In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 6-a)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Nu esti tu oare o parte din intreg? Atunci de ce sa te izolezi ducand o viata dezordonata, haotica ? Cand iti umpli mintea cu lucrari frumoase, spui cuvinte frumoase si faci lucruri frumoase, devii una cu frumusetea intregului, care este universul Meu si totul se imbina perfect. Cand fiecare individ isi va cauta si isi va gasi pacea si armonia interioara, in lume va domni pacea si armonia. Acestea trebuie sa porneasca de undeva, de ce sa nu porneasca de la tine? Da-ti seama ca tu, prin contributia ta, poti ajuta la instaurarea pacii si armoniei in lume, fiecare picatura de apa contribuie la formarea oceanului si fiecare graunte de nisip contribuie la formarea plajei. Fiecare individ care a gasit pacea launtrica, poate sa contribuie la instaurarea pacii in lume. De ce sa nu-ti aduci contributia ta, chiar acum? Inalta-ti inima intr-un imn de multumire, pentru ca stii ca ai si tu un rol de jucat si nu intarzia sa-l joci!


Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Isaia 40:31
"dar ce-i ce se incred in Domnul isi inoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc."

Ce minunat este Dumnezeu!
Oricate probleme am avea si simtim cum din cauzea lor devenim din ce in ce mai neputiciosi si slabiti in a lupta pentru a le birui, sa nu uitam nici un moment ca Dumnezeu este langa noi. Cuvantul Domnului ar trebui sa fie hrana noastra si atunci am vedea cum inima noastra bate impreuna cu inima Domnului.
Prieteni dragi, sa privim impreuna la frumusetea Dumnezeului nostru si in fiecare zi din viata noastra inoiti prin puterea Lui sa transformam orice necaz si durere intr-un cantec de bucurie. Cel care paseste alaturi de Domnul si se increde in El poate sa faca aceasta, dar pentru cei care nu-L cunosc si nu au o relatie cu Dumnezeu este destul de greu, dar nu imposibil pentru ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii.
Sa ne incredem in Domnul cu toata fiinta noastra si atunci vom vedea cat de minunat lucreaza El in vietile noastre. Sa renuntam la mandrie si orgoliu si la tot ceea ce ne impiedica sa-L vedem pe Domnul nostru.

Daca credem ca putem rezolva destul de usor toate aspectele vietii noastre prin propriile forte ne inselam amarnic. E adevarat ca am putea face ceva dar foarte putin comparativ cu ceea ce ar putea sa faca Domnul pentru noi, daca Il rugam pe El sa ne ajute.

Dumnezeu sa ne intareasca in credinta pe toti pentru ca Numele Lui sa fie slavit si glorificat pentru totdeauna.

Cu tot respectul, Cami.


Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Daca te gasesti intr-o situatie pe care ti-e greu s-o accepti si care nu poate sa-ti placa, poti intotdeauna sa faci ceva ca sa indrepti lucrurile, daca vrei; caci daca te retragi putin in singuratate si Ma cauti , eu voi arunca lumina adevarului asupra acelei situatii. Voi arata de ce esti unde esti si de ce faci ceea ce faci. Poti sa fii sigur ca exista un motiv serios pentru toate acestea si ca de aici trebuie invatate lectii, de o importanta vitala. Pana nu-ti schimbi atitudinea si nu inveti sa indragesti locul in care te afli, sa-ti placa ceea ce faci si sa-i iubesti pe cei care sunt langa tine, va trebui sa ramai in situatia aceea. Indata ce vei invata aceste lectii si iti va placea sa faci ceea ce faci si o vei face cu drag, din toata inima pentru Mine, vei trece la altceva. Observa cum iubirea iti deschide toate usile!


Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Daca ceva a fost bun si corect ieri, nu inseamna ca mai e si azi. De aceea trebuie sa traiesti din plin vesnicul si minunatul prezent; cand vei putea sa traiesti asa, fara rezerve si idei preconcepute, vei putea accepta schimbarea, fara rezistenta si viata va curge lin si usor! E mult mai usor s-o spui decat s-o faci, mai ales cand ai avut sentimentul ca totul mergea neted si ti-ai fixat radacinile adanc, pentru ca te simteai in siguranta in situatia prezenta. Eu vreau ca siguranta ta sa fie in Mine si nu intr-o situatie, un plan, o persoana sau un lucru; caci ceea ce e aici astazi, ar putea sa nu mai fie maine. Dar Eu sunt intotdeauna aici, pentru toate vesniciile. De aceea cauta-Ma pe Mine, gaseste-Ma pe Mine si nu te teme de nimic! Lasa sa vina schimbarile si sa stii ca fiecare schimbare va fi in bine si fiecare e necesara pentru cresterea si dezvoltarea intregului.


Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Daca ne incredem in oameni vom afla adevarata fericire? La ei vom gasi oare pacea si linistea la care tanjeste sufletul fiecarui om? Ei ne vor ajuta sa privim cu incredere spre viitor?
Nu.

Numai increderea in Dumnezeu, relatia cu Domnul si privirea atintita asupra Lui in fiecare zi din viata noastra ne aduc linistea si pacea interioara de care avem nevoie ca sa mergem mai departe pe drumul catre Domnul.

Departe de cei dragi, daparte de prieteni si de tot ceea ce am trait am aflat ca numai Domnul Isus este advaratul meu prieten si sunt sigura ca si al multora dintre voi.
Domnul Isus a fost, este si va fi prietenul meu pentru totdeauna. Cand ma aflam inconjurata de prieteni Domnul era langa mine, cand sunt departe de ei Domnul este langa mine si oriunde voi merge pe acest pamnat am siguranta si increderea ca Domnul va fi langa mine.
Multi oameni stiu ca Domnul este langa ei dar, dragii mei cred ca ar trebui sa privim putin mai mult la ce vrea Domnul de la noi. El vrea sa avem o adevarata relatie cu El. Relatie de prietenie bazata pe incredere reciproca. Noi ne incredem in Dumnezeu si afirmam de foarte multe ori acest adevar dar ar trebui sa ascultam cu inima la ceea ce Domnul vrea sa ne spuna. El are atat de multe sa ne spuna si ceea ce El ne spune tuturor cand ne trezim de dimineatza si cand mergem la culcare este "Te iubesc asa cum esti". Cand vom indrazni sa legam o relatie de prietenie cu Domnul nostru drag o sa vedem ca acel" asa cum esti" va deveni mult mai frumos pentru ca Dumnezeu ne va ajuta sa descoperim adevarata frumusete pe care el a turnat-o inlauntrul nostru. Ne va ajuta ca atunci cand vom privi in oglinda sa vedem frumusetea inimii cum se revarsa si transforma intreaga fiinta umana. Domnul ne va ajuta sa vedem fiecare particica din noi care nu ne place cum arata si ne va ajuta sa transformam neplacutul in ceva placut si frumos de privit, de apreciat, de admirat.
Ne vom bucura atat de mult de aceasta relatie incat vom astepta cu nerabdare sa rasara zorile si sa incepem umblarea noastra alaturi de Prietenul nostru drag, domnul Isus Hristos.

Imi amintesc de o vorba pe care cred ca o cunoasteti, si anume:"Arata-mi prietenii ca sa-ti spun cine esti."
Ganditi-va la ce fel de prieteni aveti si ganditi-va apoi la dumneavoastra. Sunteti multumiti?

Eu sunt mai mult decat multumita, sunt foarte fericita caci am cel mai minunat prieten pe care-l poate avea un om, si anume pe Fiul lui Dumnezeu si Mantuitorul nostru drag, Domnul Isus Hristos.



Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Cami, draga mea

Totul se consolideaza prin practica. Cu cat inveti mai mult sa-ti traiesti propria viata, cu atat ea devine o parte din tine si tu poti sa traiesti, sa evoluezi si sa-ti ai existenta, cu adevarat in ea. Nu poti sa ramai static, deci progreseaza in voie, dezvolta-te si extinde-ti hotarele, din ce in ce mai mult. Rupe barierele care te-au limitat in trecut! Ridica-te deasupra spaimelor care te-au impiedicat sa te dezvolti si te-au legat la ochi! Arata lumii intregi ce inseamna pentru tine credinta si asteapta intotdeauna sa devina posibil, ceea ce pare imposibil! Adu Imparatia Mea pe pamant si invata mereu sa faci Voia Mea si sa mergi pe Caile Mele. Oricat de timizi si sovaitori ar fi primii pasi, trebuie sa-i faci. Nu conteaza de cate ori te impiedici si cazi. Ridica-te, mai incearca o data si inca o data!


Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Cand ajungem sa distingem clar vocea Domnului de vocea gandurilor noastre, traim o liniste si o pace interioara deosebita si ajungem sa radiem in jurul nostru multa fericire. Acestea sunt rezultatul ascultarii de vocea Domnului. Dar cand dam ascultare propriilor ganduri, dorinte, traim o stare de neliniste interioara si durere sufleteasca, tulburare si neancredere. Totul apare negru in fata ochilor si simtim cum ne ducem tot mai jos si mai jos.

Ce diferenta mare intre cele doua trairi!

Alegerea ii apartine omului. Fiecare dintre noi este pus in situatia de a alege. Alegem sa traim alaturi de Dumnezeu in fiecare zi sau nu? Sau alegem sa-L tinem alaturi doar pentru situatiile neplacute prin care s-ar putea sa trecem. Il simtim noi oare cu adevarat pe Dumnezeu in viata noastra in fiecare zi? Daca raspunsul d-voastra este da la aceasta ultima intrebare atunci sunteti cu adevarat un om fericit. Daca raspunsul este nu, va spun ca timpul nu este pierdut. Dumnezeu bate la usa inimii dumneavoastra chiar in acest moment si asteapta sa-i deschideti. El l-a dat pe Fiul lui pentru noi toti si cat de minunat ar fi daca noi toti am accepta acest cadou de la Domnul pentru noi!
Suntem oameni si ne bucuram mult cand primim cadouri. Oare exista un cadou mai valoros decat cadoul Domnului pentru noi? Nu exista.
Indrazni-ti sa-L primiti pe Domnul Isus astazi in "casa" dumneavoastra si odata cu El veti primi si toate binecuvantarile Lui pentru voi.
El va ramane langa voi, nu va v-a parasi caci a ales sa moara in locul vostru. El ne iubeste foarte mult si ne ofera fericire deplina.
Dumnezeu va vrea langa El.
Voi Il vreti pe Dumnezeu langa voi?




Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"...primiti-va unii pe altii, cum v-a primit si pe voi Hristos, spre slava lui Dumnezeu". Romani 15:7

Decanul unei facultati spunea proaspetilor absolventi: "Conteaza foarte putin tot ce ati invatat aici daca nu vei reusi sa va intelegeti si sa lucrati in echipa cu altii". Dr. William Glasser spune ca tulburarile emotionale si mizeria vin din incercarile de a controla pe altii prin: 1. critica; 2. plangere; 3. pisalogeala; 4. pedeapsa; 5. mituire; 6. invinuire; 7. amenintare. Cand spui: "Mi-ar trece durerea de cap daca ai mai face curatenie pe aici..." sau "Daca mai iubesti cu adevarat vei face ce iti cer..." de fapt incerci sa controlezi. Dupa cum ne manipulam unii pe altii e de mirare ca mai sunt prietenii!
De unde provin aceste obiceiuri? Le vedem practicate de profesori, parinti si multi altii ca apoi sa incepem sa le folosim si noi. Functioneaza - insa numai pe termen scurt deoarece genetic nu putem rezista mult presiunii exterioare. La ce rezisti, va persista!
Cand constrangi pe cineva, de obicei acele persoane te vor ocoli. Pana nu vei inceta sa controlezi pe altii, relatiile tale se vor termina in moduri ce te vor face sa te simti mizerabil.
Ce e de facut? Primiti-va unii pe altii cum v-a primit Cristos. Asta inseamna: a) sa admiti ca indiferent cat e de greu, tacticile curente nu merg; b) nu uita: "cand nu este nici o descoperire dumnezeiasca, poporul este fara frau..." Proverbe 29:18. Ia-ti putin timp si imagineaza-ti cam ce fel de persoana ti-ar dori sa fi;
c) munceste la schimbarea eului tau prin adoptarea principiilor Scripturii pe care sa le integrezi in viata ta.


Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Draga Mihaela, Cuvantul Domnului imi vorbeste prin mesajele tale si chiar acum, dupa ce am citit ultimul tau mesaj am realizat ce greseala mare era sa fac. Domnul ne opreste la timp si aceasta este o dovada in plus ca El ne iubeste foarte mult si ca este un prieten credincios acelora care Ii asculta glasul.

Draga Mihaela, Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa-ti intareasca credinta
pentru ca mesajele tale sa cerceteze inimile oamenilor care le citesc.




Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Cami, draga mea

...faceti-mi bucuria deplina si aveti o simtire, o dragoste, un suflet si un gand..." Filipeni 2:2

Cineva a spus: "Daca vrei sa spargi un obicei prost, da-i drumul!" Trebuie sa ne insusim obiceiuri bune cum ar fi: 1) acceptarea; 2) incurajarea; 3) ascultarea; 4) respectul; 5) ajutorarea; 6) increderea. Daca vei crede ca suna mai usor decat pare ai dreptate!
Sunt insa cativa pasi ai incepatorului care ar putea functiona si pentru tine:
a) Oriunde ai fi, fi acolo! Intreaba-te: "Ii incurajez pe altii? Le sustin alegerile? Ascult atent? Ori doar dau din cap in timp ce cuvintele imi intra pe o ureche si ies pe cealalta? Pavel scrie: "...nu faceti nimic din duh de cearta sau din slava desarta... fiecare sa priveasca pe altul mai presus de el insusi. Fiecare din voi sa se uite nu la foloasele lui, ci si la foloasele altora." Filipeni 2:3-4. Asculta cu atentie fara a permite sa fi intrerupt de melodia telefonului mobil, a pagerului, a televizorului sau a altor lucruri. Vei fi uimit cat de bine te vei simti dupa ce iti dezvolti acest obicei.
b) Previzualizeaza-te! Vei creste mai repede daca iti dezvolti o imagine mentala a ta ca practicand deja obiceiuri bune.
c) Alege-ti luptele! Inainte sa arunci vina, sa te plangi, sa cicalesti, sa ameninti, sa pedepsesti, sa mituiesti, intreaba-te: "Cat de mult valoreaza aceste lucruri cu adevarat? Ce conteaza ca patul nu e facut impecabil, sau ca masa e un pic mai tarziu? Merita sa ranesti o relatie pentru un astfel de lucru?"
d) Pune-ti toate intrebarile importante! Cand nu esti sigur cum sa procedezi, intreaba-te: "Ce ar fi facut Isus?" Apoi fa ca El!



Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput