Mamici de septembrie-octombrie 2004 (24)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Anielas bine ai venit! Sarcina usoara in continuare si bebe sanatos!Probabil ca doctorii nu-ti pot spune sigur saptamana uitandu-se la echografie ca bebeii pot fi cu o saptamana doua mai mari /mici fata de un standard (care o fi ala...). cel mai sigur tii socoteala in saptamani de la ultima menstruatie (UM). Daca spre exemplu ai 28 de saptamani de la ultima menstuatie atunci ai 6 luni jumate (28 de saptamani-2 corespunzatoare ovulatiei=26=6 luni jum.).Cam zapaciti doctorii aia care fac comentarii ale burticii tale! Ca nu conteaza cat de mare ai burta, important e cum se dezvolta bebe!
Danyce: eu nu-s puturoasa, doar f ocupata la servici. Am de pregatit inca o prezentare pana plec si-mi sta mintea mai mult la analizele pe care tre sa le fac.Ziceam si eu ca in ultimele saptamani de servici o sa mai trag matza de coada da' vad ca nu-i asa..Norocul cu bebicul miscaret care ma bine dispune. Am in continuare imboldul de a-mi pupa burtica!
Ma cam doare spatele si deja incep sa ma enervez ca-s inca la servici la ora asta asa ca plec. Va pupacesc pe toate so vorbim maine!
Cristiana si bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Mai intram si noi pe seara (la voi)...

Anielas, bun venit printre noi. Un bebe sanatos, fie ca e fata sau baiat si sarcina usoara in continuare. Cand ai DPN-ul?

Roandre, multumim pentru site. Am vazut ca are mai multe subiecte. L-am pastrat in Favoriti ca sa il am pe viitor. Bafta la eco. Sa ne spui ce si cum.

Danyce, am observat ca tot tu esti cea mai activa, chiar daca am inteles ca ai mult de lucru... A propos, sa-ti traiasca nepotica. Eu am 3 nepoate in tara si sunt moarta de dorul lor...

Mel, eu de ce nu stiam ca mai ai un copil? Sa-ti traiasca si sa se inteleaga bine cu bebe mic. L-ai pregatit pentru intalnirea cea mare?

Georgiana, si mie imi amorteste mana dreapta noaptea... e lipsa de calciu? Nu mi-a dat sa iau supliment, dar beau zilnic lapte si mananc iaurt... inseamna ca nu e de ajuns?!

Nici eu nu suport camasile de noapte ca mi se ridica in gat si cred ca o sa fie chin in perioada de spitalizare. Dar sa fim optimisti

Va pupacim, o seara buna si pe maine.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne33 spune:

MERSI mult fetele de raspunsuri,sunteti niste dulci.Deci eu as fi acum in 35-36 saptamani,nu mai sunt sigura,caci ma saturai de numarat saptamani,acu incepui numaratoatea inversa si numar zilele ramase. Aniela,bine ai venit scumpa si sedere placuta la DC.Spune-ne mai multe despre voi.Fetili,am si eu o intrebare dar sa nu...va mirati de nestinta mea :Cum se pun pozele pe web ca sa le vada toata lumea?As vrea sa ma dau si eu cea mai din parcare si nu am dovezi graitoare,adica am poze,dar nu le am cu tehnica;Si sa nu va suparati dar trebuie sa ma dau si eu mare si sa ma falesc cu ce am caci cu ce nu am nu pot,nu?Am dat-o pe autoironii,caci altfel dau in dambleala.Doamne, daca o sa dau eu kilele astea jos si sa revin la forma initiala ...o sa fac si mai mult bine decat pana acu.La 1,60m in noiembrie,inainte de,aveam 48kg,acu,la aceeasi inaltime...,70+ de kile,nu va spun,caci nu e treaba voastra.Din 20 iul de cand vazui acul cantarului la 71,i-am promis domnului cantar ca nul mai solicit decat dupa ce vin cu bebe acasa.Si binenteles ca nici nu ma pot gamdi sa renunt la.Va pupicesc si va mai las si pe voi sa luati cuvantu,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Buna burtici!
Va multumesc din suflet pentru incurajari!
Abia acum am terminat si eu treaba prin casa, am facut mancare, am stat dupa zugrav care bause mult ieri si azi ii era rau l-am doftoricit putin oricum nu a terminat treaba si mai vine inca vreo 2 zile.
Anielas si Anne 33 bine ati venit!
Cristina ai burtica frumoasa, frumoasa!
Mel si eu am prin casa camasi de noapte cu nasturi in fata, am chiar si o pijama cu pantaloni scurti si bluza cu 2 taieturi mascate in fata speciala de alaptat. O mai imbrac si acum cateodata si mai fac glume prin casa le spun alor mei haideti la laptarie si imi trag de bluza in spate si ies titi la iveala. .
Va pup ca au venit niste musafiri.

