Agentia Blu sau Marry Popins

Agentia Blu sau Marry Popins | Autor: adrianangi

Link direct la acest mesaj

INTRO: Rog moderatorii acestei sectiuni sa stearga acest mesaj daca se considera ca are vreo tenta publicitara.

Maine am interviu cu Blu Service. Poimaine, cu Marry Popins. Ce experiente ati avut cu vreuna dintre aceste agentii?
Ma gindesc ca nu ma pot baza 100% pe instinctele mele, poate ca, uneori, prima impresie e gresita si te influenteaza aiurea...
Pentru mine, in acest moment, diferenta e doar de pret: la Blu dau vreun milion jumate daca angajez pe cineva de la ei, la Marry Popins vreo 3.750.000 de lei. Nu asta ar fi problema. Macar sa stiu ca fac alegerea corecta!
Pentru mine parerea (experienta) voastra conteaza foarte mult! Asa ca va rog sa-mi spuneti tot ce stiti despre cele doua agentii. Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

La a doua agentie am apelat si eu prima data in decembrie anul trecut. managerul, o tipa tanara si foarte bine, mi-a placut tare mult. Si modul de organizare al agentiei, propmptitudinea, etc. la primul interviu au prezentat cam 9 candidate. din momentul in care intra pe usa esti pe cont propriu. agentia nu te ajuta in nici un fel. Nu se amesteca in discutiile tale decat daca tu le ceri, nu-si dau cu presupuisul decat daca insisti foarte mult. analizele cu cere iti scot ochii sunt praf in ochi. Evauarea facuta primei bone nu avea nimic in comun cu saraca femeie. Ce te sfatuiesc eu este urmatorul lucru: sa incerci sa negociez clauzele contractului. in primul rand sa intri in perioada de proba numai dupa ce vezi femeia aleasa de tine la fata locului adica la tine casa, dupa 2-3 zile. teoria ca teoria, dar practica le omoara. Cand stai de vorba cu candidatele toate stiu sa faca de toate, iar la fata locului te ingrozesti cat sunt de impiedicate si nepricepute. Din cate stiu eu bona aleasa are termen de proba o luna si daca esti multumita abia atunci platesti comisionul catre agentie. o luna termen de proba e cam putin. eu am fost stan patitul caci bona aleasa a plecat exact la o cateva zile dupa luna de proba(au chemat-o inapoi la fabrica de unde era dat in somaj) si asa am ramas si cu comisioane platite si fara bona. E adevarat ca am sunat agentia imediat si a urmat a doua runda de interviuri dar de data asta candidatele erau numai bune sa dai bir cu fugitii, si pentru ca ma grabeam foarte tare am procedat la gasirea unei bone pe cont propriu.

Bibi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Preda spune:

Nu am experienta decat cu Blu. Am fost la un interviu la ei. Nu am ales inca nimic si caut in continuare. Inainte de a vedea candidatele, eu am cerut sa fac o preselectie a dosarelor si dintr-un numar de 9 dosare am ales, doar 4 persoane pentru vizionare. Eu am urmarit anumite puncte in discutie si asa cum spunea si Bibi trebuie sa te ajuti singura. Flerul tau o sa te indrume, mai ales daca ai avut o experienta nefericita cu o bona.

La Marry Popins urmeaza sa merg si eu saptamana viitoare. Sincera sa fiu nu am mare incredere, dar nu am ce face.

bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Draga adrianangi,
eu am patit-o rau ca Marry Poppins. In urma multor interviuri ne-am hotarat la o fata de la tara Alexandra(de fapt Alexandrina) si mai nu stiu cum, dintr-un sat din Ardeal, o zapacita de fata care mi-a plecat intr-o seara pana jos la scara si luat mobilul si-a lasat poseta la mine acasa si dupa aia mi-a raspuns odata la mobil fara sa vorbeasca cu mine, apoi nu mi-a mai raspuns deloc. A doua zi era ca o floare cand am sunta-o sa intreb ce s-a intamplat cu ea mi-a raspuns senina "nimic", cand am intrebat-o de ce nu mi-a rasouns la telefon mi-a zis ca nu isi mai aduce aminte. Am dat-o afara imediat dupa ce mi-a mai facut 1000 de draci cu o drama cu a doua sansa, desi era la cel putin a treia.
Chestia care m-a deranjat la Marry poppins e ca desi promiteau dosar cu analize, evaluare psihologica n-aveau nik in legatura cu fata asta care era deja la a doua familie. Adica ei au luat rpd comision de la doua familii ca de la ea n-au vazut si i-a durut in dos de restul. ce-i drept s-au oferit ulterior ca in cadrul aceluiasi comision sa imi ofere un nou interviu cu cateva candidate dar asta presupun doar pentru ca m-am enervat si le-am zis ca pot sa-i dau in judecata ca tot sunt io avocat.
La Blu inca nu am apelat ca parca nu prea mai am incredere in agentii.
Mult succes!
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sylvie spune:

Eu am avut noroc cu Blu. Eram disperata anul trecut pe vremea asta, femeia care statea cu Irina si care facea si menajul ne-a anuntat ca pleaca in Italia si a trebuit sa gasesc in mai putin de o luna (practic doua saptamani) inlocuitor. Nu am mai apelat la anunturile din ziar, ma pacalisem deja de doua ori cu genul asta de recrutare, asa ca in disperare de cauza am facut contract cu Blu. Si am avut noroc, am vazut in 3 zile in jur de 7-8 candidate, mergeam la interviri seara, dupa 6-7. Am ales in final o doamna pe care o avem si astazi si de care suntem f. multumiti.

Cu prietenie,

Silvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

si eu am apelat la Blu si am gasit pe cineva.. dar nu au avut pt mine decat 2 candidate... prima doamna mi-a placut enorm, am si ales-o, darcei la car lucra (la un restaurant) au vrut-o sa raman acolo si i-au oferit mai multi bani. am inteles-o. ce-a de a doua si ultima persoana era si ultima mea solutie... neplacuta de cand am gasit-o dar asta e... am avut probleme urate cu aceasta femeie.. de la modul de administrare medicamente pana la "accident" cu jucarie cazuta in capul copilului.

am clacat nervos, si am expediat-o. Cei de la Blu au dat-o din colt in colt, comisionu si l-au luat, evaluarea psihologica era varza, pana si eu care nu sunt experta m-am lamurit de modul de evaluare. A, ca sa numai zic ca dosarele persoanelor intervievate erau alandala. Analize ale altcuiva, chestionare gresite.

Mary Poppins, i-am sunat dar m-a dat pe spate comisionul, mi-au placut la telefon, m-au sunat timp de trei luni sa vada daca mai sunt interesata sa gasesc pe cineva. Asta mi-a placut si au ramas pe lista mea.

Pe cei de la Blu nu i-as recomanda.. si repet, pt ca am mai fost atacata la subiectul Blu, asta este parerea mea.

Freia si Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Eu caut bona si am vrut sa apelez la Marry popins dar mi s/a parut foarte scump si in plus salariul pt bona depinde de garantie ceea ce ridica salariul bonei daca vrei garantie mai mare.
Am apelat pina la urma la Ridge International unde este ok. Taxa este parca de 4 eur si comision rezonabil. Am ales 2 pers , una nu a venit la interviu cealalta este acum la mine de 3 zile dar nu sunt multumita. Va trebui sa mai caut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivonne spune:

Am fost multumiti de alegerea facuta prin Marry Poppins. E drept asta se intampla acum aprox. 2 ani. Avem si acum aceeasi bona de care suntem foarte multumiti. Nu ne-am bazat foarte mult pe testul psihologic cand am ales-o insa acum pot spune ca este asa cum ne-am dorit-o. Legat de analize, ea le avea insa noi le-am repetat pentru a ne asigura ca au fost facute pe bune. Ne-am bazat mult si pe feeling si pot spune ca am facut o alegere buna.
Oricum cred ca ne putem numara printre cei norocosi. Ne intelegem in toate aspectele care-l privesc pe puiut si atata timp cat el e fericit suntem si noi.
Comisionul ni s-a parut rezonabil, asta avand in vedere alegerea facuta.
Pe atunci Blu nu era, asa ca nu stiu foarte multe de ei.

Mergi la inceput