Viata in Germania (11)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by cami_alex

,....asa ca totul depinde de examinator.El cere, sau nu, permisul la sfarsitul examenului de conducere.Dar cum am mai scris, eu stiam ca e legal sa ti se ia cel romanesc in momentul in care il primesti pe cel german.

mersi cami.....
pare logic ceea ce spui, asa gandesc pe de o parte si eu...dar!
eu si daca fac aici ceva si mi se suspenda cel german, tot nu am dreptul sa conduc cu cel romanesc, doar in ro. daca se suspenda cel romanesc..pot conduce cu cel german, cu toate ca moral nu este corect

apoi pe de alta parte: nu mi se pare normal...atat timp cat nu sunt cetatean al unui stat...ca statul respectiv...sa aiba dreptul sa imi "suspende" mie actele...doar ca sa nu fie duplicate

mie o sa imi fie retinut de catre landratzamt si nu de catre examinator...fiindca actele mele trec mai intai pe la landrazamt...din cauza ca imi las carnetul romanesc sa il umschreiben. si sa scap asa de a plati 1300-1500€ pe intreaga scoala de soferi

stiu ca se postase pe aici , daca imi amintesc bine, roxanak, scrisese, de nu stiu ce paragraf...asta ma interesa pe mine...dar mersi oricum...de ieri pana azi m-am obisnuit cu idee ca o sa mi-l ia si nu mai e asa de negru d****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Nu e problema sa circuli cu pasaportul vechi si cu numele nou pe viza, atat timp cat nu e expirat!
E am facut asa cateva drumuri si tot tremuram la vama ca proasta, ca pana la urma sa vad ca din cauza vizei de sedere ma tratau cu si mai mult respect ca pe ceilalti romani din autocar.
Serios, parca sareau ca "fripti" cand le-am spus ca am viza de sedere!
Si cand in sfarsit mi-am schimbat pass-ul, am intrebat la Politie in Ro, daca as fi avut vreo problema cu cel vechi? Au zis ca nici una.
Ei au acum o baza de date destul de solida si oricum fac legatura in momentul cand ti-l verifica intre numele nou si cel vechi.
Asa ca.. du-te sanatoasa!
Bussilici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

quote:
Originally posted by peca

stiu ca se postase pe aici , daca imi amintesc bine, roxanak, scrisese, de nu stiu ce paragraf...asta ma interesa pe mine...dar mersi oricum...de ieri pana azi m-am obisnuit cu idee ca o sa mi-l ia si nu mai e asa de negru d****

Draga Peca, nu mai stiu unde am scris. ieri am cautat prin arhiva forumului dar nu am gasit. Cred ca era la partea a doua sau a treia a subiectului. Poate ai tu rabdare sa cauti. La Landratsamt iti cere carnetul mai intai ptr. a-l trimite la München (ptr. cei din bayern) ca sa-i verifice autenticitatea, dar dupa aceea trebuie sa ti-l dea inapoi.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mersi Viorela Asa am sa fac.Mai fetelor da consulatele astea onorifice de ce-s bune? Adica un pasaport ceva fac si ei acolo sau stau si fac numa pliante cu artistiAm trims ieri un mail consulului de la cons onorific din Hamburg sa intreb daca se poate ca sa-mi fac actele acolo. Acu astept, sper ca nu prea mult pt un raspuns. Mi se pare total aiurea sa merg tocmai in Berlin daca am aici la 200km consulat. Mai ales ca am si zbor dimineata de pe insula, asa ca tare bine mi-ar prinde. Da nu stiu de ce tot timpul am avut impresia ca aceste consulate onorifice nu se ocupa cu asa ceva. Incerc acum si varianta asta sa vad.Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Poate cu intrebarea asta candidez pentru topul celor mai ciudate intrebari de pe forumul asta....
Stiti cumva de unde as putea face rost de o carja (din astea, din aluminiu)? Se pot cumpara de undeva? De una am facut rost, dar mai trebuie una. Sunt pentru socrul meu.

Danke!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Alina la noi in Krefeld exista un magazin unde gasesti proteze ptr gat,genunchiere,scaune cu rotile, cu motor fara motor etc .Fac pariu ca au si carje.Poate si pe unde stai tu exista asa ceva.
Nu mi-e deloc in drum magazinul asta, dar week-end-ul asta avem ceva de umblat.Incerc sa ajung pana acolo sa intreb.Poate au mai multe filiale.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arina-diana spune:

salut,
raspunsul este pentru legoland.
Este foarte frumos atunci cind copiii au cam 3- 4 ani.Altfel nu se pot bucura de prea multe jucarii in care sa se joace.In rest este foarte interesant, mi-e mi-a placut foarte mult.
Singurul inconvenient este ca inainte sa intri intr-o jucarie copilul mic este masurat si daca nu corespunde inaltimii stabilite de ei nu-l lasa sa se dea in respectiva jucarie.bariera este pusa pentru copiii mai mici de 92-96(la unele)cm.Distractie placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by arina-diana

salut,
raspunsul este pentru legoland.
Este foarte frumos atunci cind copiii au cam 3- 4 ani.Altfel nu se pot bucura de prea multe jucarii in care sa se joace.In rest este foarte interesant, mi-e mi-a placut foarte mult.
Singurul inconvenient este ca inainte sa intri intr-o jucarie copilul mic este masurat si daca nu corespunde inaltimii stabilite de ei nu-l lasa sa se dea in respectiva jucarie.bariera este pusa pentru copiii mai mici de 92-96(la unele)cm.Distractie placuta!

Multumim mult pt raspuns .Da,ma gindeam eu ca e cam micuta pt toate minunatiile de la Legoland;in urma cu 2 ani am vazut o "demonstratie Legoland" la Olympiapark dar nu imi aminteam prea bine de virsta copiilor participanti,atunci Marie era bebelusa si mi se parea la ani-lumina distanta ziua cind se va juca si ea acolo.
Aminam un an si pana atunci ne multumim cu Wildpark Poing,gradina zoologica si balaceala la strand.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Monica, merci mult. Eu sunt in Mannheim, ma gandesc ca trebuie sa gasesc un astfel de magazin si aici. Am intrebat de o doctorita aici si mi-a spus ca ea nu cunoaste pe aici un astfel de magazin. Am sa mai fac cerecetari si asta pana luni cand plecam in tara. Are vreun nume magazinul asta? Poate dau o cautare pe internet.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

quote:
Originally posted by copiloi

Monica, merci mult. Eu sunt in Mannheim, ma gandesc ca trebuie sa gasesc un astfel de magazin si aici. Am intrebat de o doctorita aici si mi-a spus ca ea nu cunoaste pe aici un astfel de magazin. Am sa mai fac cerecetari si asta pana luni cand plecam in tara. Are vreun nume magazinul asta? Poate dau o cautare pe internet.

Alina

Sper sa te ajute: http://www.sanitaetshaus-reul.de/index.html?main=home.html

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput