Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (27)
Raspunsuri - Pagina 14
try spune:
Am ramas datoare cu o descriere a baby shower-ului. Am crezut c-o sa gasesc linkul la care mai facusem asta cu cateva zile ianitne, dar... nu mai stiu pe unde era subiectul cu pricina.
Baby shower-ul e o petrecere surpriza pentru viitoarea mama care se tine cam cu 1-2 luni inainte de DNP, organizata de cineva apropiat ei(sora, mama, soacra, prietena, colegi de serviciu) si in care toate prietenele si rudele de parte feminina fac cadouri pentru viitorul bebe. Cam de aici isi fac americanii necesarul pentru bebe, inlcusiv carut, patut etc., deci lucruri mari. Dupa baby shower se cumpara ce-a mai ramas neluat.
Se merge pana acolo incat viitoarea mamica sau organizatoarea baby shower-ului face o lista cu cele necesare la un magazin mare (care are produse specifice), iar invitatele la petrecerea surpriza se duc la magazin, consulta lista si cumpara ce vor de pe ea ca si cadou. Fiecare lucru cumparat se taie de pe lista (lista e tinuta de aia de la magazin). Totul e organizat de altcineva si tinut secret fata de mamica (ea doar face lista, insa nu stie cum cand unde se va intampla; sau, daca nu se face lista, cineva apropiat iscodeste viitoarea mamica sa vada ce are nevoie, ce anume a cumparat deja etc.). Gazda baby shower-ului se ocupa de tot: ea face invitatiile, ea planuieste cum o aduce pe viitoarea mamica fara ca ea sa-si dea seama, pregateste ceva prajiturele si mici aperitive. La baby shower-urile mai bine organizate, dupa deschiderea cadourilor, se organizeaza jocuri intre fete (chestii simple si distractive), se glumeste, se rade, se vorbeste bebelusul ce-o sa vina etc.
Dupa baby shower, viitoarea mamica va trimite felicitari de multumire tuturor invitatelor. Aici e o mare nebunie cu felicitarile, e o adevarata manie, pentru orice rahat astia cumpara si timit felicitari, aproape ca nu exista magazin mare fara raion de felicitari. Sunt puse pe tematici, te doare capu'. Si dupa nunta aici se trimit felicitari de multumire pentru participare.
Nu mai stiu daca e ceva ce-am uitat legat de baby shower.
24+ sapt DNP 31 oct.
dama spune:
Danette, Moss sa aveti parte de fetite frumoase si cuminti asa ca si mamicile lor .
Madachan foarte frumoasa mamica si burtica care imi pare ca cam seamana cu a mea. Si se pare ca avem si acelasi DPN 21 nov. Sper ca fetele sa ne fi prezis bine la amandoua si sa fie intr-adevar burtici de "Madchen mama" cum spune Fulguletz.
Fulguletz si Simona ce ne facem ca si eu cu sotul ne-am gandit la nume de baietel (daca o fi asa vom afla pe 19) tot David Andrei. De fapt David a fost ideea mea mai mult si Andrei mi-a sugerat mama ca, de, sa fie si un nume de sfant cum e obiceiul prin tara. Oricum ne mai gandim si ne vom hotari dupa 19 incolo caci eu tot sper ca poate e pt care avem pregatit Andreea in principiu. Si vom mai vedea daca va ramane unul sau vor fi doua nume pana la sfarsit.
Fetelor voi tot vorbiti de intarit de burtica, dar eu nu m-am intalnit inca cu asa ceva sau mai exact inca nu am avut parte de intarituri din astea cand pe o parte cand pe alta cum spuneti voi. Singurul lucru pe care il constat uneori parca mi s-ar umfla toata burtica si trage asa de piele de sa plesneasca. Sper sa nu fie totusi probl. Dureri de spate mai am si eu, dar cum mai spunea cineva pe aici parca mai degraba am tendinta sa ma cocosez ceea ce ma enerveaza la culme. Plus ca venind cu totul spre burtica ma mai doare si zona de sub piept. Vi s-a intamplat chestia asta vreodata? In rest ma simt destul de bine si ma bucur si eu de jumbuslucurile facute de bebic in burtica. Il iubesc tare mult deja.
Try este foarte interesanta o astfel de petrecere si foarte practica in acelasi timp. Si pe aici se obisnuieste chestia cu listuta de lucruri utile pt bebe dar din cate stiu eu la botez. Prietenii si eventual colegii mai fac o cheta si cumpara un cadou semnificativ tot pt bebe care poate consta in cateva lucrusoare, dar de obicei ramane la alegerea lor fara o listuta prealabila. Deci atentii din astea marunte...dar care sunt oarecum binevenite.
Ah, si maine sper sa va tin companie la barfa caci este ziua Frantei si e liber.
22+ saptamani
ionela roxana spune:
Buna dimineata la toata lumeaS-a trezit cineva
Moss felicitari pentru fetitasa fie sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii din partea ei!!!
Fetelor voi cum stati cu durerile de cap
roxy&20 sapt. DPN29nov
Roxana
bits spune:
buna dimineata! eu m-am trezit
ROXY pe bebe vreau sa-l botez in ROM caci vreau sa fie si ai mei parinti.mi s-a propus si aici sa mi-l boteze cineva caci sunt biserici ortodoxe pe stil vechi dar nu vreau.anul viit vom merge acasa prin iunie-iulie si atunci se va crestina bebelul.tu fetitza unde ti-ai botezat-o?
octy 25 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb
bits spune:
TRY acumimi dau seama ca eu am fost la un baby shower anul trecut la o brazilianca(si in BRAZILIA se tin astfel de petreceri).a fost super fain,se vede ca latinul ramane latin.la noi era trecut in invitatie exact ce trebuie sa cumperi,dar nu erau lucruri scumpe( ex:patut sau carucior) ci tetine,sampoane,forfecuta,perie de par,aparat nazal etc.brazilianca a fost legata la ochi cu o esarfa si pusa sa ghiceasca ce se afla in cutii si de la cine provin.daca gresea ii era desenata burtica.a gresit fff mult si am ajuns sa o pictam si pe fatza.dupa ce s-a terminat jocul,ultima pedeapsa a fost ca tipa sa mearga la market sa cumpere un suc imbracata cu un top(sa i se vada burta)o fusta sub buric si steagul braziliei agatat pe spate.va dati seama ce fetze faceau japonezii cand am intrat in market.a fost tare fain,pacat ca nu avem si noi romanii astfel de obiceiuri.
octy 25 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb
Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29191" target="_blank">Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (28)
Irina,veve & croko