conopida
Raspunsuri - Pagina 2
Mik spune:
Pentru Alina : Oala minune in Franta nu e cea din tara, in frantuzeste ii spune "cocotte minute" : e o oala cu peretii mai grosi si care se inchide ermetic cu un capac cu garnitura de cauciuc. Ca sa fierbi in abur pui putina apa pe fund, un suport inaltut si un cos gaurit cu legumele. Fasolea verde si morcovii sunt foarte buni pe abur.
Uite o gama cu asa produse :
http://www.seb.fr/seb/products/category/index_700.asp?category_id=700
Mik.
country girl spune:
Cartofi cu conopida si iaurt
Ingrediente: 1 conopida mica, 800 g cartofi (nesfaramiciosi), 1 ardei iute rosu, 20 g unt topit, sare, 3/4 l concentrat de zeama de legume, 1/2 varf de cutit sofran, 1/2 lingurita curry, 1/2 legatura menta, 2 borcane iaurt gros (a 150 g).
Se spala conopida si se rupe buchetele. Cartofii curatati de coaja se taie bucati, iar ardeiul iute fara nervuri si seminte se taie fasii subtiri. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc usor cartofii, impreuna cu fasiile de ardei iute, amestecand intruna. Se adauga sarea, sofranul, curry-ul si se toarna deasupra zeama de zarzavat. Se incorporeaza buchetelele de conopida, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 15 minute. Se presara cu frunzulite de menta si se serveste cu iaurtul batut putin ca sa fie cremos.
country girl spune:
Supa de conopida cu smantana si galuste de carne
Ingrediente: 375 g carne tocata (porc+vita), 1 ou, 2 linguri pesmet, sare, piper, 1 1/2 l zeama de zarzavat (), 1 conopida (circa 1 kg), 3/8 l lapte, 100 g mazare (poate fi si congelata), 100 g smantana, 40 g faina, nucsoara rasa, codite de ceapa verde taiate rondele.
Se amesteca bine carnea tocata, oul si pesmetul, se gusta de sare si piper si cu mainile ude se formeaza galuste care se fierb circa 5 minute in apa clocotita cu Delikat. Apoi se lasa sa se scurga. - Se desface conopida buchetele. Cotorul se taie cubulete si se fierbe cam 5 minute in zeama in care au fiert galustele, apoi se adauga buchetelele si se lasa si ele sa fiarba intre 5-8 minute. Jumatate din ele se scot din zeama cu lingura de spuma, restul se paseaza prin sita, punandu-se inapoi in supa. - Se adauga laptele si mazarea si se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se incorporeaza faina si smantana frecate bine si diluate cu zeama din supa. Se mai da supa intr-un clocot, se introduc buchetelele de conopida puse de-o parte si galustele de carne, se lasa sa se-nfierbante si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. inte de a o servi, supa se presara cu nucsoara proaspat rasa si cu codite de ceapa verde, taiate rondele.
dana p. spune:
Conopida pane.
Se fierbe conopida desfacuta buchetele si dupa ce sa racit putin o dau prin faina si ou (sare, delikat si piper) si o prajesc ca pe snitele.
Cand se mananca se inmoaie in putin otet. Cred ca merge si cu mujdei de usturoi, dar nu am incercat.
Mie de fel nu imi place conopida dar asa o pot manca si eu, este singura reteta care imi place.
Dana