Viata in Germania (11)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

De cand a bagat la Aldi Trockner, numa' la asta ma gandesc :).
Are cineva vreo idee care ar fi diferenta intre Ablufttrockner si Kondenstrockner?
Pupici

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

quote:
Originally posted by ariadna

De cand a bagat la Aldi Trockner, numa' la asta ma gandesc :).
Are cineva vreo idee care ar fi diferenta intre Ablufttrockner si Kondenstrockner?
Pupici

ariadna

Ariadna referitor la Trocknerele tale, nu sunt fff sigura insa cred ca Ablufttrockner este cel la care ii trebuie neaparat legatura la exterior pt eliminarea condensului (printr-un tub plastic) iar Kondenstrockner i-l pui in baie si gata. Nu-ti trebe nimic special la el.(are o tavita undeva cu un filtru cred)

Lavinia-mama si micutza Hanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

quote:
Originally posted by Alina
Irinusha,
Fetita mea are Kinderausweis cu poza si e valabil 3 ani,l-au eliberat pe loc.

Na, asta n-o mai stiu ... zic si eu ce mi-a zis nenea de la Passamt ... oricum era un fonfait (ca mai toti Beamter-ii de altfel ;)), dar asa stia el. O fi altfel in Ingolstadt, ca na, suntem si noi bavarezi ... ce stiti voi. Asa mi-a zis, asa v-am zis ... pur si simplu am facut pe papagalu'
Poate asa-i la bb-lusi ... dar tot asa, dau doar cu presupusu' ...

Lauraa, tot nenea cu pricina spunea ca daca trec copilul pe pasaportul meu nu pot decat eu sa calatoresc cu el ... adica, in cazul nostru, nu pot sa-l dau pe mana parintilor mei :) ... eu de aceea i-am facut Kinderausweis, sa-l pot expedia cu Oma si Opa ... ei, dar pana atunci mai mancam o paine :)

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Aldo are Kinderausweis fara poza, e valabil 10 ani, ni s-a eliberat pe loc fara probleme. Si eu merg in Ro in sept, nu stiu sigur ddaca trebuie procura, dar eu ii fac ca sa fiu mai sigura. Am sa o scriu in germana si in romaneste si semnam in fata notarului si gata, nu cred ca e mai mult de 15-20€. Sa stii ca mai teama imi e la control pass in Ro ca tot au fost cazuri cu copii scosi din tara pt adoptii ilegale si alte chestii mai rele si am inteles ca sunt acum mai vigilenti. Mai bine asa decit sa stai pe acolo sa pierzi timp si nervi.Drum bun! Chiar asa cu ce companie ai sa zbori, ai gasit oferte bune? Drum bun si poate ni se intilnesc ´puii ca stii ca Aldo e primul petitor al Larei. Eheeeiii acum cred ca are o lista cu oti petitoriiVikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Sarumana de raspunsuri! Unde se face Kinderaussweissul? (cre c-am scris gresit :D )

Noi inca nu i-am facut certificat rom. ca nu am ajuns la München...

Vikinga, noi zburam la Sibiu si cum singura legatura Stuttgart-Sibiu este cu Carpat-Air ,am luat la ei. Pt. mine si bebe,dus-intors costa 404€ ,sa traiasca La Multi Ani! De banii astia mergeam in Türkei o sapt. la All Inclusive dar n-am ce face,tre sa-si cunoasca si bunicii si strabunicii nepotica :)) . Poate venim noi la Sylt la anul sa se cunoasca bebeii,cu vremea asta caniculara cui ii mai trebuie insule exotice???
Am niste emotii cu plecarea de nu va povestesc... Nu stiu ce sa iau pt. bebelina cu mine si ce sa iau de acolo,vai de kuru meu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

Sarumana de raspunsuri! Unde se face Kinderaussweissul? (cre c-am scris gresit :D )

Dupa cum mai spuneam, la Passamt ... presupun ca-i la primaria (Rathaus) din orasul tau!
Drum bun!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Laura pai hai veniti ce stati pe ginduri! E vremea super de vreo 10 zile, cam 30°C, apa buna de baie, multa multa lume, e frumos!Da scump e biletu cu Carpat air!!! Pai am gasit la Lufthansa cu 420€ biletu si e si cu schimbare in Frankfurt(hamburg-bucuresti nu e direct), stii ca atunci cind nu e zborul direct e ceva mai scump. Si stiam ca bbi sub 2 ani nu costa nimic. Eu am cautat pe flughbuchung si am cautat pt o pers + 1 bb sub 2 ani si e la fel pretul ca pt o singura pers.Si eu sunt innebunita cu ce lucruri sa iau dupa mine.. Tu ai noroc ca vine tati cu masina si poti lua ce vrei, la mine e mai greu ca vin si plec singura.Kinderausweissul il obtii foarte usor nu-ti fa probleme, iar certificatul romanesc de nastere nu cred ca il mai poti obtine in Muenchen ci in Ro. Trebuie declarat bb in priemele 10-15 zile de la nastere aici, daca nu, se face transcrierea in Roamnaia la starea civila de unde ai apartinut a certificatului de nastere nemtesc. Eu asa am facut, adica tata cu procura. Daca vrei iti trimit pe mail ce scrie in lege.Pupic:)Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Irinusha poate o fi zis bine beamterul ala ca vad ca si Vikinga zice la fel:Kinderausweis fara poza si valabil 10ani!
Drept ii ca noi l-am facut in aprilie 2002 deci chestia e mai noua,atunci se facea doar tipul asta cu poza si valabil 3 ani,eu in aprilie 2005 tre'sa-i fac altul.
Da,la primaria de care aparti se face Kinderausweis-ul,mergi impreuna cu tatal ca tre'sa completati niste foi si sa semnati fiecare iar la sfirsit o sa il primiti.Parca am platit vreo 3-4 euro,nu tin minte exact.Cel putin la noi asa a fost.

Eu acte romanesti nu i-am facut dar anul trecut,cind am intrebat la Consulatul din München mi-au zis ca pasaport si certificat de nastere romanesc pot sa-i fac fetitei prin ei,pina implineste un an,apoi doar in tara.Oricum,nu cred ca mai ai timp pina in sept ca la astia dureaza mult .

Irinusha am auzit ca-i fain in Ingolstadt.A fost sotul in excursie cu colegii si au vizitat o rafinarie si inca ceva si apoi i-a dus prin centru care cica e mare si fromos si tot imi zice sa mergem intr-un weekend apropiat,cind o sa se strice vremea si nu o sa mai mergem la balaceala.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

Irinusha, pe unde stai in Ingolstadt?? Cumva pe langa Klenzepark???Nu de alta insa ti-am vazut cateva poze facute acolo.

Si eu sunt o ingolstädter-eanca (prin adoptie)si am o fetiza de 3 luni si 3 sapt. (16.04.04)

Lavinia-mama si micutza Hanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Fetelor va intreb si eu(sper sa nu fiu indiscreta)
este cineva din Winnenden(langa Stuttgart)sau Felbach, Waiblingen,Schwaikeim, etc
eu stau in Winnenden
as vrea sa ma intalnesc si eu cu cineva, sa-mi fac prietene dar cum nu cunosc pe nimeni nici n-am cum
care vrea sa fie "prietena cu mine"?
mai i-mi zice sotul cateodata sa ies si eu, mai ales ca acum am carnet, mai si ma buseste plansul cand i-l aud, pai cu cine ca nu stiu pe nimeni
pupicei

Mergi la inceput