Mamici de septembrie-octombrie 2004 (24)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Garo, ai atins un subiect foarte sensibil pentru mine...legatul trompelor. Eu inca nu sunt hotarata si nu mai am mult timp de gandire. Dupa doua cezariene stiu ca nu mai pot face decat maxim inca una. Dar dr. m-a avertizat ca daca doresc si al treilea copil, dupa cat de greu am suportat sarcinile si mai ales mai ales pe aceasta, imi recomanda o pauza de minim 3-4 ani...si eu am 34 de ani. Ma sperie gandul ca orice metoda contraceptiva are si o oarecare rata de insucces si daca a-si ramane insarcinata iar nu cred ca psihic a-si fi in stare sa fac avort. Nu ca sunt 100% impotriva avortului (cand e vorba de altcineva), dar eu nu pot...inainte de a ramane insarcinata cu Alexandra am trecut prin cei mai cumpliti 3 ani din viata, cand speranta de a avea un copil scadea de la o zi la alta. Am reusit doar dupa fertilizare in vitro si a fost o minune pentru mine. Minunea s-a repetat si am ramas insarcinata a doua oara natural. Asa ca pentru mine un embrion oricat de mic ar fi el (la 4-5 sapt. cand se descopera o sarcina) reprezinta o fiinta si nu a-si putea renunta la el. Pilula hormonala nu vreau sa o folosesc pentru ca deja eu am facut tratamente hormonale agresive si stiu ca riscul de cancer este pentru mine de 5 ori mai mare decat pentru altcineva, iar cu sterilet mai stiu fete care au ramas insarcinate. Legarea trompelor e singura metoda sigura, dar din pacate e ireversibila. A-si opta pentru ea si fiindca eu mai am o sansa (nu prea mare) de a mai face un copil - mai am 4 embrioni crioconservati (sunt de fapt grupuri de cate 8 celule, asa cum e embrionul la trei zile de la fecundare) ramasi de la fertilizarea in vitro de acum 2 ani. Ei pot fi decongelati si implantati in uter si cu noroc (sanse de cca. 25%) unul se poate prinde. Offf, nu stiu ce sa fac...dupa ce m-am luptat atat cu sterilitatea acum sa accept sterilizarea de buna voie sau sa risc si sa accept steriletul? Si oare dupa 3-4 ani imi voi mai dori un copil sau ma voi simti in stare sa cresc 3 copii?
Imi cer scuze ca m-am lungit atat, dar chiar e o problema pe care nu am cu cine sa o discut. Oricum, sunt deschisa la pareri si pro si contra, poate ma ajuta sa ma hotarasc si eu.
Vali, Alexandra si bb2 (DPN = 11 oct.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Mada, am retinut nr tau de tel. Daca vreti puteti sa mi le trimiteti pe PM si eu le centralizez apoi vi le trimit si voua pe mail sau prin PM.

Mihaela si puiul mic de 31 saptamani si 6 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Dragelor, deci:
Georgiana , nu te supara pe mine, eu nu stiu de ce dovada de profesionalism a dat doctorul tau. Eu una nu as fii acceptat un asemenea raspuns:
"A zis, citez: "te stiam fata desteapta, asa ca da-mi voie la intrebarile stupide sa nu raspund. Daca ti neaparat, in Africa se mai fac interventii din astea".

Adica Africa=jungla?animale?necivilizatie?

Un medic este obligat sa-ti raspunda la dileme, sa-ti recomande, sa te informeze, sa argumenteze, sa-ti expuna din experienta medicala proprie. Cum sa-mi inchida gura?

Eu am ridicat aceasta intrebare, deoarece ma gandesc la o metoda anticonceptionala sigura si cu care eu sa ma simt confortabila. Mai am putin pana nasc (oct.20) si ma gandesc serios ce voi folosi ca metoda contraceptiva. Nu am spus ca-mi voi lega trompele, ci doresc sa aud opinii, si poate-s femeii ce le au deja legate si ar putea sa-si impartaseasca din experienta.

Eu de ex. nu-s pentru pastile sau sterilet, imi este pur si simplu teama de asa ceva. Un avort este absolut afara din discutie, si din aceasta cauza incerc sa ma informez cat mai mult.

