help!!! - costuri analize
Raspunsuri - Pagina 3
shylili spune:
am fost si eu luna trecuta la denisa protopopescu si am primit aceeasi lista de analize-de facut la medsana; problema mea majora este ca nu dispun de o mie de para sa fac toata lista aia la medsana..
credeti ca o sa reactioneze aiurea daca le fac in alta parte-mai ieftin?
lili
ardit spune:
lili mai vezi si aici preturi:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31121
pot sa-ti spun ca eu am intrebat-o chestia asta (pe denisa) si mi-a raspuns sa le fac unde vreau. Dar, in primul rand tu esti interesata sa iasa corect, sa nu alegi unul ieftin si prost! oricum "scumpetea" nu este nici ea o garantie a calitatii
ariadna33 spune:
quote:
Initial creeata de lordra
Hello dragelor!
Azi am fost la Dr. Denisa Protopopescu( pt. prima oara) pt multele probleme pe care le am. O intrebare am, evident pt cine o cunoaste:tipa e cam spagara sau mi se pare mie? Am cautat-o in spital si mi-a spus ca de acum inainte sa merg doar la Medsana sau la Centrul International, inclusiv pt ecografii (te pomeni ca n-or avea ecograf la Municipal).
Mai am o nelamurire pe care va implor sa ma ajutati s-o rezolv. Mi-a dat un listalau baban de analize si, din cate am inteles, ma va costa toata pielea de pe mine. O sa scriu mai jos ce mi-a cerut sa fac si va rog sa-mi spuneti daca printre cele enumarate exista ceva compensat sau chiar gratuit (prin medicul de familie):
- toxoplasmoza
- chlamidia - ser, vag
- ureaplasma
- microplasma
- cultura col
- secretie vaginala
- Papanicolau
- CMV
- Rubella
- FSH
- LH
- Prolactina
- Estradiol
Dozarile astea hormonale cand se fac? De FSH mi-a spus ca se face in ziua 3, insa de celalalte nu mi-a spus nimic.
Cam astea-s.Evident ca dr. Protopopescu m-a trimis sa le fac pe toate la Medsana, insa chiar nu-mi pot pune mintea (si nici buzunarul) cu ea. Trebuie sa mai si traiesc dupa toate analizele astea.
Multzam anticipat pentru cine va putea sa-mi sara in ajutor cu niste raspunsuri.
Numai bine!
Lordra
Draga mea, eu am facut "studii de piata" cand m-am apucat de analize, pt.ca inainte le faceam numai la MEDSANA, si am zis ca ajung la sapa de lemn. O sa-ti dau cateva "ponturi" (cele mai ieftine analize si unde se pot face):
Inst.Cantacuzino: Toxoplasma IGG, IGM =360.000*2, CMV(IGG+IGM)=350.000*2;
Medicover: Chlamydia(din secretie), Papanicolau, Mycoplasma si secretie vaginala=1.500.000, Rubeola IGG,IGM 240.000*2, Estradiol=200.000, LH=200.000, FSH=220.000, Progesteron=230.000,Prolactina=250.000.
Eu am facut prima data LH in ziua 14 si mi-a iesit sub nivel, ceea ce l-a facut pe doctor sa creada ca NU AM OVULATIE, ceea ce nu era adevarat, am repetat-o in ziua 16 (in alta luna) si a iesit bine (eu am ovulatie in ziua 18, desi CM 28 zile), deci daca stii cumva cand ai ovulatia, ar fi bine sa faci LH si PROLACINA in preajma ovulatiei(eventual cu 1 zi), iar PROGESTERONUL (se decaleaza corespunzator) la 7 zile de la ovulatie (ex.: la un ciclu clasic de 28 zile LH se face in ziua 14 iar progesteronul in ziua 21, prolactina se face inainte de ovulatie, pt.ca daca este marita poate impiedica ovulatia, deci daca o faci dupa, nu mai are importanta).
Sper sa-ti fie de folos.
shylili spune:
eu m-am hotarat sa le fac la medcenter-stiu sigur ca au laborator propriu si toate analizele pe care le-am facut acolo au coincis cu cele facute la parhon-asa ca ma gandesc ca e okei din punct de vedere la calitatii-preturile sunt cam la jumate fata de medsana si sunt super draguti acolo; sper sa nu considere lipsa de res[ect asta,dar trebuie sa ma gandesc si cum supravietuim dupa analizele astea..
merci mult de raspuns
lili