eruptie dentara=diaree????

eruptie dentara=diaree???? | Autor: oana_a

Link direct la acest mesaj

am citit tot felul de pareri despre aceasta problema medicii spun ca nu ar exista nici o legatura intre cele doua.Voi ce spuneti?
Fetita mea de 1 an si doua luni are iesiti 4 coltisori de la primele 4 masele si nu mai stiu ce sa-i dau sa manance sa nu mai faca kk moale.
i-am da t si morcov fiert si ceai in apa de orez si lapte delactozat dar cam degeaba.Credeti ca i se trage de la masele?

multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

si mie imi spusesera neamurile de gen feminin ca in perioada cand ii ies dintii o sa faca temp si kk moale. 3 medici pe care i-am consultat mi-au spus ca nu e nici o legatura intre dinti si simptomele astea, cu toate ca pana la un an, cand i-au iesit incisivii a facut si temp si kk moale. am tratat-o cu orez fiert si morcov (pasate cu blenderul)- pentru a-i schimba gustul poti sa-i pui niste glucoza praf, se gaseste mai greu dar indulceste si bebusa a inghitit mai bine amestecatura - si ceai de menta, mar la cuptor, banane cu biscuiti si lapte praf de la milupa HN 25 (pentru boala diareica, dar iti trebuie recomandare de la medic). i-am mai dadeam si smecta, cand depasea 5 scaune pe zi. poti sa-i faci niste analize la kk la orice clinica particulara, ca sa fiti linistiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si copilul meu a avut scaunul mai moale cand i-au iesit dintii. Pe langa orez si morcov, i-am dat si banane.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Oana,al meu baiat care are aproape 5 luni si gingiile super umflate are diaree.Am fost cu el la dr pediatru,i-a dat lapte fara lactoza,smecta si un antibiotic care reface flora intestinala.De ieri vad ca e mai bine.Ce sa-ti spun?Poate ca exista o legatura intre ele.Cred ca fiecare copil are reactia lui...Andrei insa vad ca e mai bine acum.Eu zic sa te duci la dr cu ea-poate fi o infectie stomacala sau poate fi de la dinti.Bafta multa!
Adlemi si Andrei(24 februarie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A de la A spune:

Ca exista sau nu legatura intre eruptia dentara si diaree nu sunt sigura, dar baietelul meu a facut aproape de fiecare data putina febra si kk moale(nu diaree). Am aplicat leacuri babesti-ceai din coji de nuci, si a mers de fiecare data. Insa, daca are scaune diareice, te sfatuiesc sa consulti medicul. Nu uita sa-l hidratezi foarte bine.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Si baietelului meu cand i-au iesit dintii (si maselele) a avut scaune mai moi (si mai multe). Si mie mi-a zis pediatrul ca nu e nici o legatura, dar s-a intamplat cam de fiecare data cand ii aparea un dintisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Noua inca nu ne-au iesit maselutzele...de abia avem 2 dintzisori care au iesit fara probleme...dar am inteles ca atunci cand apar maselutzele este posibil sa faca si diaree...

Carmen si bb Maya Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

si mie mi-au zis medicii ca nu exista nici o legatura intre eruptia dentara si febra si/sau diaree. La febra si diaree trebuie cautate alte cauze...
Alexandra nu a facut nici febra nici diaree la cei 3 dinti pe care ii detinem...
Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Bineinteles ca nu totul trebuie pus pe seama dintilor, dar am gasit un doctor care confirma faptul ca poate exista o legatura intre diaree (o forma usoara) si aparitia dintilor.
http://www.askdrsears.com./html/8/t083000.asp

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

E clar ca o eruptie dentara cauzeaza disconfort....iar acest disconfort se poate manifesta sau nu...
Si un disconfort poate duce la diaree sau la febra. Asa ne-a explicat noua pediatrul. Practic nu e nici o legatura, dar poate duce la...lipsa poftei de mancare, agiatie, febra usoara, diaree de o zi-doua!
David are 16 dinti si masele si unele ne-au iesit usor, unele cu febra mica, si agitatie...Dar la fiecare dinte, alta manifestare sau deloc!
Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Offf, nici ca se putea subiect mai nimerit ! Si noi tocmai ne confruntam cu aceasta problema. Radu (10 luni) este in plin fenomen de aparitie a celor 4 incisivi superiori (deodata toti 4!!!) si are si doi incisivi inferiori de la 8 luni. Dar atunci nu a acvut mari reactii, doar agitatia caracteristica, in schimb acu, e teroare! Nici nu mai conteaza agitatia si sacaiala pe care le are, cat faptul ca saptamina trecuta a avut cam 3 zile scaune moi si l-am tinut pe orez, morcov, mar copt, banana si HN25, a inceput sa fie mai bine, iar de ieri a inceput iar (!!!) cu scaune moi, mai dese, s-a iritat ingrrrozitorrr la funduletz (cu toate ca-l ung gros cu Bepanthene) dar probabil ca-i din cauza diareei. Aresi putina temperatura, iar pediatra mi-a zis ca-i clar din cauza eruptiei dentare. Cand a vazut ce umflata ii e gingia de sus, a spus ca-i clar. I-am mai dat cate un plic de Smecta pe zi in ceai de menta, slava Domnului ca-l accepta, dar nu se vede nici o imbunatatire. Acum, eu ma gandesc, daca e din cauza dintilor (ceea ce inclin sa cred) este oarecum normal ca nu vor trece simptomele astea pina nu trece si starea de inflamare acuta a gingiei, asa ca probabil doar pot sa tin situatia putin sub control, si nu s-o ameliorez. Doctorita mi-a spus de ieri sa ii dau si Debridat, azi abia i-am dat odata si inca nu vad nimic mai bun...Ma doare sufletul sa-l vad asa, deja plinge imediat cum face kk, pentru ca nu mai suporta probabil usturimea....Mai pot sa-l ung si cu altceva? SI cat timp poate dura asa ceva?

Dana mama lu' bb Radu Stefan

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput