Falco - Jeannie

Falco - Jeannie | Autor: Julie

Link direct la acest mesaj

Mey fetelor care stiti germana si care ati ascultat (si dansat :P) la viata voastra (pe) cantecul lui Falco - Jeannie - lamuriti-ma si pe mine: ce spune el acolo? care e povestea fetei? ce a patit?
No, ia uite ce ma preocupa pe mine acuma :D

Julie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Zice de una pe care o calca masina.
Te-am lamurit bustean, ei?:))
Mai multe nu stiu:))

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

dar se poate dansa pe germana? :))

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Saracu' Falco si el murit acum cativa ani intr-un accident de masina, s-a dus dupa Jeannie. Pacat!

ps. Exista varianta Jeannie (Falco) si-n engleza. Personal o prefer in germana, la fel si Rock me Amadeus. Nu ma intrebati de ce.

http://www.franksgedanken.de/lyrics/001/001218.html (jeannie part 1)

http://www.franksgedanken.de/lyrics/011/011139.html (coming - home, Jeannie part 2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

:O a calcat-o masina????
Varianta in engleza nu am ascultat-o, cred, numai pe aia in germana o stiu (e drept, la refren se zice ceva acolo in engleza, dar e nelamuritor - "stop living on dreams" etc. pentru soarta lui Jeannie.

Si da, si io prefer varianta in nemteste a lui Rock Me Amadeus :)

Con, sa ma vezi cum dansez (pe) germana, ai intelege ca se poate

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Povestea melodiei e urmatoarea: o fana de-a lui Falco ii tot scria scrisori de dragoste, mergea la toate concertele si cauta mereu sa-l intalneasca. El insa nu a luat-o in seama si nici nu i-a raspuns la vreo scrisoare, desi ea il ruga insistent sa-i scrie macar un rand.
Vazand ea ca nu reuseste cu nici un chip sa ia legatura cu el, fata s-a sinucis. Dupa aceasta tragedie Falco a compus melodia "Jeannie". In melodie insa subiectul e altul. este vorba de o fata de 19 ani indragostita de un tip care nu prea inteleg eu bine daca la inceput o respinge si dupa aia se indragosteste de ea, sau e indragostit de la inceput de ea. Cert e ca la un moment dat fata dispare fara urma si o cauta politia peste tot. Se pune in calcul varianta unui accident de masina sau cea a unei rapiri si crime. Cam asta e subviectul melodiei. O melodie superba si zguduitoare, dar foarte actuala, mai ales in Germania.

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

versurile ti pe pot traduce eu asa cu aproximatie:(cele in germana, deci fara refren), povestea ti s-a spus deja....nu stiu nici eu nu stiu care i-a fost insipartia pt. aceasta melodie reusita!

jeanny, vino!
ridica-te, te rog
vei fi destul de aproape
deja prea tarziu, hai!
trebuie sa plecam de aici departe
afara din padure!
ma intelegi?

unde e papucul tau?
l-ai pierdut
cand am vrut sa iti arat drumul
cine a pierdut?
tu? pe tine?
eu? pe mine?
sau
sau noi pe noi?

ref-:
......

este rece
trebuie sa plecam de aici
hai!
rujul tau s-a.."intins"....
tu l-ai cumpatat
si eu l-am vazut
prea mult rosu pe buzele tale
si te ai spus" nu ma face"
dar tu erai dezorientata
ochii spun mai mult decat cuvintele
ai nevoie de mine? hmmmm
toti stiu, ca noi suntem impreuna
dar azi
acum , aici eu -ea
vin!
vin sa te ia
dar nu te vor gasi
nimeni nu te va gasi
tu esti la mine

ce se spune la sfarsit:
in ultimele luni nr. pers. disparute a crescut dramatic
cel mai nou caz al politiei locale: se relateaza despre alte accidente tragice...o fat de 19 ani...care ultima data a fost vazuta acum 4 zile
politit nu exclude posibilitatea de a fi vorba de un criminal!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Superba piesa,intr-adevar.Peco multumim pentru traducere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Genial Falco! Si mie imi plac la nebunie toate piesele lui. Oare de ce stiam eu c-a murit altfel? Ceva intr-un hotel...droguri, e sigur ca a murit in accident de masina? Sau poate ma gandesc la Michael Hutchkins...in fine.
BTW daca-mi da cineva un link de unde pot sa-mi descarc si eu o piesa si anume Nacked ii raman recunoscatoare pe viatza! Din nu stiu ce motive asta-i piesa mea preferata din repertoriul lui Falco .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Falco a murit intr-un accident de masina in Dominicana, am si vazut locul in care a avut accidentul si ghidul ne-a vorbit despre el cam o juma`de ora (pasionat de muzica germana, baiatul)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

roxana, incearca aici: http://www.bartosh.at/de_listen_cds.php
Sper sa mearga.

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput