indemnizatia pt. cresterea copilului pana la 2ani.

indemnizatia pt. cresterea copilului pana la 2ani. | Autor: gabi.i

Link direct la acest mesaj

.ma aflu in CIC pt.primul copil pana la 11dec.2004 si sunt insarcinata cu cel de al doilea copil ce urmeaza sa se nasca la jumatatea lunii februarie 2005 .Am dreptul la CIC pana la 2 ani si pt.cel de al doilea copil?Stiti ce ordonanta sau HG stabilesteasta?
VA MULTUMESC!

ig

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Perioada cat te afli in CIC este asimilata perioadei contributive (adica e ca si cum ai plati asigurarile sociale). Cand termini CIC-ul intri in prenatal-probabil 2 luni(alta perioada asimilata perioadei contributive) si dupa ce nasti min.42 de zile in postnatal si apoi in CIC pentru al doilea copil.
Prenatalul si postnatalul cumulate au 126 de zile, care se pot compensa oricum la recomandarea medicului sau dorinta persoanei asigurate, cu mentiunea ca postnatalul tb.sa fie de minim 42 de zile. Deci raman 84 de zile pt.prenatal, care-ti sunt suficiente sa acoperi perioada dintre terminarea primului cic si nasterea celui de-al doilea copil.

Si da, ai dreptul la CIC si pentru al doilea copil.

Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Draga Anca iti multumesc foarte mult ca mi-ai raspuns si vreau sa iti spun ca ma bucura foarte mult ca este asa .Eu ma mai iteresasem la cateva surse dar nu eream sigura .Acum sper sa nu se mai modifice nimic pana cand voi naste .MULTUMESC!!!

ig

Mergi la inceput