Albastru de metil si altele asemenea

Pe parcursul "aventurilor ORL" ale lui Tudor ni s-a recomandat folosirea albastrului de metil ptr. gitut. Si cum e destul sa te uiti la noi ca sa-ti dai seama ca nu vom fi niciodata capabili sa executam o bandijonare adevarata, ni s-au sugerat alte metode de folosire. Care in final au cam dus la situatii gen "nu incercati asa ceva acasa".
Voi ati reusit sa folositi cumva aceasta substanta? Si cum?
Folositi si alte preparate cu efect similar (dezinfectare git, usurarea durerilor din git)?
Raspunsuri

Adriana_MS spune:
Buna Ileana
Sa sti ca nu esti singura care nu reuseste sa badijoneze copilul cu albastru de metil in gatut. Noi am avut cateva tentative, dar a stiut tot blocul asa urla Alex... Ne-am lasat pagubasi dar am incercat cu succes alte variante: miere amestecata cu albastru de metil, din care ii dadeam cate o lingurita, si care, cat de cat ii ungea putin gatul, asa... in trecere... sau cand au fost mici, le puneam pe ... pipa
, iar acum de cand au crescut papa Decasept si folosim si spray-ul Hexoral, dupa parerea mea este foarte bun. Cam astea le-am folosit noi pe post de alternative...
Multa sanatate tuturor !!!

thalia spune:
Nu stiu cati ani are Tudor.Eu am incercat mereu cu un real succes pana acum la 13 ani urmatoarea metoda.Am pus intr-o cana si am incalzit un pic de spirt cu un pic de bitter suedez. Am inmuiat o
batistuta in amestecul caldut si le-am asezat pe un mic prosopel/fular cu care am infasurat gatul copilului. La un moment dat va zice ca-l arde ,daca nu ai pus prea mult spirt nu e nici o problema .Tine acolo 15-30 minute.(Daca te lasa... ).Intr-o noapte cand a venit salvarea fiindca nu ceda temperatura stii ce mi-a spus medicul?Sa tai marunt rondele sau sa dau pe razatoare un cartof , sa pun cartoful pe o farfurie, sa torn spirt peste el si apoi sa infasor gatul copilului in acest cartofo-spirtuit.Eu nu am facut niciodata asa dar am pus spirt si Bitter in batistuta si fular.
Sanatate!!!

otau spune:
Eu i-am pus cu pipeta cate 2 picaturi de albastru de metil pe limba. L-am pus sa deschida gurita sa zica AAA! si am pus cu pipeta cat mai aproape de radacina limbii.
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

iileana spune:
Doamne, Otau, ce simplu! Cum de nu mi-a trecut prin minte? ...Asa o sa fac diseara, n-are cum sa nu mearga!
Thalia, Tudor are aproape 3 ani. Cred ca as reusi sa-l conving sa stea macar un pic cu comprese pe git.
Adriana, dar e in regula sa ajunga albastrul asta in burtica? Recunosc, nu stiu. Eu am incercat picaturi pe zahar, fara succes. Hexoralul il pulverizezi pur si simplu in gurita?
Multumesc ptr. raspunsuri. Mai spuneti, ca eu imi notez!
Mai adaug si eu pe lista: Proposept, spray cu propolis. (pe ultimul nu l-am incercat, ca nu l-am gasit nicaieri simbata - il mai caut azi).

alexa spune:
Bioparox este pentru gat si nas, da rezultate bune pe termen lung. Exista si pastilute cu albastru de metil.

furni spune:
Eu pun albastru de metil simplu, eficient si la toata lumea (inclusiv mie) astfel: trag in pipeta si pun direct pe amigdale, gat. Efect garantat plus ca ajunge exact unde trebuie. Daca ii pun pe limba il apuca. Daca vad ca se stramba il pun sa scuipe ce a strans in gura si gata. Punandu-i direct in gat, oricum ramane acolo.

aalexia spune:
Sunt antibiotice care au in cutie un fel de seringa gradata ptr.administrarea medicamentului.O poti folosi si pe aceea in loc de pipeta.Succes!

Bobita spune:
Eu am facut rost de bete din alea cu care se face exduat farigian, il inmoi in albastru apoi direct pe amigdale.
O sa incerc si metoda cu pipeta.
Bobita, 16 sapt
DPN 30 dec, dr. Adrian Neacsu, Judetean Ilfov
Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

bubutzu spune:
Aurora, Mihai al meu are aproape 3 ani; si eu tot cu pipeta ii puneam la inceput; am tras insa o spaima cumplita: in timp ce-i puneam albastru de metil astfel a inchis gurita mai repede,spargand cu dintii pipeta; din fericire nu s-a taiat la limbuta, am scos repede bucatelele de sticla; de atunci ii pun doar cu seringa de plastic (cea mai mica, de 2 ml. parca);
Asa ca aveti grija.....
Cristina si Mihai (2 ani si 7 luni)

furni spune:
Bubutzu, nashpa ce ti s-a intamplat. Eu am pipeta de plastic.
Bobita, e de 1000 ori mai bine cu pipeta pt. ca doar picuri nu freci in gat cu pamatuful (da senzatie de daca te freaca cineva pe gat/amigdale).
Va pup.