Mamici de septembrie-octombrie 2004 (23)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut din nou,

Nici eu nu prea am somn si bantui noaptea inca prin casa, asta fiind si motivul pt. care va scriu la ora asta. Azi am avut o zi placuta, companie super placuta si am profitat din plin de ocazia de a vorbi limba romana. Am suferit de logoree, ce mai
Am si eu o problemuta acum. Am mereu senzatia ca trebuie sa urinez chiar daca tocmai am fost la WC, de aceea mi-e frica de o eventuala infectie urinara. Sper sa nu fie cazul. Eu oricum beau foarte multe lichide acum, deoarece stiu ca e important sa ma hidratez. Daca senzatia persista, dimineata am sa sun medicul de familie sa vad ce zice. Restul fetelor care v-ati confruntat cu asa ceva ce ati luat impotriva infectiei?
Ralucule,eu zic sa faci exact ce iti doresti tu, sa pui numele care iti place si sa nu te iei dupa altii. Pe mine ma enerveaza la culme chestiile de genul asta. Si mie mi s-a comentat la numele Alma pt. fetita (din partea celor din Ro, unde numele e cat de cat intalnit, romana fiind doar limba latina si numele de aceeasi provenienta; in Olanda nu exista nimeni cu astfel de nume sau nimeni nu a mai auzit de asa ceva si am reactii super entuziaste din partea celor care stiu ce nume vreau sa ii pun bebelusei).Mi s-a reprosat ca nu pun nume tipic romanesc, etc. Si ce fac eu? Je m'en fiche. Carevasazica "ma doare-n cot" ca doar fetita e a mea si nu a altora.
Fetelor, dragelor, m-apuca plansul cand va aud ce sume vehiculati pt. "plata" serviciilor medicale.Dar cum se poate asa ceva? Ce se fac cele care castiga salarii minime /aproape minime si vor sa devina mamici? Sa va zic eu cum e situatia aici (si eu trebuie sa platesc vreo 200 de euro la nastere in caz ca nasc pe cale naturala):in Nl majoritatea femeilor (peste 90%)nasc acasa doar cu moasa, iar eu prefer sa nasc la spital (am aceasta posibilitate, dar pt. ca nu exista motive medicale sa nasc acolo si fiind alegerea mea trebuie sa platesc o taxa de cca. 200 de euro, asigurarile acoperind doar spitalizarea si serviciile medicale in cazul unei cezariene - cezariana fiind considerata un motiv medical de a fi in spital in momentul respectiv). Ei, am spus toate astea cam haotic, dar sper ca ati priceput esenta.
Acum ma retrag si eu sa ma odihnesc totusi putin. Va pup pe toate si va urez numai bine. Sa-mi tineti pumnii sa nu fie infectie!

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Daniela (danyce), eu am asigurare medicala, platesc lunar $ 327, aici vizitele medicale se platesc in functie de asigurare, de ex. eu platesc la fiecare vizita pre-natala - $ 15 (atat), pe langa cei $ 327 lunari. Nu am platit nimik extra, am facut si amniocenteza si alte teste legate de sarcina, si nici cezariana nu ma va costa nimik. Ceea ce eu voi plati este spitalizarea - $ 500 pe zi. Considerand ca voi avea cezariana,si ca voi sta 2-3 zile (zic eu, daca totul e ok)...usor platesc $ 1500. Daca voi opta sa-mi leg trompele, si asta va costa separat, parca $ 180 de trompa, nu ma gandesc deoacamdata la calcule, o sa fiu mai usoara cu cateva mii de dolarei, dar voi mai avea inca un baietel.
Numai bine va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne33 spune:

Si noi avem nopti albe -albastre,dece ar avea doar restu lumii si eu nu?Deci la apel pt patrie. Ralucule imi permit si eu sa vin cu un sfat:pune scumpa 2-3 nume la copil,deci pe langa Tristan inca 1 macar;Cred ca numele e f important,gandestete si la un nume care i-ar placea si copilului;Ia gandestete cum ti-at placea sa te cheme Filofteia,Sofronia,Pafnutia sau mai stiu eu cum;De nume depinde si cam cati prieteni isi va face copilul,nu intru acu in analize numerologice,dar gandestte cum ar fi acceptat intr-un grup un individ numit Hitler in zilele noastre;Tare as vrea sa nu ma intelegi gresit;Mie una imi pare un nume fain,imi imaginez un tip romantic dupa cum suna;Oricum ar fi super sa nu te zgarcesti,mai adauga un George,Dan,David,Victor,Paul,Marc,in fine unul dintr-astea mai internationale si usor de tinut minte.Vizavi de nume,am o prietena care e medic in state,primul an si imi spune ca se amuza copios pe seama numelor colegilor indieni si de alte natii,nume care seamana a nimic,greu de tinut minte.Ok,sper sa nu iti para randurile mele incisive,ca-ti scrisei din inima si cele mai bune intentii pentru bebitu tau .Toate cele bune scumpa. anne33 ,Dpn 26aug-3sepembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut, Burtici!

