Somaj dupa incetarea CIC si Demisie

Somaj dupa incetarea CIC si Demisie | Autor: DumitreanaB

Link direct la acest mesaj

Peste doua saptamani mi se termina CIC , dar intre timp mi-am dat demisia "cu acordul partilor" si am primit salarii compensatorii . Mi-am depus dosarul la CNPAS si primesc prin posta CIC de doua luni. Cu noua lege am inteles ca primesc somaj si dupa CIC , dar este vreo problema daca intre timp am demisionat ? Dupa terminarea CIC trebuie sa ma angajez la o firma (chiar si numai pentru o zi ) ca sa pot fi trimisa apoi in somaj ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Daca de 2 luni primesti CIC de la Casa de pensii, de la cine ti-ai dat demisia???
Eu cred... ca nu pentru demisie ai primit salarii compensatorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Dupa CIC nu se poate intra in somaj pentru ca nu ai platit CAS in ultimul an.(Sora mea a patit asta)Asa e legea.
Somaj primesti doar daca firma a intrat in faliment si s-au facut desfaceri de contracte de munca dupa ce patronul a depus o documentatie la Inspectia muncii in care declara ca-si inceteaza activitatea.
Deci situatia ta nu ai expus-o foarte clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Una dintre conditiile ca sa primesti somaj (pe langa multe altele) este "incetarea contractului de munca din motive neimputabile angajatului". Din pacate, demisia si acordul partilor (asta nu mai e demisie) nu intra la aceasta categorie, deci poti avea stagiu la somaj, dar sa nu ai dreptul, din cauza mai sus aratata.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DumitreanaB spune:

Intradevar , am primit salarii compensatorii , de aceea mi-am dat desmisia. Am fost astazi la cei de la somaj si o doamna de la ghiseu mi-a spus ca primesc somaj doar daca ma angajeaza pentru o saptamana firma de la care am demisionat cu acordul partilor . Demisia mi-am dat-o in aprilie cand nu era inca in vigoare noua lege cu somajul referitoare la "incetarea contractului de munca din motive neimputabile angajatului". Eu acum am dreptul sa ma angajez la alta firma , si daca noua firma dupa cateva saptamani ma da afara , mi se considera si cotizatia din perioada de dinainte de CIC conform noii legi si astfel sa am peste 1 an cotizatie si sa primesc somaj ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Cel mai bine intreab-o tot pe doamna de la somaj, a avut ea un motiv pt care ti-a dat sfatul asta! Succes!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput