fibrom uterin (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Oli, din ce am citit eu pe site-urile romanesti si straine, embolizarea e cel mai putin invaziva (oare?)insa nu i se cunosc efectele pe termen lung ale razelor x si ale particulelor care sunt introduse in artera. Oricum, la varsta ta, o embolizare te va baga cu sigurantza la menopauza. Probabil ca embolizarea ar fi cea mai de preferat interventie, mai ales ca probabil nu-ti mai doresti copii, dar doresti ca uterul sa-ti ramana intreg.
Inainte de a te baga in asta, ar trebui sa stii cu sigurantza daca nu esti alergica la razele x si la particulele introduse de ei in artera, chiar daca toti sustin ca acele particule sunt inofensive. Oricum, vei fi monitorizata cum trebuie in timpul operatiei (sper eu).

Hai sa-ti fie bine!
Lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Embolizarea si ceaiurile nu sunt singurele metode de tratare a fibroamelor, mai exista chirurgia laparoscopica si cea clasica (parca se cheama laparotomie daca nu ma-nsel). Embolizarea este inca o metoda experimentala, dar chirurgia laparoscopica se practica de ani buni cu rezultate pozitive. Totul e ca medicul care face interventia sa aiba experienta in acest domeniu.
Ceaiurile nu dau rezultate la toata lumea, iar asteptarea poate sa duca la cresterea fibromului mai ales daca e deja mare si provoaca sangerari abundente care cauzeaza anemie. Va spun din proprie experienta.
Sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oli spune:

Multumesc Lordra pentru raspuns. Chiar ca sunt derutata si nu stiu ce sa mai cred. Am parcurs sit-ul anti-embolizare si iar ezit.
Am parcurs forumul vechi si am citit ce a scris Rachel. Totusi, ce se mai stie de ea, ultimele semnale nu erau prea optimiste.
Salutari din Oradea.
Oli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Ultima oara cand a scris pe DC, Rachel spunea ca a iesit din spital, Se simtea bine dar trebuia sa se odihneasca foarte mult. Sarcina era O.K. Nu mai intra pe site deoarece s-a mutat, pana cand isi termina casa, intr-un apartamnet cu chirie unde nu are acces la internet.
Asta e tot ce stiu. Mai sunt fete care vorbesc cu ea la telefon, ne-am bucura daca i-ar transmite ca ne gandim la ea si ca asteptam vesti bune.
Pa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Buna, fetele!
mi-a fost tare dor de voi.
Si in acelasi timp imi pare rau ca va gasesc tot aici, membre ale clubului nostru.

Carmen, da-mi te rog mai multe detalii despre sarcina ta.

Va pup.

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Buna, fetelor! Ma inscriu in clubul vostru. Ma primiti?
In timpul sarcinii am descoperit ca am fibrom, motiv pt, care am si pierdut-o.Medicul meu, ca si al tau Iordra, a considerat ca sunt prea tampita ca sa inteleg ce se intampla si nu mi-a dat nici o explicatie, ba mai mult, m-a trimis acasa sa ma apuc de "treaba". Si m-am apucat... mi-am cautat alt medic.Acum sunt la dr. Tutunaru, care este un om extraordinar. M-a trimis la CMU sa-mi faca dopller pt.fibroame. Al meu fibrom, pe care l-am hranit in timpul sarcinii cu portocale si banane,nu numai ca este mare 54mm., dar este si abundent vascularizat, ceea ce l-a determinat pe medic sa-mi recomande embolizarea. L-am intrebat daca alta solutie mai exista si mi-a raspuns ca asta este cea mai indicata.
Am sunat saptamana asta la Municipal pt. programare, dar medicii sunt in concediu pana la inceputul lunii septembrie.
Am auzit la voi ca embolizarea este o chstie experimentala si nu se cunosc efectele pe termen lung.Eu am decis sa recurg la asa ceva, deoarece am mare incredere in dr. Tutunaru. Cine-l cunoaste poate confirma; este singurul medic despre care n-am citit nimic rau pe forum si credeti-ma ca o luna mi-a luat pt. a ma hotara la cine sa merg.
Dr Tutunaru a avut o pacienta care a facut embolizare si a ramas insarcinata. Eu cred ca, pe langa faptul ca este f. documentat,este si foarte responsabil. NU este genul de om care sa-ti recomande ceva fara sa cunoasca efectele.La noi embolizarea se face de doi ani, dar in afara se face de ceva timp.
Iordra, schimba-ti medicul!Cauta un medic care sa fie bun d.p.v. profesional,neplictisit si evita-i cat poti pe cei care au cabinete particulare si nu te trimit la un ecograf performant numai sa nu-si incaseze ei banii. Sunt putini cei care recunosc ca ecograful lor nu este performant si sa-ti recomande un centru care are asa ceva.
Multa, multa sanatate si sa ne vedem gravide.Eu sunt convinsa ca la anul pe timpul asta o sa fiu.
Va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss1 spune:

Buna !
Trist dar ma inscriu si eu in clubul vostru...astept sa fac embolizare si o sa revin sa povestesc mai ales ca nu prea am citit pe aici ca cineva sa aiba mai multi de 2 noduli de diminsiuni mari.Astept cu nerabdare sa rezolv cu ce simt in abdomen. Urari de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinap spune:

salutare
ce mai faceti fetelor?
astazi am fost la eco, fibr.mei au ajuns la 4.50 si
4.70 cm, cu 2cm mai putin de la embolizare
medicii de aici spun ca ar trebui sa fac si miomectomie
si la asta ma gandeam si eu dupa ce am citit efectele negative citite din link-ul dat de Iord
stiti cumva daca badea este in concediu?
multa sanatate la toate fetele

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elenutza

Buna fetelor.Din pacate am si eu un monstrulet de fibrom si-mi este teama deoarece, sunt insarcinata (8 sapt.si 3 zile)si n-as vrea sa am probleme cu sarcina.Ne-am chinuit 2 ani si vreau ca totul sa decurga cat de cat bine.Imi pare rau ca nu am ultima ecografie la mine sa va dau mai multe detalii despre el.Ce mai retin este ca nu are nici o legatura cu sarcina el fiind in partea exterioara a uterului.
Sa speram ca totul va fi bine.
Pupici

Elena, hai sa tinem legatura si sa ne informam de starile prin care trecem. Te rog!
Eu am acum 16 saptamani si un fibrom de aproximativ 10 cm, desi suntem in situatii asemanatoare.
Zi-mi cum te simti tu cu sarcina.

Mergi la inceput

Greta, daca faci embolizare, nu inseamna ca nu mai poti face copii. Se poate sa fiu eu un caz mai fericit, pentru ca experienta mea arata asa:
am facut embolizare pe 25 martie, dar eu am inteles ca nu am voie sa raman insarcinata. Pe 30 aprilie am mers la control, ocazie cu care l-am intrebat pe Dr Dumitrascu daca trebuie sa ma protejez de o sarcina. Raspunsul a fost ca nu. Pe 11 mai am avut ultimul ciclu si acum sunt insarcinata in 16 saptamani. Poti face copii dupa o embolizare, la fel ca si dupa o histeroscopie. Dupa histerectomie, care inseamna scoaterea uterului, nu mai poti face.
Si Lordra, draga mea, cred ca histerectomia e mult mai invaziva ca embolizarea. Raze x, solutie de contrast. Of-of!
Oli, embolizarea nu te baga la menopauza. Alegia la substanta de contrast se testeaza inaintea interventie, printr-o analiza a sangelui si a coagularii sangelui. Foarte putini oamenii sunt alergici. Si la histeroscopie poti face de asemenea alergie la substanta de contrast.

Despre embolizarea mea, desi as prefera sa va spuna mai multe AdinaP care are cele mai tari vesti. Fibromul meu nu a scazut pana acum, dar asta nu inseamna ca am facut embolizarea degeaba, sau ca ma indoiesc de ea. De ce? Pentru ca „minunea lumii” cum o numeste ginecologul meu s-a produs. In primul rand sarcina, apoi cele 16 saptamani. Si nu numai. La ecograf se pare ca fibromul nu mai face corp comun cu uterul, dar se alimenteaza din artera ovariana. Uterul a crescut corespunzator cu varsta sarcinii, si chiar l-a ocolit. E intr-adevar o sarcina cu risc crescut, care cere repaus total, dar e tot ce mi-am dosrit si imi doresc. Asa ca nu e ceva imposibil. Iar intotdeauna in sarcina un fibrom creste. Exact asta spunea si Carmen. Sub influenta hormonilor de sarcina el creste enorm de la o luna la alta. Al meu e tot atat. Si asta e bine. Cine stie, poate la cezariana se va descoperi ca nu trebuie decat sa il scoata de acolo si gata. Sper eu…

In plus daca va hotarati sa il contactati pe Bogdan, si mai ales daca sunteti din Bucuresti si puteti numai sa luati legatura cu el, nu sa mergeti direct la embolizare, el va va putea explica toate nelamuririle voastre.
Credeti-ma, nu fac reclama nimanui. Eu am facut-o si nu as ezita nici acum. Cred ca sarcina mea si termenul la acare am ajuns se datoareaza embolizarii. Scuze pt cine ma crede nebuna. Asta gandesc.

O zi buna tuturor si sincer, sper sa va mai intalnesc pe aici, cu vesti bune.

Mergi la inceput