Cu incredere, spre Canada! (9)
Raspunsuri - Pagina 7
ymellda spune:
Hello, canadiencelor !!!
Nu am mai intrat de mult timp pe-aici, in primul rand pentru ca site-ul merge foarte foarte greu la mine si-apoi, programul meu s-a incarcat foarte foarte mult cu lectiile de limba franceza. Ok, deja am primit accuse de reception pentru DCS in care ne spun ca vom fi chemati la interviu in termen de 6 luni. Si deja o luna a trecut. Mi se pare ca timpul mi se scurge printre degete si ... Of, Doamne, sper numai ca totul sa se termine cu bine, sa ajungem unde ne-am propus.
Ma bucur mult ca sunt atatea romance in Montreal sau pe-aproape, pentru ca acolo ne-am hotarat sa ne stabilim pentru inceput. M-am gandit ca acolo ne-ar fi cel mai usor sa ne adaptam, sa gasim ceva de lucru si un loc la gradinita.
Apropos, sa zicem, daca ne ajuta Dumnezeu, ca peste aproximativ un an vom ajunge in Canada. Ar fi necesar sa ne inscriem inca de pe acum pe listele de asteptare pentru gradinita? Chiar daca nu stim inca exact unde in Montreal vom gasi o locuinta?
Multumesc anticipat.
Pupici tuturor.
Alina si Andra !!!
khristin spune:
Salut canadiencelor,
Ne-am intors si noi din concediu din Republica Dominicana unde a fost de nota 10 +++. Zborul de 4 ore a decurs destul de lin si Yasmine s-a comportat admirabil de data asta; nemaifiind primul ei zbor. Aeroportul din Punta Cana are un aspect super exotic - e acoperit de frunze de palmier fara pereti laterali. Vremea foarte calda, si chiar mai umeda decat aici, daca va puteti imagina, dar mai conteaza cand esti in vacanta?! Plaja iti taie pur si simplu respiratia , nisipul alb e incredibil de fin si strajuita de palmierii umbrosi. Cred ca as fi zacut acolo vesnic...Dominicanii sint extem de muncitori si in ciuda orelor prelungite de lucru de dimineata pana seara aveau tot timpul zambetul pe buze, cu ritmurile de mergenue si salsa in sange. Deseori a trebuit sa recurgem la spaniola noastra de balta sa ne facem intelesi iar la Yasmine a functionat din plin limbajul universal..:-)) A fost o rasfatata...Conditiile toate la superlativ...incepand cu curatenia din tot resortul, cele 4 restaurante, serviabilitatea angajatilor, aspectul piscinei - care se curata temeinic zilnic. Turistii din Republica Dominicana majoritatea canadieni, nemti, americani. In sfarsit, am ajuns acasa unde vremea nici macar nu e pe aproape cu cea de acolo....ploua si iar ploua...speram sa ne reintram in ritm cat de curand,
Cristina
http://community.webshots.com/user/khristin107
Ira spune:
Buna tuturor !
Alina, vei ajunge in Canada mult mai repede de 1 an,
dar nu mi se pare prea intelept sa iti inscrii copilul la gradinite de pe acuma,
avand in vedere ca exista, in Montreal, sute de astfel de institutii,
si, orasul fiind f mare, chiar daca vei gasi loc la una indepartata, nu-ti va conveni sa parcurgi zilnic distantele imense,
cu atat mai mult cu cat orice deplasare costa bani.
Cristina, ma bucur f mult pt. tine ca te-ai simtit bine in Republica Dominicana,
era si de asteptat.
Mai asteptam vesti de la Yasmine, ce a inceput sa vorbeasca ?
Sofiei mele nu-i mai tace gura,
acum este la etapa "nu"-ului
si la etapa "du-te", si ma impinge, sa aiba loc in pat.
Dimineata, apare importanta din camera ei impingand un BB cu carucior, nu iese niciodata fara BB.
Chatonel, noi suntem bine, Sibi va intra la cursuri de franceza pe 20 sept, seara,
eu lucrez la o gradi, am ales sa lucrez remplacante ca sa mai stau si eu pe acasa si sa pun mana pe pian pt. a ma putea prezenta la interviuri la scoli,
dar astia nu ma lasa, m-au chemat in fiecare zi de m-au tampit,
in fiecare zi ma rog sa se intample ceva si sa nu ma mai cheme,
ca nici sa refuz nu pot, ca nu-mi da mana, cel putin acum la inceput.
Ok, ma duc sa mananc ca mor de foame, bye !
Ira spune:
Ymellda, voiam sa-ti mai spun ca, din punct de vedere al dezvoltarii psiho-motorii,
copilul nu are absolut nimic de castigat daca il dai la gradi inainte de 3 ani, ba chiar poate pierde anumite lucruri, as spune, daca il dai prea devreme.
Etapa de socializarea a copilului demareaza la 3 ani, asa ca asta ar cam fi varsta ideala pt a-ti trimite copilul de acasa,
numai ca putini isi permit sa se sacrifice pt. copii,
mai ales in Canada, unde bunicii sunt asa de rari.
Oricum, daca tii neaparat, exista solutii, eu nu am vazut pana acum roman care sa nu reuseasca sa-si dea copilul la gradi in cel mult 1 an de zile, vorbesc de locurile ieftine, cu 7 CAD pe zi,
pt. ca gradi scumpe sunt pe toate drumurile.
Gradinitele de pe aici sunt insa f bine dotate, programul este f incarcat la majoritatea, engleza, muzica, dans, gimnastica, notiuni generale, chiar si matematica, copii sunt extraordinar de bine supravegheati si ingrijiti, iar alimentatia este verificata in permanenta. La sfarsitul zilei, educatorul trebuie sa descrie in scris intreaga zi a copilului, asta la fiecare copil in parte, cat a mancat, cat a baut, de cate ori a facut caca si de ce, cu cine s-a jucat, etc. Unele gradi de pe aici cica au si monitorizare pe net.
khristin spune:
quote:
Originally posted by Ira
Cristina, ma bucur f mult pt. tine ca te-ai simtit bine in Republica Dominicana,
era si de asteptat.
Mai asteptam vesti de la Yasmine, ce a inceput sa vorbeasca ?
Sofiei mele nu-i mai tace gura,
acum este la etapa "nu"-ului
si la etapa "du-te", si ma impinge, sa aiba loc in pat.
Dimineata, apare importanta din camera ei impingand un BB cu carucior, nu iese niciodata fara BB.
Ira,
Yasmine a inceput sa vorbeasca fireste amestecat...e tare simpatica...cand vrea sa ma ridic spune "up" si "come", eu ii spun dimineata ca merge la copii si ea spune "baby", dar are si destule cuvinte romanesti...oricum acum e la etapa cand intelege absolut orice in romana si nu pot sa spun exact cat in engleza....cert e ca petrece majoritatea timpului auzind engleza; deci sansele sint cam mari sa vorbeasca intai engleza....oricum ma bucur ca intelege romana si speram ca in curand sa mai aducem o bunica aici ca sa practice si romana...:-)))
Cat despre gradinite, ce am observat eu la Yasmine e ca a facut progrese vizibile motorii de cand merge la daycare; adica urca fara frica scarile, au tot felul de obiecte cataratoare pe acolo si nu are nici cea mai mica ezitare sa le incerce. Cand era acasa cu buni, doar tipa si buni o si ridica...plus ca ea nu s-a tarat pe jos; iar in primele zile la daycare nu stia sa se ridice din fund si o apucau angoasele daca nu o baga nimeni in seama. Stie acum sa manance cu lingurita si imi cere mereu un servetel sa se stearga la gura ... S-a adaptat foarte repede acolo, iar educatarele mi-au spus ca ea am fost norocoasa..A devenit mult mai independenta, nu e fricoasa deloc, mai ales in concediu sarea in bratele oricui o striga, asa ca trebuia sa fim cu okii pe ea ca pe butelie....Apoi as mai spune ca are avantajul limbii; fara sa mai fie stresata mai incolo ca nu pricepe ce i se spune....Eu sint multumita de gradinita la care merge in primul rand ca pot sa vad cu okii mei ca este in siguranta si nu numai dupa spusele altora. Bineinteles ca exista si dezavantaje ca in orice; dar pana la urma cred ca balanta inclina spre avantaje.
Cristina
Ira spune:
Da, ai dreptate, Cris, ce sa fac daca striga frustrarea in mine ca nu m-am indurat s-o aud plangand mai mult de 1 ora pe Sofia la gradi si am renuntat la locul rezervat.......
Asa sunt eu, mai slaba de inger,
astazi chiar era o mica bulgaroaica la mine in grupa, Krista, care plangea :
Iskam tati !Kaza mi ce ste doide v pet i polovina..
"Il vreau pe tati, mi-a zis ca vine la 5 si jumatate......."
Nu am putut sa ma abtin si am plans si eu cu ea, cred ca a zis colega ca sunt cel putin cretina....
ymellda spune:
Ira, iti multumesc foarte mult pentru informatii.
Dar, este o neintelegere care, cred eu, decurge din de la semnatura. Andra mea are acum 2 ani si 9 luni si nu merge la gradinita. In toamna viitoare va avea aproape 4 ani, asa incat va merge, chiar daca eu nu o sa-mi gasesc imediat un serviciu. Asta pentru ca vreau sa invete limba cat mai repede si sa se integreze in societatea canadiana (oricum o va face mult mai bine decat mine). Ma bucura mult ceea ce mi-ai spus despre gradinite si nu am sa ma grabesc cu cautatul. Oricum, mai tinem legatura. Multumesc mult.
Daca imi mai poti spune cate ceva despre sistemul de asigurari de sanatate ... te-as ruga tare mult. Peste tot aud pareri contradictorii, ca nici nu mai stiu ce sa cred. Nu exista clinici particulare, unde sa fi tratat in regim de urgenta? Andra nu este dleoc un copil bolnavicios, dar ... Ca masura de siguranta.
Am spus ca ne-am hotarat sa ne stabilim in Montreal. Dar, as vrea sa imi povestiti cate ceva despre orasele in care stati voi. Multam frumos.
Alina si Andra - Ioana
mamamariana spune:
Dragele mele, sunt in asteptarea a "nu stiu ce?" Vreau sa va spun si voua si care stiti sa ma sfatuiti ce sa fac??? va raman recunoscatoare.
Noi am depus actele pe 24 mai pentru Quebec in Hong Kong. Deoarece locuim in Thalanda si avem non-immigrant viza nu avem voie sa aplicam la Viena . Toate bune si frumoase... le-am depus si dupa vreo 2 saptamani am primit o scrisorica in care ne ziceau baietii de la HK ca au primit actele si ca se apuca de ele. Dupa alte doua saptamani, am primit alta scrisorica in care ziceau ca nu ne pot aranja interviul la Bangkok si ca tre' sa venim in HK si ne intreaba daca suntem de acord? si sa le raspundem repede. Le-am raspuns a doua zi prin fax. Ei trimit totul prin posta. O singura data ne-au trimis un raspuns prin E-mail. Ne-au mai scris ca ne vor anunta ei si ca nu are rost sa corespondam intre timp. De atunci TACERE!!! Ce sa se fi intamplat? Sunt 3 luni si jumatate trecute si noi inca nu stim cand vom avea interviul? La voi cum a fost? Ar trebui sa mai facem noi ceva? Sotul zice ca tre' sa le respectam cerinta: sa nu le scriem ca cica incurcam procesul... Dar parca pe mine ma mananca varful degetelor. Voi ce ma sfatuiti sa fac?
Ymellda, voi cand ati trimis actele si ce informatii ati primit intre timp? am impresia ca le-am depus aproximativ in acelasi timp, nu???
Stiti pe cineva care a aplicat in alta parte decat Viena? Adica pe la alte ambasade din lume? Ca in Hong Kong slabe sanse sa gasesc pe cineva...
Parca nu mai am rabdare. Acu am semnat un contract pentru un an cu o scoala, deci tre' sa stau oricum pana in iulie anul viitor sa lucrez pentru ei si in orice situatie, asteptam sa termine si fetita mea cea mare clasa a opta. Dar parca totusi as vrea sa stiu si eu cate ceva despre soarta dosarului... oare chiar nu pot sa intreb pe cei din HK? voi ati intrebat? ati avut probleme de genul asta?
Ira, esti o fericita! Ma bucur ca te simti bine acolo si mai ales ca te-ai adaptat asa de rapid. Eu nu-mi fac dureri de cap in privinta asta pentru ca sunt oricum pe "drumuri" de vreo 7 ani si nu mai stiu ce inseamna acasa si Ro. Nu am inteles exact daca deja lucrezi? Unde ti-ai gasit de lucru? Cum? Cum s-a adaptat Sofia? ca vad ca la gradinita nu ii place. Lui Emi i-au trebuit cam doua saptamani ca sa nu mai planga toata ziua. Acu plange cam 10 min. la inceput si dupa aia se linisteste.
Va pup pe toate si va urez sanatate multa si numai bine,
Mamamariana