rog sfat practic casuta!

rog sfat practic casuta! | Autor: gandacelu

Link direct la acest mesaj

ceea ce vreau eu sa va rog este sa ma ajutati sa-mi amenajez un... vis!
am un teren langa bucuresti si visez de mult sa-mi fac o casa... acum cred ca momentul e destul de aproape, mai ales ca, pe langa fetita de 2 ani mai vine un bebemic... avem nevoie de aer, spatiu, verde, stiti voi...

nu ma intereseaza momentan preturi, materiale, alea-alea... ci altceva! eu sunt pasioanta de design interior, dar nu stiu o gramada de chestii practice... adica m-am apucat singurica, ca tot omul pana se vede cu arhitectul, sa desenez cu pixul pe hartie tot felul de schite, dar am inteles ca sunt o gramada de chichite care tin de constructia unei case... (cum ar fi, de ex, faptul ca baia si bucataria trebuie sa aiba un perete comun, cu tevaria et comp)

asadar, va rog pe cei care va pricepeti, sau care ati trecut prin experiente asemanatoare, sa-mi dati cateva sfaturi practice (ma intereseaza, de exemplu, daca fac dormitoarele pe nord, nu va fi prea frig? ca pe sud e prea cald:P sau... cine stie ce alte probleme sunt pe care nici nu mi le imaginez! (despre inaltimea fata de sol la care trebuie construita, etc...)

va multumesc din inima!

ps: bineinteles, si ceea ce tine de feng-shui, ca principii generale, ma intereseaza! merci!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

cred ca arta feng-shui te va ajuta. Eu de cand mi-am pozitionat patul cu capul spre nord nu mai visez urat. Asta in urma citirii unui articol de pe eva.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Un sfat:ai grija la finisari&detalii.Da un ban pt ceea ce merita,pt siguranta,confort.
Sa aveti o casa asa cum visati!
maria, de Paula si Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Daca-ti faci dormitoarele spre nord, nu va fi prea frig..pentru ca vei avea centrala termica. Iar vara..va fi racoare si bine.
Bucataria si baia nu trebuie sa aiba musai un perete comun. La mine nu au, sunt despartite de un hol (si prin el trec tevile - fireste, mascate ingenios).
Succes!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

nu neaparat trebe sa fie un perete comun la tevi.. dar pozitionarea pe verticala a conductelor.. ca sa mearga de la pivnitza la parter etaj...etc.. e mai economicoasa daca sint impreuna si se distribuie pe etaj in functie de necesitati! canalul e la fel..apa are nevoie de o anumita presiune la urcare(data dindiametrul tevii..asta stiu ing instalatori)..si canalul are nevoie de o anumita panta..de aia intervin ..ca..oarecum restrictiile astea! normal ca nu ai vrea sa-ti fie impinzita casa cu tot felul de tevi deviate..de la etaj.. la parterspre subsol..de aia se fac in pachet compact..toate pe o coloana.sa se poata masca usor..si sa ramina loc mult..nefolosit de ..tevarie verticala in nu stiu cite locuri din casa!

apoi.. bucataria NU la sud.. cadaca e vara calda.. mori sa gatesti ceva ..pt alimente si camara e indicat nord-ul..si pt dormitoare..chiar si est pt un dormitor..sa te bucuri de dimineata de razele soarelui..dar sa nu-ti incalzeasca excesiv spre seara dormitorul sa nu potzi adormi..apoi..camera de zi cu terasa..la sud...sa va putetzi bucura dinplin de soare ...si voi si florile!!

totul apoi depinde de unde e strada(ca pct cardinal..cum sa fie intrarea..pompoasa..sau discreta..ce vrei sa fie scara.. bijuteria casei,sau doresti sa o ascunzi..
astea sint intrebari..pe care trebuie sa ti le puna arhitetul cind va intinitzi si apoi sa-ti prezinte vreo 2 trei schitze dincare sa potzi alege si pe care sa le modifici!(eu asa faceam...si sper sa mai fac..oadata si odata!)

altceva ..daca ai o schitza cu terenul si.. vrei sa mai vorbim despre.. pot sa te ajut cu placere!
spre..bucuria mea..si supararea altora.. meseria mea...e si hobby-ul meu..imi face o deosebita placere.. ma relaxeaza... ma bucura..imi da impliniri!

cu atita pot sa te ajut.. ca apoi, arh cu care vorbesti trebe sa se ocupe si de partea scrisa si de avize si de toate alea...si eu.. de aici nu pot sa fac nimic..si mi-e asa de dor de o discutzie cu un beneficiar, de idei de casa..de schitze...

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

sarumana! am fost placut impresioanata de sfaturile voastre - mai ales ale lui saso - sa stiti ca m-ati ajutat! eu eram cu inima stransa sa fac dormitoarele pe N, voiam pe E, ca asa a fost camera copilariei mele (vedeam rasariturile... ehhh), dar sotul meu insista sa le fac pe N, tot din cauza caldurii, asa ca in desen arata cam asa: dormitoarele pe linia V-N-E (probabil voi baga ferestre mai mari...?), baia si bucataria pe V, livingul pe S-E...

din feng-shui am ales chestia cu deschiderea casei: atunci cand intri, ceea ce vezi cand intri reprezinta "esenta" caminului tau: adica sa nu dea usa la intrare in baie... la mine da direct in living, o sa am un living deschis, cu loja (in my dreams) - ce mai, totul e gata pe hartie...
(eu stiam ca patul trebuie sa fie cu capul la V, asta e linia magnetica, in fine...)

casa nu o fac cu etaj, ca am inteles ca etajul ar trebui sa fie specific zonelor de munte, ca e "fandoseala" etajul la ses...
imi place enorm stilul traditional, sunt innebunita dupa culele oltenesti (nu stiu daca le stie cineva: cu peretii extrem de grosi, camere mici si inalte, gemulete "medievale"... (nu va fi, bineinteles, de unde bani sa fac ziduri de 1m?!;)

schita cu terenul nu am, dar e dreptunghiular si orientat VE... sunt peste 1000m2 iuhuuuuuu o sa-l umplu de pomi...;)

inca ceva: credeti, oameni buni, ca_chiar intram in UE data viitoare? (legat de cresterea preturilor materialelor de constructii;P)

si eu sunt extrem de pasionata, am un teanc cat mine de maison et travaux, art et decoration si alte alea, cat despre cele romanesti, nu mai vorbesc... in acelas timp, imi dau seama ca nu e suficient un anumit simt estetic, daca nu ai habar de chestii practice (logic!)

am mai gasit o carte misto pe tema asta, cu probleme practice si legislatie, cam tot ce e nevoie: cum va construiti o casa de firma IMPACT...

ai sa mai discutam, nu strica sa impartasim cunostintele noastre... cei care ati construit deja o casa, totul e OK sau, daca s-ar fi putut, ati schimba ceva acum (si daca da, ce?!)

multumesc din suflet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina spune:

Daca as mai incepe as face mai mica .
Vezi cu intrarea direct in living , iarna e cam neplacut se raceste toata camera cand deschizi usa . stiu niste prieteni care au modificat total al 2 lea an. este recomandata o zona tampon ,un hol.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by malina

Daca as mai incepe as face mai mica .
Vezi cu intrarea direct in living , iarna e cam neplacut se raceste toata camera cand deschizi usa . stiu niste prieteni care au modificat total al 2 lea an. este recomandata o zona tampon ,un hol.

dora

ahammm carevasazica asa... nici eu nu sunt pt spatiile "sparte" (gen bucatarie deschisa - asta dupa ce am vazut cum arata prin canada, unde romanii -cel putin- se plangeau de ele) - dar mi-ar fi placut intrarea direct... holul era asa, deschis, dar era… da, ai mare dreptate, eu am vazut chestia asta cu holul spart la bloc, ceea ce e cu totul altceva, ca doar nu intri direct de afara, nu?

de mica... mie mi-e teama sa nu fie prea mica... are 10x11 (asa, cu pixul, fara grosimea peretilor, deocamdata), cu 3 dormitoare (si o singura baie)... oare cum se cheama programul ala care iti deseneaza casa in relief, 3D, stie cineva?
(saso, ma auzi?!;)))

merci! pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
oare cum se cheama programul ala care iti deseneaza casa in relief, 3D, stie cineva?

despre Maya intrebi?

--------------
noi nu suntem normali, noi suntem trimbulinzi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by gandacelu
oare cum se cheama programul ala care iti deseneaza casa in relief, 3D, stie cineva?

despre Maya intrebi?

--------------
noi nu suntem normali, noi suntem trimbulinzi

daca asa se cheama programul (si nu te referi la Maya-Maya, vorba ceea, ca tot iluzie 3D se cheama) atunci ala o fi!

unde-l gasesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

scuze am fost in concediu
acum am citit

program 3d.. eu stiu arhitectural desktop(the best for me!!) mai este arhicad.. dar arhitectul..ce face?? el ar trebui sa-ti arate modele 3d pe comp!

vezi de bucatarie la vest..daca vara vi doar seara acasa si trebe sa faci ceva de papa...o sa-ti vina sa fugi!! nu conteaza daca e camera orientata la v dar fa geamul spre est daca poti!! avem la bloc bucatarie la vest.. si vara..murim...si tot cite o ciorbica sau de astea ne trebuie si pe timp de vara...se incinge ca-n iad toata casa!

trimite schitza ta cu pixul pe mail-ul meu si adresa ta de mail sitrimit poze cu modele 3d..si daca e cazul..o sa fac si modificari, dar doar justificate!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput