Schimbarea job-ului

Schimbarea job-ului | Autor: ancasoare

Link direct la acest mesaj

Pana anul trecut am lucrat intr-un domeniu care mi-a placut foarte tare, insa eram prost platita; din acest motiv am si acceptat un alt job (alt domeniu, dar mai bine platit… la momentul ala insemna o crestere din start de 50% a salariului meu); anul trecut treceam in ultimul an de facultate, ma pregateam pentru licenta (pe care am sustinut-o anul acesta in iulie)… ma rog, ideea e ca imi pare rau ca am “iesit” din domeniu si ca n-am avut rabdare sa termin facultatea si apoi sa-mi caut un job mai bine platit, dar pe acelasi “raza de actiune”.
O sa ma intrebati daca tot vroiam sa schimb jobul, de ce nu am cautat in acelasi domeniu… am cautat, dar faptul ca eram inca studenta era maaare problema!
… recitind imi dau seama ca nu v-am spus ce job am avut … era un job de reprezentant medical (aparatura si instrumentar medical).
Acum incerc ca sar inapoi in cealalta barca, insa e greu … am fost la un interviu si bineinteles ca mi s-a adresat intrebarea de ce ai plecat si de ce vrei inapoi … cum sa le explic eu ca aveam un salariu mic, o facultate de platit, sa ma intretin, etc ?? Cum se raspunde la astfel de intrebari? Eu am incercat sa fiu diplomata … adica sa nu bag banii la inaintare … multe firme se tem ca angajatul o sa plece de indata ce I se ofera 50 USD in plus de catre alta firma … eu chiar am facut o maaaare prostie ca m-am lasat influentata in primul rand de bani, dar eu am facut-o, eu trag ponoasele!!!

Vreau neaparat sa-mi schimb serviciul, imi lipseste asa de mult jobul activ, provocarea de zi cu zi, nu mai vb de faptul ca prin genul ala de munca, am inceput sa-mi “construiesc” si increderea in mine! Dar se dovedeste grea revenirea in joc!
Credeti ca ar fi mai potrivit sa apelez la o firma de recrutare? Consiliere profesionala? Stiu ca sunteti saritoare, dati-mi un sfat, impartasiti-mi din experienta voastra !

PS: Eu mi-am pus sperantele in interviul la care am fost … jobul era de Product manager.

Ancuss

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalexia spune:

quote:
Initial creeata de ancasoare

am fost la un interviu si bineinteles ca mi s-a adresat intrebarea de ce ai plecat si de ce vrei inapoi … cum sa le explic eu ca aveam un salariu mic, o facultate de platit, sa ma intretin, etc ?? Cum se raspunde la astfel de intrebari? Eu am incercat sa fiu diplomata … adica sa nu bag banii la inaintare … multe firme se tem ca angajatul o sa plece de indata ce I se ofera 50 USD in plus de catre alta firma … eu chiar am facut o maaaare prostie ca m-am lasat influentata in primul rand de bani, dar eu am facut-o, eu trag ponoasele!!!

ancuss

La interviuri trebuie sa fii sincera caci cei care au experienta "simt" imediat minciuna. Explici frumos ceea ce s-a intamplat si apoi cu argumente solide spui ca acum stii exact ceea ce vrei sa faci in viata .La interviu e f important sa fii convingator, sa nu eziti, sa nu lasi impresia unui om care are probleme.Sunt convinsa ca vei reusi pana la urma.Ai rabdare si credinta .
Agentiile de recrutare sunt bune si ele depinde pe care o alegi.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Anca,

Subscriu la cele de mai sus. Ce distanta in timp ai avea intre joburi (cand anume anul trecut ai schimbat) ?
In domeniul in care vrei sa reintri (ca si in multe altele de altfel) este apreciata loialitatea fata de o companie. Daca ai mai putin de un an de cand te-ai mutat este bine sa astepti sa il faci si abia apoi sa incerci iar. Cat timp ai lucrat la firma precedenta (cand erai studenta)? La fel, daca mai putin de un an nu e Ok.
Este o revista pe resurse umane destul de bunuta pe piata (Cariere). Publica joburi de middle management si au articole in care explica ce se cere pe diverse posturi, interviuri cu directori de agentii de recrutare, etc.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasoare spune:

Lyada, am lucrat aproape 2 ani ca reprezentant medical (tocmai experienta de 2 ani ca si reprezentant medical m-a recomandat la acest interviu), iar la jobul pe care il am acum, am facut 1 an la 1 iulie, insa NU-MI PLACE!!!

NU-MI PLACE MEDIUL, NU-MI PLAC OAMENII (MAI ALES... NISTE INTRIGI SI MANCATORII, intre sefi, intre colegi, in fine ... o adevarata cloaca .... poate o sa va povestesc intr-o zi cum vin sefii si beau la birou whiski pana se machesc

Ancuss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by ancasoare

Lyada, am lucrat aproape 2 ani ca reprezentant medical (tocmai experienta de 2 ani ca si reprezentant medical m-a recomandat la acest interviu), iar la jobul pe care il am acum, am facut 1 an la 1 iulie, insa NU-MI PLACE!!!

NU-MI PLACE MEDIUL, NU-MI PLAC OAMENII (MAI ALES... NISTE INTRIGI SI MANCATORII, intre sefi, intre colegi, in fine ... o adevarata cloaca .... poate o sa va povestesc intr-o zi cum vin sefii si beau la birou whiski pana se machesc

Ancuss

!!!
Si eu vreau ! Se poate sa ne trimita si noua clicaritorilor de pe forum o sticloanta, doua ???

DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004)
http://community.webshots.com/user/darael100

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Ancuss,

De ce nu le spui ca noul job nu era ceea ce credeai tu, sau ceea ce asteptai tu, ca acolo lucrurile nu au evoluat asa cum o sperai tu? Te-ai mutat sa cistigi experienta profesionala in primul rind si ca datorita celor de mai sus ai dori sa vii inapoi.
Ar trebui sa fie fericiti si mindri ca vrei sa vii inapoi la ei, aici nu prea se intimpla de-astea...
Succes!

AlbaIulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Pui, niciodata sa nu spui lucruri rele despre fostul loc de munca. Asta e regula! Ca aveai de platit scoala, e perfect ca "scuza", doar vroiai sa te perfectionezi si fara bani nu se putea! Dar acum vrei sa faci ce-ti place si iti place foarte mult asta.....
Bafta muuuuuuuulta!!!!
Si....asteptam vesti bune!!!
Rodica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Anca,
Eu nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme si sa incerci sa fii cat mai deschisa. Nu ascunde nimic, in fond toata lumea cauta acelasi lucru; poti sa spui sincer ca nu te descurci financiar acum; nu e un capat de tara si sa stii ca sinceritatea este apreciata la orice interviu. In alta ordine de idei, accentueaza ideea ca ti-a placut mult in domeniul farmaceutic si ca doresti sa-ti cladesti o cariera aici.
Eu iti urez mult succes. Din experienta mea stiu ca pe pozitiile de PM se angajeaza persoane cu experienta similara sau se promoveaza din itneriorul firmei. Pe de alta parte, daca ai fost selectata la interviu, probabil ca ai atras atentia cu ceva in CVul tau.
Domeniul e strict acelasi (vorbim tot de aparatura medicala sau de produse farmaceutice - medicamente? situatia se schimba usor la varianta a doua).
Afla cat de multe detalii poti despre compania respectiva, produsele din portofoliu, acoperirea lor (internationalitate), sistem de distributie, etc. Foloseste toate acestea la interviu.
Mult succes!

Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput