Albastru de metil si altele asemenea
Raspunsuri - Pagina 2

Samy spune:
Da, Bioparox folosim si noi. E un spray nazal sau bucal, depinde de problema.... dar e un antibiotic totusi!!! Eu ii dau doar in cazuri mai grave. Altfel ii dau All C (vitamina C concentrata), care sunt pastilute de supt foarte bune la gust, ce calmeaza durerea si dezinfecteaza imediat. Ii dau si cate 6 pe zi si pana seara e ok.

sinzi_ana spune:
Noi folosim o seringa speciala care era in cutia de la Augumentin sirop! E foarte practica si imediat terminam!
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Adriana_MS spune:
Ileana, dr. pe care am intrebat-o mi-a zis ca nu se intampla nimic rau daca ajunge albastru de metil in stomacel, atata ca face pisu ...albastru
. Sprayul Hexoral il pulverizez in gurita, nu are gust rau, si dupa asta sa nu manance sau sa nu bea nimic vreo jumatate de ora, macar...
Am folosit si Bioparox, mi-am amintit cand am citit ce-au scris fetele... acela e si pt nasuc.
Multa sanatate si sa nu aveti nevoie de toate astea !

iileana spune:
Dragele mele, multam fain de raspunsuri!
Intii vreau sa retractez ideea cu spray-ul cu propolis. L-am gasit, l-am dus acasa si i-am citi prospectul. Nici un cuvintel despre posibilitatea de a-l pulveriza in gura, astfel incit il voi pune in raft in asteptarea unor zgaibe, mici leziuni ale pielii, etc. Ca pentru asta a fost inventat. Habar n-am de ce mi l-a recomandat doctorita!
Despre albastrul cu pricina. Mie medicul imi recomandase urmatoarea "supa": ceai de musetel + un vf. lgt. bicarbonat de sodiu + 2 pic albastru de metil. Gargara. Pentru noi, ca sintem mici, "improscat" cu seringa in fundul gitului. M-a incintat amestecul (primele doua treimi compun...ati recunoscut?...solutia Gindacelului contra punctelor negre...). Chestia cu seringa a mers si nu prea, in schimb, spre stupoarea generala, puiul meu a fost entuziasmat de ideea de gargara, a tot exersat-o cu solutia aia in gurita. Pacat insa ca n-am remarcat imbunatatirea situatiei. In continuare se plinge uneori ca-l doare gitul. O sa incerc si cu vit. C.

korinna spune:
Mai..nu vreau sa va descurajez..insa undeva..nu mai stiu unde..am citit ca albastru de metil..vindeca gatul..insa e un bun purtator in stomacel de diversi microbi...si ca acestia traiesc f bine in mediul asta!
Imi pare rau ca nu mai stiu unde am citit..oricum am retinut informatia asta!O fi adevarata!Nu o fi...nu stiu..eu nu am dat niciodata copii cu asa ceva in gat!
Corina mamika de 2 baietzi !!!
http://community.webshots.com/user/korinnay

Alina spune:
quote:
Originally posted by iileana
Dragele mele, multam fain de raspunsuri!
Intii vreau sa retractez ideea cu spray-ul cu propolis. L-am gasit, l-am dus acasa si i-am citi prospectul. Nici un cuvintel despre posibilitatea de a-l pulveriza in gura, astfel incit il voi pune in raft in asteptarea unor zgaibe, mici leziuni ale pielii, etc. Ca pentru asta a fost inventat. Habar n-am de ce mi l-a recomandat doctorita!
Despre albastrul cu pricina. Mie medicul imi recomandase urmatoarea "supa": ceai de musetel + un vf. lgt. bicarbonat de sodiu + 2 pic albastru de metil. Gargara. Pentru noi, ca sintem mici, "improscat" cu seringa in fundul gitului. M-a incintat amestecul (primele doua treimi compun...ati recunoscut?...solutia Gindacelului contra punctelor negre...). Chestia cu seringa a mers si nu prea, in schimb, spre stupoarea generala, puiul meu a fost entuziasmat de ideea de gargara, a tot exersat-o cu solutia aia in gurita. Pacat insa ca n-am remarcat imbunatatirea situatiei. In continuare se plinge uneori ca-l doare gitul. O sa incerc si cu vit. C.
Ileana,
Incearca gargara cu apa sarata(dizolvi sare mare),pe mine ma ajuta mereu cind am probleme cu gitul dar cel mai bine ar fi sa-i dai picaturi homeopate Meditonsin,sunt excelente si se folosesc de la bebelusi(de la 7 luni)pina la adulti.
Alina

korinna spune:
Mie imi este neclar ceva....pt ce e bun meditonsinul asta?Pt cand are rosu in gat?Sau amigdale mari?Inflamate?
Dureri in gat..ok??Dar asta ce inseamna?Rosu-n gat?Mie pt asta imi da itotdeauna doc antib..:((

Alina spune:
quote:
Originally posted by korinna
Mie imi este neclar ceva....pt ce e bun meditonsinul asta?Pt cand are rosu in gat?Sau amigdale mari?Inflamate?
Dureri in gat..ok??Dar asta ce inseamna?Rosu-n gat?Mie pt asta imi da itotdeauna doc antib..:((
Da,Meditonsinul e bun pt rosu in git,pt nas infundat/care curge si in general pt inflamatii ale cailor respiratorii superioare.Pediatra noastra zice sa-l administram inca de la primele semne de raceala.
Eu l-am probat si pe mine pt ca la fiecare raceala am mari probleme cu gitul si m-a ajutat foarte mult.
Din fericire,aici nu se administreaza antibiotice decit in cazuri absolut necesare,cind sunt semne clare de infectie,febra mare nu cedeaza dupa 3 zile,etc.Fetita mea are 2,3ani si nu a luat niciodata antibiotice drept ii ca avut doar 2-3 raceli usoare tratate homeopatic.
Alina

iileana spune:
Vai, Alina, acu' vazui ca esti in Germania...De asta oare nu gasesc Meditonsinul pe listele cu medicamente de aici?

korinna spune:
Aalina,ceva similar a ceea ce spui tu se gaseste si pe piata romaneasca si se numeste:SINUPRET.
Deasemenea este strain..parca tot nemtesc.Si este si scump:400.000 lei.Insa f bun.Tot pe baza de plante .Si cu rezultate f bune.la bb-i se da:10 pic/zi.