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca de 31
sapt
http://community.webshots.com/user/madaspa
spit.Giulesti, dr Riga Bogdan
DPN 1 oct

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

De ce vorbiti doar despre camasi de noapte, nici mie nu-mi prea plac. Sa'nteleg ca in pijama nu ne da voie? Eu mi-am cumparat special din Cora o pijama cu pantaloni trei sferturi si bluza cu nasturi (numa buna de alaptat).

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa spune:

Buna fetele,
noi acum am terminat cu colindatul, musafirii si masa de seara asa ca am venit la intilnirea cu voi.
Merci de incurajari, durerea provocata de nebuna a trecut.Nici ca ne mai prinde...
Anne, si eu am DPN pe 5 septembrie, dar sunt pregatita sufleteste sa vina bebele mai devreme, ca peste doua saptamani vom intra in 37 si de-atunci incolo pot apare surprize.
Cand zic surprize ma refer la bebel, ca tare activ si "hotarat"(zicea tanti ecografista - de parca ne dusesem la ghicitoare si nu la doctor) a fost toata sarcina. Tot ea ne-a balmajit ceva de placenta imbatrinita si prost vascularizata si de o eventuala cezariana anticipata, ca sa nu avem suferinta fetala. Surprize pot apare si de la a noastra ginecoloaga (momentan in concediu), ca nu stii daca i se nazare ceva de genul "vino maine, ca ma gasesti in spital, nu am nici o nastere si sunt odihnita".
Asa ca m-as bucura Anne sa nu fiu chiar prima, caci pe cat de mult imi doresc sa il cunosc pe bebe, pe atat ma apuca nelinistea pe masura ce vine DPN.
Cu pijamale pantalon nu prea s-a pomenit, ca este tare incomod la dezbracatul curent de prin maternitati. Am inteles de proceduri de spalare,... la care nu prea ma vad aplecandu-ma sa scot pandralutele. Asa ca eu m-am dotat cu camasi de noapte, cu posibilitati de alaptare.
Mai am de luat papuci si vata si bagajul este gata. A, si ar mai fi calmante, fasha si tot ce va trece doctora pe listuta, ca la noi in Craiova nu exista de nici unele. (la o prietena de-a mea anul trecut singurul lucru pus la dispozitie de spital a fost ata chirurgicala - si aia de proasta calitate - ca a supurat 2 luni operatia). La voi cum este?
Si pentru bebe am luat cam tot, mai avem chestii gen ser fiziologic, comprese sterile, ceva anticolici, apropo voi ce stiti ca este mai bun Bonnisan, Sab Simplex sau Baby Drink? Poate postam la mamicile de iulie-august o intrebare, ca ele se confrunta direct cu problema.Daca voi considerati, ne putem face o listuta si completa reciproc.
Mel, tu nu esti incepatoare si nu zici nimic? Impartaseste-ne si noua din experienta anterioara, ca orice informatie este binevenita.
Anielas, bun venit, bebele sanatos, fie ca e bebetica sau bebetel si sarcina usoara in continuare.Noi am trait din luna a 5a pina in a 7a cu gandul ca este fetita (deh, asta ne doream, si n-am tinut cont de "probabil"). Dupa care indubitabil baietel. Acum stim sigur ca-i baiat, si asa de tare ne-am obisnuit, ca nu cred ca as mai crede daca mi s-ar spune "ai o fetita". Sanatosi sa fie!!!
Fetele, credeti ca este prea devreme sa discutam despre cum vom naste? Fara opinii radicale si controverse, pur si simplu discutii?

si bebe Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

fetelor!....cum va este azi?...eu sunt bine,bebele vad ca se misca mai mult azi,de cand ne-am trezit...semn bun...am dormit cat de cat bine,cu exceptia iesirilor la baie,evident,dar asta este...ANNE,esti o scumpa,haioasa foc!...ce bine de tine ca iti vezi asa de repede bebele,si prima dintre noi...bafta si sa ne ti la curent cu vestile!...a,si e frumos numele ales de tine..... fetele si eu am problema cu pozele,ca nu stiu unde si cum sa le bag pe aici,poate cineva sa ne ajute,vad ca si Anne e in aceeasi situatie ca si mine.....va multumim!....CRISTIANA,multumesc de incurajari,dar sti cum e,cateodata as vrea si eu sa-l simt mai mult pe bebe....important e insa sa fie bine...DANYCE,felicitari pt nepotica,stiu perfect cam ce simti acuma,ca si eu am o verisoara care a nascut saptamana trecuta si eram asa de fericiti pt ea,si toata lumea in jurul ei,acasa,ca noi din pacate de aici am vorbit doar la telefon.... sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa!....tu chiar ca esti harnicuta,dar e bine ca poti sa-ti faci treaba de acasa si nu mergi la birouri sau in alte locuri...fain asa!...MIHAELA(roandre),sa sti ca eu am avut sterilet si nu l-am suportat,am sangerat mult si daca nu il scoteam faceam o infectie de mama-mama...dar nu e obligatoriu la toata lumea sa fie asa,cred ca depinde de organismul fiecareia....Multumim mult de link,foarte multe chestii bune de stiut si interesante!.....ANIELAS,bine ai venit printre noi!...sanatate multa in continuare tie si la bebe,si sa ai o nastere cat mai usoara!...tu esti cam in aceeasi perioada cu mine,si Cristiana ti-a zis perfect cum se calculeaza...deci ar trebui sa ai DPN cam prin 27 octombrie...asa este?
Fetele va si ne auzim maine!
mirela si ,28 sapt,Robert Cristian.

Mergi la inceput

Fetelor,am reusit sa-mi pun si eu poze aici....sper sa le puteti vedea!
Va pup,Mirela

Mergi la inceput

,sa nu ma injurati,dar vad ca nu au aparut...cred ca ceva nu am facut bine...mai incerc....
asta e link-ul:http://community.webshots.com/user/crismir100....nu stiu cum sa fac sa puteti vedea...ufffffffff.....ce toanta sunt!
Mirela
Poate ma ajuta careva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Buna dimineata, dragi mamici.Eu nu prea mai am cum sa intru pe forum,deci citesc destul de rar ce mai faceti.Acum am stat sa mai aflu despre fiecare,cum mai sunteti si cum va mai simtiti.

Eu sunt in concediu medical inca,in saptamana 30.La eco tot fetita se pare ca avem, de nume nu mai suntem insa siguri,deocamdata negociez cu tati.Voua vi s-a spus ceva la eco de IR ( indicele de rezistenta)in artera ombilicala? La ultimul control dr.Iosup mi-a spus ca IR in artera ombilicala e usor crescut fata de varsta sarcinii, iar medicul ginecolog mi-a recomandat sa repet eco peste2 saptamani.Am inteles ( dar de la un bun prieten, care e medic veterinar!!!!), ca IR inseamna rata prin care BB comunica prin cordonul ombilical cu mine, si ca riscul la un IR f.mare e sa nu se dezvolte BB f.bine.Deocamdata incerc sa nu ma ingrijorez,sa vedem intai cum iese si urmatoarea eco.Deocamdata, la 29 desapt.BB avea 1.5 kg si restul masuratorilor erau OK.

Si noi ne agitam cu amenajarea casei,montam centrala termica, facem mobila de bucatarie si din dormitor...Si eu sunt destul de impacientata, cum spunea si Georgiana, ca lucrurile par a nu se misca atat de repede pe cat as vrea eu sa se miste.Probabil ca e instinctul matern care intra in functiune:la fel ca orice femela care asteapta pui si isi pregateste ciubul, noi pregatim casa....Sa nu radeti de mine, eu am terminat biologia si am cateodata tendinta de a face analogii cu natura...ca doar ma cheama Nature.....

M-am uitat si la pozele voastre, sunt asa de frumoase...Eu nu mi-am mai actualizat albumul de f.mult timp, o sa incerc sa o fac cat mai curand....

Saptamana 30......Parca mai ieri faceam teste de sarcina si anuntam vestea cea mare, iar acum mai e un pic si se termina si perioada asta frumoasa....Hai, ca am devenit nostalgica....De vina cred ca e ora la care va scriu....

Va pup si sper sa va gasesc cu bine data viitoare cand mai intru pe forum.

Patrice si Ilinca ( DPN 19 oct)

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/nature474/my_photos

Mergi la inceput