In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 6-a)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Fa-ti timp

Fa-ti timp sa meditezi
-aceasta este sursa puterii

Fa-ti timp sa te joci
-acesta este secretul tineretii

Fa-ti timp sa citesti
-aceasta este fantana intelepciunii

Fa-ti timp sa te rogi
-aceasta este cea mai mare putere de pe pamant

Fa-ti timp sa iubesti si sa te lasi iubit
-acesta este un privilegiu dat de Dumnezeu

Fa-ti timp sa fii prietenos
-acesta este drumul spre fericire

Fa-ti timp sa dai
-ziua este prea scurta ca sa fi egoist

Fa-ti timp sa muncesti
-acesta este pretul succesului

Cu drag
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

http://www.foreverliving.ro/distr/Bunea085-463/

http://community.webshots.com/user/aalexxia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri..." (Ioan 14:2)

Cu gandul la cer

In acel 11 septembrie, o mama i-a spus fetitei ei de 4 ani ca tatal ei, un politist din New York, nu va mai veni acasa, pentru ca a mers in cer. "Dar nu putem sa il sunam pe celular?", a intrebat fetita. "Nu", i-a raspuns mama, "dar intr-o zi vom merge sa il vedem!" Atunci fetita a pus vesnica intrebare :" Mama, dar cum este in cer?"...
Cati nu si-au pus si inca isi pun aceasta intrebare? Cine este abilitat sa raspunda? Numai Isus! Asculta: "In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Eu ma duc sa va pregatesc un loc."

Cum este in cer? Ca si cum te-ai muta intr-o aripa a casei Tatalui ceresc, pregatita special pentru tine. Nu necesita reparatii, nu exista parti inca in constructie, si nici dezamagiri in ziua mutarii.

Ce vom face acolo? Ii vom sluji lui Dumnezeu zi si noapte.

Facand ce? Conducand ingeri. Avand in stapanire orase.

Ii vom recunoaste pe cei dragi? Vom sti mai putin in cer decat am stiut pe pamant? "...Atunci vom vedea fata in fata...Atunci voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin!" (1 Corinteni 13:2)

Isi vor pastra acolo copiii si parintii varsta? Nu. "...cand se va arata El vom fi ca El, pentru ca Il vom vedea asa cum este." (1 Ioan 3:2)

Cum ramane cu trupul fizic? Asculta: " Eu socotesc ca suferintele de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi de slava viitoare...si asteptam...rascumpararea trupului nostru." (Romani 8:18-23) Joni E. Tada a spus: "Ce zi va fi aceea, dupa moartea mea, cand eu, cea paralizata, voi sta in picioare, dansand de bucurie!..."

Cum ii vom mai recunoaste pe cei dragi, fara trupul pe care il stiu? In acelasi fel in care ucenicii i-au recunoascut pe Moise si Ilie, desi acestia murisera cu sute de ani in inainte. (Marcu 9:4) Vei fi acelasi copil al lui Dumnezeu, insa fara sa mai ai un trup de carne. Acest lucru se va intampla la venirea Domnului, " cand toti vom fi schimbati..."(! Corinteni 15:51)

Vom mai invata si ne vom maturiza in cer? Cu siguranta! Structura atomului va fi o joaca de copilpe langa lucrurile pe care le vom invata acolo. Imagineaza-ti ce va insemna sa studiem toata istoria din perspectiva lui Dumnezeu! ...Sau sa calatorim, nu cu viteza luminii, cu cu cea a gandului!...

Vom mai avea timp liber si de odihna? Bineinteles, caci cerul este un loc al odihnei. Vei putea amenaja o gradina fara efort si fara sa te ingrijorezi din cauza secetei sau a buruienilor. Vei putea compune poezii sau discursuri. Vei putea fi creativ, si toate astea pentru a-L slavi pe Dumnezeu. Sigur, totul se va face in cer spre slava Lui.

Vor mai exista acolo lucruri care sa ne starneasca ingrijorarea? Nu. Nu vor mai exista arme, bombe, faradelegi, betii, violenta, suferinta sau razboi. Usile nu vor mai avea incuietori. Toate lucrurile care starneau teama pe pamant nu vor mai exista acolo. "... si moartea nu va mai fi. Nu vor mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut. " (Apocalipsa 21:4)

Vor fi multi oameni in cer? Da, foarte multi, din fiecare natiune de pe pamant.

Vom fi capabili sa ne intelegem unii pe altii? Sigur, vom vorbi toti aceeasi limba, ca inainte de Turnul Babel. Si oricum, vom fi atat de intelepti, ca am putea intelege orice limba, chiar nemaiauzita.

Daca vor fi atat de multi oameni in cer, nu ma voi simti pierdut sau singur? Nu, in cer vei fi acelasi care esti si pe pamant, unic si apartinand Lui. Dumnezeu ne spune fiecaruia pe nume, si fiecare va primi un nume nou. Dar Moise va fi Moise, David va fi Davit, tu vei fi tu, si eu voi fi eu.

Mi-e jena sa recunosc, insa imi este putin teama. Imi place un pic pe acest pamant. Cum m-as putea obisnui cu ceva atat de diferit? Lumea acasta este ca o cristalida. La fel cum un prunc traieste in pantecele mamei sale, si noi suntem constransi de limitarile acestei vieti. Poate ca si pruncului ii e putin teama sa paraseasca pantecul mamei... Atunci moartea este....? Ai inteles, o calatorie din viata pamanteasca inspre noua viata cereasca, fara sfarsit. Poate vom merge ca printr-un tunel. S-ar putea sa experimentam zbateri momentane, la fel cum am experimantat atunci cand ne-am nascut, insa dincolo de tunel se afla cerul!

Si gandeste-te ce inseamna sa apuci o mana, si sa descoperi ca este mana lui Dumnezeu!
Sau sa respiri noul aer, si sa descoperi ca e aer ceresc!
Ori sa te simti inviorat, si sa descoperi ca esti nemuritor!
Sau sa treci de la furtuna si urgie la un calm cum nu ai mai simtit nicicand si la o liniste plina de seninatate!
Sa deschizi ochii pe un tarâm necunoscut, si sa descoperi ca e slava!
Sau sa te trezesti intr-un loc unde nu ai mai fost niciodata, si sa descoperi ca esti acasa!...

Cum ajungi acolo? Prin alegere, nu prin sansa: alegandu-L pe Hristos ca Domn si Mantuitor! Ce mai astepti?...Te asteapta cerul!

Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

“Chiar dacă as vorbi în limbi omenesti si îngeresti, si n-as avea dragoste, sînt o aramă sunătoare sau un chimval zîngănitor.
Si chiar dacă as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toată stiinta; chiar dacă as avea toată credinta asa încît să mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sînt nimic.
Si chiar dacă mi-as împărti toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-as da trupul să fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.”
1 Corinteni 13:1-3

Eu niciodata n-am vorbit
In limbi sublime, ingersti,
Si nu-s proroc sa pot sa simt
Toate secretele ceresti.
Eu nu doresc ca sa cunosc
Ce taine-n univers mai sunt,
Si-n gandul meu nu-si are loc,
Stiinta de pe acest pamant.

Eu n-am asa credinta cat,
Sa pot muta muntii din loc.
Si nici averea la saraci
N-am impartit-o , recunosc.
Eu nu sunt sigur ca-s putea
Daca-mi va cere Dumnezeu,
Pe rugul de martir sa-mi dau
Sa fie ars si trupul meu.

Dar port in suflet dragostea
Ce sta deasupra tuturor
Cand toate se vor termina
Trecand al timpului zavor
Prin ea voi fi nemuritor.

Cu drag
Alexxia

Mergi la inceput

"Ma veti cauta si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima." (Ieremia 29:13)

Cum sa iti imbunatatesti viata de rugaciune

Vrei sa iti imbunatatestzi viata de rugaciune? Simti ca nu mai ai aceeasi comunicare cu Dumnezeu ca la inceput? Vrei sa fii mai eficient in rugaciune? Iata parerea lui Francois Fenelon, un francez care a trait in secolul 18, despre cum poti face acest lucru.

"Spune-i lui Dumnezeu pur si simplu tot ce se afla pe inima ta, asa cum un om isi deschide inima in fatza unui prieten, povestindu-i despre bucuriile si necazurile sale.
*Spune-I ce te framanta, pentru ca El sa iti poata aduce alinare.
*Spune-I despre dorintele tale, pentru a le putea purifica si apoi implini.
*Spune-I despre lucrurile care nu iti plac, pentru a te ajuta s ale invingi.
*Povesteste-I despre ispite, pentru a te putea proteja de ele.
*Arata-I ranile sufletului tau, pentru a le putea vindeca.
*Marturiseste-I indiferenta ta fatza de bine, placerea murdara de a pacatui, instabilitatea ta.
*Spune-I cum dragostea de sine te face nedrept fatza de ceilalti, cum vanitatea te tenteaza sa minti, cum mandria iti ascunde adevarata fire de tine si de ceilalti.

Daca iti vei marturisi in acest fel slabiciunile, nevoile si necazurile, nu vei mai pitea zice ca nu ai ce Ii spune. Nu vei epuiza niciodata subiectul, pentru ca se reinnoieste mereu. Oamenii care nu au secrete unul fatza de altul nu au nevoie de subiecte de conversatie. Nu isi cantaresc cuvintele, pentru ca nu au ce ascunde. Nici nu se gandesc ce s-ar cuveni sa spuna. Vorbele se nasc din abundenta inimii lor. Spun ce gandesc fara ocolisuri. Cand intreaba sau cer ceva, o fac cu incredere, fiind convinsi ca vor fi ascultati.

Binecuvantati sunt cei care au parte de o asemenea comunicare familiara, fara rezerve, cu Dumnezeu!"

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

"Iaebet a chemat pe Dumnezeul lui Israel si a zis: "Daca ma vei binecuvanta si imi vei intinde hotarele, daca mana Ta va fi cu mine, si daca ma vei feri de nenorocire, asa incat sa nu fiu in suferinta!...Si Dumnezeu i-a dat ce ceruse." (1 Cronici 4:10)

Spiritul lui Iaebet

Mama lui l-a numit Iaebet. Asta inseamna "trist, aducator de durere". Poti sa iti imaginezi cum e sa fii numit astfel? E o eticheta care te marcheaza, cred eu, dar Iaebet a refuzat sa o poarte. Pentru el, numele lui a fost o profetie pe care El a refuzat sa o implineasca.
In acest capitol exista o lista lunga de oameni care doar "au trait si au murit", pana cand s-a ajuns la Iaebet . El nu s-a multumit doar cu atat. Intr-o lume in care poti sa te implici sau sa stai deoparte, Iaebet a ales ca viata lui sa insemne ceva.
Asculta strigatul lui: "Daca ma vei binecuvanta si imi vei intinde hotarele, daca mana Ta va fi cu mine, si daca ma vei feri de nenorocire, asa incat sa nu fiu in suferinta!...Si Dumnezeu i-a dat ce ceruse."
Aceasta este o rugaciune la care Dumnezeu vrea sa iti raspunda si tie. Roaga-te numai astfel! Dumnezeu cauta oameni care vor sa traiasca o viata plina de semnificatie. Biblia spune: "Caci Domnul isi intinde privirile peste tot pamantul, ca sa sprijineasca pe aceia a caror inima este intreaga a Lui". (2 Cronici 16:9)
Poate spui insa: "Atunci, de ce nu ma binecuvinteaza Dumnezeu mai mult?" Vei gasi raspunsul in aceste intrebari:
*Esti tu deplin constient de binecuvantarile pe care El deja ti le-a dat?
*Ai folosit tu darurile cu care El deja te-a inzestrat?
*L-ai cautat tu pe El cu toata inima, in preocuparea de a-ti cladi un viitor?
Indiferent ce varsta ai, nu trebuie sa te opresti din crestere! Oprah Winfrey spune:"Cand privesc spre viitor, acesta este atat de stralucitor, incat imi arde ochii!". Cum arata viitorul tau? Nu uita ca "toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce Il iubesc pe Dumnezeu"! Pana cand nu vorbesti cu Acela care tine viitorul in mana Lui, nu vei fi in stare sa inaintezi cu incredere spre destinul tau! Vorbeste astazi cu El despre aceste lucruri!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

" ...El S-a aratat ca sa ia pacatele..." (1 Ioan 3:5)

Rezolva-ti pacatul

Daca nu te confrunti cu propriile tale slabiciuni si tendinte de pacatuire, vei deveni o tinta bine marcata pentru dusmani. De ce? Pentru ca daca esti atat de sigur ca nu ai facut niciodata rau, nu-ti construiesti nici un scut de protectie care sa te apere. Pavel spune:"...Cine crede ca sta in picioare, sa ia seama sa nu cada." (1 Corinteni 10:12).
N-ai crezut niciodata ca ai putea deveni mult prea de nervos, ca ai putea avea o legatura amoroasa sau ca ai putea face o mica evaziune fiscala, si p ntru ca nu ai crezut niciodata ca le-ai putea face, nu ai facut nimic ca sa te protejezi impotriva lor. Pe cat este de sigur ca pestele inoata si ca pasarile zboara, la fel natura ta pacatoasa te va insela intotdeauna, daca nu o tratezi in fiecare zi.
Asculta: "Fiindca nu au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in constiinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate..." (Romani 1:28 ). Cel mai rau lucru pe care Dumnezeu ni l-ar putea face ar fi sa ne lase in voia propriilor noastre impulsuri si sa ne spuna: "Fie cum doresti tu!"
Este uimitor felul cum comparam pacatele noastre cu ale altora si concludem ca ale noastre nu sunt la fel de rele. Biblia spune: "...toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu" (Romani 3:23).
Daca incerci sa sari peste o prapastie mare si ratezi, nu conteaza ca ai ratat cu 10 centimetri sau cu un metru. Dar exista o veste buna: "...El S-a aratat sa ia pacatele noastre...". El inca mai poate elibera de pacat! Trebuie numai sa-I ceri acest lucru.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

“Te iubesc cu o iubire vecinică; deaceea îti păstrez bunătatea Mea!”
Ieremia 31:3

Uneori in viata noastra de crestini ne confruntam cu ganduri si sentimente referitoare la Dumnezeu, care nu sunt corecte, nu sunt adevarate. Ele fiind o sursa de tensiune si durere.
- Dumnezeu nu ma iubeste, pentru ca nu sunt o persoana pe care s-o poti iubi
- Dumnezeu este impotriva mea
- Lui Dumnezeu nu-I pasa de mine atat de mult cat ii pasa de cei “sfinti”, de cei talentati, de cei chipesi, etc
- Daca Dumnezeu m-ar raspunde la rugaciuni atunci as sti ca ma iubeste cu adevarat
- Nu pot fi sigur ca Dumnezeu nu-mi va face rau
- Etc.

Exista insa in Biblie raspunsuri la toate aceste probleme, date nu de oameni ci de insusi Dumnezeu:
Dumnezeu este Cel care te iubeste neincetat
,,Domnul mi Se arată de departe: ,Te iubesc cu o iubire vecinică; deaceea îti păstrez bunătatea Mea!”
Ieremia 31:3
Dumnezeu te iubeste si atunci cand tu nu-l iubesti sau nu I te supui, si atunci cand esti pacatos
“Dar Dumnezeu Îsi arată dragostea fată de noi prin faptul că, pe cînd eram noi încă păcătosi, Hristos a murit pentru noi.”
Romani 5:8
Dumnezeu nu este impotriva ta. El este aliatul tau, nu dusmanul tau, este ajutorul tau, nu distrugatorul tau
“Deci, ce vom zice noi în fata tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?”
Romani 8:31
Dumnezeu face toate lucrurile spre binele nostru si nu spre raul nostru, pentru ca este un Dmnezeu plin de indurare
“Ca si Numele Tău, Dumnezeule, si lauda Ta răsună pînă la marginile pămîntului; dreapta Ta este plină de îndurare..”
Ps 48:10
“În bunătatea Ta, Tu ne asculti prin minuni, Dumnezeul mîntuirii noastre, nădejdea tuturor marginilor îndepărtate ale pămîntului si mării!”
Ps 65:5

Sa aducem impreuna azi, laude pentru DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU

Mergi la inceput

Oricine iubeste o floare
e-aproape de-un sacru mister.
Oricine se-opreste-n carare
s-asculte un glas de izvoare
e-aproape,
aproape de cer...

