Ce fel de relatie o fii?
Raspunsuri - Pagina 8
cami30 spune:
Majoritatea barbatilor gandesc in termeni foarte simpli de aia nu-si fac probleme. Noi suntem cele care complicam povestile de amor de fiecare data pentru ca asa suntem noi. Si eu ma gandesc la semineu si blana de urs, sau visez sa spele el vasele sau visez sa calce camasi pentru ca eu urasc sa fac asta... iar daca nu putem sa iesim la picnic... imi fac eu picnic pe covorul din sufragerie.
EU nu ma mai plang.. eu actionez. Daca el nu vede... il fac eu sa vada. Refuz cu incapatzanare sa mai fiu nefericita vreodata dintr-un motiv sau altul. Am jurat ca in veci n-o sa mai plang din motive de neatentie sau neimplicare barbateasca. Psihologia sociala spune ca oricine poate invatza sa faca daca este "motivat" asa cum trebuie.
Procesul de rezolvare a unei probleme, fie ea si de comunicare sau implicare se desfasoara in faze si etape. Se emit ipoteze , acestea se verifica pana la alegerea variantei optime.
cami
mosinoi spune:
Dragele mele, va multumesc ca inca mai veniti sa-mi dati sugestii si solutii. Spionaj, nu am facut, pur si simplu am dat intamplator (anul trecut)peste pleazna asta folosind ca tot omul computerul. Cercetare, recunosc, am facut dupa ce am descoperit faptele. Nu pot sa nu admit ca de atunci incoace am fost in garda, dar ca increzatoarea ce sunt am zis ca s-a terminat in decembrie dupa telefonul care i l-a dat in fata mea. Dar cand omul e in continuare neglijent, sau se crede intr-atat de destept incat nu se oboseste sa ascunda urmele, daca tot face ceva, apoi eu ce sa fac, sa stau cu mainile in san si sa ma uit cum isi bate joc de mine???? Asta in nici un caz! Normal ca atunci cand a aparut cartela telefonica mi s-au ciulit urechile, si ca sa ma conving i-am intins eu cu manuta mea alta cumparata de mine, dupa aceea (cea cu desfasurator).
Am recitit toare raspunsurile voastre. De la fiecare dintre voi am ceva de invatat, un sfat de urmat. Cateva dintre voi ati trecut prin situatii similare, ba chiar mai rele. Oricum sunt si am fost decisa sa lupt pt familie, pt ca nu exista alt lucru sfant pe lumea asta pentru mine decat ei (si parintii mei). Toate aveti un punct comun in mesajele voastre, discutia cu el e necesara si se impune, fara istericale si acuzatii. Apoi cum zicea Conchita, ca sa pot sa-mi recastig increderea in el, imi vor trebui dovezi ca a rupt orice legatura cu ea. Altfel, oricum n-o sa mearga nimic.
Va imbratisez prieteneste pe toate.
geut spune:
quote:
Originally posted by cami30
Cuplurile isi pierd comunicarea.. asta daca au avut-o vreodata.
Oamenii se casatoresc inainte de a lucui impreuna si a-si descoperi nevoile si problemele. Iubirea e mare, sarutari si plimbari prin parc.. si vai cat de bine ne intelegem cand ne facem planuri de viitor fara sa ne lovim cu adevarat de probleme. Apoi ne casatorim si apar problemele: fie de comunicare fie de necesitati fie de compatibilitate.
Nu e general valabil. Noi am stat impreuna 5 ani si jumatate pana sa ne casatorim si totul a fost minunat. Problemele au aparut odata cu copiii. Cateodata omul de langa tine se schimba si, oricat de bine il cunosti, ai impresia ca este strain.
sora2001 spune:
quote:Stiu ca-i dureros dar ,trebui sa-ti spun adevaru'.-de unde stii tu ca nu s-a culcat cu ea?..A!..asa ti-a spus el nu...si tu il crezi ?daca intr-adevar n-are nimic cu EA de se ascunde?si mai ales ca nu i-a spus ca are copil...ciudat,tu daca te-ntilnesti cu fostii colegi de scoala ,fac. sau copilarit impruna nu le spui ca ai copil si sot?Bineinteles ca dA,sau nu numai tu cred ca toata lumea,Deci logic ca sint impreuna!.si se fereste sa n-afle adevarul.De ce te-ai apucat sa-i dai telefon tu EI si sa-i spui ceea ce EL s-a ferit sa-i spuna?era datoria lui s-o faca pentru ca -i prietena lui, nu a TA,EA nu are nici-o vina.Vezi ca-te minti singura.
Initial creeata de mosinoi
Vreau sa va cer si eu parerea la o mica problema care o am de o vreme incoace. Anul trecut cand a fost in Romania sotul meu s-a intalnit cu o prietena (a fost o prietenie platonica intre ei) care a avut-o la 15 ani. Dintr-odata s-a trezit ca ii "arde" sa consume prietenia platonica, asa ca a inceput sa comunice cu respectiva, sa faca planuri sa se intalneasca cu ea. Aproape un an de zile si-au scris e-mailuri, i-a telefonat de cateva ori. Din intamplare am descoperit anul trecut in decembrie si i-am cerut sa inceteze. I-a dat un telefon in fata mea si i-a spus ca nu mai continua legatura cu ea. De asemenea "uitase" sa-i spuna in toate e-mailurile si telefoanele ca avem un copil impreuna, asa ca i-am scris eu repsectivei si am informat-o. Toate bune si frumoase pana saptamana trecuta cand am vazut pe cartela telefonica (am una cu desfasurator de convorbiri care o cumpar de pe internet, dar sotul meu nu stia de desfasurator) ca a vorbit din nou cu ea. Apoi am mai gasit o cartela telefonica, si am dat telefon la customer service si am intrebat ce numere s-au sunat. Evident tot numarul ei, in lunile dinainte. L-am confruntat si mi-a spus ca vorbeste cu ea "numai asa" ca nu are nimic serios de gand cu ea, ca ea e acolo el aici.Mi-a promis din nou ca inceteaza sa mai vorbeasca cu ea.
Mie in momementul asta mi se invarte capul de suparare, si nu stiu ce as putea face. Vreau sa va spun ca avem o relatie foarte buna, cu micile ciondaneli obisnuite, desigur, ca orice casatorie, ca tinem unul la altul si de aceea sunt peste masura de surprinsa ca o cauta pe femeia asta. Nu s-a culcat cu ea niciodata, asta stiu in mod sigur, pt ca nu e mentionat in nici un e-mail de-al lor, doar ca pe ea a aiurit-o ca o aduce aici in vizita, si alte prostii.
Dati-mi un sfat, spuneti-mi parerea voastra, paote aveti sugestii, si mai ales mintea clara pt ca vedeti dinafara problema.
Multumesc!
Ema si Richard-Sora
conchita spune:
quote:
Originally posted by sora2001
Stiu ca-i dureros dar ,trebui sa-ti spun adevaru'.-de unde stii tu ca nu s-a culcat cu ea?..A!..asa ti-a spus el nu...si tu il crezi ?daca intr-adevar n-are nimic cu EA de se ascunde?si mai ales ca nu i-a spus ca are copil...ciudat,tu daca te-ntilnesti cu fostii colegi de scoala ,fac. sau copilarit impruna nu le spui ca ai copil si sot?Bineinteles ca dA,sau nu numai tu cred ca toata lumea,Deci logic ca sint impreuna!.si se fereste sa n-afle adevarul.De ce te-ai apucat sa-i dai telefon tu EI si sa-i spui ceea ce EL s-a ferit sa-i spuna?era datoria lui s-o faca pentru ca -i prietena lui, nu a TA,EA nu are nici-o vina.Vezi ca-te minti singura.
Ema si Richard-Sora
mai Ema mai, de unde stii tu adevarul? iar concluzia ta "deci logic sunt impreuna" e cel putin ciudata! hai sa fim putin mai intelepte cand aruncam asa cu ipoteze si vorbe, ca nu suntem acolo sa cunoastem adevarul. tu nu te gandesti putin ca mosinoi sufera mult si orice vorba de-asta aruncata fara sa ne gandim o poate rani si mai mult? daca sotul tau iti spune ceva, tu imediat sari sa crezi ca adevarul este exact contrariul? aici indiciile sunt pentru un flirt, dar tu, gata, ai navalit peste mosinoi ca sotul ei are deja o legatura cu o femeie aflata la mii de km distanta. legatura fizica ma refer. unde se minte mosinoi singura? tocmai, ca are niste indicii si isi pune intrebari, are indoieli, adica nu crede ca totul e roz si clar.
daca tu ai veni cu un topic spunand ca sotul tau intarzie cam mult cand se duce sa faca piata si ar veni mosinoi sa-ti raspunda "haa, e clar, te inseala, nu te mai minti singura ca el pierde vremea sa negocieze cu precupetele pentru o legatura de leustean", tu cum te-ai simti? serios acum.
symaco spune:
greu de sfatuit...eu cred ca ar trebui in primul rand clarificata casnicia voastra.in momentul in care intra minciuna in joc si ascunzisurile atunci e o problema undeva.
trebuie discutat cu calm,de ce sa ajuns in situatia asta,cine si unde a gresit.....si bineinteles reparat.
din pacate,cred ca e serioasa´´relatia´´lui cu cealalta persoana atata timp cat continua sa te minta si sa tina legatura cu ea.
multa bafta!
ps:eu nu as accepta sa vina pe aici vre-o fosta!!!
sora2001 spune:
-Vai Conchita,Stiu ca sufera ,doare ,arde inima,dar din moent ce are un copil trebuie sa fie mai puternica, si sa nu se complaca in situatie,foarte multe femei accepta asa ceva..Ea cu el trebuie sa lamuresca totul !De ce-a minte in legatura cu telefonul?.....Ori am devenit eu RAMBO..sufleteste,ori femeile din ziua de azi sint prea slabe.....Imi cer scuze daca am ranit-o!!
Ema si Richard-Sora
mosinoi spune:
Nu-i nici o suparare, Ema. De ce sa fiu suparata pe voi? Cand iti expui problemele pe forum te astepti sa fie disecate, nu? Oricum nu as vrea ca nici una dintre voi sa nu fie obiectiva si la subiect, doar de asta v-am cerut parerea? Cum zicea Conchita, da, sufar, pt ca il iubesc si pt ca sunt decisa sa imi pastrez familia, si nu ma mint singura. Nici nu aveti idee cat de mult mi-au ajutat sfaturile voastre, unele mai dure, altele mai putin. Mi-am dat seama ca unele dintre voi ati avut experiente neplacute, care v-au facut mai puternice emotional, asa cum si pe mine "experienta" asta ma va face la fel. Datorita voua, ma simt mai optimista.
sora2001 spune:
Mosinoi!
-Iubirea ,,,mai merge.mai grav e cind... EL..., devine ceva vital,si atunci-Ti-o spun din experienta..trebuie sa cistigi partida!!!norocEma si Richard-Sora
conchita spune:
quote:
Originally posted by sora2001
-Vai Conchita,Stiu ca sufera ,doare ,arde inima,dar din moent ce are un copil trebuie sa fie mai puternica, si sa nu se complaca in situatie,foarte multe femei accepta asa ceva..Ea cu el trebuie sa lamuresca totul !De ce-a minte in legatura cu telefonul?.....Ori am devenit eu RAMBO..sufleteste,ori femeile din ziua de azi sint prea slabe.....Imi cer scuze daca am ranit-o!!
Ema si Richard-Sora
si eu imi cer scuze daca te-a suparat faptul ca ti-am atras atentia, am facut-o doar din prietenie pentru mosinoi. e clar ca ea e singura care stie adevarul, sau care il poate afla. ce putem noi este doar sa o sprijinim sa il afle, sfaturile noastre nu ii tin loc de adevar. observ ca s-a mai intarit nitel si parca s-a mai clarificat putin in alegerea caii potrivite pentru ea si sotul sau sa rezolve odata pentru totdeauna problema asta. e mare pacat ce se intampla...nu imi iese din cap ca ea e o tanara mamica si ca intamplarea asta nefericita ii fura din fericirea pe care ar trebui sa o aibe langa copilasul lor...uof, doamneee!!! :((