"Copii de bani gata".......explicatii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Eu una, zic ca ajung depaaaarte...ca au cu ce sa-si plateasca drumul

Dana mama lu' bb Radu Stefan

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Cred ca problema se pune gresit, copiii 'de bani gata' nu sunt toti la fel, conteaza foarte mult atitudinea parintilor vizavi de bani. Daca parintii sunt niste parveniti care cred ca sunt deasupra muritorilor de rand doar pentru ca au dat 'un tun' si s-au imbogatit, este destul de probabil ca atitudinea copiilor sa fie la fel de suparatoare. Daca in schimb parintii au o atitudine sanatoasa fata de bani si relatiile inter-umane, cel mai probabil copiii vor fi rezonabili si responsabili.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Cred ca confunzi copiii de bani gata cu parventii!
Pentru ca daca vrei sa spui copii de bani gata eu sunt unul dintre ei. Si desi tata si bunicii mi-au facut toate poftele nu am profitat niciodata...ca atare, bunicii mei au o ferma in UK si cand mergeam in vacante la ei, munceam pe camp si imi castigam fiecare banut pe care il cheltuiam acolo! Bunicului meu ii se parea normal sa muncesti de la orice varsta, el mai munceste si acum pe camp, nu doar supravegheaza si asta il tine in viata!
Nu am dus lipsa nici de munca (si cand spun munca ma refer la munca fizica) nici de rasfaturi...si sper ca sunt echilibrata si sunt de multi ani pe propriile picioare fara nici un ajutor financiar de la ai mei, poate doar un sfat...
Si pe mine capul nu m-a dus sa ajung la Cambridge sau Oxoford si am stat mereu in banca mea!
Sinzi

Sinzi, !

Admir sinceritatea si curajul tau. Si-mi place mult ca dai dovada intotdeauna de o maturitate care depaseste varsta fizica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Expresia "copii de bani gata" mi se pare ambigua. E vorba despre copii care le au pe toate gata ? E vorba despre copii corora li se fac toate capriciile in limita posibilitatilor parintilor ?

In Romania am vazut copii de parinti cu bani care au plecat in strainatati si au muncit pe rupte ca sa-si faca studiile si am mai vazut foarte multi copii de parinti saraci si rasfatati peste limite care nu sunt capabili sa-si spele hainele, sa-si faca singuri mancare si nu mai spun sa munceasca corect intr-un serviciu !

Cred (ca majoritatea celor care s-au exprimat) ca totul tine de educatie si de respectul pentru ceilalti.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Nu stiu daca exista un dictionar de expresii in lb romana, dar cred ca "copii de bani gata" se refera la categoria de copii care s-au pomenit de cand se stiu cu totul la indemana, care nu stiu ce inseamna: nu se poate, nu acum etc. Ei sunt in general ceea ce se cheama copii rasfatati. Asta nu inseamna ca toti copiii proveniti din familii cu stare ft buna materiala sunt asa sau ca ei sunt numai copii din familii cu bani. As include in categoria asta de "copii de bani gata" copii sau tineri care,desi provin din familii cu o situatie materiala normala, medie , ei insisi castiga de ft tineri ft rapid sume mari de bani (vezi fotbalisti de renume). Astfel de copii, tineri sunt la fel de rasfatati si capriciosi ca si cei realmente de "bani gata" cum ar fi I.I. Tiriac ori altii... deci cred ca numitorul comun sunt banii veniti rapid si destul de usor (e adevarat ca un fotbalist munceste din greu, dar el nu sufera, pt el e o joaca, o pasiune, el ar juca acelasi fotbal si fara banii respectivi, asa sunt toti artistii de altfel) si lipsa respectului pt valoarea banului. Oricat de multi bani ai avea e bine sa ii stapanesti tu pe ei si nu ei pe tine. "Copii de bani gata" sunt niste victime de care imi este mila...ajung sa nu mai aiba nici o bucurie, totul le este la indemana extrem de rapid, epuizeaza numaidecat toate ideile si sursele de bucurie sau placere si aluneca dupa aceea in depresii care nu de putine ori le sunt fatale. Drept este ca daca toata viata mananci numai cozonac nu ii cunosti gustul. Nu cred ca trebuie sa ne revolte "copii de bani gata" , ci mai degraba sa ne fie mila de ei... sunt niste nefericiti.

Denisa si bebica din burtica - 23 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Copii de bani gata - o expresie comunista si care denota invidie. Asta e situatia, unii "are" unii "n-are", asta am vrut asta avem. Si eu am fost o perioada de vreme asa un copil,apoi s-a schiombat situatia o vreme, am trait si ff bine,si destul de greu, cunosc si bunele si relele pe care ti le ofera viata cu bani si fara bani. Si de ajuns..am ajuns bine multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Dena

In comunism cam toti eram o apa si un pamant. Putini care erau mai instariti, copii de medici, vanzatoare si activisti. Eu cred ca expresia are greutate mai degraba acum si nu stiu daca denota invidie. Nu se aplica copiilor ai caror parinti au bani, ci razgaiatilor, celor crescuti in ideea "pentru puiul meu, tot ce e mai bun, lui i se cuvine totul". Asa cum s-a mai spus, nu neaparat averea parintilor determina comportamentul "copiilor de bani gata", cat felul in care sunt crescuti.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

"In comunism cam toti eram o apa si un pamant. Putini care erau mai instariti, copii de medici, vanzatoare si activisti"

Fara suparare, dar aici te contrazic - parintii mei au lucrat amandoi la stat in comert (nu erau vanzatori, gestionau fiecare cate un depozit), motiv pentru care niciodata nu ne-a lipsit absolut nimic.Cand am plecat la facultate (si eu si sora mea), am stat cu chirie pentru ca asa voiau parintii, ce-i mai bun pentru fetele lor.In anul II insa, m-am mutat impreuna cu sora mea in camin si acolo am ramas pana la terminarea facultatii.Am avut amandoua tot ce doream, nu trebuia decat sa cerem.Niciodata nu m-am considerat copil de bani gata, am apreciat intotdeauna ceea ce au facut parintii pentru mine (financiar vorbind) iar acum incerc pe cat posibil sa-i rasplatesc cu aceeasi moneda, pentru ca asa cum stim cu totii, vremurile bune (pentru oamenii cinstiti) au apus demult.
La fel voi incerca sa-mi invat si copilul, sa respecte ceea ce i se da, si voi incerca pe cat posibil (sper sa ne ajute Dumnezeu sa fim sanatosi) sa-i ofer tot ce cred eu ca este ok pentru un copil la varsta lui.
Sper sa nu fi deviat prea mult de la subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by descintec

Dena

In comunism cam toti eram o apa si un pamant. Putini care erau mai instariti, copii de medici, vanzatoare si activisti. Eu cred ca expresia are greutate mai degraba acum si nu stiu daca denota invidie. Nu se aplica copiilor ai caror parinti au bani, ci razgaiatilor, celor crescuti in ideea "pentru puiul meu, tot ce e mai bun, lui i se cuvine totul". Asa cum s-a mai spus, nu neaparat averea parintilor determina comportamentul "copiilor de bani gata", cat felul in care sunt crescuti.

D.

SUBSCRIU !

Elena www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2-web3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribia spune:

buna, eu sunt proaspat logata....maribia - my nickname;
asa cum au spus si altii "copii de bani gata", pot fi de doua feluri,cei carora li se incredinteaza gratuit de catre parintii" plini de bani", sume de bani fara nici-un scop...asa " sa aiba", si cei care sunt norocosi,ca parintii lor sa fie o familie avuta dar sa-i ajute material atat cat trebuie.De multe ori, asta nu stiu parintii, cand sa sara in ajutorul copiilor si cu ce...multi gresesc dandu-le bani multi pe mana....si chiar daca ei cred ca fac bine, nu este asa...mai tarziu se vede...dar uneori este prea tarziu.Am remarcat si raspunsul unora....care suna cam asa" copii de bani gata ajung departe, mult mai departe decat cei care nu sunt asa...".Ma indoiesc, oricum deschiderea unui astfel de subiect, este dupa opinia mea,binevenit,e bine sa afli mai multe pareri,mai ales ca am si eu o fetita si as vrea sa fac tot cei mai bine pentru ea, chiar daca nu fac parte din categoria oamenilor cu multi bani.Eu cred ca mai mult conteaza educatia pe care o dai copilului si mediu in care il cresti...sa fie fericit, multumit, restul vin de la sine...ok. cam atat am avut de zis, mi-a facut placere.
Maria

Mergi la inceput