Invidia?!
In urma cu cateva zile,am primit un mesaj de la o foarte buna prietena a mea,prin care imi comunica ca este insarcinata.M-am bucurat foarte mult pentru ea.Dar m-am simtit ciudat,trista,abandonata si poate chiar furioasa.A fost visul meu,acela de a mai avea un copil cu fostul meu sot.Sentimentul de vinovatie fata de fetita mea nu dispare,lacrimile si durerea din inima mea nu-mi dau pace.Ma bucur foarte mult sa aud ca este fericita,dar sunt geloasa.Ma intristez de fiecare data cand vad o familie fericita.Nu pot suporta realitatea.Stiu ca nu este bine sa invidiez pe cineva,ceeace ma face sa ma simt prost.Sunt invidioasa pe tot ceeace ma inconjoara...Au trecut deja 9 luni de la divort si eu inca mai sper...Nu suport sa vad pe cineva mai fericit ca mine,am racit relatia cu toate prietenele mele din cauza asta.Si stiu ca nu este bine...dar ce pot face?
Sakamoto
Raspunsuri
iren spune:
Ce poti face? Poti sa incerci sa privesti inainte si sa nu mai traiesti in trecut...Sint sigura ca daca incepi sa gindesti constructiv si in termeni optimisti, iti va reveni si energia pozitiva, cine stie ce-ti rezerva viitorul!
Intre timp poti incepe sa te bucuri sincer alaturi de prietenii tai,ca si cind ai fi obtinut si tu ceva odata cu ei, de multe ori asta incurajeaza oamenii sa iasa din carapace si sa reinvete sa traiasca alaturi de ceilalti.
Nu stiu cit de coerenta am fost, ca am niste dureri de burta,de-mi vine sa ma urc pe pereti, da cre' ca intelegi tu ce-am vrut sa spun ...
Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu
dpn 25 aug
vivian spune:
in primul rand, ..in biblie, se spune ca "nu e bine sa doresti nimic din ceea ce este al aproapelui tau..."!
lasand la o parte..aspecte etice , morale si spirituale ale acestui aspect...parerea mea este ca ..astfel, nu faci decat sa te incarci negativ si sa te ---autodistrugi, te inveninezi si ..daca continui asa te obisnuiesti si te autoexcluzi din societate.
toti avem in viatza deziluzii, bucurii, impliniri, caderi si...renuntari.
dar stii ceż?
indiferent de ..ceea ce vrem noi, in finl urmam un destin, unii sunt mai avuti, altii mai putin, unii mai destepti, altii mai putin, unii mai iubiti, ..altii mai putin.
sa stii ca orice "sfarsit, deschide drumul unui nou inceput"!
vivian.
orice sut un fund, inseamna un pas inainte!
Sabina spune:
E prea curand ca sa nutresti "sentimente bune" nu zic ca e frumos sa invidiezi, Doamne fereste, insa acum n-ai putere de altceva.
Ai sa vezi ca timpul le rezolva pe toate si propune-ti sa te bucuri pentru cei din jurul tau, te vei simti puternica si curajoasa.
Sabina & Sofia Galagia
iselin spune:
fondul tau este bun, dar esti probabil dezamagita de ceea ce ar fi putut sa fie bine si frumos si nu a fost.
este o perioada de tranzitie pentru sufletul tau. trebuie sa o depasesti. du-te la un centru estetic si fa-ti un tratament, un masaj, poate o coafura noua!!! da, da un nou look!!
slakje spune:
SUBSCRIU!
quote:
Originally posted by Sabina
E prea curand ca sa nutresti "sentimente bune" nu zic ca e frumos sa invidiezi, Doamne fereste, insa acum n-ai putere de altceva.
Ai sa vezi ca timpul le rezolva pe toate si propune-ti sa te bucuri pentru cei din jurul tau, te vei simti puternica si curajoasa.
Sabina & Sofia Galagia
----------------------------------------------------------------------
Draga Arisa-Alina tu esti o persoana buna, au fost doar multe intamplari urate in viatza ta pana acum , dar va trece si asta! Nu te simtzi foarte vinovata, intr-un fel e normal ce ti se intampla!ai suferit si inca suferi mult!
Aurelia spune:
Eu fara nici o intentie sa te jignesc vad in atitudinea ta o pesoana sensibila si lovita de viata care are nevoie de ceva mai mult sa-si revina dupa suferinta decit un sfat.......am trecut pe acolo stiu despre ce vorbesc ,citeva sedinte la psiholog te paote ajuta,caci psihologul nu este un capcaun la care merg doar nebunii asa cum multi il vad ,este cineva caruia putem sa-i povestim despre noi ,despre framintarile si nemultumirile noastre ,temerile si sperantele noastre cineva care stie s asculte si stie sa ne indrume cum este mai bine.....
Gelozia asta a ta ai simtit-o ca te cucereste asa putin cite putin pe nesimtite si ai constatat tu insuti ca nu este normal nu? atunci esti deja pe calea cea buna ,ramine numa sa vrei sa te ajuti pina la capat ....iar daca nu ai sa o faci ea o sa coninue sa cistige teren in constientul tau si te va lasa foarte greu din ghiarele ei........
Uf doamne ce bine ca m-am dus la medic la timp.....
Bafta si tie ........
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
anda141 spune:
Draga mea, e oarecum normal sa simti asa, nu ca esti rea, dar asa simti acum. Eu zic ca o sa treaca perioada asta, incearca sa gandesti realist si sa-ti faci viata frumoasa.
Nu inteleg care e treaba cu sentimentul de vinovatie fata de fetita ta...??? Ai una??
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
http://community.webshots.com/user/monica1816
cipcipcip spune:
Eu zic ca e cit se poate de normal sa invidiezi lumea din jurul tau care pare fericita cind tu insati ai trecut printr-un necaz si te consideri nefericita si lipsita de noroc poate, dar ai sa vezi ca o sa treaca aceasta stare, trebuie sa-l uiti pe fostul sot si sa privesti inainte, o sa iasa soarele iara si pe strada ta. Incearca sa-ti vezi prietenii nu ca pe niste dusmani, ci ca pe adevarati prieteni care iti pot da putina alinare, chiar daca ei n-au trecut prin ceea ce ai trecut tu. Nu se stie niciodata viata ce ne rezerva la fiecare. Capul sus si incearca sa fi optimista