mittelschmerz - dovada clara de ovulatie ?
buna fetelor,
durerea aceea care apare la unele persoana in perioada de ovulatie,
e dovada clara de ovulatie sau poate sa nu fie asa ? eu o am in fiecare luna pe aceeasi parte. cum este la voi ?
maria
Raspunsuri
Tia spune:
Maria, poti sa ne traduci, te rog, cuvantul "mittelschmerz"?
Eu aveam dureri pe aceeasi parte - le-as spune mai degraba intepaturi - in perioada ovulatiei, medicul mi-a spus ca sunt de la anexita.. dar asta nu este o regula
mariamunteanu spune:
Tia,
eu am aflat acest termen de la dr. din Romania si defineste durerea
care apare la unele persoane in perioada ovulatiei si sunt specifice,
nu cauzate de anexita sau alte afectiuni. durerea dureaza de la cateva ore la cateva zile, depinde de persoana. la mine dureaza cateva zile si sunt destul de suparatoare. dr. mi-au spus ca sunt de la ovulatie si nu am anexita.
maria
Felicity spune:
Eu nu am simtit niciodata ovulatia, numai cand mi-a aparut un chist pe un ovar am simtit dureri in preajma ovulatiei. S-ar putea sa ai ceva la ovarul la care tot simti dureri, sa nu fie neaparat de la ovulatie.
mariamunteanu spune:
Trei doctori mi-au spus ca nu am anexita iar ovarele sunt in stare buna. dozarile hormonale sunt in regula. am suferit mult timp de anexita si poate asta mi-a creat o sensibilitate.
lumit spune:
Si eu simt anumite dureri in perioada ovulatiei si nu mi s-a spus vreodata ca as avea anexita.Din ce am mai citit,aceste dureri sunt normale insa nu sunt o dovada a producerii ovulatiei.Medicul ginecolog imi cerea sa merg la cabinet pentru monitorizare in momentul in care simteam acele dureri.Se intampla insa ca la ecograf sa nu se vada ca s-ar produce ovulatia.
mariamunteanu spune:
Lumit,
monitorizarea ce a aratat, ca ai sau nu ovulatie in perioada in care
apareau durerile ?
Felicity spune:
eu in perioada cand aveam durerile de ovulatie (de cand aparuse chistul), chiar ovulam. faceam test de ovulatie de genul OPK care iesea pozitiv, si cand imi monitorizam temperatura vaginal, avea un salt.
cred ca in afara doctorului, doar o crestere in temperatura iti indica clar ovulatia. durerile is inselatoare.
Felicity spune:
mittel e mijloc si schmerz e durere (in germana)...asa e denumita durerea de la jumatatea perioadei, cand ovulezi. a descoperit-o un medic neamtz. de aici numele.
martha78 spune:
Si eu la fel ca voi am dureri la ovulatie si chiar intepaturi pe partea dreapta; durerile sunt asemanatoare cu cele dinaintea menstruatiei, adica dureri joase de spate sau de burtica. La voi cum se manifesta?
lumit spune:
Maria,din cele 5 luni cat am mers la monitorizare numai in 2 s-a intamplat sa am acele dureri si doctorul sa-mi spuna ca foliculii sunt suficienti de mari incat unul sa elibereze un ovul.In celelalte situatii durerea n-a insemnat ovulatie.Nu stiu daca are sau nu legatura cu ovarele mele micropolichistice.