Vali, eu am avut primul copil la 35 de ani, dupa ani si ani de tratamente, o minune in viata noastra. Am nascut prin cezariana, totul a decurs cu bine. Ca si la tine, o alta minune s-a intamplat acum cateva luni, cand am ramas insarcinata natural, cu al doilea copil. Bucuria a fost imensa, si-l asteptam in octombrie cu drag. Tinand cont ca am 39 de ani si cateva luni, ca 2 copii sunt de ajuns, am inceput sa explorez si sa cercetez metodele mai sus mentionate.
Voi avea cezariana si cu al 2lea, si din aceasta cauza m-am gandit la legatul trompelor. Operatiune ce se va face, odata cu cezariana, dupa ce copilul este scos si sigur ca-i ok.
Aici doctorul mi-a deschis subiectul, m-a informat, mi-a dat carti, si m-a programat la un curs/prezentare cu si despre legatul trompelor. Nu-i spui pur si simplu ca doresti sa devii sterila, la cerere. Treci prin niste evaluari,semnezi, te informezi si numai tu (pacientul) decizi daca da sau nu.

Doctorul mi-a spus ca-i o metoda sigura, ca productia de lapte nu scade(de doresc sa alaptez bebeul),ca nu afecteza hormonal, ca voi avea menstra,ca nu este neaparat ca voi intra la menopauza mai devreme, ca apetitul sexual nu va fii afectat si ca voi putea sa fiu linistita de-o eventuala sarcina.

Mama mea, a decis dupa a 3a cezariana, sa-si lege trompele (in '72). Am intrebat-o daca a fost afectata cumva de ceva, vis-a-vis de legare. Raspunsul ei? S-a simtit bine si ca nu ia mai fost frica sa ramana insarcinata.

Acum eu daca optez pentru aceasta metoda este ca 2 copii sunt ok pentru familia nostra, am deja 39 de ani, si doresc sa evit posibile sarcini, deoarece avortul nu se pune in discutie, si sunt impotriva.

Acesta metoda poate fi reversibila, daca optezi pentru a ti se pune o clama, sau o legare a lor. Sunt 3 metode:
- cauterizarea (este permanenta).
- taiate si legate apoi. (permanent).
- legate doar. (reversibila).

Cum am spus, nu-s hotarata inca, din aceasta cauza la sterilizare doctorii te evalueaza. Noi am hotarat va vom avea numai 2 copii. Exploram si ne interesam metodele aniticonceptionale. Iar o vasectomie, pentru sot, nu-si are rostul ,daca eu voi avea/decide sa-mi leg trompele, odata cu cezariana.
Imi cer scuze ca m-am intins atat de mult, dar doresc opinii pro/contra. Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Garofita, nici tu nu te supara pe mine dar e normal ca tu sa fi PRO legatul trompelor atata timp cat asta ai de gand sa faci sau macar te-ai gandit la asa ceva, asa cum eu sunt PRO sterilet pentru ca am avut 5 ani si a fost super. Evident ca Dr. mi-a dat toate lamuririle necesare dupa ce a facut un pic pe spiritosul, pot aparea dereglari in functionarea organismului pentru ca nu-l lasam sa faca ceea ce stie el ca trebuie sa faca. Din pacate am 2 cazuri deloc fericite care si-au legat trompele (nasa mea in Italia si in 4 luni a pus 15 kg si asa a ramas si cumnata mea care le-a legat la 30 de ani, la 35 nu a mai avut ciclu si la 37 i-au extirpat uterul). Acum cred ca ma intelegi de ce nu sunt pro .

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Garo si Vali02,
Sint mai nou si alte metode anticonceptionale, am citit intr-o revista de noi aparitii pe piata, mereu apare ceva nou, nu mai exsita doar pilula si steriletul, sint mult mai multe. Am sa traduc articolul si o sa va fac rezumat. Si pe mine ma intereseaza subiectul si vreau sa hotarasc ce metoda o sa aleg. Cred ca pilula la inceput, pina voi alapta, deci cam 1 an, asa cum am facut si la primul copil. Apoi vom mai vedea. ...
Fetelor, ginditi-va ca nu se stie niciodata ....poate va vine cheful peste alti 2-5 ani sa mai faceti un copil. Eu am 34 si nu mi-am dorit mai mult de 2 copii dar cind ma uit acum la burtica mea ma apuca deja nostalgia si tristetea la gindul ca e poate ultima data ...si al meu sot mi-a zis " poate nu"..asa ca....cine stie.....In ziua de azi e normal sa ai copii la 40-45 de ani...
Mai ginditi-va fetelor..

31 sapt si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

...fetelor ,azi raportez si eu ca sunt mai bine ca in ultimele 2 zile,multumesc lui Dumnezeu ca nu ma mai dor gatul,maselele si urechile......sper sa ma tina asa si sa nu mai am probleme...burtica se misca ca de obicei,nu mi se pare nici mai activa nici mai linistita,seara ma omoara cel mai tare cand vreau sa dorm......e simpatic micutul meu,cred ca stie ca trebuie sa adorm si el incepe exercitiul...dar nu-i nimci ca imi place,atata timp cat se misca e super bine...
Fetele, vad ca vorbiti de legatul trompelor...eu tocami am mai auzit vorbinduse pe aceasta problema aici pe forum...sincer eu va spun din ce stiu ca nu exista probleme in schimbarea organismului dupa aceasta metoda...adica cunosc persoane care au facut-o si sunt la fel ca si inainte,chiar am vorbit cu ele si zic ca e super bine,menstruatia e la fel si apetitul sexula neschimbat;nu ai grija pastilelor sau altor metode contraceptive...iar ce spunea GEORGIANA,fara suparare,dar stiu cazuri care au avut probleme de la pilule,care se chinuie sa faca copii acuma si au probleme,cum stiu si cazuri care de la sterilet au avut probleme ,infectii si altele(cazul meu personal care nu am suportat steriletul,insa eu nu am avut probleme cu pilulele,spre norocul meu),deci nu cred ca legarea trompelor este o metoda mai grava decat celelalte mentionate,cred ca depinde foarte mult si de organismul fiecaruia...si atata timp cand ai ajuns la o anumita varsta si esti coinvins ca nu vrei sa mai ai copii,de ce sa nu faci acest pas si sa aplici o metoda contraceptiva ca aceasta?...eu sunt pt legarea trompelor,si eu cand voi fi hotarata(acum sunt doar la primul copil si mai vreau unul),am sa decurg la aceasta metoda...sper ca nu am deranjat pe nimeni cu parerile mele!...
Va pupices pe si sanatate multa la bebeii,weekend placut la toata lumea!
Mirela si din burtica,27 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

MEL,am vazut si eu pozele...super faine!...
Va pup,pe maine!...Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, fetelor,

Aici e caldura insuportabila ziua si simt ca nu mai pot face nimic, nu mai pot nici respira sau umbla bine. Cel putin asa e impresia mea. Macar in Ro nu e umiditatea asa de mare.
Fetelor, eu zic sa faca fiecare ce crede ca ii convine mai bine, tinand cont de toti factorii implicati (varsta, nr. de copii doriti,riscul altei sarcini etc.)Alegerea unei metode contraceptionale este acum prezenta in mintea tuturor, cred. Eu voi alege cu siguranta pastila deoarece am doar 25 de ani. Se pare ca sunt foarte fertila (am ramas insarcinata la cateva saptamani dupa ce am lasat pastila la o parte), dar imi doresc oricum un al doilea copil si pana pe la 35 de ani nu cred ca ma voi gandi la o astfel de masura. Eu va inteleg foarte bine,la voi e si mai riscant sa duceti o sarcina bine data viitoare (riscurile astea le cunoasteti si voi, asa ca nu mai vin cu exemplificari). Hotararea va apartine.
Marimar, si articolul tau e binevenit.
Si eu la fel cu irascibilitatea. Ma enervez din nimica toata, dar tot eu recunosc dupa 5 minute ca am devenit mai paranoica
Si cu somnul tot prost stau. Nu reusesc sa adorm decat foarte tarziu, spre dimineata si dorma pana pe la 11-12.
Cristia, asta e avantajul meu in calitate de propriu sef:imi permit sa fiu lenesa si fac de toate cand ma trezesc din lenevie (mai nou seara cand nu e asa de cald).
Va urez weekend placut. Eu mai intru si maine pe net. Pupici tuturor burticilor,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Si eu sunt de aceeasi parere, fiecare foloseste ca metoda contraceptiva ceea ce simte ca i se potriveste cel mai bine.
Problemele noastre acum sunt altele, de ex. ce putem face sa dormim? Nu stiu de ce eu sunt extrem de agitata si il agit si pe BB (ceea ce nu-i bine deloc), nu pot sa dorm noaptea si din pacate nici ziua nu se lipeste somnul de mine, de 1 saptamana nu cred ca dorm mai mult de 5 ore din 24.

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Garofitza vezi ca am postat aceasta intrebare acum o luna cred la "Femina intim", cred ca o sa gasesti acolo raspunsul, au scis destul de multe mamici care au optat deja pt legarea trompelor. Eu sunt hotarita 99% dar te rog sa ma tii si pe mine la curent daca gasesti ceva prin cartile tale.

Vad ca toata lumea are probleme cu dormitul si din pacate problema asta o s-o avem inca ceva timp de acum incolo......... asta este doar INCEPUTUL. A fost foarte haios articolul de saptamina trecuta de pe prima pagina "Cum sa ne pregatim sa devenim parinti cu umor" daca nu ati citit va sfatuiesc sa o faceti este f haios.

Mergi la inceput