sangele apa nu se face???????l

sangele apa nu se face???????l | Autor: cici

Link direct la acest mesaj

fetelor, trebuie sa ma descarc ca nu mai pot!

eu cici,am o sora si un frate. pe sora noastra aproape ca am crecut-o amindoi ca e mai mica cu multi ani ca noi.
am crescut intr-o familie frumoasa si grozav de unita,unde fiecare
sufeream cumplit daca i se intampla ceva celuilalt.
Mama ,ne-a tinut si mai uniti chiar daca fiecare s-a casatorit ,si am crezut ca moartea ei tragica si brusca de acum 8 ani ne va uni si mai mult.

Inainte cu 3 zile de decesul mamei mele ,nevasta fratelui meu l-a sunat si i-a facut un scandal teribil ca sa vina neaparat acasa (el locuind la Botosani,dupa sotie,noi familia la c-lung -Suceava)ca :"ce-i mai important mama sau sotia"
N-a plecat ,la insistentele noastre ,venise abia de dimineata,povestea e mai lunga.
Atunci n-am pus la suflet si nu m-am gandit la toate asteaca n-am avut cum.
Acum ,el si familia lui ,sunt in Italia,au casa masa servici si o duc ok.
Sora mea din ianuarie incoace a suferit o deceptie cumplita ,si o operatie pe plamani(nici nu stiu care a durut-o mai mult)
Am hotarat cu amandoi fratii ca ar fi bine pentru ea sa mearga o vreme in Italia sa mai uite din necazuri si chiar sa castige niste bani.
Dar surpriza!
Fratele meu i-a gasit o slujba buna cu acte ,in regula,insa nu poate fi vizitat in ziua ei libera pentru ca nu vrea sotia lui.
Ba mai mult de atat i-a spus ca o uraste de moarte dar la intrebarea :de ce?,i s-a raspuns :asa! Si cu asta basta sora mea n-are ce cauta la ei(este vorba de cateva ore in ziua ei libera,nu vrea banii lor nu vrea nimic)

Asa stand lucrurile, cheltuim o gramada de bani si eu si ea pe telefoane,pentru ca ea plange mereu de dorul meu si al fetitei mele,
eu plang de dorul ei si tot asa.

Ar fi multe de povestit cred ca mi-ar trebui vreo saptamana dar voi care sunteti plecati din tara ce parerea aveti?
Eu zic ca principalul vinovat este el-fratele nostru oricat s-ar scuza el ca e intre ciocan si nicovala).

cici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dayen spune:

draga cici,nu fi trista,crede-ma nu esti sigura,mai sint si eu si pate multi ca si noi!
Eu sint in Italia de 12 ani,nu am nici unul dintre fratii mei aici,ci doar doua surori si un frate al sotului,deci cumnatii mei!Totul bine si frumos,familia unita pina cind fratele sotului sa casatorit,acum patru ani in urma.Nevasta rominca, bineinteles cind a venit aici eu nu stiam cum sa-i fiu mai aproape din toate punctele de vedere pentru ca stiam ce inseamna un inceput intr-o tara straina si mai ales caci era si la inceputul casniciei si nu vroiam sa se simta singur.
N-am stiut si poate nu am sa stiu niciodata pt.care motiv la indepartat de noi,la scurt timp cind si-a gasit de munca,sa obisnuit putin cu lumea de aici, efectiv a rupt orice legatura,dar sincer iti spun nici nu vreau sa stiu justificarile lor,pentru simlul motiv caci stiu sigur ca nu sint MOTIVE!
Deci in concluzie:locuiesc peste strada de mine si nu ne vedem niciodata nu ne vizitam.
Au facut nunta in Rom.si nu ne-au invitat,cind sotul meu l-a intrebat,(inainte de a merge acasa pt. nunta)"fratele am auzit ca faci nunta si mie nu-mi spui nimic?la care el raspunde:dar ce tu nu stiai?sotul a ramas fara cuvinte...atunci eu putin ironica ii rspund:ba da stiam pentru ca sa anuntat peste tot nunta ta,in presa,la telejurnal...in concluzie nu ne-a invita!
Daca se intimpla se ne intilnim din intimplare,ne salutam si vorbim asa cum ai vorbi cu o cunostinta oarecare,dar de cele mai multe ori evit sa-i vad sau sa intreb de ei, pentru ca daca nu putem fi o familie unita,ca fratii,pe mine ma doare distanta care au creato si de aceea prefer sa fiu cit mai departe si sa las flucsul vieti sa-si continue mersul,caci cu siguranta ei, stau mai bine asa departe de famliari altfel nu cred ca ar fi ales calea indepartari de noi toti si eu respect decizia lor.

In legatura cu adresa sitului pent.msn.ce l-ai postat pe celalat forum eu m-am uitat,dar este complicat si cu pierdere de timp,trebuie sa ai mult timp sa vizitezi siturile lor ca sa-ti deie credit.ca sa trimiti un mes.trebuie sa ai 20 credite si pentru 3 credite trebuie sa vizitezi 5.situri.Daca vrei te poti inscrie iti trebuie doar un Nik si adresa de posta electronica.
Acum trebuie sa te las,mai revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Draga Cici,
Trist subiect, dar f adevarat si frecvent intalnit, din nefericire!
Ar fi bine ca sora ta sa aiba o discutie intre 4 ochi cu fratele ei si sa ii propuna ca macar ei 2 sa se intalneasca cateva ore intr-un loc neutru sau la sora ta acasa, daca cumnata e asa rea.Oricum , fii sigura, ca tot raul se intoarce la origine ,si poate o sa isi dea seama ca a gresit!
Sa reincerce o lipire a leg cu cumnata imi pare in zadar, si nu poate aduce decat suferinta!,
Daca fratele vostru continua sa o indeparteze , atunci sa isi vada de viata ei si sa incerce sa se imprieteneasca cu alti romani din Italia. Sunt atatea fete din It pe forum.POate una dintre ele sta mai aproape de ea.
Pt mine zicala ''sangele apa nu se face'' ramane doar o vorba.
Ma inteleg mult mai bine ca strainii decat cu familia mea.Asta e realitatea si tb sa o accept asa cum e.II ajut , dar nu astept nimic in plus inafara de respect.
Pup si sa ii spui surorei tale ca suntem alaturi de ea cu sufletul
Ea nu are acces la net?
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cici...ma gandesc ca totusi fratele tau a ajutat-o sa ajunga in Italia si i-a gasit serviciu, deci intentiile au fost bune...Ai idee ce sa intamplat de cand a plecat sora ta in Italia? se vizitau la inceput, sau a stat la ei, sau cum a fost? A avut poate niste discutii cu cumnata?!
Intr-adevar, el are o familie acum, este normal sa ia in calcul si dorintele sotiei lui, la fel de adevarat este ca "sangele apa nu se face", sora tot sora ramane, dar totusi cred e ceva mai mult decat atat la mijloc...

Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

atata vreme cat trageti si voi de el, fratele tau e intr-adevar intre ciocan si nicovala..cu siguranta el va iubeste si ar vrea sa poata sa fie mai aproape..sotia lui are o problema..e foarte posesiva si probabil si ceva complexe se inferioritate ii dau tarcoale..asa ca il castreaza, ii "taie " ce are el valoros: voi, surorile lui..daca voi va suparati pe el pentru asta nu faceti decat sa jucati dupa cum va canta ea..oricum, nu prea aveti de ales..incercati sa-l asugurati ca il iubiti chiar si cu "cotoroanta"..si poate gasiti o portita sa ajunteti la sufletul ei, daca vreti sa fiti aproape de fratele vostru

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

Am cunoscut o fata in acceasi situatie ,fratele dupa ce a adus-o in Italia,nu o mai putea invita in ziua libera la el pt. ca prietena lui nu dorea,asa ca dupa un timp fata a inceput sa vina la mine sambata seara pina duminica sera cind se intorcea la lucru,era ca la ea acasa,se intelegea bine cu copii mei iar de sotul meu asculta ca de Papa,acum s-a casatorit cu un italian,are o situatie f.buna,iar "tipa" a ramas singura,spune-i sore-i tale ca sa isi gaseasca o prietena si sa fie fericita ca are un serviciu si te are pe tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Fratele meu nici nu stie ca eu sunt la curent cu aceasta situatie.Ba mai mult a rugat-o pe sora-mea sa nu-mi spuna nimic.Daca ea ar fi gresit cu ceva in fata lor n-ar fi fost o problema sa stiu ,nu?
Poate de asta am deschis subiectul asta ca n-am cum sa ma racoresc altfel.
Mi-e greu sa o caracterizez pe cumna' dar am sa va redau cateva randuri din ce povestea ea pe acum vreo 6 ani:

"prietena mea Lumi' o duce super si cand vine la mine deschide usa cu capul ,imi aduce de toate,cand vad ca o lasa mai moale gasesc eu un motiv sa ma supar pe ea ,apoi ca sa-mi recastige prietenia ,vine iar cu cadouri fel de fel"

Cred ca orice comentariu e inutil,stiam ca e profitoare dar si ca se lauda cu asa ceva.......m-a lasat masca.

Ceea ce ma doare mai tare e ca daca maine sora mea ar apare la poarta lor ,insotita de un italian plin de bani,intr-o masina superluxoasa ,n-ar sti cum sa-i deschida usa mai repede,ba chiar s-ar supara daca nu i-ar vizita.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca situatia ar fi stat invers ,s-ar fi abatut toate blestemele din lume pe capul surorii mele.
Deci , ar fi o portita sa ajunga la inima cotoroantei ,dar e greu de gasit si pentru sora mea chiar daca e super draguta ,n-a fugit nici un italian bogat s-o intrebe cat e ceasul.

Chiar si eu m-am intrebat daca n-ar fi mai bine sa-si cumpere un calculator ,si am vorbi mereu pe chat, ca daca vorbim la tefon in ritmul asta ne putem lua si 2 calculatoare.
Da ,ar fi grozav sa-si faca prieteni romani pentru ca ,cam asta e oful ei -sa vorbeasca romaneste-,dar parca poti sa te increzi intr-un roman intalnit pe strada?
Eu una as fi foarte suspicioasa.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Cici, hai sa-ti raspund si eu cu o zicala: "Dragoste cu sila nu se poate"!

Am intalnit si eu o asemenea situatie.
Din pacate, daca fratele tau nu se poate impune, atunci lucrurile nu se vor putea schimba prea mult.

Cred ca mariaangeli_que a dat un sfat bun, trebuie sa caute usi deschise in alte parti, iar cu fratele tau ar trebui sa discute si sa vada daca si el isi doreste sa se intalneasca cu ea, si in cazul raspunsului pozitiv, sa gaseasca el varianta cea mai buna.
-----------------------

Eu nu am frati sau surori, dar sotul meu are o sora.
Am crezut ca voi putea gasi in ea o prietena foarte buna, daca nu o sora.
N-a fost asa!
Dar sotul meu tine enorm la ea, iar eu nu as putea vreodata sa-i spun sa nu fie asa, sau sa nu o primesc in casa noastra cu multa atentie, chiar daca - poate - fata de mine ea nu are cel mai bun comportament.

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Hai sa-tzi spun si eu cum e treaba cu familia. De cind am plecat am incercat sa-i ajut cum pot, le-am trimis ce-am putut si eu, in afara de bani. Sora mea, cu care eram foarte apropiata cind eram in tzara, a crezut de fapt ca daca m-am maritat aici, sotzul are o situatzie foarte buna, o sa-l pot pacali de bani si o sa trimit acasa. Problema e ca, sotzul a vrut sa cumpere niste teren in tzara (vreo 5-10 ha) ca ea cu sotzul ei sa poata face o mica ferma (bineintzeles produsele le consumau ei), a vrut sa cumpere si un mic tractoras, dar... surpriza, desi ei sint amindoi specializatzi in zootehnie nu au vrut. De cite ori trimit pachet acasa, niciodata pentru familia ei nu am trimis de ajuns. Nici nu as indrazni sa-i cer sotzului bani sa-i trimit surorii, mamei - da, ii trimit tot timpul, are 70 de ani, e bolnava si nu vreau sa-i lipseasca nimic. In privintza parintzilor, sotzul imi spune tot timpul NU TREBUIE SA LE LIPSEASCA NIMIC. Deci, unde am gresit... ca nu am vrut sa merg eu in tzara sa lucrez, terenul si sa fac afacerea pentru ei ?!
In cazul meu stii cum se spune "Dumnezeu itzi da, dar nu-tzi pune si in traista".
Nu ma simt vinovata cu nimic pentru ca am vrut sa fac ceva ca sa traiasca si ei decent, daca nu destul de bine, dar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanna spune:

Cici draga, e adevarat ca sangele apa nu se face, dar singurul care trebuie sa tina cont de asta este fratele tau;
Eu n-am surori si nici frati; sotul meu are in schimb un frate pe care nu l-a mai vazut de 20 de ani, desi sta destul de aproape de noi; la noi in schimb situatia este putin diferita; soacra mea este cea care nu-i da voie cumnatului meu sa stea de vorba cu fratele lui; si in felul asta nu a lasat-o nici pe sotia lui si pot sa-ti spun ca are o fata , acum cred ca are 19 ani,deci nepoata noastra, pe care nu am vazut-o niciodata;
Sotul meu a tot incercat sa ia legatura cu fratele lui, dar de fiecare data s-a lovit de un zid...
La fel de adevarata este si zicala, dragoste cu sila nu se poate;
Fii tu in continuare alaturi de sora ta, si poate in timp isi va da seama si fratele vostru de greseala pe care o face.

Mergi la inceput