In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 6-a)
Raspunsuri - Pagina 11
Arhistefy spune:
Doresti intr-adevar sa faci Voia Mea sau ti-e tama ca pretul ar putea sa fie prea mare ? Aminteste-ti ca Eu iti cer sa-Mi oferi totul, asa ca nu poti sa pastrezi nimic pentru tine; numai dupa ce Mi-ai daruit totul de buna voie si cu iubire, numai atunci ti se va restitui totul. Sacrificiul acesta ti se pare prea mare ? Cand ceva e daruit cu dragoste, nu poate fi vorba de un sacrificiu, ci mai degraba de o incantare, o bucurie si o placere. Ce rost are ezitarea? Cand ai daruit totul si nu mai ai nimic, atunci totul e al tau. Nu ai nimic de pierdut, ai totul de castigat si lumea intreaga e la picioarele tale. Stii ca tot ce ai vine de la Mine, izvorul tuturor vazutelor si nevazutelor si acest izvor e aici, ca sa bei din el cand ai nevoie. Poti sa iei din camara Mea bogatii nesfarsite, care sunt aici ca sa fie oferite tuturor celor care Ma iubesc si-Mi ofera intaietate in toate.
Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Obisnuieste-ti ochiul sa te vada intotdeauna intreg, desavarsit si croit dupa chipul si asemanarea Mea. Sa nu ai complexe de inferioritate si sa nu gandesti niciodata rau despre tine. Daca ai facut greseli, invata sa le ierti si sa treci mai departe. Ridica-ti nivelul gandirii si fii intotdeauna pozitiv cand judeci. Nu am nevoie sa te biciuesti, sa te autodispretuiesti si sa te autocompatimesti. Nu-ti dai seama ca, daca asta e atitudinea ta, te departezi si te izolezi de Mine, iar Eu nu mai pot sa Ma folosesc de tine ? Ramai mereu receptiv si invata din greselile tale! Incearca sa te uiti complet pe tine pentru a-ti iubi si a-ti sluji semenii. Cand incepi sa te gandesti la altii, uiti de tine-insuti. A fi in slujba aproapelui tau inseamna a te vindeca pe tine si a-ti restabili echilibrul. Trebuie sa descoperi cum si unde poti sa fii mai util si ce anume poti sa daruiesti semenilor tai. Cand ai descoperit, mergi inainte si daruieste totul, din toata inima. Mergi mereu inainte si daruieste-le totul din toata inima! Mergi mereu inainte, niciodata inapoi!
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
“Dacă nu zgîndărim notiunea de fericire si facem
din ea un cot de măsurat pe toate laturile viata unui om,
săracul rînduit e mai fericit ca bogatul. “
Tudor Arghezi
Pare cel putin deplasat dacă nu mai rău să te ocupi de notiunea de fericire în ziua de azi cînd lumea se încaieră din nimic. Adică tara arde si baba se piaptănă. Astăzi cel mai folosit cuvînt este „terorismul”, cu care fiecare defineste, vorba cuiva „ce vrea muschii lui”. In cele ce urmează sper să lămuresc cele ce m-au făcut să discut acest subiect.
Fericirea este ceva ce ne lipseste în fiecare clipă a fiecărei zi, de la nastere si pînă la moarte. Doar aerul ne-ar putea lipsi mai mult. Sîntem nefericiti din lipsă de bani, pentru că ne-am pierdut sănătatea sau slujba, pentru că ne-am gresit cariera, pentru că ne-a murit cineva drag, pentru că nu avem un prieten bun, etc. In termeni mai controlati, fericirea este corespondenta cea mai bună, dacă s-ar putea maximă între dorintele noastre si realitatea îndeplinirii lor. Si mai departe: ce este dorinta?
Dorinta este o stare de tensiune sufletească ce apare odată cu ideea obtinerii unui „ceva” din lumea materială sau din cea spirituală. Dacă ar fi să ne oprim aici, ceea ce ar fi un lucru întelept, fericirea depinde de mărimea si desimea valurilor de dorinti din interiorul fiintei noastre ce ne invadează trupul si spiritul.(...)
