Pisici,caini si pisici....LA BLOC?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

data viitoare,pentru evitarea patrupedelor,este bine sa te asiguri.eventual sa specifici pe cartea de vizita iubitor de doamne si domnisoare fara locatari cu par.semnatar..mare iubitor de animale impaiate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuc spune:

off-topic:
povestea unei posesoare de pisici.

prin primavara 2001 aveam timp berechet si ma cam plictiseam singura acasa, mai ales in weekend si seara cand ajungeam acasa, sotul lucra mult si ajungea numai dupa ora 22.00. Imi vine ideea ca vreau un anumal de companie...negociez cu colegul..si zice " OK..cum vrei dar daca intra un animal in casa nu va iesi dupa o vreme ca te-ai saturat, sa-ti fie clar"...io nu si nu...bonn, un coleg amabil si auzind ca vreau o pisicutza, a zis ca are el una pe al bloc, o maidaneza mica de cateva luni, max. 6...OK fericire mare pe mine...imi aduce o pisica o frumuseate neagra..Kytty...era o pisicuta cuminte, blanda, curata, dormea numai intre noi in pat, era ca un copil cuminte. Dupa cateva luni intr-o noapte pe la 12.00 se aud niste mieunaturi afara, sarim din pat, luam o lanterna si cautam cu privirea de la et.3 zona..descoperim 2 pisoi mici, imbracarea urgent coboram si ii luam in casa sa-i hranim, deparazitam sa mai creasca putin si ii daruim. Erau doi motani puricosi, jegosi..vai mama lor.. Jytty i-a adoptat din prima clipa, a doua zi am fost cu ei la veterinar le-am facut buletine, tratament, vaccine, etc. Tipul a trecut au crescut era o nebunie seara cand ajungeam acasa obositi si ei ne incantau cu giumbuslucurile lor. Unul l-am daruit si am ramas cu Myky tigrat, o frumusete d emotan de nu se indura colegul sa-l dam. Intr-o seara am observat ca Kytty s-a ingrasat...vizita la dr....are pui..pftiuu..naste 2 pui negriiiii..la 2 luni i-am daruit (nu stiam ca se cauta pisoi negrii, eram stresata ca n-o sa-i vrea nimeni, dar....). Bun, dicutii cu colegu...eu ca trebuie sa castram motanul..el nu si aducea ca argumente riscurile la care il expunem. Dupa 8 luni...intr-o noapte...surpriza...aud din baie..miau miau firav..hopa...ceva nu-i in regula...3 pisoi la orizont...panicata trezesc colegu sa-i mosim....3 ghemotoace.., 2 negrii (Negrila si Ela)si un tigrat, s-a impus si tatal:-)

la 2 luni anunt pe net ca-i daruiesc...era perioada de vara nimic, nici o oferta. Au crescut si aveam o crescatorie, stam la garsoniera, deja incepusem sa nu mai am timp, ajungeam seara dupa 8 acasa, obosita, nu puteam sa fac nimic pana nu aspiram toata casa si periam covorul, ii periam in fiecare seara, dar toata actiunea imi lua cel putin 2 ore in fiecare zi..colegu era plecat in FR eram terminata...desi erau curati, obisnuiti la tavita, foloseau numai nisip parfumat, ca deh oricat curatam tot se mai simtea miros de la ei.
Intr-o seara am ajuns acasa pe al 9 seara , franta de abosita si pe hol m-au intampinat pisoii ca intodeauna ..si vreo 3 kakatzei..in unul am calcat kiar...ptiuuuu ce m-am enervat..am clacat si i-am dus pe toti in grup in primul sat langa Bucuresti..colegu a facut soc cand i-am spus..ii iubea enorm..dar era prea mult pentru mine.

mi-am facut un moft nestiind ce ma asteapta, masuta de cafea a ramas in 3 picioare, canapeaua si fotoliile franjuri, am pierdut timp, bani, nervi...nu as mai repeta asa ceva niciodata la bloc.

Emirac...scuze ca m-am bagat in subiectul tau, dar am vrut sa va spun si experienta mea.
Poate o sa primesc "rosii" la felul cum am procedat...dar...asta s-a intamplat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

