"Copii de bani gata".......explicatii

"Copii de bani gata".......explicatii | Autor: criistian

Link direct la acest mesaj

unde ajung in genere "copiii de bani gata" ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Criistian, fara suparare, chiar nu inteleg unde bati cu subiectul asta. Nu vrei sa detaliezi putin?
Si ce intelegi tu prin copii de bani gata?
Cunosc copii care au parinti cu o situatie financiara fffff buna. Unii sunt niste adevarati domni "Goe", iar altii sunt cuminti si plini de bun simt. La fel, cunosc si copii ai caror parinti au situatii financiare precare. Si, cu riscul de a ma repeta, unii sunt domni "Goe", altii sunt plini de bun simt. Deci o generalizare nu se poate face. Depinde de educatia care o primesc acasa.
Deci la intrebarea "unde ajung?", raspunsul meu este "nu stiu, ca nu am de unde sa stiu".

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalexia spune:

Cunosc o astfel de persoana, imi este coleg de serviciu.
Cunoaste valoarea banului, si incepand de la 16 ani a lucrat in fiecare vacanta. Este o persoana muncitoare, politicoasa, modesta, saritoare care nu te-ar jigni niciodata.Da, as putea spune ca el este exceptia care intareste regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Depinde de educatia primita!!!

GabrielaHope
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu vad o doza de ironie in expresia "copil de bani gata". Daca parintii au o situatie materiala buna, copilul nu este vinovat ca are anumite privilegii de pe urma "averii" parintilor, oameni care, de cele mai multe ori, castiga un ban cinstit. Pentru copil este important sa stie de mic valoarea banului, sa nu i se puna chiar totul pe tava astfel incat sa poata sa-si castige singur existenta cand va fi mare. E o problema de educatie pe care toti parintii ar trebui sa o aiba in vedere, nu numai cei "bogati". Copilul - adultul in devenire trebuie sa fie in stare la un moment dat sa devina independent din punct de vedere financiar si sa nu fie mereu "intretinut" de parinti. Ce se alege de astfel de copii...? Pai cei care au fost educati gresit nu se vor putea descurca niciodata pe picioarele lor stiind ca nu-i nevoie sa faca eforturi pentru ca, oricum, au tot ce-si doresc. Restul- marea majoritate, sper, ajung oameni cinstiti si responsabili!

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Initial creeata de criistian

unde ajung in genere "copiii de bani gata" ?

Majoritatea ajung departe, acolo unde ceilalti din tabara opusa nu ajung de multe ori - asta strict dpdv material, al nivelului de trai.
Altii, mai putini e-adevarat, ajung in tabara opusa, adica in locul celor de bani ne-gata.

DPDV spiritual, moral etc. zic si eu ca cineva mai sus: "depinde de educatia primita".

25+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Copii de bani gata ajung la Harvard, Oxford, Cambridge, etc.
In vacante ajung in cele mai exotice locuri pe care noi poate le vedem la Discovery sau Travel channel, resorturi de ski in Aspen sau in Alpi, croaziere pe toate oceanurile globului.
Asta asa in genere.... In viata de zi cu zi ajung unde-i duce BMW primit la graduarea de liceu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Eu cred ca altceva a intrebat Criistian. Prin "copii de bani gata" eu inteleg generatia asta (nu neaparat a vremurilor noastre) care nu numai ca nu cunoaste valoarea banului si nu a muncit vreodata pentru bani, dar care nici nu apreciaza la justa valoare avantajele pe care le are si isi permite sa-i priveasca cu dispret pe ceilalti muritori. Cred ca ii stim cu totii pe copiii, sau mai precis pe tinerii astia, sunt genul care nu mai stiu ce sa isi doreasca pentru ca au totul, de regula sunt aroganti peste masura si nu pierd nici un prilej pentru a se da in spectacol cu ultima masina daruita de taticu', etc.
Nu vreau ca din ceea ce am scris mai sus sa se inteleaga ca toti copiii proveniti din familii bogate sunt asa, dar sunt multi si asa, si cred ca in special cei din familii in care si parintii s-au "ajuns" de pe azi pe maine, sarind niste trepte prin mijloace mai mult sau mai putin "ortodoxe".
Unde ajung ei... depinde de norocul fiecaruia si mai ales de puctul de vedere din care privesti lucrurile. Material vorbind de cele mai multe ori ajung bine, au o baza care le permite sa acceada la pozitii la care ceilalti cu greu au acces si numai cu multa munca. Din celelalte puncte de vedere - uman, ca educatie, ca spirit - depinde dupa ce scara de valori te ghidezi in aprecierea lor.
Subiectul insa este foarte generos pentru ca poate fi extins la o problema delicata si anume: daca avem/am avea posibilitati quasi-nelimitate pentru copiii nostri, trebuie totusi fixata o limita, si daca da, unde? Pina unde este bine sa se mearga cu o generozitate care este foarte tentanta pentru tine ca parinte, mai ales daca tu la vremea ta nu te-ai bucurat de privilegiile respective? Trebuie sa dam copilului absolut tot ce isi doreste, sau trebuie sa ii dam mai cu "taraita", ceva mai calculat? Cum invata un copil care are totul pasii prin care trebuie sa incerce sa se desavirseasca, ca individ?
This is the question!

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina2000 spune:

a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Sa va povestesc si eu.Am avut o colega de facultate foarte bogata-mai bine spus parintii ei.La inceputul facultatii, a stat si ea ca orice student de rand, la camin.Cum parintii veneau saptamanal si se cazau la Aro Palace (in Brasov), n-au mai putut admite sederea fetei la camin, asa ca i-au cumparat imediat un apartament intr-o zona foarte buna a orasului.Tatal un tip drastic, bun om de afaceri(care a avut minte si ceva banuti si a facut ceva profitabil in scurt timp), mama femeie de treaba, cu lacune in ceea ce privea educatia.Avand 2 fete, si-au dorit ceea ce este mai bun pentru ele(cea mare a terminat ASE-ul, pe picioarele ei, s-a angajat economista la o intreprindere,forte proprii), cea mica a 'tins' catre mai mult.Cum nu se putea baza foarte mult pe creieras, 'lasa ca te face tata cu facultate'.Replica asta am auzit-o de multe ori spusa de catre tatal ei.Si uite-asa face fata facultate, cu un copiat la un examen, cu un altul aranjat...si da si licenta.Cum nu putea sa conceapa o lucrare de diploma, o profesoara a fost platita (binisor) sa ii faca fetii lucrarea cu pricina.Si normal ca a terminat cu brio(a copiat chiar si la licenta-eram in aceeasi sala) si a ajuns profesoara.De ce va spun toate acestea?Tatal ii aloca o anumita suma de bani-infima pentru ea, doar unii de rand ca mine si alti colegi ne puteam descurca cu ea(mie mi se pareau asa de multi..cateva sute de mii in 1996), dar mama ei avea grija sa ii 'dea' fetei cat vrea: adica 3 milioane pe saptamana(ati citit bine!!).Mi-a placut omul din ea..pana in momentul in care mi-a spus:noi 2 nu putem fi prietene, ca tu nu ai bani ca si mine.M-a durut enorm....tineam minte fetita cu par blond din primul an de facultate cu care imparteam napolitana de la cantina.
ce s-a ales de ea?Nu a stiut sa-si faca meseria cum trebuie(normal ca i s-a aranjat un post bun la cel mai bun liceu din orasul respectiv), si a fost orientata catre altceva-nu stiu exact ce.S-a casatorit cu prieteneul din liceu care acum o ignora si se comporta urat(la urma urmei si-a atins telul, a intrat in lumea buna gratie socrului), nu stie decat sa cheltuiasca bani si sa traiasca bine.Tatal a aflat prea tarziu de cotizatiile mamei si si-a dat seama ca nu are ce sa faca.Fata cea mare are o cariera stralucitoare, a mostenit mintea si spiritul de afaceri de la tatic.
Cam acestea sunt povesti din viata noastra.

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html

http://community.webshots.com/user/babee11
http://community.webshots.com/user/phillip0602

Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Cred ca confunzi copiii de bani gata cu parventii!
Pentru ca daca vrei sa spui copii de bani gata eu sunt unul dintre ei. Si desi tata si bunicii mi-au facut toate poftele nu am profitat niciodata...ca atare, bunicii mei au o ferma in UK si cand mergeam in vacante la ei, munceam pe camp si imi castigam fiecare banut pe care il cheltuiam acolo! Bunicului meu ii se parea normal sa muncesti de la orice varsta, el mai munceste si acum pe camp, nu doar supravegheaza si asta il tine in viata!
Nu am dus lipsa nici de munca (si cand spun munca ma refer la munca fizica) nici de rasfaturi...si sper ca sunt echilibrata si sunt de multi ani pe propriile picioare fara nici un ajutor financiar de la ai mei, poate doar un sfat...
Si pe mine capul nu m-a dus sa ajung la Cambridge sau Oxoford si am stat mereu in banca mea!
Sinzi

Mergi la inceput