conopida
sotul meu este innebunit dupa conopida ! ii place foarte mult preparata cu smantana si branza rasa, la cuptor ! Bineinteles ca de cate ori fac o garnitura de legume ( pentru friptura, peste, etc ) scap si nite conopida printre intrucat stiu ca ii face placere.
mai stiti niste retete bune avand ca principal element conopida ??
cristina si din burtica ( 25 saptm )
Raspunsuri
slakje spune:
Conopida o speli bine cu apa caldutza.O desfaci in buchetzele(mari nu exagerat), o curetzi de frunze bineintzeles, o fierbi in apa cu sare si o scurgi bine intr-o sita.
Smantana o amesteci cu ouale batute bine cu telul(vreo 3 oua la o conopida), o lingura de faina, sare si piper.Se unge cu unt un vas de cuptor, se aseaza conopida, se toarna deasupra sosul preparat din smantana, faina si oua.Presari deasupra cascavalul, asezi niste bucatzi de unt si dai vasul la cuptor pt gratinare.
Pofta buna!
slakje spune:
Ca si garnitura langa schnitzel de pui:
Conopida o speli ,o desfaci in buchetzele mici, indepartezi frunzele, o pui la fiert in apa amestecata cu putzin lapte si sare.Cand e gata fiarta o lasi la stors putzin intr-o strecuratoare.
100 g unt il pui la incalzit usor pe foc mic, cand e topit adaugi conopida, verdeatza si lasi sa se infierbante.
Se mananca imediat calda ca si garnitura.
Sper sa va placa,
Alina.
Oana_B spune:
Uite aici niste retete de conopida:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13198
Oana_B
mamicaluitheo spune:
conopida fiarta in bucatele, frecata cu maioneza, mujdei de usturoi si marar.
miammiam e o nebunie.
sa aveti pofta
andreea mami de theo si de florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo
slakje spune:
Iti voi spune cum fac eu supa de conopida:
O ceapa potrivita o toci foarte marunt si o pui la calit putzin in oala de supa impreuna cu 2 morcovi nu prea mari taiatzi cubuletze foarte mici, le lasi la calit doar foarte putzin cat sa iasa putzin aroma.
Apoi umpli oala cu apa si lasi putzin la fiert.Adaugi conopida desfacuta buchetzele mici si spalata foarte bine in apa caldutza.
Cand incepe sa fiarba(cand e fiarta conopida se lasa la fund) adaugi 2 cubuletze de gaina(sau pui sau vita ce va place) si o linguritza de vegeta(delikat) + 2 cartofi micutzi taiatzi cubuletze mici mici.
Cand e aproape gata scotzi intr-o cescutza putzina supa si o lasi sa se racesca putzin si faci un amestec de putzin lapte +o liguritza acolo de faina + supa din cescutza si o torni peste supa.O potzi gusta si pune sare daca mai nevoie.
E o supa usoara, fara carne, sper sa va placa.
Alina.
schuster laura spune:
GULAS DE CONOPIDA(unguresc))
INGREDIENTE :
-1kg. Conopida,
-40g untura(ulei,unt…),
-80g ceapa,
-5g paprica,
-2 rosii potrivite,
-1 ardei gras
MOD PREPARARE :
In untura incinsa se prajeste ceapa in prealabil taiata marunt,se adaoga paprica si se mai prajeste putin dupa care turnam ca.10ml. apa.
Ardeiul care la fel s-a taiat marunt se adaoga si se fiere pina scade apa aproape de tot.
Conipoda spalata si in bucatele mici desfacuta se adaoga se sareaza si acoperita se inabuse pina se inmoaie.
Cind aproape este gata conopida se adaoga rosile taiate marunt si se mai fierbe putin impreuna.
Se poate servi cu paste fainoase sau cu cartofi cu patrunjel sau fiecare cum doreste.
Pofta buna celor care probeaza.
CE TIE NU-TI PLACE ALTUIA NU-I FACE!
schuster laura
Mik spune:
Conopida o desfac si o fierb in aburi cu oala minune (10-15 minute, depinde de oala si de foc).
Apoi o prepar sar numai rumenita cu putin unt si verdeata pe deasupra sau in sos de rosii.
Imi mai place si in salata de cartofi cu putin ardrei gras, maioneza si usturoi.
Mik.
slakje spune:
Mik ce vrei sa spui cu oala minune? Te referi la clasica cucta? Sau alt fel de oala?
Alina.
cica spune:
Eu fac conopida cu sos Bechamel la cuptor.Fierb mai intai conopida in apa cu sare...apoi o scurg bine de apa. In timp ce conopida fierbe fac sosul Bechamel..sau sos alb se mai numeste. Pun intr-o cratita unt..cam cat o nuca sau ceva mai mare..il pun pe foc la topit..adaug o lingua de faina..si apoi pun lapte..cam o cana jumate ..deci cam 350 grame de lapte..dar depinde acum si de cat sos vrei sa faci.Apoi amestec pe foc in continuu pana se ingroasa.TApetez un vas cu unt, pun conopida,rad eventual si niste casacval pe deasupra ( e mai bun)si apoi torn sosul alb si dau la cuptor. Sper final rad si cascaval deasupra sa prinda o crusta mai crocanta.Pofta buna! Sper ca am fost coerenta.
bychi spune:
Eu prepar conopida asa: o spal bine cu apa caldutza, o desfac in buchetzele, o fierb in apa cu sare si o scurg bine intr-o sita. Cat e fierbinte, o pun intr-un castron si pun peste ea jumatate de pachet de unt, sare, smantana (mai multa) si pesmet (rumenit in prealabil cu putin ulei). E minunata asa sau ca garnitura la pui.
Bychi si bb Tiberiu