Testament in timpul sarcinii?!?
Cate dintre voi v-ati facut testamentul in timpul sarcinii? De ce da sau de ce nu? Care sunt motivele pentru care l-ati face sau pentru care nu ati incheia un asemena act cu conotatii atat de sumbre?
Adi 
"Where there's a will, there's a way!!!"
Raspunsuri
jojonel spune:
Chestiunea e..serioasa(din pacate).Ma gindeam sa bag ceva glumet,dar cred ca daca postezi asa ceva,chiar vrei o parere,nu o ghidusie.O sa-ti raspund un pic pe linga subiect,dar serios.
La vreo doua luni dupa ce aflu marea veste ca o sa am un bebelus( apropo,mai am vreo citeva zile si..nasc!),la noi la firma-mare si de renume- se impart formulare de ...asigurari de viata,in caz de deces,ca sa ma intelegi bine.
Ok, eu super incintata, bani gramada,totul e sa...dai coltul.Ma duc acasa si intreb, nevinovata,ca pe cine sa trec beneficiar:adica sotul, parintii,poate chiar motanul:)))Reactiile au fost cit se poate de dure si neasteptate:aha,adcia ce, vrei sa mori inaintea noastra, ce-ti trece prin cap, nu semna nici o polita, ca e semn rau, etc..
Toata lumea ma lua la rost, tine cont ca saraca asigurare era ..moca - gratis adica.Eu n-am dat nici un ban pe chestia asta,e oferita de firma in pachetul de beneficii pt. angajati.
Dar daca iti trece prin cap ceva gen testament,incearca sa spui ceva familionului,si o sa vezi ce suturi iti iei:)))))))Eu personal stau linistita ca daca...doamne fereste... ramin ceva bani dupa ce-o sa inchid ochii,macar ca ai mei iubiti membrii de familie nici nu stiu pe cine am trecut beneficiar!!!(sic,nu spun)
Ei, ce zici, te-am incurajat???
Jojonel si bebe Freddy-saptamina 39
dcm spune:
in us a face un testament, mai ales cind ai copii mici, este o practica curenta si mai mult decit necesara. sint mai multe motive. in primul rind, in acest mod stabilesti cine va avea grija de copii, in caz ca se intimpla ceva cu ambii parinti. in lipsa unui testament, o astfel de custodie poate fi teoretic ceruta de oricine (chiar straini de pe strada!) si ramine la latitudinea unui judge sa hotarasca. situatia devine si mai critica in lipsa unei familii extinse in us (cum e cazul multor imigranti) si deci persoanele capabile sa isi asume custodia (in viziunea parintilor) nu sint neaparat evidente. din alta perspectiva, e recomandat sa ai un estate planning (asa se numeste operatia de testare) bine gindit pentru a nu se pierde o mare parte din ceea ce lasi urmasilor la taxe. de asemenea, prin testament se pot proteja de taxe (pina la anumite sume) tot ceea ce lasi sotului/sotiei, iarasi important daca numai unul din cei doi a lucrat.
noi l-am facut imediat dupa ce s-a nascut primul copil, si sa iti spun drept nu imi da in nici un fel un sentiment macabru, ci mai degraba unul de liniste pentru ca in felul asta mi-am protejat copiii.
adimercedes spune:
Nu am vrut sa fiu macabra si nici nu am o obsesie cu moartea, asta ca sa stati linistite in caz ca va faceati griji pentru mine
. Pe de alta parte, in cazul unui testament chiar nu as avea ce sa las, indiferent de beneficiar. Nu am terenuri, nu am masini, nu am proprietati, practic nu am nimic. Dar la un moment dat imi venise in minte faptul ca nu poti fi incinerat dupa moarte (indiferent daca are loc la 20 sau la 90 de ani), decat daca ai trecut express aceasts dorinta in testament. Altfel, se "aplica" o inmormantare clasica.
Eu sunt o aspiranta la statutul de mamica, asa ca de acum o sa fim in teste, masuratori, aprobari si expertize
. Si stiu ca nu pare a fi tocmai mometul in care sa te gandesti la moarte si la ce vrei sa se intample dupa, in lipsa ta, dar totusi...
Jojonel, ai facut bine ca ai semnat polita aceea, indiferent daca "beneficiarul" habar nu are. E mai bine asa. E ciudat cum in romania niste practici atat de pragmatice si folositoare totusi, pot starni asemenea reactii... Eu cred ca daca iei o asemenea posibilitate in calcul, gen polita in caz de deces sau testament, nu e semn rau sau iti semnezi propira moarte, ci doar vrei sa te asiguri ca atunci cand va fi sa fie (si SIGUR va fi la un moment dat, fie ca intr-un an sau intr-o suta), vei fi lasat lucrurile clare in urma ta...
dmc, si aici e la fel si e o chesti absolut normala. Si nu o fac doar cei care au bani de-i invart cu lopata si case de nu le mai stiu numarul...
Asa ca, mai sunt si alte pareri referitoare la acest subiect?!?
saphir spune:
Ok...sunt de acord cu testamentul. Dar de ce trebuie el facut tocmai in timpul sarcinii???
Saphir si
Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos
adimercedes spune:
Saphir, ma gandeam ca poate la sarcina simti mai mult decat oricand ca vrei ca lucrurile sa fie clare, iar in caz de "orice" ele sunt lasate in ordine. Nu sunt gravi, dar ma gandeam si eu daca unele femei nu sunt mai "prapastioase" in timpul sarcinii, date fiind evenimentele prin care trebuie ea sa treaca pana sa isi tina in brate puiul mult iubit...
saphir spune:
Pai, din punctul meu de vedere, sarcina reprezinta viata. De ce ar trebui sa ma gandesc la alte nenorociri, cand in corpul meu creste o viata?? Pot eventual sa ma gandesc in timpul sarcinii cum aranjez camera, poate avem nevoie de o casa noua, de o masina mai mare. Asta in cazul in care am atatia bani si nu stiu cum sa ii impart.
Prin ce trebuie sa treaca o femeie pana isi tine pruncul in brate???
Sarcina este un dar, nu o boala!!!
Saphir si
Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos
A_Iulia spune:
Dar eu tot nu inteleg de ce sa facem testamentul...
Legile cu impartirea averii sunt destul de clare in Romania, zic eu. Copiii, sotul...
Sau aveti de gand sa va lasati "averea" la altii?
Da, eu am o gramada pe numele meu...dar nici nu mi-am pus problema asta, ca nu are cine altcineva sa ceara decat cei indreptatiti si carora oricum le-as lasa...asa ca sa mai fac un document de "frunza verde", nu-mi arde...
Si cu incredintarea copilului, imi vine sa rad. Pai cati de pe strada or veni sa ceara copilul meu? Si cum sa le dea lor castig de cauza in fata tatalui copilului sau a bunicilor?
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004
AC spune:
In alte tari legile nu-s asa de clare, exista evident asigurarile pe viata, exista problema tutorilor pentru copii, cine gereaza partea copiilor pana la majorat...automat sotul... in general se pare ca mamele prefera o co-tutela intre parintii proprii si sot...
Apoi functie de ce lasi si cum lasi taxele de mostenire sunt mai mari sau mai mici...
Si multi parinti o fac imediat dupa nastere exact pentru ca vor sa-i asigure tot ce pot noii vieti care s-a nascut.
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea