In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 6-a)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

„Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos” – 1 Timotei 2:5

Sunt fericita, multumita si recunoscatoare, pentru ca Isus Hristos din Betleem, singurul nascut din Dumnezeu, a venit pe lume, ca sa-i mantuiasca pe pacatosii nevrednici, ca mine. Astfel sunt eliberata de sub puterea, osanda si robia pacatului si a diavolului.
Sunt eu fara de pacat sau desavarsita? Nu. Dar cat as vrea! Insa eu pot capata neprihanirea desavarsita, pe care Isus mi-o ofera in dar si, prin Duhul Sfant, pot ajunge biruitoare. Mai pacatuiesc inca? Cu tristete recunosc ca da, si aceasta de fiecare data cand preiau eu controlul si urmez voia mea. Cu toate acestea, in fiecare clipa a fiecarei ore din fiecare zi a vietii mele, puterea Lui Dumnezeui imprima hotarare alegerii mele de a-L iubi, asculta si sluji pe Isus. In masura in care Il aleg pe El, calea si pilda Lui, eu voi avea prezenta si ajutorul Lui pentru a-mi birui eul, mandria, pofta si ispitele diavolului. Satana nu ma poate forta sa pacatuiesc.
Iti multumesc, Doamne, ca Fiul Tau ne mantuiaste de pacat!
Iti multumesc, Isuse, care atat de mult ne iubesti, pentru darul bogat al mantuirii! Iti multumesc pentru ca ai murit in locul nostru, astfel incat noi sa devenim copii ai Imparatului imparatilor, mantuiti prin har!
Ce fericire sa fi crestin!

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Rachel, bine ai revenit printre noi! Multa sanatate la amandoi (tie si lui bebe mic)

"...caci El vorbeste de pace poporului Sau..." (Psalmul 85:8 )

Priveste inainte cu incredere

Lupta ce se dadea in sufletul lui Debbie a continuat patru saptamani dupa atacul din 11 septembrie din America. Numai putea dormi noaptea. Parca fusese lipita cu super glue de televizor. Ultima data cand experimentase astfel de orori fusese acasa, in Belfast, la sfarsitul anilor '70, pe cand lucra la cel mai mare ziar din oras. "Credeam ca am reusit sa las totul in urma", a spus ea, in timp ce asupra ei navalea amintirea evenimentelor cutremuratoare pe care le traise. Intr-o noapte, chinuita de vechile ei temeri, a citit urmatoarele cuvinte: "Pentru ce te mahnesti, suflete, si gemi inlauntrul meu? Nadajduieste in Domnul!..." (Ps 42:11) A inceput sa se roage cu ochii in lacrimi: "Doamne, de ce sunt atat de tulburata? De ce nu pot scapa de temerile mele?" Atunci Dumnezeu i-a soptit:" Debbie, tu credeai ca in America vei fi in siguranta, insa acum ai aflat ca numai in Mine o gasesti!"
Tu unde te simti in suguranta? Daca altundeva decat la picioarele Lui, vei fi dezamagit! Desi Israelul era inconjurat de armate dusmane, "...tot poporul s-a dus sa manance si sa bea...caci intelesesera cuvintele care li se talcuisera." (Neemia 8: 12)
Cuvantul lui Dumnezeu mareste credinta in momentele de teama. Diavolul nu se lasa pacalit de pacatele tale: stie ca Dumnezeu le poate ierta. Depresiile tale nu ii aduc bucurie, deoarece stie ca El le poate alunga. Saracia ta nu il impresioneaza, pentru ca este constient ca Dumnezeu poate aduce belsug. Insa sta la panda si se teme atunci cand incepi sa descoperi Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca ignoranta este cea mai eficienta arma pe care o poate folosi impotriva ta atunci cand te ajunge necazul.
Ai nevoie de un refugiu? Il vei gasi in paginile Sfintei Scripturi! Cat de mult ai citit-o in ultima vreme?

Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaM spune:

Tu ce sfanta esti si spre noi privesti,
Dulce mama Maria,
Raza-ti cereasca ne ocroteasca,
Roaga-te, roaga-te pentru noi.

Vin-o din Cer de sus, dani-l pe Isus
Sfanta mama Maria,
El sa ne fie, Domn pe vecie,
Roaga-te, roaga-te pentru noi.

In aceasta zi in care sarbatorim nasterea preacurate-i fecioare Maria, cred ca ar fi frumos sa-i oferim macar cateva minute din gandurile acestei zile. In acest fel ne putem arata recunostinta pentru cea care la nascut , ingrijit, a suferit si i-a fost alaturi pana in ultima clipa lui Isus.
Slava si Marire Tie sfanta Maria.
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

„Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai vazut, pentru ca l-a luat Dumnezeu” – Geneza 5:24

Dumnezeu ne cheama cu glas bland si cu o iubire nespusa. Sa-I raspundem la fel ca Enoh, din toata inima, cu tot cugetul. Atunci Dumnezeu Isi va face din trupurile noastre un templu sfant in care sa locuiasca. Putem umbla in asa fel cu Dumnezeu, incat El sa vina si sa ramana in noi. Ne putem bucura de acest privilegiu de acum si pana vom sta fata in fata cu El, la revenirea Lui.
Nu este mai mare bucurie, desfatare, privilegiu, ca atunci cand ne indragostim si stam mana in mana si inima in inima cu persoana draga sufletului nostru.
Nimic si nimeni sa nu ne tina departe de o astfel de experienta, atat de minunata si bogata in rasplatiri.
Te rugam, Doamne, ajuta-ne sa pretuim, mai presus de orice, apropierea si umblarea noastra cu Tine!

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

"Daca vreunuia ii lipseste intelepciunea, sa o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga..." (Iacov 1:5)

Nevoia de intelepciune

Dumnezeu nu emite reguli si reglementari pentru fiecare moment al vietii noastre. El ne ofera anumite linii directoare si principii, dar lasa deciziile pe seama noastra. De ce? Pentru ca, in ultima instanta, El este Cel glorificat atunci cand alegem sa Ii cerem indrumarea si sa ne supunem Lui.
Nu incepi sa traiesti cu adevarat pana cand nu inveti sa te racordezi la intelepciunea lui Dumnezeu. Cand faci lucrul acesta, vei fi uimit de claritatea cu care percepi lucrurile. Cand intra in scena intelepciunea lui Dumnezeu, frica dispare. Nu mai suntem inspaimantati de imprejurari. Chiar pierderea serviciului sau promovarea nu ne mai pot face nelinistiti. Nu conteaza daca vom cadea pe neasteptate sau vom ajunge pe culmile prosperitatii, putem face fatza ambelor circumstante. De ce? Pentru ca intelepciunea lui Dumnezeu ne ofera echilibru, discernamant si stabilitate.
Nici una dintre aceste trasaturi de caracter nu sunt innascute. Fiecare este un rod al intelepciunii Divine. Nu le primim pur si simplu pentru ca suntem fiinte umane, ci doar atunci cand le cerem.
Intelepciunea lui Dumnezeu ne asigura:
* un "al saselea simt", necesar in situatii confuze;
* putere de a merge inainte plini de incredere, in ciuda intrebarilor fara raspuns.

Pentru a obtine aceasta intelepciune, trebuie numai sa petrecem timp in prezenta Celui ce a spus: "Va voi da o gura si o intelepciune ( ni le ofera pe amandoua!), careia nu ii vor putea raspunde, nici sta impotriva toti potrivnicii vostri." (Luca 21:15) Odata cu Fiul lui Dumnezeu, vine in viata noastra si intelepciunea Lui. E minunat lucrul acesta: toate fac parte din oferta Lui!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

De ce tace Dumnezeu?
Cind copii lui sint atacati, loviti, palmuiti, scuipati, siluiti, umiliti...cind striga catre cer-Domane auzi-ne, scapa-ne? De ce Dumnezeu nu intervine cind prima palma este data peste obraz, la prima violentare, cind piatra este ridicata sau arma incarcata?
Lui Dumnezeu Ii pasa- L-a dat pe Isus sa moara pe cruce pt mine, pt noi toti care am pacatuit, ne-am indepartat de El!
Dar Isus era lovit, scuipat, era intrebat-unde este Dumnezeul Tau, era ispitit-'daca esti Fiul lui Dumnezeu'.
Isus era omorit pe cruce, I se bateau piroane in miini si picioare caci multimea eliberase un tilhar si se pare si asasin!
Isus a inviat. Dar noi am ramas aici pe pamint, printre atitea rele, ispite, umiliri, loviri, crize si esecuri.
Cind va veni Isus oare ce va gasi? Vom mai fi in viata? Vom mai rezista sa vedem atitea orori si sa nu putem face nimic?

"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" -Andre Malraux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

dragele mele,
imi place foarte mult ce citesc aici.
vin aici sa-mi delectez creierul si sufletul cu intelepciune.

vreau sa va fac si o invitatie:
lumea din jurul nostru se zbate in tot felul de "mreje".
Cred ca Puterea Cuvintelor noastre pe care le asternem aici se va face si mai cunoscuta cand ne vom arunca si noi intre "valuri"...
fiindca e un forum cu si despre familie, copii, va invit la "Femina Intim, la subiectul "contraceptie si religie".
tre' sa fug, va pup

Mergi la inceput

"...locuitorii Gabaonului facusera pace cu Israel si erau in mijlocul lor." (Iosua 10:1)

De cealalta parte

Gabaonitii erau sub stapanirea unui grup de popoare din Canaan, pe care Iosua planuise sa le distruga. Desi pagani, ei au fost suficient de inteligenti ca sa isi dea seama ca erau de partea cui nu trebuia. Asa ca s-au deghizat si l-au pacalit pe Iosua sa faca un legamant cu ei, dar in cele din urma au jurat ca vor fi slujitorii Israelului. Cand vechii lor stapani si tovarasi au auzit de isprava lor, si-au unit fortele impotriva lor. Asa ca Iosua a luptat pentru ei si i-a izbavit.

Sa observam impreuna patru aspecte ale acestei situatii:
1. Cand te-ai saturat sa fii controlat, vine un moment in care, daca doresti sa Il urmezi pe Dumnezeu, trebuie sa fii dispus sa rupi lanturile cu care esti legat. Unul dintre lucrurile care ne dor in astfel de situatii este dorinta de a inainta "fara sa facem valuri". Trebuie sa depasim aceasta atitudine! Trebuie sa ne desprindem cu orice pret!

2. Cand iti amintesti unde te gasesti si in ce stare te afli, vei fi recunoscator pentru ceea ce esti. Gabaonitii au venit in mijlocul lui Israel ca niste tamplari si acagii; insa apoi au fost bucurosi ca pot fi robi. Nu-ti dori sa fii o celebritate in lumea spirituala: singura functie pe care Dumnezeu o ofera pentru fisa de inscriere in imparatia cerurilor este cea de slujitor!

3. Cu cat este mai mare problema ta, cu atat potentialul tau este mai ridicat. Nimeni nu mizeaza pe ceva neprofitabil. Forta atacului din viata ta este doar un indiciu al binecuvantarii care te asteapta la sfarsitul incercarii!

4. Gabaonitii au fost suficient de smeriti ca sa ceara ajutor. Nu are importanta cat esti de talentat, pentru ca vor exista zile in care si tu vei avea nevoie de o mana salvatoare, si va trebui sa spui: "Prietene, acum trec printr-o perioada dificila. Am nevoie de tine!" Nu uita: partasia sfanta inseamna putere!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

Eclesiastul 7:14 - În ziua fericirii, fii fericit, si în ziua nenorocirii, gândeste-te că Dumnezeu a făcut si pe una si pe cealaltă, pentru ca omul să nu mai poată sti nimic din ce va fi după el.

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth (2 ani si jumatate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

RUGĂCIUNE

Stăruiește în rugăciune pentru lucrul care îl ceri. Dumnezeu poate găsi bine să te facă să aștepți. Exercițiul acesta este foarte sănătos pentru suflet. În Philipeni 4 este un cuvânt foarte încurajator: „ Nu vă îngirjorați de nimic, ci în orice, faceți cunoscut lui Dumnezeu cererile voastre, prin rugăciune și prin cereri cu mulțumiri.“ Și ce se spune după aceea? Spune Pavel că veți primi imediat ce cereți? Nu, ci: „Pacea lui Dumnezeu care întrece orice înțelegere, vă va păzi inimile și gândurile voastre în Hristos Isus.“ Acesta este un cuvânt atât de prețios. Prezintă caracterul rugăciunii într-o simplitate binecuvântată. Suntem încurajați de el să venim la Dumenezu cu orice, indiferent cât de mic ar fi, fără a ridica întrebarea dacă avem credința. Noi trebuie s㠄facem cererile noastre cunoscute lui Dumnezeu“, cu toate că El le cunoaște din-nainte. El dorește mult să venim la El cu toate lucrurile noastre și să ne odihnim în siguranța fericită că El va face ce este bine și ne va da ce știe El că este bun. Orice ne-ar da sau nu ne-ar da, pacea Lui ne va păzi inimile și gândurile noastre.

Cu privire la greutățile tale în ce priveste rugăciunea, multi sunt încercați în același fel. Se poate ca tu să ceri lucruri care nu ar fi bune pentru tine, sau poate că Domnul vede bine să exerseze inima ta ținând-o într-o atitudine de continua dependență de El. Am fost des șocați de învățătura care ni se dă în 1 Ioan 3:21-22 și v. 14-15. Dacă trăim în comuniune cu Dumnezeu atunci cerem acele lucruri care sunt plăcute Lui, vom cere în credință și vom primi cu siguranță un răspuns. Vezi de asemeni și Ioan 15:7 „Dacă rămâneți în Mine și cuvintele Mele rămân în voi, cereți orice vreți și vi se va face.“ Aceasta este foarte practic. Dumnezeu Însuși să fie Învățătorul tău.

Este din nefericire posibil ca un creștin să nu se găsească în duhul de rugăciune. Când astfel este cazul, el trebuie să se judece și să strige la Dumnezeu să-l conducă într-o stare după voia Lui. Nu exista nici o valoare în formă fără putere, dar Dumnezeu este sursa veritabilă a întregei puteri și prospețimi. Binecuvântat să fie Numele Lui, „ El ne-a dat duhul puterii, dragostei și a minții sănătoase.“ Deci când te găsești că nu ești în spiritul de rugăciune, nu regurge la o formă ci la Dumnezeul viu.

Domnul nostru nu interzice o repetare frecventă, ci „repetiții fără rost“. Chiar El, în agonia Sa în grădina Ghetsimani S-a rugat pentru același lucru de trei ori. Asta este suficient să dovedească ca s-ar putea fi repetiție, dar este departe de a fi „fără rost“. O persoană în intimitatea camerei lui, ori un numar de creștini într-o adunare publică, se pot ruga fierbinte, perseverent și repetat pentru o anumită situatie care-i apasă pe inimă, fără a fi o repetiție fără rost.

În Romani 8:26-27 suntem învațați că Duhul Sfânt mijloceste pentru noi. Tot El este Autorul oricărei dorințe adevarate și drepte din inima noastră. El ne învață să ne rugăm Tatălui în Numele Domnului Isus. Este numai prin Duhul că ne putem ruga așa cum se cuvine. Cât despre întrebarea cu privire la rugăciunea adresată Duhului Sfânt, nu credem că este asa ceva este inteligent. Într-adevăr Duhul Sfint este Dumnezeu, și trebuie văzut în Personalitatea Lui specială, dar totuși Noul Testament ne învață că El se roagă în noi Tatălui prin Fiul. O presoană care se roagă Duhului Sfânt poate greu să vadă cu claritate că Duhul locuiește în el.

În Faptele Ap. 7:59 îl vedem pe Ștefan cum se roagă Domnului Isus. Nu putem vedea cum cineva ar obiecta dacă noi am face la fel ca el. Trebuie să fim atenți să nu fim prea critici.

Un adorator inteligent se va adresa mereu lui Dumnezeu în caracterul și cu numele prin care găsește plăcerea să Se descopere. Numele Lui pentru noi este „Tată“. Într-adevar, Cel care este Tatăl nostru era și este „Dumnezeul lui Iacov“, „Dumnezeu atotputernic.....Iehova“, dar pentru noi este „Tată“. Ce titlu prețios! Ce bine ar fi să trăim mereu în lumina feței Sale. Am spune cu toții că nu este vorba de o atitudine a corpului în rugăciune, ci mai degrabă starea de inima – atitudinea reala a sufletului. Totodata am spune că ar fi frumos ca oamenii să îngenunche când este posibil. Spunem „când este posibil“ pentru că în multe cazuri este cu totul imposibil a îngenunchea atunci cînd atât de mulți oameni sunt adunați că deabia se pot mișca. Nu este o altă atitudine care să arate starea de proșternare în timpul rugăciunii. Pare leneș și irelevant să vezi oameni mereu stând jos în timpul rugăciunii. Dar nu trebuie să ne judecam unii pe alții în privința asta. Sunt multe lucruri care trebuiesc luate în considerație. Domnul privește la inimă. Fie ca El să găsească mereu inimile noastre într-o atitudine potrivită înaintea Lui! Acesta este punctul culminant.

Mergi la inceput