nu mai m-am ingrasat deloc. Tot la 64 kg am ramas, adica 10 kg in plus.
Join c, bine ai venit in clubul mamicilor si te asteptam sa ne mai spui cate ceva despre tine si bebe.
Vad ca discutati de banii necesari la spital. Fetelor eu pt nastere normala dau 100 euro iar daca o sa fiu nevoita sa fac cezariana voi da 150 euro. Anestezistului ii voi da 1,5 mil. Neonatologului ii dau 500000 lei. In rest voi da la asistente cate 50000 de fiecare data cand imi fac cate ceva. Sotul va fi responsabil cu banii pt doctor si el va tine si restul de bani si telefonul si mi le va da dupa ce am nascut. Mi-e cam teama sa le las aiurea prin saloane si nici eu nu stiu daca voi putea sa le tin in mana in acele momente.
Pupici si ne mai auzim!
Mihaela si puiul mic de 32 saptamani si 3 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre
cali spune:
join c, bine ai venit, sa ai o sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos!
cristia, georgiana, naty, multumesc ptr precizari, m-ati linistit!
marimar, multumim ptr sinteza.. eu sunt la primul copil, si vreau doi, deci nu-mi pun problema asta deocamdata..
Lucia, iulyp, danina, bine ati revenit!
danyce, se poare ca a fost mai interesant de data asta la curs, poate cand ai timp, ne poti da mai multe detalii! ce sfaturi v-au dat, etc!
Roandre, la aceleasi sume ma gandeam si eu! 300 eur mi se pare exagerat, dar sunt dr care-ti spun de la obraz cat vor! depinde de spital si dr.
eu de maine intru in prenatal, si probabil voi intra mai rar pe forum, va doresc numai bine la toate!
Cali, 32 sapt.
Mada spune:
Buna burtici!
Am si eu o puaza de cateva zile de cand nu am mai intrat, calc meu e cam busit, cred ca are urmari de la niste virusi, ca messengerul nu merge de nici o culoare, l-am reinstalat de 2 ori si tot nu vrea. Ieri nu am reusit deloc sa deschid forumul, am vazut ca si voi ati avut ceva probleme.
Nu dorm nici eu aproape deloc noaptea ziua nici atat am tot fost cu mama la dr la control, se pare ca de operatie nu scapa, duminica sau luni o vor opera depinde cand aduc sange la spital, pt ca e nevoie de sange in tp operatiei.
Imi va fi greu cu mama operata la inima convalescenta e destul de lunga, dar intr-un fel ne bucuram ca se intampla pana nasc, pt ca altfel nu as putea sa ma ocup si de fetita si de mama.
Critina (blue77) stiu ca tatal tau are ceva probleme cu inima, e operat? Ma intereaza orice detaliu daca poti sa mi-l spui. Daca vrei imi poti raspunde pe privat sau mail.
BIne ati venit cybip si join c alaturi de noi!
Si mie mi se par exagerate preturile de 300 de euro, in primu rand sincer nu stiu daca as putea face fata la asemeanea sume, mai ales ca mai am de facut fata unei operatii, a mamei, care ne va costa cu siguranta destul de mult, plus nu e numai dr implicat mai sunt si asistentele si infirmiere si neonatologul si...destui.
Eu 100 de euro ii voi da dr asta cred ca e sigur si in rest voi vedea la fata locului si in functie si de cum voi naste.
Trebuie sa merg si eu saptamana asta la control deja fac o luna de cand nu am mai fost. Astept cu nerabdare pt a vedea daca bebelina s- a intors cu capul in jos.
Maine asteptam si noi zugravul sa facem ceva prin casa, nu lucrari capitale.
Va pup si sper sa mearga bine forumul.
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca de 31
sapt
raisa spune:
Salut burtici,
am revenit si noi dintr-un miniconcediu la munte, ca ne saturasem de caldurile din oras. Ne-a fost bine, oricum nu ne-am agitat prea tare ca am fost sub stricta supraveghere a lui tati.Era mai bine cand era la serviciu si nu ne dadacea atita.
Bun venit Cybip si Join C, sarcina usoara, bebei sanatosi, frumosi si cuminti!
Vad ca ati inceput sa va pregatiti, ca deja va ganditi la sume. 300E, pai ce imi fac de banii astia? E cu room service? Si noi ne-am gandit, si am stabilit: 150 E doctor, 1.5 mil anestezist (in caz ca trebuie), 0.5-1 mil neonatolog, in functie de prestatie si amabilitate, si 50.000 ptr diverse operatii ale "dragutelor de asistente". In caz de nastere normala va primi 500.000 asistenta care ma va ajuta in sala de nasteri, si asta in functie de merite si amabilitate. Oricum, eu sunt convinsa ca tot staff-ul va face acelasi lucru si cu si fara, cu scrasnete si invective dar...n-au incotro, ca doar nu ma anesteziaza altfel sau nu ma trezesc din anestezie, dar pentru linistea mea merita banii astia.
Eu nu sunt foarte "tupeista", dar am vazut ca mai bine sa le fie lor frica de mine, decit mie de ele. Prietena mea care a fost tupeista si le-a luat la rost a fost mult mai castigata decat o alta, care, a incercat cu vorba buna, asa ca fetelor luati-va tupeul cu voi.
Dar mai avem pina acolo, nu-i asa?
Noi patiram o chestie exact azi.Ne-am prezentat la dr de familie, pentru concediu, si ce zisa ea? Ia sa va masor, cantaresc, iau tensiunea si palpez un pic. Zis si facut, dar la palparea lui peshte apasa mai nu stiu cum in josul burticii, si plecaram cu o durere....Doare si acum exact la incheietura cu piciorul.Oricum bebe a executat-o cu un sut, si mami a bombanit-o, dar doare in continuare. Si ginecoloaga este in concediu, si zic sa nu ma injure ca o sun degeaba.
Cam astea ar fi de zis,
multa sanatate si mult noroc cu Mos Ene.
si Rares - 35 we