eu iubesc animalele. Am crescut in casa cu caini sau pisici.
Ultima achizite, acum 6 ani a fost un motan negru , "maturat" de mama de pe preshul de la usa chiar in ajun de Craciun. Mi-am zis ca iaca, asta e cadou de la Doamne-Doamne si ca trebuie sa-l pastram
Atunci avea 300 de grame, era schiop si plin de purici, ca sa nu mai zic ca era urat cu draci. L-am dus repede la doctor, l-am vaccinat, i-am vindecat picioru si i-am facut carnet de sanatate. I-am dat numele Fred, nume la care nu a raspuns niciodata. Il strig : pisu, pisi, pis pis, pisulache, pisicotu... oricum numa Fred nu.
Am uitat sa va zic ca desi motan de cartier, pisoiul meu s-a dus direct la baie, unde schiop in trei picioare, a sarit in cada si s-a dus si s-a asezat cu fundu.. fix pe scurgerea de la cada unde a facut pishu. De atunci asa s-a invatzat, si dupa ce-si facea nevoile "ne chema" sa spalam cu sampon special. Asa ca la mine in casa n-a mirosit nicioadata a pisic. ( iar urina de pisica miroase groaznic)
N-a facut nicioadata in alta parte desi motan cu pretentzii si cu aere de "wiskas".
Dupa ce am incercat sa-l "momesc" cu o d-ra curata si alba, care nu a fost pe placul barbatziei sale, l-am castrat. ... si n-o sa uit in veci cum ma privea cu okii inlacrimati dupa ce l-am adus de la doctor, pe jumatate anesteziat cand incerca cu disperare sa ajunga la baie si nu putea pt ca avea picioarele amortzite. Da' a trecut, si motanelul meu s-a facut in timp ditamai motanoiu de 5 kile, pasnic si linistit a carui prezenta nu o simti. N-a stiut niciodata sa zgarie ( decat niste coltzuri la fotolii da' ce naiba ca doar nu iei mobilele cu tine in mormant) si n-a muscat niciodata. Sta la oricine in brate, ii place sa fie pieptanat si.... aspirat. De hranit.. se hraneste singur, lasandu-i cutia cu granule deschisa.. se duce si isi "culege" din cutie cateva, le crantzane si isi vede de treaba.
Singurul deranj.. este ca trebuie sa te joci cu el o data pe zi, de-a v-ati ascunselea. Adica el fuge intr-o camera, te cheama, tu te duci dupa el, el fuge si se ascunde iar.. pana cand oboseste de atata alergat si se lungeste de-un metru pe gresia din hol.
Vara sta pe balcon printre flori si doarme toata ziua iar iarna il gasesti pe calorifer. Cand esti obosit sau te doare ceva, simte si se aseaza la tine in brate, sau, daca esti intins in pat se aseaza pe pieptul tau si incepe sa toarca. Doarme la picioarele tale pe un coltz de pat de unde nu se misca oricate Shuturi ii dai noaptea in somn.
Pisoiul meu e cel mai drag si mai iubit animal.. si mi-e asa de dor de el.. pentru ca l-am lasat la mama sa-i aline singuratatea..

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emirac40 spune:

Intr-o seara am ajuns acasa pe al 9 seara , franta de abosita si pe hol m-au intampinat pisoii ca intodeauna ..si vreo 3 kakatzei..in unul am calcat kiar...ptiuuuu ce m-am enervat..am clacat si i-am dus pe toti in grup in primul sat langa Bucuresti..colegu a facut soc cand i-am spus..ii iubea enorm..dar era prea mult pentru mine.

mi-am facut un moft nestiind ce ma asteapta, masuta de cafea a ramas in 3 picioare, canapeaua si fotoliile franjuri, am pierdut timp, bani, nervi...nu as mai repeta asa ceva niciodata la bloc.
Cred ca ai procedat corect si trebuie sa te felicit ptr. hotararea de care-ai dat dovada.Din propie experiente stiu ca nu ti-a fost usor,dar uite care-i poanta:Apartamentul Miutei este super pozitionat,intr-un bloc nou pe Lapusneanu in Cta.a costat o groaza de bani iar inauntru,de fapt inca de pe casa scarii etajului 3 iti vine o usoara adiere de ...ceva iar pe masura ce te apropii de usa MIROASE si asta o spune un tip operat de sinuzita(adica fara mare simt olfactiv).Dupa ce intri in apartament descoperi ca:mobila MASIVA din sufragerie,canapeaua si fotoliile SUNT VARZA,ca sa ma asez am cerut un cearsaf,covorul a fost redus la cateva carpete(se intelege de ce).Asta insa nu-i nimic,pentru-ca in dormitorul care pana la urma l-a izolat, am intrebat-o ce-i petele acelea pe perete,iar raspunsul primit este elocvent:pe vremuri, adica atunci cand nu ne cunosteam(6luni)din cand in cand matzele aruncau catiuva stropi,asa ca sa recunoasca traseul,traseu care era:noptiera mare cu oglinda(farduri,parfumuri,etc cred ca stiti mai bine)tablia patului-pat-pat cealalta tablie si de-aici sus pe sifonierul din lemn de nuc.Care in partea superioara arata precum lemnul pe care se taie carnea(mai rateaza si ele salturile,de sunt cam obeze).Iar in bucatarie,in bucatarie este DEZASTRU!!!Pe cupt.cu microunde este o lampa langa care de regula sta un motan.Nero.In momentul in care este ceva pe masa,aragaz sau scaun(EU),Nero se ridica si inspecteaza.Adica isi baga boticul peste tot.Atentie ,NU mananca,dar curiozitatea il face sa se miste iar in unele cazuri absolut infioratoare in timp ce TU iti vezi de farfuria ta ,TUP pe masa printre tacamuri,solnita,mancaruri.Ce sa mai spui de frigiderul rezervat ptr.pisici,de-o baie intreaga cu ladite de nisip Darling,si de faptul ca iarna-vara o usa sta tot timpul deschisa.Acum este mai bine(Mazare a desfiintat linia de tramvai)dar in trecut a fost infiorator.Cred ca citind aceste cateva aspecte vei realiza cat de fericita poti fi ACUM.

