V-ati schimba cetatenia ?
Raspunsuri - Pagina 9
amuleta spune:
Fetele care traiti in tari unde nu poti avea dubla cetatenie : v-a cerut cineva sa aratati dovada ca ati renuntat oficial la cetatenia romana ?
Care este procedura oficiala de renuntare la cetatenia romana ? Nu ca am de gind, pur si simplu de curiozitate.
ionela roxana spune:
Ayumi eu am viza permanenta. In ceea ce priveste cetatenie japoneza eu stiam ca o poti obtine destul de greu(cunosc pe cineva care a primit-o dupa fff multi ani); o sa ma mai interesez in ce constau conditiile de primire ale cetateniei. Chiar acum am vorbit cu prietena mea care a obtinut cetatenie japoneza; intra-devar o poti obtine(de exemplu cum sunt eu, care abia am primit viza definitiva, imi pot depune actele ptr. cetatenie japoneza, nu trebui decat sa dau un test de cunoastere a limbii japoneze de gradul doi, adica la nivel de clasa a III-a, si obtin cetatenia japoneza), dar intrebarea este ca odata primita cetatenia japoneza, cine te va privii ca pe un japonez; raspunsul NIMENI, ptr. ca nu ai fata de japonez, si-atunci va fi ca inainte; cat priveste obtinerea unui serviciu mai de doamne-ajuta, asta poate numai daca sotul are propriul buisiness, si-ti poate aranja ceva, dar cei care sunt salary man mai putin sa te ajute. Obtinerea unei cetatenii japoneze te-ajuta numai la obtinerea unui pasaport japonez, cu care ai intr-adevar alta trecere oriunde in lume, si nu mai esti atat de stict privit ca cu cel rom.
In ceea ce priveste obtinerea unui pasaport rom. ptr. copil nascut in jap.,nu se va acorda in veci, ptr. ca jap. nu acorda dubla cetatenie, nu ai cum sa ai doua pasapoarte la ei; fetita mea este cetatean jap., declarata si in ambasada rom., dar fara pasaport rom.(chiar darca rom. ti-l va acorda, in fata jap. dai de bucluc cu doua pasapoarte); copilul are voie sa aiba doua cetatenii(de fapt declararea in ambasada rom. nu are semnificatie la jap., i-am facut un certificat de nastere, ptr. cazul in care voi merge in tara, dar nu stiu cat de OK. va fi in fata rom.); oricum copilul la 20 de ani (dupa legea jap. atunci va deveni adult), va putea se decida ce va alege, ori cetatenie rom., ori jap., pana atunci ea va avea dubla cetatenie, dar un singur pasaport, jap.
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura
ariadna spune:
eu am auzit ca cica dupa ce reusesti sa obtii cetatenia x mult visata si dorita poti sa te rogi de autoritatile rom. sa-ti dea cetatenia rom inapoi caci in cazul acesta nu s-ar mai pune conditia de a renunta la cealalta.
ariadna
Alina spune:
quote:
Originally posted by ariadna
eu am auzit ca cica dupa ce reusesti sa obtii cetatenia x mult visata si dorita poti sa te rogi de autoritatile rom. sa-ti dea cetatenia rom inapoi caci in cazul acesta nu s-ar mai pune conditia de a renunta la cealalta.
ariadna
Da,da chiar stiu pe cineva care a reprimit cetatenia(e vorba de cea germana)inapoi si a costat ceva!In Ro nu e problema pt ca statul roman accepta mai multe cetatenii dar ce te faci aici,cica nu-i treaba buna daca afla nemtii de asta?!
Alina
ionela roxana spune:
Ayumi, termenul de asteptare ptr. primirea vizei definitiva este de 6 luni de la introducerea actelor, dar la mine nu a durat decat3 luni(in special daca ai copii si daca de la casatorie au trecut 5 ani, atunci va merge excelent)
Adriana ceea ce spui tu este ptr. Germania, nu este valabil ptr. Jap.; aici in momentul in care ti se acorda cetatenie jap., cea rom. nu mai este valabila, nu ai voie sa ai doua cetatenii si doua pasapoarte. Sist. jap. este foarte dificil.
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura
Alina spune:
quote:
Originally posted by amuleta
Fetele care traiti in tari unde nu poti avea dubla cetatenie : v-a cerut cineva sa aratati dovada ca ati renuntat oficial la cetatenia romana ?
Care este procedura oficiala de renuntare la cetatenia romana ? Nu ca am de gind, pur si simplu de curiozitate.
Amuleta,
Da,aici in Germania,cind iti depui actele pt a primi cetatenia germana ti se explica cum ca nu sunt permise 2 cetatenii si ca trebuie sa renunti la cea actuala,adica ai nevoie de un document de la statul roman care dovedeste asta.
Cind actele pt cetatenia germana sunt intr-o faza avansata(cum ar veni:corespunzi si esti acceptat),tre'sa mergi la Consulatul Roman si sa ceri renuntarea la cetatenia romana=un dosar cu zeci de acte(printre altele,tre'sa dovedesti ca nu ai datorii fata de statul roman)+600 euroi(taxa de renuntare).
Nu este permisa dubla cetatenie la romanii care se fac nemti dar la etnicii germani de pretutindeni este permisa inca,doar ca se accepta tot mai greu venirea lor aici.
Alina
Lia spune:
Daca deja cupilu' a implinit 3 ani,cetatenia romana nu mai poate fi obtinuta decat prin instanta judecatoreasca-spun cei de la Ambasada.Ca sa afli date clare si actuale pe aceasta tema,e bine sa suni la sectia consulara.
Povestea conform careia copilul poa sa aiba doo cetatenii da' nu poa sa aiba doua pasapoarte e legenda.Adevar=zero!Andrew are pasaport japonez si e trecut in pasaportul meu foarte bine-merci.Si in toamna asta ii voi face pasaport romanesc separat.
Obtinerea cetateniei japoneze trebuie sa fie precedata neaparat de renuntarea la cetatenia romana.
Si ca sa raspund la intrebarea initiala acestui topic,eu nu intentionez sa-mi schimb cetatenia,pentru ca prefer ca Andrew sa pastreze ambele cetatenii.Mai mult decat atat,intre viza permanenta si cetatenie, singura diferenta e dreptul la vot.
Nu stiu cum voi gandi pe tema schimbarii cetateniei peste cativa ani,pe moment nu ma intereseaza.
amuleta spune:
De ce credeti ca unele tari au ales sa-i forteze pe noii lor cetateni sa renunte la vechea cetatenie ? Devin mai patrioti prin asta ? Se elimina alte probleme juridice ?
Lia spune:
quote:
Originally posted by amuleta
De ce credeti ca unele tari au ales sa-i forteze pe noii lor cetateni sa renunte la vechea cetatenie ? Devin mai patrioti prin asta ? Se elimina alte probleme juridice ?
vai,vai..cum potz' sa te iesprimi ashea?cica "sa-i forteze.."
Nu-i fortzeaza nimeni pe cetatzeni,e vorba numa' de "dreptul de a alege",ashea se keama asta.:D