Ralucule, ce bine te inteleg. Si eu de cateva zile sunt un pachet de nervi, nimic nu imi mai convine, ma simt ca un copil care de prea obosit ce este e iritat. A trebuit sa renunt la a mai merge zilnic la birou (am firma mea) si iti dai seama ca nimic din ce se intampla acolo parca nu-mi mai e pe plac. Probabil imi trebuie un pic de timp sa ma obisnuiesc cu ideea ca treaba merge si fara mine. Acasa la fel, nu pot sa fac aia, nu pot sa fac aialalta ...
In privinta numelui, daca tu si sotul v-ati pus de acord nu cred ca mai e loc de discutie. Cum adica un nume nu e bun? Mi se pare putin exagerata chestia asta.

Adela, stai cumintica in pat ca nu mai e mult. Profita de opcazie si odihneste-te cat mai mult, ca dupa ce vine juniorul .... vedem noi cat mai dormim.

Mel, pana la urma ar fi fetita? Stiu ca asta iti doreai.Sa stii ca si mie, mai intai mi-a zis ca e fetita (pe la 20 de sapt) iar in sapt 32 s-a dat verdictul final, baietel. Inca nu am reusit sa ne hotaram la nume, ca ce alesesem pt fetita nu poate fi transferat la baietel.

Danyce, tragic nu e ca trebuie sa platim banii aia (desi nu e o suma pe care s-o aduni usor), tragic este ca trebuie sa-i dam asa, pe sub mana, cu titlu de spaga..... eu simt ca mor de cate ori trebuie sa strecor plicuri cu bani prin buzunare de halate albe. In ciuda sumelor deloc neglijabile pe care le-am platit de-a lungul anilor in sistemul asigurarilor de stat, nu m-ar deranja ca la internarea in spital sa mi se ceara clar taxa pentru ce se intampla acolo. Stiu ca platesc pentru serviciile alea si am scapat. Nu asa ca acum, intrebi in stanga si in dreapta cat se da la cutare maternitate pentru cezariana, dai cat crezi (sau cat ai) si apoi te intrebi daca nu cumva a fost prea mult, ori prea putin. Nu neg ca sunt si f multi doctori pentru care nu are nici o importanta daca le dai sau nu, te trateaza la fel de bine. Dar are cineva acel curaj, sa riste sa nu cotizeze? Scuze, m-am cam incalzit pe subiectul asta.

Fetelor aveti grija de voi si de burtici!

Mina, sapt 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa spune:

Buna mamici,
crestem, crestem?
ROANDRE, legat de vaccinul antitetanos, parerea mea este sa nu il faci. Eu stiu de el de la dr. de familie, care mi-a zis sa vin sa il fac, in prima faza, si cand am luat-o la intrebari a zis ca este decizia mea, ea trebuie sa imi spuna, dar ca a avut si reactii adverse grave la persoanele alergice. Am ales sa nu il fac. Se face in Romania medievala, dar nu vom naste pe camp, si nici instrumentarul din spitale nu cred ca este chiat asa periculos.
In schimb a trebuit sa fac testul HIV, asta a fost o recoltare, asa ca nu m-am opus vehement. La Craiova cica s-a instituit obligativitatea lui la mamici. Oha, a primit nu stiu ce laborator de stat fonduri din afara pentru asta si uite asa isi primesc si ei salariile. Dar stiti ce? Pina la urma astuia ii inteleg utilitatea, ca trebuie sa stie si cadrele medicale de contagiozitatea unor paciente si trebuie sa le trateze diferit.

RALUCULE, a mea mi-a dat Tardyferon si calciu lactic, nu m-a lasat sa iau pina in luna a 7-a, dar dupa mi-a dat chiar daca analizele au iesit OK? (de unde atita OK nu stiu ca am fost dusmani eu si lactatele). Dar a zis ca tb luat, ca la nastere este pierderea mare, si nu i se mai calcifica oasele lui bebe, tot ce iei acum iei pentru tine. Vezi ce mai zic si fetele...

In rest, bebei ce mai fac? Al meu dragelor este un liliac. Seara nu s-ar mai culca (meciuri mari) si ziua leneveste, pina la prinz nu catadicseste nici de "buna dimineata, mami!". Sper sa nu fie asa si in afara burticii. Dimineata este asa "chitit" in burtica lui tuguiata de peste noapte, de zici ca nici nu este pe acolo, si peste zi ne umflam...
tuturor,
si bebe Rares (33 we)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

ADELA, iti urez odihna placuta si sper ca ne mai auzim.
Fetelor sa dea Dumnezeu sa aveti parte de nasteri usoare si bebei sanatosi!

Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Neata fetele!

Ne-am trezit si noi putin mai devreme si am venit fuga la calculator sa vedem ce ati mai scris....dependenta mare!

Raisa, merci de informatiile legate de vaccin. Eram curioasa pt ca mie medicul de familie nu mi-a zis nimic de el.
Testul HIV este obligatoriu pt orice graviduta si se face gratuit.