Oricine iubeste seninul,
cand soarele urca-n eter,
oricine-si inalta suspinul,
cand licare-n mare rubinul,
e-aproape,
aproape de cer...

Oricine pe muntii albastri
priveste granitul sever,
oricine pe cai de sihastri,
strabate paduri de jugastri,
e-aproape,
aproape de cer...

Dar cine a primit indurarea
din ranile blandului Miel,
acela e frate cu floarea,
cu raul, cu muntii, cu marea.
si-oricine il duce cararea,
tot cerul,
tot cerul e-n el.

Costache Ioanid

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Dumnezeu are nevoie de oameni:

- care nu pot fi cumpărati;
- care să-si respecte cu strictete cuvântul;
- care să-si pună conduita morală deasupra bogătiei;
- care să aibă opinii si o vointă puternică;
- care pot cuprinde mai mult decât propria lor vocatie;
- care să nu ezite să răscumpere timpul;
- care nu-si pierd individualitatea în multime;
- care sunt onesti atât în lucrurile mici cât si în cele mari;
- care nu fac compromisuri cu păcatul;
- a căror ambitii nu se confundă cu propriile dorinte egoiste;
- care nu spun că fac ceva pentru că si altcineva o face;
- care se comportă cu dreptate cu prietenii săi la bine si la rău, în necazuri si în prosperitate;
- care nu cred că perspicacitatea, încăpătânarea si siretenia sunt cele mai bune calităti pentru a obtine succesul;
- care nu se rusinează si nu se tem să sustină adevărul când acesta devine nepopular.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

" La Tine, Doamne, imi inalt sufletul!" (Psalmul 25:1)

Bun pentru orice imprejurare

Daca ai astazi nevoie de ajutor, du-te la Psalmul 25 si observa ceea ce a facut David. Mai intai de toate, el a stiut unde sa mearga atunci cand dadea de necaz. Asculta: "La Tine, Doamne, imi inalt sufletul!"
Vietile noastre se pot schimba atat de repede! Rezultatul fatal al unor analize medicale aparent de rutina, un accident "stupid" sau disparitia cuiva iubit iti pot da viata pur si simplu peste cap. Dar in astfel de imprejurari neasteptate nu avem voie sa uitam unul dintre Numele biblice ale lui Dumnezeu: "Iehova Rapha- Domnul vindecarii". Ce minunat! Cuvantul Sau spune: "El iti vindeca toate boalele tale." (Psalmul 103:3) Poti merge chiar astazi sa Ii ceri ajutor. El are remediu pentru orice boala, sufleteasca sau fizica.
Apoi, David a stiut in Cine sa se increada. "In Tine, Dumnezeule, ma incred...", spune el in Psalmul 25:2. Un om fara Dumnezeu trebuie "sa joace rolul lui Dumnezeu" in propria viata. Acest lucru poate fi ok in vremurile bune, dar ce zice de...celule canceroase...atacuri de cord...telefoane la ora 4 dimineata care iti aduc o veste proasta? La cine apelezi atunci?...
In cele din urma, David spune: "Arata-mi, Doamne, caile Tale si invata-ma cararile Tale! Povatuieste-ma in adevarul Tau si invata-ma, caci Tu esti Dumnezeul mantuirii mele..." (PSalmul 25: 4, 5). Fa-ma! Invata-ma! Condu-ma!... Rugaciune dupa voia lui Dumnezeu, cu siguranta!

Richard Foster spune:"A te ruga inseamna a schimba. Este bulevardul central pe care il foloseste Dumnezeu pentru a ne transforma. Daca noi nu suntem doritori de schimbare, atunci vom abandona, in curand, rugaciunea..." Daca ai neglijat in ultima vreme viata ta de rugaciune, intoarce-te chiar acum in prezenta lui Dumnezeu. Acolo vei gasi ajutorul pentru vreme de necaz, si bucurie fara margini in timpuri cu soare! Ce bun e El!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput