la sfarsitul lunii a7-a, vaccin antitetanos?

la sfarsitul lunii a7-a, vaccin antitetanos? | Autor: rapsody

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare.. ieri am fost la doctorita de familie si vrea la sfarsitul lunii a 7-a sa-mi faca vaccin antitetanos (cica la nastere se lucreaza cu instrumentar???? si sa fim protejati eu si bebe... nu mi s-a parut normal.. a mai facut cineva vaccin in timpul sarcinii si pentru ce? Tot ieri mi-a spus ca in aceasta luna sa iau calciu.. asa ati facut si voi?? Va multumesc pentru raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Buna!
Sa stii ca si mie mi s-a intamplat la fel.Cand am fost la medic sa intreb de concediul prenatal , m-a intrebat daca la prima sarcina am facut vaccinul antitetanos (acum fiind la a doua) i-am spus ca nu si nici n-am auzit de asa ceva.
Ar fi vrut sa-mi faca dar cred ca il bagam pe gat daca indraznea ,fara gluma.
Eu nu fac nici un fel de vaccin si nu iau nici un fel de medicament in afara de cele pe care mi le prescrie medicul obstretician care imi urmareste sarcina.
Cristina (30 sapatamani ) & Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Draga Rapsody,
vaccinul antitetanos se afla in schema obligatorie de vaccinare. se face ca masura de precautie (ramasa de multi ani) datorita trecutelor conditii precare de sterilizare a instrumentarului de operatie. nu mai este cazul acum. este alegerea ta daca vrei sa faci sau nu vaccinul. in orice caz rau nu iti face, cu exceptia unor minore efecte adverse cum ar fi o mica umflatura si un pic de roseatza la locul cu pricina. dar daca nu vrei sa il faci (ca doar nu o sa nasti in cimp) semnezi frumos pe o fisa ca nu doresti sa faci vaccinul si gata.
asa ca nu te teme....si sarcina usoara in continuare!
Roxi, 39 saptamini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mie mi l-a facut medicul de fam. imediat ce-a constatat sarcina, adica la 4 sapt. si 2-3 zile.

26+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

Si mie mie mi-a zis doctorita de familie ca urmeaza sa-mi faca in luna a saptea vaccinul antitetanos si o sa trebuiasca sa iau calciu. Nu mi s-a parut un lucru rau, dar oricum o sa-mi intreb medicul ginecolog la urmatorul control

Adriana 24 sapt si cei 2 ;BBmici
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Si eu l-am facut si a fost totul OK. Despre calciu nu stiu sa iti spun ca eu nu am luat (atunci)- am luat pe la 5 luni.

Sarcina si nastere usoara cu un bb sanatos

Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
http://community.webshots.com/user/andruska30
http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Si eu l-am facut.Ba chiar si la 8 luni.Iar Ca de la 7 luni impreuna cu Materna sau Prenatal. Ce gasesti. F. bune si s-a vazut. La prima fetita am luat 28 kg si nu am luat nimic, iar la nastere a avut 2,900kg. La bibi am luat tot ce mi s-a spus si am nascut-o cu 3,600kg, plus ca iarna nu te alimentezi ca vara.

Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)

...si fam.Bugy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

si eu am facut vaccinul, parca tot prin luna a7a si tot la medicul de familie. am verificat cu doctorita care mi-a urmarit sarcina si mi-a spus ca este ok sa-l fac, este o masura suplimentara de protectie pentru la nastere

mada

Mergi la inceput