Un inceput in Italia (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns relyana spune:

Buna, fetelor din Italia.

Familia fratelui meu este in Italia. In prezent lucreaza doar el, dar se pare ca le trebuie mai multi bani. Ca sa-si ia servici si cumnata mea, trebuie ca micul David de 3 ani si 1/2 sa mearga la gradinita.

Este un copil deosebit de insetat de comunicare, asa ca a fost foarte incantat la inceput. Apoi a vazut ca nu se intelege cu ceilalti (care vorbesc italiana), apoi a facut si otita.... A plans si a spus ca nu se mai duce acolo. La explicatiile parintilor, cu stilul lui concesiv, a admis sa se duca in continuare, doar trei ore. Micul meu erou a luat in piept viata si se lupta cu limba, incearca sa o invete. Il ajuta si desenele animate, fiind foarte curios sa inteleaga ce se vorbeste acolo, in poveste.

Pana se adapteaza mai bine, stie cineva sau este vreo mamica in situatia de a lucra stand acasa? Va rog scrieti-mi ce sa faca, unde sa se adreseze, ce fel de job poate face stand acasa - in nordul Italiei.

Aceasta varianta ar ajuta-o mult pe cumnata mea, iar pe micutul erou l-ar scuti in viitor sa se stea mai mult de 3 ore la gradinita italiana.

Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

buna relyana,

in ce oras din nordul Italiei traieste familia fratelui tau?

au acces la internet? poate sa intre pe forumul romanilor din Italia (semnatura mea)... poate gaseste pe cineva din zona...

dana

www.romania-italia.net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns relyana spune:

Dana,

Fratele meu abia si-a reintregit familia, asa ca ea, cumnata, asteapta actele in ianuarie (nu stiu ce inseamna asta, daca poate lucra legal), iar limba nu o stie bine. Se descurca, dar nu pentru o munca de functionar, de exemplu. Nu, nu are nici calculator, nici internet, dar intentioneaza sa aiba. Totusi cred ca realizarea acestui vis depinde de banii pe care i-ar aduce salariul ei, daca l-ar avea.

Sa stii ca am intrat pe site-ul indicat de tine, Milano este aproape de ei si am sa vad ce pot gasi si acolo. Vad ca toata lumea pune mare accent pe cunoasterea limbii, asa ca am sa o anunt sa accelereze invatarea si sper sa o vad aici, in Romania, in ianuarie, cand ii voi putea spune mai multe decat prin telefonul asta scump, inclusiv despre site-ul desprecopii.com.

Iti multumesc foarte mult. Site-ul asta e minunat, parca deodata ai o multime de prieteni. Si, de fapt, asta sunteti voi toate, prietene de forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

eu sunt la Milano ....

www.romania-italia.net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

Simona,sa-ti traiasca Sarah;eu nu am mai auzit de vitamine la varsta asta,mai ales ca are 5 kg,de ce nu schimbi pediatra?mergi la ASL, si zici ca vrei altul,nu da motivu schimbi si gata,cauta un alt medic si vezi ce zice ,dar stai linistita,eu cand erau ai mei mici,ascultam ce zicea pediatra ,citeam Mama si copilul,era maximul pe timpul ala si faceam cam ce credeam eu ca ii place copilului,nu-s adepta stilului ca daca scrie ca trebuie sa manince:azi la ora 2 cartofi ,iar seara morcovi, sa nu le amestec (morcovi cu cartofi),important e sa nu ii dai de mancare ce e interzis si sa nu-l indopi cu mancare prea multa sau sa-l pui la dieta,curaj ca ce la fai!

Azi am fost la Questura sa depun actele pt. carta de soggiorno,le-au accetat ,dar mai au nevoie de 2 acte,Cud -ul nu era semnat de sef, si inca o comunicazie la centrul de impiego,ca pe prima nu se vedea bine ceva, asa ca saptamana viitoare merg singura,singura consolare e ca nu mai trebuie sa fac coada,dar asta e doar in teorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodika spune:

Simona ,te salut si un pupuic fetitei!Fiindca ai intrebat ,iti spun si eu parerea mea :nu vitaminelor acum!Baiatul meu la doua luni cantarea 5 kg ,l-am alaptat exclusiv pana la 5 luni si n-am avut nici o problema de sanatate ,Slava Domnului!Stiu pe cineva ,a carei fetita la 3 ani cantareste 23 kg,datorita faptului ca i-au introdus vitaminele foarte devreme.E foarte grasuta dar ei spun ca-i "sanatoasa fata noastra!".Ma rog ,nu e treaba mea asta....

Acum ,cand baietelul meu are un an si 2 luni ,am inceput sa-i dau vit.caci nu prea mananca .
Va salut pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Continuati, va rog, aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35392

J.

Mergi la inceput