Bebelusi de Martie-Aprilie 2004 (9)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

V-am tradus o listuta de alimente dupa care se face difersificarea la americani;cand mai prind o "fereastra" va mai scriu cate ceva.Asta doar ca sa aveti termen de comparatie intre metode..

ALIMENTE RECOMANDATE PT.DIVERSIFICARE
Toate alimentele enumerate in lista de mai jos sunt de obicei bine tolerate si acceptate de catre bebelus.Dar,inainte de-a introduce alimentele din grupa fructelor (dulci),incercati sa obisnuiti bebelusul cu alimentele din primele 3 categorii.Carnea este de obicei introdusa mai tarziu,undeva intre 7 si 8 luni.Hrana bebelusului,care poate fi gatita in casa sau cumparata gata preparata,trebuie sa aiba o textura foarte moale,pasata bine si subtiata cu lichid,daca e necesar,pana capata consistenta unei creme.Se pastreaza aceeasi textura a alimentelor pana la 6-7 luni,ingrosand-o treptat pana bebelusul devine mai experimentat in ale mancatului.De obicei,bebelusii mananca la inceput mai putin de jumatate de lingurita,dar in scurt timp,majoritatea dintre ei vor accepta 2-3 linguri la o masa.Mancarea poate fi servita la temperatura camerei sau foarte putin incalzita,deoarece bebelusii nu au preferinte pentru mancare calda.

A.cereale de orez,cereale de orz,cereale de ovaz
B.bostanel,cartof dulce,morcov,mazare,fasole verde,avocado
C.yogurt,lapte batut (nedegresate si neindulcite)
D.sos de mar,banana,piersica,para
E.vita,pui,curcan,miel

Nota: spanacul,care este foarte bogat in acid oxalic,nu este recomandat pana bebelusul este mai marisor.

(What to expect the first year-Einsberg,Murkoff and Hathaway)

Irina,veve & croko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simone spune:

Corina si Veve, multumiri pentru sfaturi!
Fetelor, ce bine ca inca mai alaptati! Si mie mi-e asa de dor uneori sa o iau in brate si sa o tin la tatzica !

Mai, si daca am inceput la 3 luni cu suculet de mar in ce metoda ma mai incadrez?!!!? In ... metoda pediatrei noastre?

Noua ne-a zis sa incepem la a doua masa din zi cu cate 5 ml de sucut de mar in prima zi, apoi 10 ml ... pana la 30 ml in a 6-a zi, apoi 25 ml mar + 5 ml morcov in a 7-a si 20 ml mar+10 ml morcov in a 8-a si apoi raman asa tot restul lunii, bineinteles + 120-150 ml lapte in continuarea sucului. De asemenea, la mijlocul lunii a 3-a, la a 3-a masa din zi introducem supa de zarzavat (1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastarnac si 1 "unghie" de telina la 400 ml apa). Asta tot asa pana la sfarsitul lunii a 3-a.

Piciulica, multumim pentru sfaturi. Ai dreptate numa' ca bebitza mea uneori se decaleaza cu cate 3 ore de la asa-zisul programul normal si ma zapaceste de tot ! Adica de la intervale de 3-4 ore sare la altele de 5-6 in cursul zilei! Si asta pentru ca adoarme bustean cam cu o ora, o ora si jumatate inaintea mesei urmatoare si mai baga vre-o doua de somn! De exemplu, in dimineata asta a papat la ora 7, s-a jucat si zbenguit pana pe la 9 cand a picat lemn si normal pe la 10.30 trebuia sa manance, dar tare mi-e ca ajungem pe la 11.30-12 cu masa!

Pupaceli si un week-end minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirinda spune:

Buna fetelor! mama, ce dor mi-a fost de voi! Aseara am reusit sa citesc ce-ati mai postat, ati fost cam lenese, cred ca suntem cele mai incete mamici la scris...si v-ati mai si ciondanit pai asa v-am invatat eu sa va purtati cit am fost plecata? Eu am scapat "faza" care oricum cred ca a fost destul de neplacuta, dar sper sa fim in curind toate, ca la inceput! ce vremuri!...ma rog, inceputul meu pe aici, prin ianuarie, ca multe sunt mult, mult, mult mai vechi si batrine pe aci!
Eu si Ana am fost la tara, am stat un pic la aer cu bunicul, l-a externat dupa 1 saptamina de la operatie si e destul de bine. Acum ne-am intors in Bucuresti ca tati a fost plecat in tari straine si venea acasa... ce dor ne-a fost de el si lui de noi, am plins ca doi prosti cind ne-am strins in brate din nou, toti 3.
Nu inteleg cu diversificarea, de cind intru eu aici am vorbit de cel putin 5 ori subiectul asta, toate fetele spun ca au citit ca e bine dupa 4 luni la cei cu biberon, la 6 la cei cu tzitzi, dar cu toate astea, nu stiu daca mai suntem citeva care nu au inceput...deci vorba aia, teoria ca teoria, dar pe noi, romanii, practica ne omoara! Si cred ca din cauza pediatrilor romani, care au singura lor grija sa inceapa diversificare de la 2 luni juma! si a mea la fel, ma duc la control acum o luna, ma intreaba daca am inceput sa-i dau suc fetei, zic nu, se face rosie-albastra si s-apuca saa-mi scrie...5 ml in I zi, 10 in a 2-a, si asa mai departe. Eu am tacut, ce sa fac, ma cert cu superdoctorita lui peste din Bucuresti, am iesit si am facut tot ca mine, am cautat alt pediatru si i-am dat tzitzi Anei cit a vrut, dimineata, zi si noapte. Apropos, stiti vreun pediatru bun in cartierul Militari?
Si mai veniti odata din vacante, ca sa fim mai multe!

http://community.webshots.com/user/mirinda130

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

VEVE, multumim pentru traducere. Tot la sfatul tau am cumparat si eu aceeasi carte si ma ghidez dupa ea.

MIRINDA, bine ai revenit. Chiar ca nu stii cum sa mai faci cand auzi sapte mii de pareri despre diversificare. Eu inclin sa fac cum imi spun doctorii dar zic eu, am noroc ca aici ei imi recomanda ce imi spune si mie sufletul ca e bine: cat mai mult lapte de la tzatza in primele 6 luni. Eh, dar pana la urma vor creste toti puii mari indiferent de ce mananca! Sa fie ei sanatosi!

SIMONE, daca m-ai intreba care sunt orele de masa ale Larei nu as sti sa-ti spun!! Eu ii dau cand cere. Uneori mananca la o ora dupa ce tocmai a supt, alteori peste 3-4 ore. Nici eu n-am incercat sa-i fac vreun program si vad ca nu se plange. Asa si Iulia ta, daca vrea ea sa doarma si nu ii e foame, asta e.

Daniela si papusa Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

salutare fetelor,

sunt catalin, sotul malinei. Mi-a lasat sarcina sa intru pe forum sa vad raspunsurile voastre, dar de ocupat ce am fost am uitat. multumim de raspunsuri, eu ii tot zic ce i-ati spus si voi, dar deh...

nedda, incearca sa o pui direct la volan, poate nu mai plange :-))
micky, suntem bine, malina nu prea are acces la pc, dar la cat e de ocupata nici nu prea are timp sa ajunga la serviciu. voi sunteti bine, mari din ce am vazut eu....tot asa!! Vacanta placuta!

un tatic fericit@danut@malina

Mergi la inceput

fetelor, am citit ce-ati mai postat despre BB-ii vostri, o recunosc si eu pe Ana - vrea sa stea numai ridicata, nu mai sta intinsa pe spate, nici in carucior, afara, se uita lumea la noi cind incepe sa urle si trebuie s-o iau in brate, e cea mai fericita ca poate sa vada ea tot. Dar avem un vecin, mai mic ca noi cu 10 zile, e un umflatel, cum as vrea sa fie si Ana, are 7 kg si n-are 4 luni! saracu' cred ca el nu se misca de grasun ce e, pur si simplu sta si se uita, doar deschide ochii, nu da din picioare, nu se ridica daca ii dai minutele, nu apuca jucariile, nu intinde minutele, nimic, e blana, cum se zice! mama lui, saraca se uita la Ana cind ne intilnim pe afara si ofteaza ca baiatul ei nu face ca ea, ii zice mereu, uite mami cum face Ana, dar el nimic! asa ca mai bine mai slabuta, dar vioaie, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

salut fetelor,

mi-a zis malina sa va zic ca daca aveti probleme cu bebeii de iritatii la picioare, fundulet, intre picioare, solutia cea mai buna care a dat roade pentru al nostru este bicarbonat alimentar in apa de baita (zilnica sau intre mese) si apoi fluocinolon. acum este alb in acele zone, de zici ca l-am dat cu var ;-))
am incercat inainte si cu bepanthen dar nu a mers.

daca incercati sa imi spuneti si mie sa-i transmit malinei

cu respect,
catalin

Mergi la inceput

Buna dimineataaaaa!!!!!!!! ce faceti fetelor, ???

tuturor celor care azi implinesc 4 si 5 luni!!!!

la mine s-au gasit unii cu picamerul sa sparga asfaltul, saraca Ana s-a speriat de sunetul ala ca de mitraliera, mai bine o duc afara in parc.

O zi buna va dorim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Catalin, ai ramas de servici la forum...scumpa de Malina...cum se gandeste ea la toate...
Eu o dau pe Moti cu Reviken si merge. Tot albicioasa ramane, dar ii trece orice iritatie. Daca da chix tratamentul asta, am sa incerc varianta propusa de tine.
Cu diversificarea nici n-am avut timp sa citesc toate schemele...oricum mai asteptam...noi suntem doar la capitolul suculete, eventual cu pulpa, pana la 6 luni. Dupa 6 luni - potopul.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

quote:
Originally posted by mirinda

Dar avem un vecin, mai mic ca noi cu 10 zile, e un umflatel, cum as vrea sa fie si Ana, are 7 kg si n-are 4 luni!

Ei, nu e chiar asa de maricel, la noi la bbeii de mai-iunie avem un bebe de 7900g la 2 luni jumate

Mergi la inceput