Mina, asa m-am revoltat cand am citit ce ai scris si tu despre spaga. Nici mie nu mi se pare normal sa le dai "pe sub mana". Daca ar fi o taxa as intelege, dar asa nu. Nici mie la serviciu nu vine nimeni sa-mi dea asa spagi zilnic si poate si ei au nevoie de serviciile mele. Nu mi se pare corect. Si mai ales ca se poarta urat daca nu le dai nimic.In fine, asta e si nu avem ce face.

Danyce, sper sa nu fie infectie. Dar ai si alte smptome? Te ustura?

Marimar, eu subscriu de la 25 sapt la durerea aceea pelviana. La mine e groaznica mai ales spre seara. Ma seaca durerea. Am inteles ca nu scapam de ea decat dupa ce nastem....asa ca mergem inainte. Chiar aseara ma uitam la emisiunea de pe Prima cu nasteri si ma gandeam daca eu o sa fiu in stare sa nasc. Ma luase frica. Eu ma vait acum de la niste dureri care nu cred ca se pot compara cu acele contractii din timpul nasterii...nu stiu ce o sa fac atunci!

Pupici...ma duc sa pap niste lapte cu cereale ca nu am papat pana acum!

Mihaela si puiul mic de 31 saptamani si 5 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Buna fetele
Si eu sufar de insomnie, mai ales azi noapte nu am reusit sa inchid ochii sau daca atipeam putin, visam numa' prostii, asta probabl de emotii ca azi la 12.30 mergem la nenea Iosup ca sa ne vedem baietelul. Nici cu nervii nu stau prea bine, se pare ca de cateva zile ma cert cu toata lumea.

Si ca tot vorbiti de nume pt. bebei. Noi ne-am gandit la Damian si Stefan. Ce parere aveti? Si eu am avut parte de pareri contra nu ca n-ar fi frumos numele si pentru ca n-ar merge David (nume de familie) si Damian, e vreo problema ca ambele nume incep cu D?

Revin dupa eco ca sa va spun cum a fost!

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Buna burticilor!
Marimar Sa stii ca m-au luat si pe mine de vreo 2-3 zile niste dureri ,mai ales daca stau mai mult in picioare.Aseara de exemplu am facut mancare si a trebuit sa stau ceva timp in picioare si cum stateam in pat mai mult de zece minute ma durea din ce in ce mai tare.
Nici noaptea in somn nu m-au lasat,ca sa ma intorc de pe o parte pe alta a fost o adevarata aventura pt. ca nu mai puteam de durere.
Cat despre hainute eu nu am cumparat absolut nimic si nici nu am de gand pana nu nasc.
De felul meu nu sunt superstitioasa dar hainute pt. copil nu cumpar nici sa ma bati.

Roandre M-am uitat si eu aseara pe Prima si aceeasi neliniste ma apuca de fiecare data cand vad masa aia sau cand arata vreo burtica taiata .
Acum stau si ma gandesc daca sa cer si eu anestezie epidurala pt. ca nu mai vreau durerile alea insuportabile pe care le-am avut la nasterea fetitei mele.
Si mai nou am mai auzit de la alta mamica ca a simtit o durere infioratoare cand a iesit copilul, ceea ce mie nu mi s-a intamplat.
Eu nici n-am simtit ca a iesit avand in vedere ca puiuta mea a fost mititica (2.900Kg.)......nu stiu ce sa zic ,cum sa fac,mi-e frica la epidurala de acul ala imens care ti-l baga in coloana....
Cristina (30 saptamani ) & Cristina 2 ani si 7 luni

Dr.Puia - Giulesti

www.babiesonline.com/babies/c/cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Fetelor vroiam sa va intreb ceva. Ce stiti despre candida? De la ce se face si daca este adevarat ca daca ai asa ceva nu este recomandat sa nasti normal pt ca se ia la bebe. Ce rau ii poate face?
Mie doctorul mi-a zis ca e foarte frecventa in sarcina si ca nu are rost sa ne luptam la nesfarsit cu ea.

Georgiana eu zic ca merge foarte bine Damian cu David. Si eu o sa-i pun numele bebelinei Andreescu Alexia Maria si incep numai cu A cele doua nume. Fetelor ce ne facem atatea griji de ce zice gura lumii? Pana la urma e bebelusul nostru!

Cristina, eu fara epidurala nici nu ma gandesc sa nasc. Am auzit numai lucruri bune despre ea si prietena mi-a zis ca fara epidurala doare ingrozitor. In momentul in care ti-o face trebuie doar sa nu te misti deloc si vei simti doar o intepatura de ac si apoi o caldura imensa. Imediat dupa ce ti-o face trebuie sa stai putin in fund fara sa te misti ca sa prinda peste tot. Prietena mea s-a miscat putin(din cauza unei contractii) si in partea dreapta nu a prins asa bine, dar pe stanga nu mai simtea nimic. A zis ca in momentul nasterii nu a avut nici o durere si ca iti ia durerea cu mana.

Mihaela si puiul mic de 31 saptamani si 5 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput