In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 6-a)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Pentru Tine, Doamne, numai pentru Tine,
Am cules argintul noptilor de Mai.
Am legat in cantec zumzet de albine,
Glas de alauta, dulce viers de nai.
Am aprins in suflet tinere vapai,
Straluciri de aur, flacari de rubine,
Am cautat in noapte luminate cai,
Catre Tine, Doamne, numai catre Tine.

Am cetit din file vechi, cu slova stearsa,
Stih de preamarire, sfant Numelui Tau,
Am tesut in panza Jertfa Ta nearsa,
Ce-a zdrobit taria vesnicului rau.
Am cantat iubirea sfintelor femei,
Care-au mers la groapa ca sa Þi se-nchine,
Am cusut din raze rauri de scantei,
Pentru Tine, Doamne, numai pentru Tine.

Þi-am trimis spre ceruri tainica solie,
Dragoste curata, dor nepatimas,
Sa-mi gatesti de nunta haina argintie
Si-n sclipiri de soare sa-mi gatesti salas.
Dragostea curata, dorul din solii,
Cu miros de smirna-n ruga sa se-mbine,
Ca sa urce fumu-n valuri viorii,
Catre Tine, Doamne, numai pentru Tine.

Pentru Tine, Doamne, numai pentru Tine,
Vreau sa-mi franga, albe, oasele sub roti,
Vreau sa-mi curga, rumen, sangele din vine,
Trupul meu cel fraged sa mi-l rupa toti.
Invelita-n haina marilor dureri,
Suflet plin de taina lumilor divine,
Sa pasesc pe calea grelelor taceri,
Catre Tine, Doamne, numai pentru Tine.

Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Caci noi suntem impreuna lucratori cu Dumnezeu... " (1 corinteni 3:9)

Parteneriat

Cand Robert Morrison a calatorit in China ca misionar, capitanul navei s-a declarat foarte sceptic cu privire la viziunea lui si adesea il lua peste picior. Cand Morrison a ajuns la momentul de a parasi nava, capitanul i-a strigat: "Banuiesc ca ai impresia ca vei schimba ceva in China?..." Morrison i-a raspuns: "Nu, domnule, ci cred ca Dumnezeu va face schimbarea!" Asta este: atunci cand esti partener cu Dumnezeu, potentialul pentru succes este nelimitat - deci fa planuri mari!

Am auzit de un copil care vindea creioane din usa in usa pentru a strange fonduri pentru un spital de 30 de milioane de dolari din localitate. O femeie i-a spus: "Fiule, este un scop maret pentru un baietel care vinde creioane de 10 centi!" "Oh, nu, doamna, nu o fac singur!" i-a raspuns copilul. "Vedeti baiatul de peste drum? Suntem parteneri, lucram impreuna!" Este hazliu, dar daca el avea atata incredere intr-un partener care era egal cu el, nu ar trebui ca noi sa avem o incredere deplina in Dumnezeu, care este de neegalat - si care este in parteneriat cu noi?...
Isus a spus: "Daca ramaneti in mine, si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da!" (Ioan 15:7) Cu alte cuvinte: ramanem in El, primim de la El si vom produce pentru El. Astfel vom putea trai ca o persoana "fara limite".
...Deci, data viitoare cand esti intrebat de ce faci, raspunde: "Sunt partenerul lui Dumnezeu!" ... Pentru ca asa este!

Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Ce este Dumnezeu? El este in acelasi timp lungime, latime, inaltime si adancime... Dar ce este aceasta lungime in sine? Eternitatea; or, aceasta este atat de lunga, incat nu are limite nici pentru spatiu, nici pentru timp. Dumnezeu este, de asemenea, largime. Aceasta largime este bunatatea care se intinde la infinit. Dumnezeu este inaltime si adancime, prin aceasta inaltime trebuie sa-i intelegeti puterea, iar prin adancime - intelepciunea. O, intelepciune plina de forta care se manifesta pretutindeni cu putere! O, forta plina de intelepciune care oranduieste totul cu blandete!

(Sfantul Bernard)

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Sa nu spuna nimeni: nu stiu ce sa iubesc. Sa-si iubeasca aproapele, va iubi iubirea insasi. Intr-adevar, el cunoaste mai bine dragostea cu care il iubeste decat pe aproapele sau pe care-l iubeste. Si iata ca din acea clipa Dumnezeu ii este mai cunoscut decat aproapele: mult mai bine cunoscut, pentru ca e mai prezent; mai bine cunoscut, pentru ca e mai launtric; mai bine cunoscut, pentru ca e mai sigur. Imbratiseaza-l pe Dumnezeul iubirii si-L vei imbratisa pe Dumnezeu prin dragoste. Tocmai aceasta dragoste este cea care-i asociaza pe toti ingerii buni si pe toti slujitorii lui Dumnezeu prin legatura sfinteniei si care pe uneste pe toti laolalta, pe ei si pe noi, unindu-ne cu El care se afla deasupra noastra. Cu cat suntem mai lipsiti de emfaza orgoliului, cu atat suntem mai plini de iubire. Patruns de ce anume, daca nu de Dumnezeu, este cel plin de dragoste?
Dar, se va spune, vad iubirea; cat pot, imi concentrez pe ea privirea spiritului; cred in cuvantul Scripturii: "Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu" (1 Ioan IV, 16). Dar, cand vad iubirea, nu vad in ea Treimea. Ei bine, ba da! vezi Sfanta Treime atunci cand vezi iubirea. Ma voi stradui, daca pot, sa te fac sa vezi ca vezi: si anume ca Sfanta Treime ne asista doar, pentru ca iubirea sa ne anime sa facem binele.

(Sfantul Augustin)

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. Iar daca vreunul nu vrea sau nu poate sa-si iubeasca aproapele ca pe sine insusi, macar sa nu-i faca rau, ci sa-i faca bine...
Cei care au fost investiti cu puterea de a-i judeca pe ceilalti, sa-si faca judecata cu mila, de vreme ce si ei cauta mila Domnului...
Sa dam dovada, asadar, de mila si smerenie: sa dam de pomana, caci pomenile ne spala sufletul de pacate...
Sa postim, sa ne abtinem de la pacat si vicii, sa nu mancam si sa nu bem in exces...
Nu trebuie sa fim nici cuminti, nici prudenti in legea carnii; sa fim mai degraba simpli, smeriti si neprihaniti...

(Sfantul Francisc din Assisi)

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

"La intaiul meu raspuns de aparare, nimeni nu a fost cu mine, ci toti m-au parasit. Sa nu li se tina in socoteala lucrul acesta! Insa Domnul a stat langa mine si m-a intarit, pentru ca propovaduirea sa fie vestita pe deplin prin mine, si sa o auda toate Neamurile. Si am fost izbavit din gura leului!"
(2 Timotei 4: 16, 17)

Dedicare

Fii atent la urmatoarele cuvinte: "Pana cand nu sunt complet dedicat, mai exista inca ezitare si sansa de retragere. Dar din momentul in care ma dedic lui Dumnezeu, El intra in actiune si incepe un intreg lant de evenimente. In momentul in care aleg sa fiu doar al Lui, un intreg complex de imprejurari, intalniri, oameni si asistenta materiala incepe sa se miste spre mine." Este afirmatia unui om dedicat, care a experimentat acest mod de viata.
Daca as putea sa aleg un cuvant care sa descrie dedicarea, acesta ar fi "singur". Daniel s-a rugat singur. Ilie s-a jertfit de unul singur. Ieremia a profetit singur. Pavel a spus: "...nimeni nu a fost cu mine...insa Domnul a stat langa mine si m-a intarit!"
Locul de dedicare este acelasi cu cel in care Dumnezeu intervine pentru tine. Cand cei trei tineri evrei au ales sa se dedice lui Dumnezeu, El i-a scos din cuptorul de foc fara ca sa miroasa macar a fum. (Astazi, nici macar in zonele de nefumatori nu reusesti o asemenea performanta!) Imparatul Nebucadnetar a fost atat de impresionat, incat a spus: "Nu este nici un alt Dumnezeu, care sa poate izbavi ca El!" (Daniel 3:29 )
Lumea asteapta exact acest lucru: oameni complet dedicati, care sa intre in "cuptorul de foc" si sa lase sa se vada puterea lui Dumnezeu.
Vom fi noi aceia?...

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

"Va las pacea, va dau pacea Mea!" (Ioan 14:27)

Sentimentul pacii

Priveste la ceea ce ti-a lasat Isus in Testamentul Sau: pace! El a numit-o "pacea Mea". Si, mai minunat decat ca El a murit si ti-a lasat pacea, este faptul ca El a si inviat pentru a Se asigura ca o primesti! Aceasta pace l-a tinut tare pe Pavel prin cele mai grele furtuni ale vietii sale. "Un inger al Dumnezeului al caruia sunt eu, si caruia Ii slujesc, mi s-a aratat in vis azi noapte si mi-a zis: <Nu te teme, Pavele!...>" (Fapte 27: 23, 24). Cu El la bord, nimic - dar absolut nimic - nu ti se poate intampla!
Nu poti suprafolosi sau epuiza pacea Sa. Ea este asemeni painilor si pestilor pe care Isus i-a inmultit: cu cat o folosesti mai mult, cu atat creste mai mult. Isaia a spus: "Celui cu inima tare, Tu ii chezasuiesti pacea; da, pacea caci se increde in Tine." (Isaia 26:3)
Dar nu uita: El devine pacea ta numai atunci cand El este principala ta preocupare!
Evreii se saluta cu cuvantul "Shalom". Este o urare de pace! Tatal tau cel ceresc este numit "Iehova Shalom", adica "Domnul Pacii". Isaia spune: "Oh, de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un rau si fericirea ta ca valurile marii." (Isaia 48:18 )
Daca ti-ai pierdut cumva aceasta pace, revino in prezenta lui Dumnezeu astazi si intreaba-L ce sa faci ca sa restabilesti ordinea. El iti va arata. Si apoi te vei bucura de pace!...

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

"Iata cum trebuie sa fim priviti noi: ca niste slujitori ai lui Hristos, si ca niste ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu." (1Corinteni 4:1)

Eliberare

Bill Bright povesteste: <<Ani de zile am fost stapanit de un sentiment de frica de esec. De fiecare data cand stateam in fatza unui auditoriu, imaginea mea de sine era in joc. Indiferent cat de bine vorbeam, eram terifiat de sentimentul ca va trebui sa fac acest lucru din nou saptamana urmatoare. La un moment dat, tot ce am incercat sa construiesc s-a prabusit ca un castel de carti de joc... Dar, din cenusa, Dumnezeu a inceput sa construiasca ceva, care depindea mai mult de ungerea Sa decat de capacitatea mea. Este o eliberare sa scapi de grija unei reputatii! Pavel a simtit acest lucru: "caci nu am avut de gand sa stiu intre voi decat pe Hristos, si pe El rastignit." (1 Corinteni 2:2)>>

Daca vrei sa iesi din randul celor care se ingrijoreaza mereu cu privire la dobandirea unei reputatii, mai intai opreste-te din a te lua asa in serios. Daca esti ingrijorat de ce vor crede altii despre tine - relaxeaza-te: probabil ca nici macar nu se gandesc la tine!
Invata sa razi de tine: vei fi uimit cat de mult te vor place oamenii.
Apoi, incepe sa iubesti oamenii, in loc sa te folosesti de ei! Tine minte regula de aur: "Tot ce voiti sa va faca voua oameni, faceti-le si voi la fel!..." (Matei 7:12)
In cele din urma, transforma realizarile tale in provocari! Foloseste-le ca si caramizi, nu ca piedestale pe care sa te sprijini! Nu ai ajuns inca la varf, deci continua!
Acesta este Cuvantul lui Dumnezeu pentru tine, astazi!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaM spune:

De dimineata in drum spre servici, vorbeam cu Dumnezeu si-i spuneam, Doamne, ce sa fac, uite cum stresul si lipsa de timp ma indeparteaza de tine. Imi doresc atat de mult sa fim din nou apropiati asa cum eram acum trei ani. Nu mai am timp sa merg la cor, sa-ti cant si sa-ti multumesc prin cantec, nu mai gasesc timp sa ma rog asa cu tot sufletul sa simt ca esti parte din mine si eu din tine. Ce s-a intamplat ? Eu nu eram asa. Vreau ca fetita mea sa te cunoasca sa-i fii prieten, tata si sfatuitor si uite ca pierd spiritual. Te rog Doamne ajuta-ma si trimite Spiritul Sfant sa ma lumineze sa-mi dea intelepciune, sa-mi deschida calea ca sa te regasesc sa ma umplu din nou de tine si sa-mi cresc copilul in spiritualitate asa cum cred ca doresti tu. Te rog deschide-mi calea ...
Astea erau gandurile mele astazi la ora 7,30. Acum la ora 11,00 nu pot decat cu umilinta sa spun:
Doamne iti multumesc ca mi-ai ascultat rugaciunea si ca din nou mi-ai fost alaturi.
Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va daruiasca tot binele voua si familiilor voastre.
Cu drag
Corina si Gabriela (2,11 ani)

Mergi la inceput

Corina

"...egiptenii acestia, pe care ii vedeti astazi, nu-i veti mai vedea niciodata." (Exod 14 : 13)

Ingroapa-ti trecutul

Nu este suficient sa iti depasesti trecutul, ci trebuie sa ii infrangi puterea pe care o are asupra ta, caci altfel te va bantui pentru tot restul vietii!
Cand te eliberezi de ceva ce incearca mereu sa te cucereasca, este esential sa il invingi odata pentru totdeauna, pentru a-ti putea continua viata! Isus a spus: "Iata ca v-am dat putere...peste toata puterea vrajmasului..." (Luca 10:19) Ridica-te astazi in Numele Sau si spune: "Refuz sa mai cad inca o data, refuz sa mai am vreun cosmar, refuz sa mai las vreo intristare sa ma doboare, refuz sa mai am un alt complex de inferioritate, refuz sa mai fiu confuz si tulburat!" - si toate astea pentru ca "... daca Fiul va va face slobozi, veti fi cu adevarat slobozi!" (Ioan 8:36)
Cand crezi ca totul s-a terminat, ca ai scapat, dar descoperi ca nu este deloc asa, incerci o senzatie tare dezagreabila! Nu uita ca Dumnezeu a fost acela care i-a permis lui Faraon sa ii urmareasca pe israeliti cand au parasit Egiptul. De ce? "...ca sa fac semnele Mele in mijlocul lor, si ca sa istorisesti fiului tau si fiului fiului tau...ce semne am facut in mijlocul lor..." (Exod 10:1, 2)
=>Dumnezeu doreste, asadar, sa stii trei lucruri:
1). Trecutul nu mai are nici o putere asupra ta! Asculta: "..egiptenii acestia, pe care ii vedeti azi, nu-i veti mai vedea niciodata!" (Exod 14:13)
2). Copiii tai nu vor fi obligati sa iti repete greselile: blestemul a fost ridicat! Ei pot creste sub umbrela protectiei si binecuvantarilor lui Dumnezeu.
3). Dumnezeu ti-ar putea rezolva problemele si in alt fel, insa El te trece prin "Marea Rosie", astfel ca atunci cand ajungi pe malul celalalt, sa poti privi inapoi si sa ii vezi "...pe egipteni morti pe tarmul marii". (Exod 14:30)
Atunci poti fi sigur ca batalia cu trecutul s-a incheiat!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput