Bebelusi de Martie-Aprilie 2004 (9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Vacanta placuta va zic si eu la cele care porniti spre mare si soare!!

FLAVIANA, felicitari Tianei pentru dintisor! La mai multi!:))

CORINA, chiar ca se gasira oltencele!Na!:) Auzi, sa stii ca mie nu mi se pare dificil sa conduci aici ci mai degraba sa te orientezi. Si examenul (cel putin in SUA) mie mi s-a parut foarte usor.

MICKY, las' ca ai timp si de aerobica si de abdomene cand vii de la mare!:)

MONICA, Eduard o avea altceva de facut mai interesant decat intorsul de pe burta pe spate si invers!:) Sa stii ca nici eu n-o tin pe Lara pe burta atat de mult cum zice la carte. Dar ei invata toate smecheriile "cand vor muschii lor" si numai atunci!:))


Daniela si papusa Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simone spune:

Si noi plecam in concediu, la mare, pe 19 august si stam doua saptamani! De-abia astept sa merg cu gongutza pe faleza, sa-i fac aerosol !

Corina, ce accident? Ai grija de tine mami si spor la invatat pentru carnet.
Of, nici eu nu am carnet, dar nici masina, asa ca o sa mai treaca ceva timp pana m-apuc si eu de scoala.

Flaviana, Micky, concediu minunat alaturi de puii vostri !

Mai fetelor care dati formula, cum mananca puiutii vostri? Eu incerc sa-i fac un program fetitei mele dar nu reusesc niciodata, pt ca uneori doarme chiar cand ar trebui sa manance si mi-e mila sa o trezesc. Asa ca mananca la aprox 4-5 ore ziua si odata noaptea, dar difera orele de masa de la o zi la alta.

Va pup si o dupa-amiaza minunata!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piciulica spune:

Distractie placuta mamicilor si BB care pleaca in concediu iar nou restul ....spor la treaba nu..... Sa beti o bere/suc pe faleza si pentru noi cele consemnate la domiciliu.
Si eu cand ma gandesc ca mai am o saptamana si apoi incep servicul ...
Simo , eu ii dau formula de cand era micut ca de, nu am avut laptic si Piciulica era micut asa ca nu prea a tras de la tzatza.
Insa sa stii ca mananca cam la 3-4 ore. Adica ziua pana la 1PM mananca la 4 ore dupa 1PM mananca la 3 ore. iar noapte ultima masa e la 10-11 si apoi la 5-6 dimineata. Eu zic sa incerci sa o lasi pe ea sa isi faca un program sa vezi cam pe la ce ore cu aproximatie ii se face foame si apoi usor usor sa incerci sa ii faci un program in functie de asta. Adica sa incerci sa o tii treaza cand se apropie ora de masa.
Insa nu te astepta sa manance chiar fix la aceeasi ora in fiecare zi.

Multa bafta !

O zi buna la toate mamicile si BB!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piciulica spune:

LA Multi Ani Katja!
Sa cresti mare si cuminte si sa aduci mereu o raza de soare parintilor tai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:


Micky, concediu placut si sa ai un bebe cuminte in vacanta asta!

Fete frumoase, multumim pentru urari, sper sa fie totul OK cu Tiana in deplasarea asta ca am ceva emotii!

Sa fiti sanatoase si voi si puiutii vostri si ne revedem peste 2 saptamani, ca nu cred ca mai reusesc sa intru cu botezul de maine si cu toate pregatirile!

Pupici pufosi si sa va regasim "plini" de progrese!

P.S. Daniela, multumim, da' se pare ca inca nu e dintisor - deocamdata dintisorul si-a aruncat buzduganul ca zmeul din poveste, dar speram ca pana la intoarcerea din vacanta sa raportam un bebe-iepuras!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Fetelor am primit asta ca raspuns sper sa va ajute si voua

Schema de diversificare a alimentatiei sugaruluiDiversificarea alimentatiei sugarului inseamna introducerea in meniul zilnic al bebelusului a altor alimente, in afara laptelui. Este o etapa importanta in viata copilului, care se impune, deoarece necesitatile sale nutritive sint in crestere si nu mai pot fi acoperite in totalitate de alimentatia lactata.
Ca regula, se incepe diversificarea la 4 luni pentru copiii alimentati artificial si la 6 luni pentru cei alimentati natural, iar in paralel, se impune conditia ca bebelusul sa fi atins limita de 6 kilograme.
Principiile diversificarii sint:
· Se incepe la sugarul sanatos, fara nici o urma de boala
· Se introduce un singur aliment nou odata, pentru a testa toleranta copilului la acesta; se incepe cu cantitati mici si se va merge progresiv pina la inlocuirea completa a unei mese de lapte
· Se va tenta alimentatia cu lingurita, cu copilul asezat in sezut
· Daca bebelusul refuza un anumit aliment, nu se va insista, se renunta, apoi se va relua administrarea lui dupa citeva zile
· Alimentele utilizate pentru alimentatia sugarului trebuie sa fie proaspete, facute in casa, de preferinta, fara conservanti, condimente, fara sare sau zahar, pina la virsta de 1 an
· Se vor urmari scaunele bebelusului, daca apar varsaturi, si se monitorizeaza cresterea ponderala
Se va incepe cu cerealele instant amestecate cu lapte, in cazul copiilor hipotrofici (mai slabuti), sau cu supa de zarzavat, la copiii eutrofici (cu greutate normala) sau hipertrofici (greutate peste normal). Cerealele se administreaza de preferinta la masa de seara, in biberon; se vor cauta initial cele fara gluten, mai dificil de digerat de sugarii pina la 6 luni.Supa de zarzavat se administreaza la masa de prinz; se folosesc pentru prepararea ei initial numai radacinoase (morcov, telina, albitura), apoi cartof, dovlecel, ardei, ceapa, etc., respectindu-se regula introducerii treptate. Este permisa adaugarea in supa a unei lingurite de ulei, pentru a ii creste valoarea calorica si nutritiva. In primele zile se administreaza numai zeama, incepindu-se cu 20-30 ml, apoi se va creste cu 20-30 ml/zi pina la 100ml, dupa care se vor adauga si legumele fierte si pasate, deasemenea in cantitati crescute progresiv.
A treia masa care se va inlocui este cea de la ora 10 -11, cind se introduc sucurile de fructe (mar, portocala, piersica) si sucul de morcov, urmate de "ingrosarea" acestuia cu pulpa fructelor mentionate, plus, in functie de sezon, altele: caisa, para, strugure. Sint controversate administrarea de banana si kiwi - cu continut vitaminic si de minerale bogat, dar cu potential alergogen, de aceea recomandate de unii medici dupa virsta de 1 an.In toate cazurile, introducerea acestor noi alimente se va completa cu laptele pe care il primea sugarul in mod obisnuit la acea ora; inlocuirea completa se face numai cind noul aliment are consistenta crescuta (piure) si sugarul primeste 120 - 150 g din respectivul aliment.
La virsta de aproximativ 6-7 luni, dupa ce bebelusul s-a obisnuit cu cele 3 mese diferite se va adauga brinza de vaci - de obicei amestecata cu piureul de fructe; Ulterior, se va introduce carnea, in piureul de legume de la masa de prinz - pui ,vita sau peste - mixata, in cantitati progresiv crescute. De doua ori pe saptamina se poate da galbenus de ou fiert tare, in locul carnii. Ca garnituri se poate inlocui piureul de legume cu spanac, orez, ciulama (sos alb); se pot prepara perisoare cu orez sau galuste de gris, facute numai cu galbenusul de ou.
De la 8 luni se poate introduce in alimentatie iaurtul, simplu, natural, cantitati mici de unt si smintina, adaugate la masa de prinz sau constituind o masa separata (la ora 17:00-18:00), alaturi de mamaliguta sau paste fainoase (taietei). De la aceasta virsta este permisa piinea, biscuitii, prajiturele dietetice de casa (papanasi,de ex.). Sugarul va fi incurajat sa tina aceste alimente in mina si sa manince singur.
Dupa 9 luni se poate schimba usor gustul alimentelor cu lamiie, bors, adaugate in supe sau cu usturoi in sosurile albe sau de rosii. Practic, pe masura ce se apropie de un an, copilul va putea sa manince mincare gatita, foarte variat, asemenator cu restul familiei, cu restrictie la sare, prajeli, condimente, oul crud/ albusul de ou, chiar preparat, carnea de porc, grasimi animale/vegetale in cantitate crescuta.
De la virsta de un an laptele praf folosit se poate inlocui cu lapte de vaca, dar pentru mamele care mai alapteaza, este foarte bine sa nu intarce copilul, daca lactatia este prezenta si copilul manifesta inca interes pentru supt.
Total interzise pina la un an sunt :
· Mierea de albine
· Albusul de ou
· Carnea de porc
· Alune, nuci, alte seminte (pericol de innecare)
· Ciocolata
· Alimente prajite, grase, condimentate
Odata cu inceperea diversificarii se va tine cont ca sugarul trebuie sa primeasca si lichide in cantitate suficienta - apa minerala plata, sucuri de fructe facute in casa, ceai.
Pe toata perioada diversificarii, parintii trebuie sa tina legatura cu medicul copilului, care va monitoriza starea de nutritie a copilului si evolutia curbei ponderale. Un lucru trebuie avut in minte, si anume ca fiecare copil are apetitul sau si ritmul sau de crestere si dezvoltare, de aceea el nu trebuie comparat cu alti copii, ci evaluat din punct de vedere clinic de catre medic

Pupici pufosi de la noi si weekend placut

Corina si Stephanie- 18.04.04

Insetare, maini incatusate
Si dureri fara sfarsit
Deznadejde, visuri spulberate
Lumea doar atat ne-a oferit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Multumim,Corina! De curiozitate:schema asta de diversificare e canadiana?e un pic diferita de cea americana..
Aici se-ncepe la fel cu cereale (de orez) dar cu lingurita (sa stiti ca functioneaza bine,chiar daca-s micuti si e primul pas spre celelelate alimente pe care n-o sa le puneti in biberon,nu?) si se continua cu legume.Fructele sunt dupa legume,din cauza ca-s dulci si copilul o sa accepte mai greu legumele.Deasemeni sucul de fructe nu e recomandat pana la 6 luni.
O sa-ncerc sa traduc si eu o schema americana sa vedem,comparativ, care-s diferentele.
Aaaaa,precizeaza,te rog,sursa articolului!



Irina,veve & croko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Sursa e asta si e autohton-romaneasca-
...si sursa

Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)

...si fam.Bugy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Uh, trebuie sa ne preocupam de diversificare in curand!! Noi o sa urmam schema americana descrisa de Veve. Oricum, eu nu ma grabesc. Probabil ca chiar o sa incep diversificarea cand Lara o sa aiba 6 luni. Asa facem si ce zice doctorul si mai castigam si putin mai mult timp pentru alaptatul exclusiv. Abia astept insa sa descopar ce gusturi are Lara, ce o sa ii placa si ce nu si etc.:)
Hai ca trebuie sa ma duc sa-mi hranesc copila care tocmai a inceput un concert amestecat de sughituri si vocalize pe tonalitati inalte!:))


Daniela si papusa Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Da,Nedda!Si eu am intentionat sa alaptez exclusiv pan' la 6 luni,insa croko are o voma de care nu scapam asa ca dr. ne-a recomadat,inainte de-a trece la medicatie,sa-i dau cateva lingurite de cereale.Asa ca de o saptamana papam si cereale cam de 3 ori pe zi.Dar nu ma grabesc deloc cu restul si nici nu renunt la vreo masa cu lapte matern deocamdata.


Irina,veve & croko

Mergi la inceput