rog sfat practic casuta!
Raspunsuri - Pagina 2
iuliacm spune:
[quotes]
ai sa mai discutam, nu strica sa impartasim cunostintele noastre... cei care ati construit deja o casa, totul e OK sau, daca s-ar fi putut, ati schimba ceva acum (si daca da, ce?!)
[/quotes]
- Eu as schimba: as face geamuri mai mari
Casuta noastra e in constructie. Sfaturi cu adevarat pot sa-ti dau abia dupa ce o sa locuim in ea. Dar pana atunci:
- Pentru micsorarea costurilor: casa sa fie cat mai compacta si cat mai putine colturi pe exterior. Ficare colt inseama cel putin n stalp de rezistenta si costa. Cea mai ieftina casa este cea cu 4 pereti, asa cum o deseneza copii. Poti obtine camere de diferite forme din compartimentarea interioara. As recomanda ca zidurile interioare sa nu aibe si rol de rezistenta. Este posibil ca pe parcursul constructie sa te razgandesti, sa vrei sa muti un zid, sau sa renunti la el iar zidurile de rezistenta nu mai pot fi modificate.
- Tot legat de costuri: geamurile altfel decat dreptunghiulare (de ex. cu arcade) te vor usca la pret. La fel si usile care nu au dimensiuni standard.
-Dora are dreptatea cu intrarea direct in livig. Gandeste-te la copii care intra in casa plini de noroi..
Cum vezi m-am invartit mai mult in jurul costurilor, e usor de inteles de ce...
Mult succes,
Iulia
gandacelu spune:
iulia, 1000 de multumiri! 
casa mea e cu 4 colturi ca asa m-am priceput s-o desenez;)) si pentru ca ma-nnebunesc dupa modelele traditionale… i-as face si o prispa, adica nu ca « i-as », ca ii si fac! sfaturile tale sunt tare bune, ca io-s pusa pe fapte mari si ma duce mintea pe toti coclaurii, dar chiar m-am gandit, citind mai mult – si nu doar in domeniul asta;) – ca, pana la urma, simplitatea maxima inseamna confortul maxim! adica, de exemplu, lucrurile probate secole de-a randul (cum sunt casutele noastre taranesti – la proportii ma gandesc) sunt efectiv slefuite si aduse la o forma a perfectiunii pe care n-o descoperi decat cand te reintorci la tine… acasa![]()
ma gandesc si eu ca o casa cu brizbrizuri (nu neaparat incarcata, asta ar mai lipsi!), dar cu tot felul de inovatii fantasmagorice care le visez eu noaptea cu ochii deschisi poate sa ti se para interesanta O VREME si apoi, daca te plictisesti de inovatiile astea, ce faci? o darami si faci alta? hmmm… o casa e un spatiu al odihnei, pana la urma, unde nimic extravagant sa nu-ti zgarie ochii… Doamne, daca mi-ar iesi simplitatea asta absoluta!... pereti albi, geamuri maro, dreptungiulare si nu prea mari (dar multe!)… nu stiu… lumanari si nu electricitate… (glumeam! hahaha)
saso –
ce sa mai zic! m-ai coplesit!
am fost, sunt si voi fi o dobitoaca pentru ca mi-a fost lene sa fac arhitectura ca facultate, pe care am visat-o ani la randul (eram beton si la mate si la desen)… sincer, te invidiez!
unde sa mai mut bucataria? poate pe acoperis hihihi ca nu mai am alt loc, am mosmondit la schitele alea doua luni (citeste : facem cate 200 de desene zilnic timp de 2 luni;) – crezi ca daca fac o prispa pe peretele de V (cel cu intrarea) mai rezolva din caldura? plus ca nu prea gatresc seara, ci dimineata… ca sa nu mai zic ca la blocu meu bucataria e pe S si… mai pune omu de-o ciorba la pranz, apoi face un dush, si tot asa;)))
asa, plus ca nu mancam in bucatarie, va fi doar « bucatarie » in sens strict – doar ca spatiu de gatit si depozitat… ai ca facem cumva sa-ti trimit si schitele, iaca maine le desenez da nu cu pixu ca am mai evoluat si noi si ti le trimit, asa, ca sa arunci un ochi critic (sper eu) si sa-mi zici : ce-ai facut aici?! nu e bine!
– asadar nu te pun la treaba chiar ase, in 3D, decat daca colaboram pe viitor, cine stie, ca nu avem inca arhitect ;)))
ups, acu am vazut ca nu esti in… bucuresti!;))))))))))))))))
(ti-am vazut si pozele
cat are fetita? si tu esti o frumoasa, ia sa faci si baiat, sa semene si cu tine! zise gandacelu umflandu-se in…
;))
io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph
alexuta spune:
Eu nu ma pricep la arhitectura,dar iti doresc sa construiesti casa visurilor tale.
SUCCES!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by alexuta
Eu nu ma pricep la arhitectura,dar iti doresc sa construiesti casa visurilor tale.
SUCCES!

nici nu stii cat face o vorba buna! merci (la fel!)

geliza spune:
Gandacelu', si eu as face-o mai mica acum...si este tot un dreptunghi, dar are 14x10 m...baia are 3x3 si este prea mare...si as mai modifica o fereastra la living, as face-o usa, fiindca tot da in terasa si ar fi usa sub balconul de la etaj si nu ar ploua in ea...si acum ce schim au anul asta sunt usile de la intare care sunt duble si din lemn natur, iar acum le pun din lemn stratificat cu geam termopan...asta fiindca sunt prea mari, lemnul a mai lucrat un pic, ploua pe ele si tin fff rece...
Succes
Eliza si Mara (24.01.2002)
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
iulia, 1000 de multumiri!
casa mea e cu 4 colturi ca asa m-am priceput s-o desenez;)) si pentru ca ma-nnebunesc dupa modelele traditionale… i-as face si o prispa, adica nu ca « i-as », ca ii si fac!
O casuta cu prispa plina de muscate rosii! ce frumos! Este ca-n povesti.
Sa-ti mai dau un sfat: usa de la intrare trebuie sa fie protejata de vant, ploaie, zapada. Altfel se va strica in max 2 ani, fie ca e lemn sau de metal. Daca faci prispa nu e nici o problema, daca nu faci prispa, sa faci o marchiza sau o copertina deasupa usii.
Bafta sa-ti vezi visul implinit cat mai repede!
Iulia
joe spune:
Gandacel,
daca iti plac modelele traditionale - da mata o fuga pana la Muzeul satului si rezerva-ti eventual o zi intreaga de colindat. Nu-ti fie frica - e racoare si umbra si frumos acolo - si garantat nu pleci cu "mana goala".
Eu una asa am de gand sa fac - cat mai curand sper! ![]()
Na, ca era sa uit. Nu-ti fa griji cu intratul nostru in Eu - preturile la materiale de constructii nu cred ca vor avea de suferit - din cate am apucat si eu sa ma uit - unele aici sunt mai ieftine chiar.
ana-oana spune:
cu intratul in ue vor creste preturile pt ca vor veni firme straine care inchiriaza/cumpara case, spatii de locuit/de firma la preturi exorbitante (stiu niste reprezentanti de firma care au inchiriat o vila in dorob cu 10 mii euro pe luna!!!!!!!) si automat constructorii vor creste preturile daca vor avea cumparatori care vor da cat cer. daca vin firme de constructii straine vor cumpara materiale de constr tot de aici, cererea va fi mai mare si iar cresc preutirile (desi e un paradox, dar la noi totul e pe dos, vezi Craciunul). toate pronosticurile tind spre cresterea preturilor la case noi pe pamant, cererea pt astea e din ce in ce mai mare, mai ales daca scade inflatia si astia vor mai relaxa ptuin creditele (scade dobanda, isi permit mai multi). plus ca pretul la teren creste o data cu tara: in aprilie am luat un teren cu 13 euro acum e 47.
daca vrei niste arhitecti care sa te ajute, scrie-mi pe pm si iti trimit coordonatele lor - cunosc vreo 3 meseriasi, dintre care unul de moda veche, dar mai scump ca are "nume"- (preturile proiectelor sunt procente - 5% pana la 10% - din valoarea casei, dar asta cred ca stiai deja)
eu i-am cumparat bebushei Alba ca Zapada, carte de povesti, nu mai stiu de la ce editura care are o casa desenata cred ca asa cum iti doresti. un arhitect poate sa ti-o transforme in realitate.
Succes,
Oana si Ana (25 oct. 2002) 
Saso spune:
gindacelu draga astept cu nerabdare schitele!
nu-i nimic ca nu-s din bucuresti.. de aia exista internet!! glumeam.. normal ca o sa-ti trebuiasca pe cineva din bucuresti care se pricepe la facut si cerut avize..si tot felul de chestii scrise.. care sint legate de primaria de unde apartine terenul!
asa mi-i de dor de lucru...de cind cu goanga noastra mica..prea mult n-am apucat sa fac...si aici firma unde lucrasem inainte sa nasc, a dat faliment...si eu speram sa pot lucra de acasa...si sa timit pe net....dar nu-i sa fie! asa ca ..fac case (idei..si chiar modele 3d..ca e un meserias progr de care-ti ziceam )la toata lumea! aici nu mi-au recunoscut dreptul de semnatura..si e mai complicat..dar livrez idei de a construi ieftin si pactic la toti romanii din preajma care vor sa-si faca case..si-i invat sa nu se lase prostiti de arhitecti de aici..cu tot felul de idei..poleite pe din-afara!( arhitectul iti va cere un ca pret de proiect un procent din valoarea casei care se calculeaza cu o valoare estimativa.pe metru patrat..din valoarea ariei utile.)
multumesc pt ..urari!
aici singura nu stiu daca mai punem la cale si de un nazdravan..tare mi-i dor de lucru..si fara mama si tata aici e tare greu!..sotul meu e la job..de dimineata pina seara!
nu te stresa cu mai stiu eu ce progr.. scaneaza pur si simplu ce schitza ai tu de mina.. pune pctele cardinale si scrie unde e drumul de acces..si asta-i tot! mai zi daca sint case prin vecini.. cam ce distanta ai ei de la limita trotuarului pina la casa...si poate incerc si un plan de situatie!
astept !!!
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by geliza
Gandacelu', si eu as face-o mai mica acum...si este tot un dreptunghi, dar are 14x10 m...baia are 3x3 si este prea mare...si as mai modifica o fereastra la living, as face-o usa, fiindca tot da in terasa si ar fi usa sub balconul de la etaj si nu ar ploua in ea...si acum ce schim au anul asta sunt usile de la intare care sunt duble si din lemn natur, iar acum le pun din lemn stratificat cu geam termopan...asta fiindca sunt prea mari, lemnul a mai lucrat un pic, ploua pe ele si tin fff rece...
Succes
Eliza si Mara (24.01.2002)
14x10 dar cu etaj, inteleg? pai mda, ar fi cam mare, ca a mea are 10x11 fara etaj... dupa posibilitati, coane fanica;))
geamurile chiar din termopan plus lemn vreau sa le fac, e mai "traditional" aspectul, dar iaca, la usa nu ma gandisem... merci! si zici ca baia e mare? a mea e de 2x3 si cu o debara (peste spatiul asta) pentru masina de spalat si alte alea... chiar mare sa fie? pai unde ma dau cu patinele?
merci, mai zi!