Muschii abdominali dupa cezariana

Muschii abdominali dupa cezariana | Autor: oake

Link direct la acest mesaj

Mai mamici mai,

Am nascut acum 3 luni 1/2 prin cezariana. Burtica inca nu s-a dus de tot, desi nu ma asteptam sa revin prea repede la silueta initiala, dar e un alt fenomen care ma preocupa.
Inca ma mai dor muschii abdominali. De fapt sunt inca cumva amortiti, si daca ii ating simt furnicaturi. Ca atunci cand adormim cu o mana sub noi si ne amorteste. Am facut si gimnastica pt. intarire, acum cu mutatul nu vreti sa stiti cata "miscare" am facut, si tot nici o schimbare.
Ma gandesc - oare nu mi-o fi atins vreun nerv in timpul operatiei?
Voi in cat timp v-ati revenit?

Aaaa... operatia nu ma doare deloc... de fapt f. repede s-a cicatrizat, si chiar aproape nici nu se mai cunoaste.

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

muschii se retrag usor usor / e normal ca la 3 luni sa simti un mic disconfort, dar nu-i o regula, eu nu am avut furnicaturile astea de ex.

in ceea ce priveste burtica (cu toate ca muschii mei si-au revenit la normal) am ramas cu ea. eu am avut o burta de ziceai ca fac 3.

sanatate andreea mami lui theo si florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalexia spune:

S-a mai discutat pe forum despre subiectul acesta .
Nu-ti fa griji, in cateva luni totul revine la normal.
Ar fi indicat sa porti burtiera un an de zile .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Eu am purtat burtiera cam o luna de zile da la ultimul control mi-a spus doctorul sa nu mai port ca muschii devin "lenesi"

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Oake, eu imi amintesc ca am patit la fel cu operatia de extirpare a apendicelui...zona taieturii si pe langa era parca amortita...cand o atingeam cu degetul sau o ciupeam nu simteam la fel ca in alta parte a abdomenului... asta a durat la mine destul de mult...aproape un an. Nu baga in seama, nu este nimic rau, probabil ceva acolo se reface mai greu...

Denisa si bebica din burtica - 23 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

eu am aproape doua luni de la cezariana si aceleasi simptome :-)
si mai am si senzatia ca se freaca muschii inauntru. uneori ma astept sa ma aud scartaind:-)

Papa, juma de neuron calare pe juma de iepure skiop si Catrina, sfarma pietre, rupe tzitze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

si eu am 5 ani de la prima cezariana si 1 an de la a doua
burtica nu mi-a disparut...muschiul si acum il simt "mort".parca lipseste o bucata de acolo...
bustiera nu am purtat decat cateva saptamani.
abdomene nu am facut decat dupa 1 an de la operatie.
acum am inceput cu cate 10 pe zi si tareee greu mai este...
cred ca incet,incet renunt si la astea 10 pt. ca mi se pare ceva aproape imposibil...sunt tare puturoasa mama ei de treaba!!!

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Eu am 13 luni de la cevariana si nu pot spune ca sunt refacuta 100%.
Inca ma mai supara, cei drept nu tot timpul, din cand in cand. Locul eu l-am simtit amortit si la 10 luni dupa operatie.Curaj!

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

[quote]Originally posted by oake

Eu am purtat burtiera cam o luna de zile da la ultimul control mi-a spus doctorul sa nu mai port ca muschii devin "lenesi"

Asta nu-i adevarat!
Eu am purtat centura si am burta la fel ca inainte,
No Problemo!

Aici toate japonezele poarta si arata super suple.
Ma si intrebam cum de arata asa de bine mamicile J.
Cand am auzit de smecheria cu centura am purtat din luna a treia si
inca patru dupa ce s-a nascut Puiutza.

In legatura cu furnucaturile, eu n-am avut, probabil ti-a atins ceva...

C&mi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Eu am avut cezariana si pana la 3 luni nu ma mai durea nimic, nu ma furinica nimic, ar trebui sa consultzio un medic... poate tzia atins un muschi (nu vad ce ar mai putea face el acuma).
Despre burtiera, am purtat 4 luni dupa operatzie, la sfatul medicului si acuma sunt supla ca inainte de bb (si cu exercitzi normal )
Sanatate la toata lumea

Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput