Viata in Germania (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Alina,

incearca sa te uiti pe situl de mai jos

Das Gesundheitshaus Fuchs+Möller
E 2, 4-5 · 68159 Mannheim (Sanitätshaus)
Hasenackerstr. 13-17 · D-68163 Mannheim
Tel.: 0621/835988-0 · Fax: 0621/835988-99
Internet: www.dasgesundheitshaus.de
und www.fuchsundmoeller.de

Mai caut si revin cu amanunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Alina,

incearca sa te uiti pe situl de mai jos.

Das Gesundheitshaus Fuchs+Möller
E 2, 4-5 · 68159 Mannheim (Sanitätshaus)
Hasenackerstr. 13-17 · D-68163 Mannheim
Tel.: 0621/835988-0 · Fax: 0621/835988-99
Internet: www.dasgesundheitshaus.de
und www.fuchsundmoeller.de

Pe site scrie ca au si carje de toate felurile, deci trebuie sa fie si metalice.

Adresa magazinului:

Der Weg zu Fuchs+Möller

öffentliche Verkehrsmittel

Ladengeschäft in E2, 4-5

Straßenbahnhaltestelle Paradeplatz

zentral in der Innenstadt Mannheims gelegen,
von dort aus 2min. zu Fuß und Sie sind im
Sanitätshaus Fuchs+Möller

Verwaltung und Werkstätten
Hasenackerstraße 13-17

Straßenbahnhaltestelle Lettestraße

am Beginn der Neckarauer Straße, hinter dem
BMW-Haus gelegen, ca. 1min. zu Fuß

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

Servus Peca

Referitor la carnetul de soferi. Daca vrei sa te dumiresti mai mult cu privire la "luatu"/"ne-luatul" carnetului ro, te poti duce pe site-ul celor de la ADAC-undeva in stanga pe "Recht u. Rat"-Führerschein-Geltung ausländischer Führerescheine in Deutschland. Sau poti sa mai intri pe site-ul miniserului transp. Da pe google cautare la BMVBW (Bundesministerium f.Verkehr, Bau- und Wohnungswesen)si mai poti gasi si pe acolo ceva despre carnet.

Eu am cautat pt ca ma intereseaza cat la suta risc sa am probleme cu carentul meu romanesc daca conduc acu in drum spre ro (austria, ungaria).Stie careva? De mentionat ca am dreptul de sedere in germ. insa carentul e ro.(aici nu conduc dar in exterior)?

ciao si .... astept un rs si eu la "baiul" meu

Lavinia-mama si micutza Hanna

Mergi la inceput

Ciao Roxana

Merci pt tipul dat.(sa vin pe aici).E misto sa mai ai cu cine vb si cere sfaturi pareri.

Pa si ne mai "povestim" si pe la brasovence.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by LaviB

Servus Peca

Referitor la carnetul de soferi. Daca vrei sa te dumiresti mai mult cu privire la "luatu"/"ne-luatul" carnetului ro, te poti duce pe site-ul celor de la ADAC-undeva in stanga pe "Recht u. Rat"-Führerschein-Geltung ausländischer Führerescheine in Deutschland. Sau poti sa mai intri pe site-ul miniserului transp. Da pe google cautare la BMVBW (Bundesministerium f.Verkehr, Bau- und Wohnungswesen)si mai poti gasi si pe acolo ceva despre carnet.

Eu am cautat pt ca ma intereseaza cat la suta risc sa am probleme cu carentul meu romanesc daca conduc acu in drum spre ro (austria, ungaria).Stie careva? De mentionat ca am dreptul de sedere in germ. insa carentul e ro.(aici nu conduc dar in exterior)?

ciao si .... astept un rs si eu la "baiul" meu

mersi...o sa caut.....

legat de condusul ungaria-austria.....cineva spunea ca "legal" nu ar fi voie...dar totusi...tinand cont ca tranzitezi tara...ar fi voie...ca cica alea 6 luni se aplica doar in tara de rezidenta...
eu nu am condus niciodata...si nu din acest motiv...ci pur si simplu din comoditate...dar daca as fi fost nevoita sa ma urc la volan...conduceam....
caci: am carnet ro. care imi da dreptul sa conduc(in tranzit) in toata lumea...iar la stabilirea in alta tara...drept de condus atat cat iti permite legea respectivei tari..(cam asa cumva parca suna explicatia prof. de la scoala de soferi)

deci eu as fi tranzitat ungaria si austria...si aici in de. respect cele 6 luni! asa vad eu problema

bafta si drum bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Fetelor , MULTUMESC din suflet! M-ati ajutat foarte mult. Sunt asa de stresata (maine mai am un examen), plus cu pregatirile de drum, incat cu linkurile de la voi am mai castigat timp.

Inca o data MULTUMESC!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

A calatorit cineva singura cu bebele spre ROmania? A avut nevoie sa arate la aeroport o hartie de la tatal copilului cum ca-l lasa pe acesta sa paraseasca tara impreuna cu mama-sa? Noi plecam la inceputul lui Sept.in Ro,eu cu Lara cu aveonu´ si Papy vine pe sub noi cu masina si bagajetul. Ma intreb daca-mi cer astia vreo foaie din asta... Aha,si pt. bebelina ce document de calatorie sa am?

Mergi la inceput

Peca....merci la randu-mi. Initial exact aceeasi chestie o stiam si eu (tranzit-kein problem) insa acu cu intrarea si a ungurilor in EU, imi faceam griji.

Lauraa-nu stiu acum cu ce fel de statut esti tu aici si cum e cu bebelina ta insa a mea are un "kinderausweis" pe care a trebuit sa ni-l facem cand am fost in Italia (desi nu ne-a controlat nimeni,insa tre sa-l ai ca si tu pasaportul)

cioa pa si o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

A calatorit cineva singura cu bebele spre ROmania? A avut nevoie sa arate la aeroport o hartie de la tatal copilului cum ca-l lasa pe acesta sa paraseasca tara impreuna cu mama-sa? Noi plecam la inceputul lui Sept.in Ro,eu cu Lara cu aveonu´ si Papy vine pe sub noi cu masina si bagajetul. Ma intreb daca-mi cer astia vreo foaie din asta... Aha,si pt. bebelina ce document de calatorie sa am?

Lauraa, fa-i un Kinderausweis (la Passamt). Dureaza o saptamana - barem asa a durat ptr. Cris. Am inteles ca ptr. tarile EU nu-i nevoie de poza - in Kinderausweis - a intrebat tata si in Ro. si cum sunt cu pluta nu prea stiau ... dar cica ar merge si fara. Daca faci KA fara poza e valabil 10 ani, cu poza doar 1 an.
Inca nu stiu daca ai nevoie de adeverinta de la tatal copilului ... nu a stiut nimeni sa-mi spuna, dar eu in locul tau as face una la un notar (mai mult de 15 euro sigur nu costa si esti asigurata) ... dar ai grija sa fie si pe germana si pe romana sa nu spuna romanii ca nu inteleg.
Mi-ai facut pofta ... mh, ce as merge si eu! :)

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Irinusha

quote:
Originally posted by Lauraa

Lauraa, fa-i un Kinderausweis (la Passamt). Dureaza o saptamana - barem asa a durat ptr. Cris. Am inteles ca ptr. tarile EU nu-i nevoie de poza - in Kinderausweis - a intrebat tata si in Ro. si cum sunt cu pluta nu prea stiau ... dar cica ar merge si fara. Daca faci KA fara poza e valabil 10 ani, cu poza doar 1 an.

Mi-ai facut pofta ... mh, ce as merge si eu! :)

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Irinusha,
Fetita mea are Kinderausweis cu poza si e valabil 3 ani,l-au eliberat pe loc.

Laura,
Pai ii poti face Kinderausweis-ul asta sau acte romanesti(pasaport sau trecuta in pasaportul tau,nu stiu exact cum e ca noi nu avem asa ceva).
Da,cred ca foaia aia poti sa o faci la notar pt orice eventualitate,asa cum zice Irinusha.Eu nu am mers singura cu copilul dar poate ne povesteste careva din esperenta proprie ca si pe mine m-ar interesa.

Alina

Mergi la inceput