eruptie dentara=diaree????
am citit tot felul de pareri despre aceasta problema medicii spun ca nu ar exista nici o legatura intre cele doua.Voi ce spuneti?
Fetita mea de 1 an si doua luni are iesiti 4 coltisori de la primele 4 masele si nu mai stiu ce sa-i dau sa manance sa nu mai faca kk moale.
i-am da t si morcov fiert si ceai in apa de orez si lapte delactozat dar cam degeaba.Credeti ca i se trage de la masele?
multumesc
Raspunsuri
ana-oana spune:
si mie imi spusesera neamurile de gen feminin ca in perioada cand ii ies dintii o sa faca temp si kk moale. 3 medici pe care i-am consultat mi-au spus ca nu e nici o legatura intre dinti si simptomele astea, cu toate ca pana la un an, cand i-au iesit incisivii a facut si temp si kk moale. am tratat-o cu orez fiert si morcov (pasate cu blenderul)- pentru a-i schimba gustul poti sa-i pui niste glucoza praf, se gaseste mai greu dar indulceste si bebusa a inghitit mai bine amestecatura - si ceai de menta, mar la cuptor, banane cu biscuiti si lapte praf de la milupa HN 25 (pentru boala diareica, dar iti trebuie recomandare de la medic). i-am mai dadeam si smecta, cand depasea 5 scaune pe zi. poti sa-i faci niste analize la kk la orice clinica particulara, ca sa fiti linistiti.
Cristina_C spune:
Si copilul meu a avut scaunul mai moale cand i-au iesit dintii. Pe langa orez si morcov, i-am dat si banane.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
adlemi spune:
Oana,al meu baiat care are aproape 5 luni si gingiile super umflate are diaree.Am fost cu el la dr pediatru,i-a dat lapte fara lactoza,smecta si un antibiotic care reface flora intestinala.De ieri vad ca e mai bine.Ce sa-ti spun?Poate ca exista o legatura intre ele.Cred ca fiecare copil are reactia lui...Andrei insa vad ca e mai bine acum.Eu zic sa te duci la dr cu ea-poate fi o infectie stomacala sau poate fi de la dinti.Bafta multa!
Adlemi si Andrei(24 februarie 2004)
A de la A spune:
Ca exista sau nu legatura intre eruptia dentara si diaree nu sunt sigura, dar baietelul meu a facut aproape de fiecare data putina febra si kk moale(nu diaree). Am aplicat leacuri babesti-ceai din coji de nuci, si a mers de fiecare data. Insa, daca are scaune diareice, te sfatuiesc sa consulti medicul. Nu uita sa-l hidratezi foarte bine.
Bafta!
Ana71 spune:
Si baietelului meu cand i-au iesit dintii (si maselele) a avut scaune mai moi (si mai multe). Si mie mi-a zis pediatrul ca nu e nici o legatura, dar s-a intamplat cam de fiecare data cand ii aparea un dintisor.
carmenutza spune:
Noua inca nu ne-au iesit maselutzele...de abia avem 2 dintzisori care au iesit fara probleme...dar am inteles ca atunci cand apar maselutzele este posibil sa faca si diaree...
Carmen si bb Maya Alexia
anca tanasica spune:
si mie mi-au zis medicii ca nu exista nici o legatura intre eruptia dentara si febra si/sau diaree. La febra si diaree trebuie cautate alte cauze...
Alexandra nu a facut nici febra nici diaree la cei 3 dinti pe care ii detinem...
Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================
Cristina_C spune:
Bineinteles ca nu totul trebuie pus pe seama dintilor, dar am gasit un doctor care confirma faptul ca poate exista o legatura intre diaree (o forma usoara) si aparitia dintilor.
http://www.askdrsears.com./html/8/t083000.asp
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
sinzi_ana spune:
E clar ca o eruptie dentara cauzeaza disconfort....iar acest disconfort se poate manifesta sau nu...
Si un disconfort poate duce la diaree sau la febra. Asa ne-a explicat noua pediatrul. Practic nu e nici o legatura, dar poate duce la...lipsa poftei de mancare, agiatie, febra usoara, diaree de o zi-doua!
David are 16 dinti si masele si unele ne-au iesit usor, unele cu febra mica, si agitatie...Dar la fiecare dinte, alta manifestare sau deloc!
Sinzi si David
danat spune:
Offf, nici ca se putea subiect mai nimerit
! Si noi tocmai ne confruntam cu aceasta problema. Radu (10 luni) este in plin fenomen de aparitie a celor 4 incisivi superiori (deodata toti 4!!!) si are si doi incisivi inferiori de la 8 luni. Dar atunci nu a acvut mari reactii, doar agitatia caracteristica, in schimb acu, e teroare! Nici nu mai conteaza agitatia si sacaiala pe care le are, cat faptul ca saptamina trecuta a avut cam 3 zile scaune moi si l-am tinut pe orez, morcov, mar copt, banana si HN25, a inceput sa fie mai bine, iar de ieri a inceput iar (!!!) cu scaune moi, mai dese, s-a iritat ingrrrozitorrr la funduletz (cu toate ca-l ung gros cu Bepanthene) dar probabil ca-i din cauza diareei. Aresi putina temperatura, iar pediatra mi-a zis ca-i clar din cauza eruptiei dentare. Cand a vazut ce umflata ii e gingia de sus, a spus ca-i clar. I-am mai dat cate un plic de Smecta pe zi in ceai de menta, slava Domnului ca-l accepta, dar nu se vede nici o imbunatatire. Acum, eu ma gandesc, daca e din cauza dintilor (ceea ce inclin sa cred) este oarecum normal ca nu vor trece simptomele astea pina nu trece si starea de inflamare acuta a gingiei, asa ca probabil doar pot sa tin situatia putin sub control, si nu s-o ameliorez. Doctorita mi-a spus de ieri sa ii dau si Debridat, azi abia i-am dat odata si inca nu vad nimic mai bun...Ma doare sufletul sa-l vad asa, deja plinge imediat cum face kk, pentru ca nu mai suporta probabil usturimea....Mai pot sa-l ung si cu altceva? SI cat timp poate dura asa ceva?![]()

Dana mama lu' bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu