In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 6-a)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"...sa le dau o cununa imparateasca in loc de cenusa..." (Isaia 61:3)

Cand lucrurile merg rau

Lumea nu se va dedica pe sine pentru a te face pe tine fericit. Doar atunci cand vei accepta acest lucru vei putea sa incepi sa mergi mai departe. Viata nu merge intotdeauna asa cum te astepti. Pavel a scris romanilor:" Nadajduiesc sa va vad in treacat, cand ma voi duce in Spania." (Romani 15:24). Dar el nu a ajuns niciodata acolo. In schimb, a ajuns intr-una dintre cele mai rele inchisori din Europa. De acolo insa, el a scris patru epistole.
Nu uita: dezamagirea ta poate fi transformata atfel incat sa devina o intalnire cu Dumnezeu. Biblia spune: "Inima omului se gandeste pe ce cale sa mearga, dar Domnul ii indreapta pasii." (Proverbe 16:9).
Nu te bucuri ca El este la carma vietii tale si are controlul deplin asupra ei? Lasa-i pe filozofi sa se intrebe de ce viata merge asa cum merge; tu concentreaza-te asupra modului in care o traiesti. Ce folos ai avea chiar daca ai trai o suta de ani, daca resentimentele si regretele nu te-ar lasa sa te bucuri nici macar o zi? Si la ce bun mai mult timp, daca oricum nu faci altceva decat sa iti omori timpul pe care il ai in prezent?
Iti amintesti cum se formeaza o perla? Atunci cand un firicel de nisip intra in cochilia unei scoici si o irita, in loc sa il arunce afara si sa se planga din cauza acestei "intamplari neprevazute", ea il inveleste, rand pe rand, in mai multe straturi de frumusete, pana cand ia nastere o perla stralucitoare. Un poet a spus: " Povestea perlei are o morala: nu e grandios ce poate face o scoica cu un fir de nisip? Ce am putea forma noi cu ceea ce avem in inima noastra daca am incepe procesul transformarii noaste asa cum trebuie?"
Astazi, Dumnezeu foloseste toate evenimentele prin care treci, spre binele tau si pentru gloria Lui. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te increzi in El. Caci daca o vei face, vei primi "o cununa imparateasca in loc de cenusa"! Frumos, nu?

Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

O nouă zi

Putinul tău devine mult, când Dumnezeu e în el. (Steve Green)
Dumnezeu mi-a dat o nouă zi...

Ca să aud minunile rostite de El, Ca să văd frumusetea fetei Lui, Ca să mă bucur de plăcerea de a fi cu El, Ca să umblu pe cărările harului Său, Ca să cunosc desfătarea prezentei Lui, Ca să împlinesc dorintele inimii Lui, Ca să descopăr comorile dragostei Lui -

Ce deosebită va fi din nou această zi!

*** S-a pierdut numele celui care a asternut pe hârtie bucuria de a trăi o nouă zi, de a o primi constient din mâna lui Dumnezeu. Însă gândurile au rămas. Primeste-le ca pe o boare ce vrea să-ti învioreze sufletul în arsita acestei veri toride. Poate tânjesti si TU, asemenea pământului însetat, după câtiva stropi de ploaie. Poate ti-au ars sufletul si asteptarea, si speranta(!), si visele neîmplinite, si eforturile tale de a-i ajuta pe altii... poate chiar si preocuparea lor de a te ajuta pe TINE. Nu dispera - Dumnezeu lucrează chiar acum la împlinirea promisiunilor Lui pentru TINE, iar atunci când El le împlineste, nimic, dar absolut nimic nu le poate opri devenirea. Va ploua si peste grădina TA, cu sigurantă va ploua. Si nu va fi prea târziu, pentru că Cel care veghează este Însusi Dumnezeu!... Ce deosebită va fi din nou această zi, chiar si pentru TINE...

Cu drag
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Rodul spiritului e bucuria, deci sa fie mai multa bucurie, mai mult ras si mai multa voie buna in viata ta. E foarte important sa existe masura si echilibru in toate, pentru ca viata sa poata fi traita din plin. Daca-ti place ceea ce lucrezi, s-ar putea sa nu simti nevoia de o schimbare, dar din cand in cand e nevoie sa intrerupi lucrul si sa faci altceva, ceva cu totul diferit, ca sa mai schimbi ritmul vietii. Daca vei proceda asa, vei vedea ca te vei intoarce la lucrul tau complet improspatat si-l vei face cu un nou elan si o bucurie noua. Viata nu trebuie niciodata sa fie o povara. Nu ai venit aici ca sa fii doborat de greul pamantului. Esti aici ca sa te bucuri cat mai mult de viata si s-o savurezi din plin, pentru ca traiesti o viata echilibrata, in care exista o necontenita daruire si primire.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Mai poti oare sa iubesti cand esti mereu tracasat si inghesuit de atatea teste si incercari si ti se pare ca toti si toate sunt impotriva ta? E usor sa iubesti cand totul merge lin si neted, dar cand iti merg toate de-a-ndoaselea, esti inclinat sa-ti inchizi inima si sa opresti revarsarea iubirii; si totusi, atunci e momentul, cand nevoia de iubire e mai mare ca oricand! Cand poti sa iubesti in ciuda conditiilor exterioare, poti sa fii sigur ca Iubirea Mea Divina se revarsa in tine si prin tine si ca ea va invinge in cele din urma. Iubirea nu renunta niciodata; ea incearca mereu, cand intr-un fel cand intr-altul, pana cand invinge. Iubirea e blanda , dar totusi puternica si tenace; ca apa curgatoare ea isi croieste drum pana la cea mai dura dintre inimi. Deci sa nu accepti niciodata raspunsul``nu``. Iubeste mereu si observa iubirea croindu-si albie!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Te-a văzut peste veacuri...
(Roy Lessin)

Ce călătorie incredibilă a întreprins Isus, ce tulburătoare manifestare a dragostei Sale, ce scop măret I-a însufletit jertfa!

Iar gândul I-a fost mereu la TINE.

Când a părăsit gloria cerului, te vedea pe TINE,
când Si-a asumat trup omenesc, te căuta pe TINE,
când Si-a întins mâinile pe cruce, le întindea spre TINE,
când S-a întors la Tatăl, S-a dus să-ti pregătească un loc alături de El, în glorie.

TU esti oaia pe care a venit s-o păstorească, s-o călăuzească, s-o hrănească, s-o ocrotească, s-o adăpostească si s-o poarte pe umeri.

Da, TU esti cel pe care-l numeste AL SĂU!

Si EU, de asemenea.
Cu drag
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Multumeste intr-una pentru toate darurile Mele, care se revarsa neincetat asupra ta! Gandeste-te ca intotdeauna ai tot ceea ce iti trebuie si ori de cate ori iti trebuie ceva ti se da. Nu e nevoie sa-mi ceri, pentru ca eu stiu intotdeauna ce-ti trebuie si-ti dau inainte de a-mi cere. Tu esti administratorul bunurilor pe care ti le-am dat, de aceea, fii un bun administrator ! Sa nu incerci niciodata sa posezi ceva, ci foloseste tot ce ai cu intelepciune si intelegere. Ai venit pe lume gol si vei pleca tot gol. Tot ce ai, ti-a fost daruit ca sa te folosesti de ele si multumeste, dar nu incerca sa le stapanesti si sa te atasezi de ele. Eu ti le-am daruit de buna voie; daruieste-le si tu de buna voie celor din jurul tau. Imparte tot ce ai si in felul acesta, vei face loc pentru a putea primi din ce in ce mai mult. Sa stii ca Eu vin in intimpinarea tuturor nevoilor tale, atata vreme cat respecti legile Mele.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Raspunderile se dau numai celor pe care se poate conta! Sa se poata conta pe tine inseamna sa fii intotdeauna la locul potrivit si sa faci ceea ce trebuie facut, la timpul potrivit. Sa nu lasi niciodata pe maine ceea ce poti face azi. Sa duci pana la capat un lucru pe care l-ai inceput, indiferent de piedicile pe care le intalnesti. Sa nu fii niciodata descurajat de obstacole, ci sa le privesti ca pe niste pietre de incercare sau provocari, peste care trebuie sa treci. Sa fii tare ca stanca, pentru ca forta si siguranta ta sunt inlauntrul tau. Sa nu te lasi influentat de conditiile exterioare, de haosul si confuzia din jurul tau; orice s-ar intampla, sa nu te lasi azvarlit cand in sus , cand in jos. Asta inseamna sa se poata conta pe tine, sa fii de incredere; asta inseamna sa fii tare si curajos. Cu cat iti iei mai multe raspunderi, cu atat devii mai tare si mai curajos, pana cand nimic nu ti se va mai parea prea mult si prea greu.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Iubirea si compasiunea ta trebuie sa-i cuprinda pe toti deopotriva; nu numai pe cei care te iubesc, ci si pe cei care te urasc si care se folosesc de tine. Cand iti ridici nivelul constiintei si ramai in acea stare elevata, poti sa vezi totul in alta perspectiva si iti dai seama ca de fapt nu ai dusmani. Deci sa-ti impietresti inima si sa incerci sa raspunzi cu rau la rau, cand ti se pare ca viata e impotriva ta? Aminteste-ti doar ca Eu sunt cu tine, ca Eu te conduc si ca totul e foarte, foarte bine si apoi stai linistit, gandeste-te ca din orice imprejurare va iesi ceva bun. Daca vei fi de acord sa procedezi asa, vei putea sa vezi Slava Mea si minunile Mele realizandu-se si vei intelege, fara umbra de indoiala, ca prin propriile tale puteri nu ai putea face asemenea minuni. De aceea, inalta-ti inima in Slava si Gloria Mea!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Eu sunt adapostul si puterea voastra, un ajutor vesnic prezent in vremuri de restriste. Invatati sa Ma chemati, sa va bazati pe Mine, sa apelati la Mine, sa va puneti toata credinta si increderea in Mine si veti vedea ca toate greutatile si problemele voastre se vor rezolva. Orice problema are un raspuns. Daca-l cautati, il gasiti. Nu mai pierdeti timpul ramanand impotmoliti in problemele voastre si in autocompatimire, ci ridicati-va energic deasupra lor. Fiti recunoscatori ca raspunsul e intotdeauna la indemana voastra, daca va inaltati constiinta si aveti incredere ca raspunsul e acolo si va asteapta sa-l aplicati cand va veti linisti. ``Fiti innoiti, prin innoirea mintii voastre``. Puteti sa rezolvati orice problema, cand aveti credinta ca raspunsul e acolo, la indemana voastra si puteti sa-l gasiti cand va linistiti si aveti rabdare sa-l cautati. Nu mai alergati roata, in cercuri care nu va duc nicaieri. Chemati-Ma pe Mine !

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Daca te-ai ratacit, cea mai rapida si cea mai usoara metoda de a gasi cararea, este sa te linistesti, apoi in pace si in liniste sa-ti cauti Directia. Esti de acord sa-ti gasesti timp pentru a te linisti si pentru a cauta inlauntrul tau sau crezi ca asta e pierdere de vreme si trebuie sa mergi inainte, sa faci tot ce ai de facut? Orice suflet are nevoie sa I se arate directia, caci altfel risca sa se piarda in labirintul vietii. De ce sa nu-ti petreci catva timp in fiecare zi, singur cu Mine, ca sa te hotarasti incotro s-o apuci ? Cand vei invata sa procedezi asa, vei descoperi nevoia de aceasta profunda comunicare launtrica si vei dori sa petreci din ce in ce mai mult timp cu Mine, in aceasta stare de constiinta. De aceea e bine sa veghezi atent si sa raspunzi acestui dor dinlauntrul tau; sa nu-l dai niciodata la o parte, cu nerabdare, spunand ca nu ai timp pentru asa ceva. Eu iti spun ca exista timp pentru toate.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput