mittelschmerz - dovada clara de ovulatie ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Inseamna ca durerea din perioada de ovulatie nu este o garantie
ca ovulatia a avut/are/va avea loc, dar as zice ca totusi semnalizeaza ceva, poate o sensibilitate. eu n-am probleme cu ovarele si totusi durerea e destul de mare si mereu pe aceeasi parte. ar trebui sa-mi masor temperatura in acea perioada ca sa vad daca nu cumva e doar o coincidenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Buna fetelor !

Eu dupa ce am luat tratament cu Orgametril, am inceput sa am durerile alea Mittelschmerz, de care am citit si eu. Chiar am crezut ca poate am apendicita si am fost la control. Din cate am citit, se pare ca intr-adevar sunt datorita fenomenelor ce para la ovare in perioada ovulatiei, deci sper ca inseamna ca incep sa am ovulatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumit spune:

Din ce am inteles eu,durerea are intr-adevar legatura cu ovulatia,e semn ca se lucreaza in zona.Cat timp am luat anticonceptionale(2 ani de zile)nu am avut nici un fel de durere caci despre ovulatie nu putea fi vorba.Este bine sa iti iei zilnic temperatura pentru a putea stabili o relatie intre durere si ovulatie sau poti face ca mine,adica sa mergi sa afli ce vede dom`doctor cu aparatul ala(ecograf intern).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

Fetelor ma puneti pe ganduri... Sa va explic de ce...

Pana acum doua luni si eu aveam acele dureri, nu foarte intense, dar erau si ma tineau cam o zi, cam la mijlocul cicului, si erau o data pe o parte, luna urmatoare pe cealalta. Deci concluzionez si asa am considerat ca erau durerile de la ovulatie.

Acu 2 luni (aproape, inainte de mensturatia precedenta) am fost la gineco la control de rutina, chiar in ziua 14 (eu avand ciclu de 27-28), totul OK, curat, fara chisturi (am avut acu 2 ani unul buclucas care s-a retras dupa 3 luni de Diane35) etc. Dar acea durere nu a mai aparut. Si nici luna asta (sunt deja in ziua 19). Acu trei zile m-am intins mai tare cumva pe stanga si spre spate, si am simtzit o durere scurta si foarte intensa la ovarul stang. Acu 2 zile m-am lasat jos pup (nu stiu cum sa explic...) sa pun ceva intr-o cutie, si iarasi am simtzit acea durere/intzepatura, dar mai slaba. De atunci simt asa vag ca o jena acolo, si nu tot timpul.

Ati patzit careva asa ceva? Poate fi tot aceasta mittelschmerz? (numa' ca nu mai e chiar mittel). Sau mai bine sa stau linistita ca se mai intampla ?

Weekend frumos va doresc!
Adriana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Adriana,

poti sa stai linistita daca dr. ti-a spus ca nu ai chisturi. unele dureri nu au o semnificatie anume. eu inainte de a lua anticonceptionale si in perioada cat am luat anticonceptionale, n-am avut acea mittelschmerz (care nu este neaparat fix la mijlocul ciclului). dupa ce le-am oprit, a aparut durerea. cred ca ovarele se comporta diferit de-a lungul timpului, nu e mereu la fel. dar asta nu inseamna ca fara durere nu exista ovulatie. pe mine ma doare cateva zile, ba chiar in unele luni ma tine durerea pana la urmatoarea menstruatie (desi ovulatia nu poate sa dureze 10 zile), alteori dupa 2-3 zile dispare. am fost la 3 medici pt. ca nu stiam ce sa mai fac, dar toti mi-au spus ca e mittelschmerz si nu altceva. totusi nu-mi explic de ce ma doare de 6 luni pe aceeasi parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenya spune:

Si eu am dureri in perioada ovulatiei, dar... surpriza.., eu am ovulele inapte pt nidatie..., cel putin asa mi s-a spus, oricum treaba la mine e putin mai complicata.
Pot fi mai multe cauze, asa ca singurul mod de a afla care ar fi se rezuma la cuvantul "investigatie"
Multa sanatate! M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

fetelor,si eu am aceeasi durere de ani de zile si nu stiu daca e de la ovulatie,o sa incerc sa notez ca sa nu uit, ce vreau eu sa va spun e ca nu e obligatoriu ca o luna sa ovuleze ovarul drept , o luna stangul si tot asa, asa am citit pe forum cand.dr.arian raspundea la dr.va raspunde.

Mergi la inceput