Emirac...scuze ca m-am bagat in subiectul tau, dar am vrut sa va spun si experienta mea.
Poate o sa primesc "rosii" la felul cum am procedat...dar...asta s-a intamplat...

[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Emirac.. scuza-ma dar vreau sa iti spun asa
Oricine poate avea un animal de casa ( sau mai multe)
dar nu oricine poate avea grija de un animal de casa( sau mai multe)
Orice animal, fie caine fie pisica poate fi educat, animalele nu sunt doar de companie, sa le arunci ceva de mancare intr-un castron si sa faci poze prin parc cu ele.. animalele necesta o oarecare dedicatie si ingrijire atenta.
Eu am avut multe animale de casa ( in timp) si niciodata nu mi-a mirosit in casa a caine sau a pisica pentru ca mi-a fost drag sa am animal in casa dar mi-a fost lene sa am grija de ei...
Prietena ta este asa ca si animalele... (care put pentru ca nu sunt ingrijite), pisica poate fi educata sa-si ascuta ghiarele de o pernitza speciala( eu asa am facut cu el meu, plus ca ii tai ghearele saptamanal)

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Pana la urma unde bati? In afara de "caterinca"

Bibi si David

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by bibi

Pana la urma unde bati? In afara de "caterinca"

Unii dintre noi pricep lucrurile oarecum diferitiar despre acest subiect banal ,am incercat sa arat SI LATURA AMUZANTA a DESTRAMARII unei relatii care avea un potential destul de important.Unii dintre noi pur si simplu,Nu suporta animalele in apartamente,pentru simplul fapt ca ORICAT de ingrijite sunt TOT MIROS.Locul lor este in curte,acolo unde dispun de spatiu si un mediu natural,altfel DE CE NU VA LUATI BIBELOURI cu pisicute si catzei pe care sa-i puneti cu mandrie in vitrina din sufragerie?Intr-o vreme erau la moda,dar,de ,acum toti vor un animalutz pe langa ei,ca de' da bine chiar daca IMITATIA de animal ce-o ai sufera.Nu-mi replicati chestia aceea cu -Matzele mele sunt fericite aici-,caci deja inseamna ca vorbiti aceeasi limba.Ma bucur ca vreme de-o saptamana a-ti intretinut acest subiect si in viitor sper ca toti sa va bucurati alaturi de de prezenta unui caine sau pisici.La curte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

ma intreb daca nu esti capabil sa manifesti sentimente relativ nobile fata de animale,cum poti sa pretinzi ca manifesti fata de semenii tai?!

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Emirac, parerea mea e ca deja mergi prea departe. De la o experienta "traumatizanta" pentru tine ai ajuns la a da lectii celor care tin animale in casa... hmmm...
Inteleg ca "unii dintre voi" sunt mai pretiosi si foarte sensibili, ti-ai spus punctul de vedere, incearca sa nu lovesti insa in "taranii" care isi permit sa imparta apartamentul cu un animal. La urma urmei, fiecare cu a mamei dumisale.

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Iubesc animalele,am avut catzel (la bloc)si pisica(la curte+pisoi),si ma bucur sa-i vad zburdand in legea lor,traind.Sa fim cu totii fericiti si sa ne bucuram de zilele de vara ce-au mai ramas, nu puneti la suflet of-urile mele.Nu de alta dar NU MAI SUPORT MIROSUL DE PISICA unele dintre femei inteleg mai greu lucrul acesta(din cauza apelor de toaleta,probabil),cred c-am facut alergie.....si de-acum nu mai vorbesc cu voi..nu stiti de gluma.Ma duc la plaja..sic..apa are 21 grade este numai buna...

Mergi la inceput