Este fericirea o conditie a existentei? Oricare ar fi răspunsul, afirmativ sau negativ, el nu va fi mai putin relativ decît adevărurile lui Buda. Fericirea ar trebui să fie o conditie pe care cel ce ar urma să se nască să o impună pentru a accepta să existe. In lipsa ei, cei mai multi dintre noi, consumăm portia de fericire în prima treime a vietii, atunci cînd suferintele trupesti sînt aproape inexistente si cînd dorintele ne sînt satisfăcute de părinti sau si le satisface fiecare ajutat de o inconstientă tinerească foarte sănătoasă. Din acel moment valurile de îngrijorări si necazuri, ce cară cu ele cele cîteva mici satisfactii, se revarsă zilnic peste obisnuinta noastră.
Este educatia o conditie a fericirii? Nici acestei întrebări nu i se poate găsi un răspuns ferm. Multi dintre noi mai au convingerea că fericirea a dispărut odată cu emanciparea societătii umane în ultima jumătate de veac. Cu cît individul este mai informat, intentionat sau neintentionat, cu atît devine mai susceptibil. Ciobanul de acum cincizeci de ani, care nu învîrtea decît cîteva idei din satul lui, nu–si dorea decît să-l ferească Dumnezeu de lup, să vină seara si eventual iubita. Toate trei dorintele aveau cea mai mare sansă de îndeplinire. Foarte putin informat, el nu stia nici măcar că ar putea avea o iubită mai frumoasă.
Astăzi, constienti de fluctuatiile economiei, de deteriorarea mediului ce atentează clipă de clipă la sănătatea noastră, de violenta socială a marilor aglomerări urbane, de pericolul din ce în ce mai mare al unor conflicte militare, etc, a dormi linistit este pur si simplu o întîmplare. Pe de altă parte mai educat, omul ar avea sansa de a pătrunde mai adînc în întelesurile celor efemere si de a se ilumina.
Am urmărit cîndva prelegerea cuiva care făcea apel la o astfel de alternativă în căutarea fericirii. Persoana era foarte educată, foarte bine intentionată si foarte aplaudată. Spunea adevăruri cam de felul acesta: să nu cerem luna de pe cer si să nu vîslim în contra curentului dacă vrem să fim fericiti. M-am lăsat pradă farmecului acelui personaj pînă cînd un amănunt m-a făcut să mă trezesc: vorbind despre accesul ce-l avem la fericire el si-a amintit cum cu multi ani în urmă avusese o discutie cu fetita lui, pe care o tinea pe piept în mijlocul piscinei lor. Amănuntul ăsta care pentru el fusese doar o parte din decor, a cîntărit altfel în judecata mea. Candoarea povestirii lui nu era alimentată deci doar de întelepciunea judecătilor, ci si de linistea si siguranţa unui trai îmbelsugat. Nici o îndoială nu am că persoana respectivă merita ce avea, am însă toată convingerea că mai mult de optzeci la sută din locuitorii acestei planete au mult, mult mai putin decît merită. In fata televizorului fiind, îl aplaudasem si eu pe vorbitor, ca si cei din sală, care ulterior mi-au lăsat impresia a avea toti case cu piscine, dar nu m-am mai simtit entuziasmat. Să mă fi biruit invidia?... Acesta e motivul care m-a împins să scriu rîndurile de fată. Am admirat-o pe Maica Tereza si îi admir în continuare memoria si învătăturile, stiind că ea si-a consumat puterile, viata, printre săracii din Calcuta sau de aiurea. Nu-mi vine însă să-l cred pe cel sătul, chiar dacă sustine logic că a mînca prea mult e rău. Sătulul nu-l crede pe flămînd, dar e gata să-i dea sfaturi.
Spuneam că adevărata educatie ar putea aduce adevărata întelepciune, care nu este nimic altceva decît fericirea. Din păcate putine locuri sînt în lumea de astăzi unde educatia tinteste întelepciunea. In rest ea tinteste performanta si prin ea banii. O scoală ca a lui Socrate din Atena antichitătii sau ca cea ambulantă a lui Confucius în străvechea Chină, sînt doar povesti ale istoriei. Nu rămîne decît ca de unul singur sau în doi cel mult, ca Don Quijote si Sancho, să ne luptăm fără preget, în stînga si în dreapta, dimineata si seara, pentru a cuceri întelepciunea. Constienti fiind că sîntem în toiul luptei, cred că sîntem pe jumătate fericiti deja....
Viorel Neacsu-Observatorul (publicat in Toronto,Canada)
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Fiecare suflet tanjeste dupa tot ce e mai bun in viata. Tot ce e mai bun pentru voi se afla aici si asteapta sa fiti gata sa-l primiti. Dar trebuie sa vreti sa-l acceptati din toata inima, cu reala bucurie, nu cu sentimental ca sunteti nevrednici sau ca nu sunteti pregatiti sa-l primiti. Daca asta e atitudinea voastra, blocati ceea ce este mostenirea voastra si ea nu va mai ajunge pana la voi. De aceea trebuie sa aveti grija, sa nu existe in voi nimic care s-o tina departe de voi. Eu va ofer frumusete, armonie, pace, iubire! Caile Spiritului sunt ale voastre. Umblati pe caile acestea, traiti in armonie cu legile Mele si observati cum toate vin la locurile lor si se imbina perfect! Nu trebuie sa fie nici o incordare si nici o fortare in voi, ci doar sa acceptati ceea ce e al vostru, cu o inima recunoscatoare, sa nu uitati niciodata sa va aratati dragostea si bucuria pentru tot ce se revarsa acum, asupra voastra.
Cu drag,
Mihaela
alexxia spune:
“Cu adevarat, acesta a fost Fiul Lui Dumnezeu!”
Matei 27 :54
« Un inger n-ar fi putut face ispasirea pentru om, fiindca firea care a pacatuit , n-a fost firea ingerilor. Mijlocitor trebuia sa fie un om, dar fiindca omul i-a ramas indatorat Lui Dumnezeu, trebuia ca mijlocitorul sa aiba un merit nesfarsit de mare si sa fie tot Dumnezeu »
(John Wycliffe - teolog, reformator si docent la Oxford )
« Moartea lui Socrate, filosofand linistit printre prietenii sai, pare a fi cea mai agreabila din cate si-ar dori cineva ; cea a lui Isus , fiind maltratat, insultat si acuzat de tot poporul, este cea mai teribila din cate ar putea inspaimanta pe cineva. Socrate, in adevar band cupa cu otrava , a binecuvantat pe cei care i-au provocat raul ; dar Isus in mijlocul torturilor , S-a rugat pentru cei ce l-au chinuit. Daca viata si moartea lui Socrate au fost ale unui intelept, viata si moartea Lui Isus au fost ale unui Dumnezeu »
(Jean-Jacques Rousseau – filosof si scriitor francez )
« Viata Lui Isus poarta amprenta unei astfel de originalitati, iar cuvintele Sale au o astfel de adancime, incat confera profetului din Nazaret o stima chiar si din partea celor ce nu cred in inspiratia Lui »
(John Stuart Mill – filosof britanic)
Cu drag
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
http://www.foreverliving.ro/distr/Bunea085-463/
http://community.webshots.com/user/aalexxia
alexxia spune:
1. TREZESTE-TE... si alege, cât depinde de tine, să ai o zi bună! "Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm si să ne veselim în ea!" Psalmul 118:24
2. ÎMBRACĂ-TE... si nu uita cel mai important lucru: zâmbetul! Zâmbetul este mijlocul cel mai ieftin prin care poti da strălucire înfătisării tale. "Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul se uită la inimă." 1 Samuel 16:7
3. ZĂVORĂSTE-TI GURA! Spune lucruri frumoase si învată să asculti. Dumnezeu ne-a dat două urechi si o singură gură. Probabil vrea să ne spună prin aceasta să ascultăm de două ori mai mult decât vorbim. "Cine-si păzeste gura, îsi păzeste sufletul." Proverbe 13:3 "Cine umblă cu bârfeli dă pe fată lucrurile ascunse si cu cel care nu-si poate tine gura să nu te amesteci." Proverbe 20:19
4. NU STA PASIV, IA ATITUDINE... când crezi în ceva. Ridică-te în picioare si ia atitudine, altfel s-ar putea să cazi din orice! "Să nu obosim în facerea binelui, căci la vremea potrivită vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Asadar, cât avem prilejul, să facem bine la toti..." Galateni 6:9-10
5. PRIVESTE ÎN SUS... la Domnul! "Pot totul în Cristos care mă întăreste!" Filipeni 4:13
6. STRĂDUIESTE-TE... să ajungi la ceva mai bun, mai înalt! "...alerg spre tintă, pentru premiul chemării ceresti a lui Dumnezeu, în Cristos Isus." Filipeni 3:14
7. ROAGĂ-TE! "Nu vă îngrijorati de nimic, ci în orice lucru aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugăciuni si cereri, cu multumiri." Filipeni 4:6
Cu drag
Alexxia
Arhistefy spune:
Ce trebuie sa cerem prin rugaciune?-parintele Arsenie Boca
'Cand Iisus spune: “Tot ce veti cere in numele Meu, Tatalui, veti primi”. El se refera in primul rand la lucrurile spirituale, la viata sufletului pentru care de fapt a venit in mijlocul oamenilor. Si tot El spune cu alt prilej: “Cautati Imparatia lui Dumnezeu”. Deci aceasta trebuie sa cerem in rugaciunea noastra.
Cat priveste lucrurile si bunurile materiale, le putem cere atat timp cat ele nu ne impiedica la cucerirea Imparatiei. Dar oamenii incep intotdeauna prin a cere lui Dumnezeu fel de fel de binefaceri pamantesti si se mira apoi ca nu li se implinesc rugaciunile in care-si exprima dorintele lor. Dar ei nu se gandesc niciodata a cere lui Dumnezeu mantuirea sufletului lor si sa accepte deci orice suferinta, daca aceasta contribuie la mantuirea lor, la readucerea lor pe drumul cel drept. Ei ar trebui sa multumeasca lui Dumnezeu pentru orice si pentru toate, fie durere si boala, fie binefacere si prosperitate si tot ceea ce primesc sa puna in slujba Domnului, sa spuna ca Iov: “Domnul a dat, Domnul a luat, fie Numele Lui binecuvantat!” “Si toate celelalte se vor adauga voua…celor ce cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu”, ne incredinteaza Iisus.
De ce deci sa ne mai ingrijoram de micul nostru destin, sa-L cautam pe Dumnezeu, sa-L iubim cu ardoare si sa-L facem iubit altora, iata datoria noastra. Accesoriile vietii acesteia - ca: sanatatea, averea, stiinta, talentele - nu pot fi decat mijloace pentru a castiga lumina spirituala si fericirea vesnica, iar nu scopuri in sine. Sa cerem deci bunurile spirituale, intelepciunea, ca Solomon, harul sfintilor care pastreaza inocenta, inspiratia divina in orice actiune a noastra in timpul milei, caci fara Dumnezeu nimic nu se face. Sa cerem curajul si taria de a pune capat oricarui obicei prost si vicios. Sa cerem remuscarea si lacrimile pocaintei, parerea de rau a tot ce am facut contra vointei lui Dumnezeu. Sa cerem ca Dumnezeu sa inmoaie inimile impietrite si sa ne inspire mijloace ingenioase de a imblanzi pe cei viciosi si corupti. Sa cerem ca inima noastra sa fie mereu flamanda si insetata de Iisus, de painea cea divina si datatoare de viata si de sangele cel sfintitor.
"Eu sunt painea vietii, cine va manca din painea aceasta in veci nu va flamanzi".
Pentru ce deci sa ne mai ingrijoram atat de painea cea materiala care satura doar trupul, iar sufletul il lasa flamand? Caci omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant iesit din gura lui Dumnezeu.
Sa cerem ca prima noastra grija sa fie de a obtine aceasta “paine divina”, iar martirajul nostru zilnic sa fie o pregatire pentru acest ospat. Desigur sa nu ispitim pe Dumnezeu si sa nu ne mai interesam de treburile pamantesti, bizuindu-ne pe promisiunea lui Dumnezeu, ca toate ni se vor da. In primul rand sa cautam dreptatea lui Dumnezeu, Imparatia Cerurilor si apoi interesele pamantesti. Sa nu dam prioritate celor de pe urma, dar nici sa le neglijam complet, adica sa nu devenim de fapt niste interesati in fond, sa-L iubim si sa-L slujim pe Dumnezeu in scopul de a ne da si a ne asigura ceea ce este necesar trupului nostru. Daca toate celelalte ne sunt date, sa multumim cu recunostinta lui Dumnezeu, sa nu punem pret pe ele, sa nu ne deprimam si sa nu ne departam de Dumnezeu. Ce rusinoasa si meschina ar fi dragostea noastra atunci. Sa rabdam ca Iov, sa ne resemnam ca el - aceasta este mantuirea noastra. Sa cerem deci darul de a ne lepada de noi insine, de amorul propriu de orgoliul care este cauza tuturor suferintelor omului.
Sa cerem curatenia, nevinovatia, mila de orice cuvant spurcat. Sa cerem rabdarea si pacea impotriva contrarietatilor. Sa cerem bunatatea si blandetea, amabilitatea si ingaduinta fata de cei ce ne provoaca.
Dupa ce vom cere toate aceste bunuri spirituale putem cere in rugaciunile noastre si ceea ce este necesar trupului nostru, care de fapt este Templul Duhului Sfant. Deci vom cere sanatate acestui templu pentru ca Dumnezeu sa locuiasca in pace in el.
Sa cerem o viata lunga, nu pentru a ne inmulti greselile, ci pentru a lucra si a adauga inzecit talantii incredintati de Dumnezeu fiecarui om la crearea lui. Sa cerem bogatia, nu pentru a ne satisface pasiunile si dorintele noastre egoiste, ci pentru a ajuta pe cei suferinzi, a fi pentru ei o binefacere trimisa de Dumnezeu la cererile lor.
Sa cerem stiinta, nu pentru a ne ingamfa cu ea si a ne socoti superiori altora, ci pentru a descoperi adevarata lumina si pentru a o impartasi si altora, pentru binele tuturor.
Sa cerem prieteni adevarati, care constituie cea de a doua jumatate a noastra. Ei ne completeaza atunci cand sunt sinceri, credinciosi iar nu lingusitori, exploatatori ai pasiunilor noastre.
Sa cerem copii. Ei sunt binecuvantarea familiilor si comoara parintilor, dar ei trebuie sa fie mai mult copii lui Dumnezeu decat ai parintilor. Daca acesti copii tradeaza pe Dumnezeu din dragoste pentru parinti, mai bine nu s-ar fi nascut.
Sa ne rugam pentru altii. Este o datorie impusa din mila crestina. Aceasta rugaciune este cea mai placuta lui Dumnezeu, ea este lipsita de interes propriu, constituie deci o lepadare de sine,o mortificare. Aceasta rugaciune constituie unirea intre suflete, pacea si armonia pe pamant.'
Cu drag,
Mihaela
alexxia spune:
Psalmul 23
Domnul este Păstorul meu... Asta înseamnă RELATIE!
Nu voi duce lipsă de nimic... Asta înseamnă RESURSE!
El mă paste în păsuni verzi... Asta înseamnă PURTARE DE GRIJĂ!
Si mă duce la ape de odihnă... Asta înseamnă ODIHNĂ si ÎNVIORARE!
Îmi înviorează sufletul... Asta înseamnă VINDECARE!
Si mă povătuieste pe cărări drepte... Asta înseamnă CĂLĂUZIRE!
Din pricina Numelui Său... Asta înseamnă SCOP!
Chiar dacă ar fi să umblu prin Valea Umbrei Mortii... Asta înseamnă CONFRUNTARE si ÎNCERCARE!
Nu mă tem de nici un rău... Asta înseamnă PROTECTIE!
Căci Tu esti cu mine... Asta înseamnă CREDINCIOSIE!
Toiagul si nuiaua Ta mă mângâie... Asta înseamnă ÎNDREPTARE si OCROTIRE!
Tu îmi întinzi masa în fata potrivnicilor mei... Asta înseamnă SPERANTĂ!
Îmi ungi capul cu untdelemn... Asta înseamnă CONSACRARE!
Si paharul meu este plin de dă peste el... Asta înseamnă BELSUG!
Da, fericirea si îndurarea mă vor însoti în toate zilele vietii mele... Asta înseamnă BINECUVÂNTARE!
Si voi locui în casa Domnului... Asta înseamnă SIGURANTĂ!
Până la sfârsitul zilelor mele... Asta înseamnă ETERNITATE!
Amin. - Asta înseamnă ÎMPLINIRE!
Cu drag
Alexxia
Arhistefy spune:
Ceea ce se gaseste in adancul vostru, se reflecta si in afara. Cand exista ordine, armonie, frumusete si pace in voi, acestea se vor reflecta in tot ce faceti, spuneti si ganditi; iar daca inlauntrul vostru este confuzie, discordie si stridenta, acestea nu vor putea fi ascunse si se vor reflecta in intreaga voastra viata. Cand va veni schimbarea, ea se va face din interior spre exterior. Atunci va fi durabila si nimic nu va putea s-o dezechilibreze. Sa nu stai cu mainile in san, asteptand sa ti se schimbe viata, ci treci la actiune si fa ceva in sensul acesta. Poti incepe chiar acum, sa lucrezi la schimbarile dinlauntrul tau. Nu trebuie sa astepti sa vina cineva care sa te schimbe; poti sa te schimbi si singur, chiar foarte repede. Fii mereu recunoscator ca esti in stare sa faci ceva fara blocaje. Ele sunt inlauntrul tau si numai tu poti sa faci ceva impotriva lor.
Cu drag,
Mihaela
alexxia spune:
DUMNEZEU STIE
Când esti obosit si descurajat de eforturile tale zadarnice... Dumnezeu stie cât de mult te-ai străduit.
Când izvorul lacrimilor tale a secat de atâta plâns, Iar inima ti-e frântă si îndurerată... Dumnezeu ti-a numărat toate lacrimile vărsate.
Dacă simti că viata ti-e îngrădită si timpul trece pur si simplu pe lângă tine... Dumnezeu asteaptă împreună cu tine. Când esti singur, iar prietenii tăi sunt prea ocupati până si pentru a te suna... Dumnezeu este acolo, chiar lângă tine.
Când crezi că ai încercat totul si nu mai stii la cine să apelezi... Dumnezeu are o solutie.
Când nimic nu mai are sens, când totul pare confuz si frustrant... Dumnezeu are răspunsul.
Când pe neasteptate privirea ta se luminează si descoperi urme de sperantă... Dumnezeu ti-a soptit despre bunăvointa Sa.
Când lucrurile merg bine si ai atâtea pentru care să multumesti... Dumnezeu Si-a revărsat belsugul binecuvântărilor Sale peste tine.
Când ti se întâmplă ceva îmbucurător si esti plin de uimire... Dumnezeu ti-a zâmbit plin de îngăduintă.
Când ai de atins un obiectiv, când un vis îti înaripează pasii, Dumnezeu ti-a deschis ochii si te-a chemat pe nume.
Nu uita: oriunde te-ai afla sau indiferent cu ce te-ai confrunta... DUMNEZEU STIE!!!
Cu drag
Alexxia