Cu incredere, spre Canada! (9)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Buna, mamici,

hai ca a dat Dumnezeu si astazi nu m-au mai suntat, o sa dorm si eu pe saturate.

Mariana, eu acum sunt remplacante sur appel, adica da, lucrez, dar atunci cand sunt sunata de la gradi ca trebuie sa inlocuiesc pe cineva. Si eu sunt sunata mereu, azi am scapat, nu stiu cum.

Eu vreau sa-mi caut, insa, pe meseria mea, profesor de vioara sau de pian, dar pentru asta trebuie sa ma apuc de studiu.

De lucru mi-am gasit relativ repede, dupa 1 luna, insa am cautat f mult, am facut CV-uri, m-a ajutat si Ange si Mimitete la CV , am fost si in centre de tineret care te ajuta in recherche emploi, am alergat si am depus personal CV-ul...... Astia aici au o adevarata industrie cu recherche emploi, fac totul sa te integreze, numai ca trebuie sa depui si un gram de efort personal. Limba franceza e esentiala, de asemenea.

Mariana, daca vrei sa le scrii la Hong Hong sa-i intrebi ce se intampla, nu ai ce pierde, nu au de ce sa te intarzie pt. asta. Dar mai bine emigrai prin Viena, la noi a durat vreo 8-9 luni.

Alina, eu nu inteleg de ce te agiti cu sistemul medical. Nici macar nu cred ca intra in discutie o comparatie intre sistemul romanesc si cel canadian. Exista tot felul de clinici si spitale, insa, dat fiind ca sistemul este aproape gratuit, sunt mai multe cozi si lista de asteptare e mai lunga. Eu, personal, nu cred ca exista vreun sistem medical mai prost decat cel din Ro, acum 3 luni cand a fost Sofia internata la spital in Bucuresti, dat fiind faptul ca nu am avut lei, am avut toti banii in CAD (eram inainte sa plecam) si nu am putut sa dau spaga, ii infigeau Sofiei niste ace din alea groase in fundulet, numai ca sa ma forteze sa le dau banii. Si nici nu ii dadeau Sofiei laptele noaptea, se faceau ca nu pricep cand la atentionam ca ea nu are si ceilalti copii au. Cei care isi platisera mita, aveau parte de ace din alea micute, micute....si de lapte fara lactoza la discretie. Si asigurare medicala in Ro plateam mai mult de 1 milion pe luna, inca din anul 3 de facultate.

Iar la Buzau numai bunul Dumnezeu m-a scapat cu viata din mana javrelor de medici (maternitatea Buzau, tin sa specific), am facut mastita si nu veneau sa-mi administreze antibioticele noaptea, tot asa, pt. ca refuzam sa le dau mita.

Eu stau, in Mtl, f aproape de Sainte Justine, care e cel mai bun spital de copii din lume. Am vazut asta la TV, Discovery din UK.

Daca ai face o mica comparatie intre mortalitatea infantila in Ro si cea din Ca, ai veni cu inima deschisa si fara nici un stres.

Numai bine, Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beu spune:

Ira asta cu spitalul Sainte Justine mai las-o!Eu am stat acolo la urgenta cu baietelul meu de la 9 seara la 3 noaptea in conditiile in care avea febra 40 si vomita .Abia pe la 3 s-au indurat de noi sa ne vada un medic.O asistenta ne-a vazut cei drept mai repede dar ele isi dau numai cu presupusul.Ca nu dai spaga este adevarat dar sa te fereasca sffantul sa ai vreo urgenta ca mori cu zile.O prietena de-a mea cu o tumoare la san o programeaza la operatie dupa cca un an timp in care bineinteles ca s-a dus in Romania si s-a rezolvat caci intr-un an era posibil sa nu mai fie in viata .Asa ca vezi ca au si ei si bune si rele.Mihaela

Mergi la inceput

Pai tocmai asta spuneam si eu, la Sainte Justine probabil ca nu au prioritate cei cu febra, care nu e mare lucru, sa fim seriosi, comparativ cu urgente cum ar fi accidente de masina, stop cardiorespirator, etc. Stiu ce inseamna sa ai copilul cu febra si sa innebunesti de frica, dar sunt altii mult in situatii mult mai rele, ca doar n-or fi stat medicii degeaba in timp ce copilul tau avea febra.

Pt febra ar trebui sa se duca lumea la CLSCE sau clinica de cartier.

Iar prietena ta cu cancer, avea de asteptat la o coada imensa, asta pt. ca erau f multi care asteptau la rand la operatie exact in aceeasi situatie ca si ea, si in Canada nu se sare peste rand cum se face in Ro cand dai o spaga.

"Le Canada a enregistré la plus forte baisse du taux de mortalité infantile de tous les pays, sauf le Japon, au cours des 35 dernières années."

http://www.hc-sc.gc.ca/pphb-dgspsp/publicat/meas-haut/mu_c_f.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina2000 spune:

Nu tot ce zboara se mananca

NO BRAIN....NO PAIN!

Mergi la inceput

Ira la CLSC cand te duci de obicei dupa ora 7 seara nu mai este doctor decat o infirmiera care ne-a vazut si care ne-a trimis la spital.Dupa mine o febra de 40 grade indica ceva ce nu este tocmai bine in conditiile in care copilul si vomita des.Cand am intrat inauntru si am vazut cum povesteau asistentele si ce radeau mi-am adus aminte de Romania.Eu raman la parerea mea:sistemul de sanatate lasa mult de dorit chiar daca este partial gratuit.O sa vezi ca daca mai trece ceva timp caci nu esti venita de prea mult am inteles o sa-ti dai seama ca au si ei multe carente.Mihaela

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina2000

Nu tot ce zboara se mananca

NO BRAIN....NO PAIN!

Koooooorekt , bahamasosenia voastra !

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by beu

Ira la CLSC cand te duci de obicei dupa ora 7 seara nu mai este doctor decat o infirmiera care ne-a vazut si care ne-a trimis la spital.Dupa mine o febra de 40 grade indica ceva ce nu este tocmai bine in conditiile in care copilul si vomita des.Cand am intrat inauntru si am vazut cum povesteau asistentele si ce radeau mi-am adus aminte de Romania.Eu raman la parerea mea:sistemul de sanatate lasa mult de dorit chiar daca este partial gratuit.O sa vezi ca daca mai trece ceva timp caci nu esti venita de prea mult am inteles o sa-ti dai seama ca au si ei multe carente.Mihaela

Ei, da, acuma nu exista nimic perfect pe lumea asta,
dar nici o comparatie a celor 2 sisteme medicale nu isi are rostul.

Scuza-ma, dar mi se pare ciudat sa ceri unor asistente sa fie triste
in conditiile in care primesc copii cu febra la fiecare minut.

Asta ar insemna ca medicii care fac operatii ar trebui sa fie cu okii inrositi de plans permanent.

Mergi la inceput

Si eu vreau sa-ti spun ca am fost cu Sofia la Saint Justine si am inceput sa plang de nervi ca avea copilul diaree iar asistentele s-au stresat asa de mult incat au chemat o asistenta care vorbea romaneste sa ma linisteasca. Si au cautat-o prin tot spitalul de mi se facuse rusine.

Mergi la inceput

Mai Ira eu nu am spus-o cu rautate caci asistentele radeau am spus doar ca am avut aceasi impresie de neputiinta din Romania unde nu te prea baga nimeni in seama.In fine eu nu sunt o fire panicoasa dar chiar copilul era intr-o stare destul de grava caci am vazut ce copii mai erau la urgente si care au intrat inaintea noastra .Cu mana pe inima iti spun ca al nostru era cel mai terminat.In plus mai erau si romani in sala cu care am mai si discutat despre ce aveau copii.In fine bine ca a trecut si sper sa nu mai ajungem niciodata pe acol.Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ira, ce bine-mi pare ca ai inceput iar sa ne povestesti despre voi si cum e pe acolo!
Ma bucur ca sinteti bine, ca va adaptati si ca va place.
Sper ca in citeva luni sa va scriem din alta locatie!
Multa bafta si succese in tot ce va doriti!

Home, wherever you are...

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput