fibrom uterin (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinap spune:

lor
daca ar fi dupa mine n-as mai merge la medicul asta
am mai auzit de chisturi rez cu anticoncept dar poti ajunge la alte dereglari. iar cu fibromul, daca mergi la ginecologi iti recomanda doar un lucru: TAIEL!
eu din propria experienta ti l-as recomanda pe Badea Iulian de la municipal, are si privat pe langa polizu, daca te intereseaza iti dau amanunte. De Anker (de cel batran)nu stiu ce sa spun , am auzit lucruri bune dar eu nu am ajuns la el.

Mergi la inceput

fetele mai vechi sau mai noi
la "fibrom uterin"
salutare in primul rand ca eu am cam lipsit de pe forum
am fost azi la eco (se fac o luna si jum aproape de la embolizare)
si se pare ca cel putin unul din cele doua fibroame mai mari pe care le am a scazut cu cel putin 1 cm.
sunt putin derutata de dim din cauza ca am facut eco pe la mai multi
si nu mai stiu exact care sunt dimensiunile exacte, dar sunt sigura de unul ca a scazut. probabil ca si celalalt.
uitandu-ma pe eco din urma, un lucru e aproape sigur: se pot compara sigur doar cele facute de acelasi medic.
la mine in prezent sunt la dimens de acum un an,iar de atunci mai crescusera ceva.
merg in august la control in municipal, n-am timp pana atunci, desi treb sa merg de acum 2 sapt.
bafta la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Adinap, vaz ca esti o supravieuitoare a embolizarii. Spune-mi, te rog: cat de mare era fibromul tau si de ce tip?
Mie mi-au spus marimea fibromului insa nu mi-au spus si ce tip este. Va trebui sa fac vreo interventie pt a vedea asta?
Cam care e dimensiunea minima de la care se hotaraste ca este necesara embolizarea?
E de preferat embolizarea histeroscopiei?

Hai ca te-am naucit cu atatea intrebari.
Ura!
Lordra

Mergi la inceput

salutare
lordra am doi mai mari, si mai multicei marunti, toti subserosi,
de unul stiu sigar ca ajunsese la 7 cm si celalalt probabil 6 cm.
(dimens au cam variat de la aparat la aparat). acum au amandoi in jur de 5 cm.
bineinteles ca e de preferat embolizarea chiar si pt simplul motiv ca daca ajungi la operatie sangerarile vor fi minime, ca si riscurile.
DE dim minima habar n-am, dar parca a incercat cineva cu fibromi mici sa faca embolizare.
parca mai multe amanunte sunt pe primul forum "fibrom uterin"
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23533

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

osa si eu sunt din Iasi. Eu am avut un fibrom de 7 cm in dec 2001 de care am scapat cu un tratament cu ceaiuri si spalaturi - l-am dat la mai multe topicuri pana acum. Acest tratament nu "rezolva" definitiv fibromul doar ajuta la eliminarea lui si eventual la prinderea unei sarcini. Eu am un copil acum, de 11 luni si cateva zile si am ramas dupa tratament.
Daca cand amaramas insarcinata nu mai aveam nici un fibrom - dec 2002, in feb aveam unul de 3 cm si apoi in martie avea deja 9 cm. La nastere fibromul avea 15 cm!! Acum are in jur de 6,5 cm dar trebuie sa reincep tratamentul si sa ma programez pt embolizare. Dupa tratamentele cu ceaiurile astea mi s-a redus ciclul de la 7 zile groaznice la 2 - 2,5 zile suportabile, nu ca dureri, de astea nu mai am, ci cantitativ.
Te sfatuiesc sa iti schimbi dr. si sa mergi si la dr. Onofriescu. Are cabinet la Gara Mare si e genul de dr. care pune si suflet nu doar cere bani. E f. aglomerat insa merita sa mergi la el. Eu i-l datorez pe Alex, care acum are 11 luni.

Lordra, din cate stiu anticonceptionalele sunt interzise atunci cand ai fibrom uterin din cauza riscului de a "creste" fibroamele. Cred ca ar trebui sa schimbi dr.
Adinap, salutare, mai spune-ne despre embolizare. Cum te mai simti?
Apropppos, cat "costa " operatia. Am mai intrebat-o si pe Rachel dar nu a vrut sa spuna...

Carmen

Mergi la inceput

Carmen, nu am inceput inca anticonceptionalele pt simplul motiv ca nici eu nu am avut incredere in acel medic. Urmeaza sa ma duc la Denisa Protopescu, de la Municipal. S-a tratat cineva de fibrom la ea?

Mergi la inceput

Mai are cineva vesti de la Rachel? Tare as vrea sa stiu cum ii mai este.
Am luat la rand site-urile straine in cautare de informatii despre embolizare. Am gasit cateva care prezinta si reversul acestei interventii si pot sa spun ca nu mai sunt chiar asha sigura ca e cea mai neinvaziva tinand cont ca se folosesc raze X a caror efect pe termn lung nu este cunoscut deocamdata, plus acele particule care sunt introduse pe artera si care raman in organism. Romanii prezinta doar avantajele, nu si riscurile la care te expui.
Normal ca daca-ti este recomandata histeroctomia e de preferat embolizarea, insa in cazul unui fibrom care nu necesita neaparat histeroctomie, eu cred ca nu as alege embolizarea.
Naiba sa le ia de fibroame!

Vorbim
Lordra

PS. Pentru curioase, iata linku' anti-embolizare:

http://www.uterinearteryembolization.com/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenutza spune:

Buna fetelor.Din pacate am si eu un monstrulet de fibrom si-mi este teama deoarece, sunt insarcinata (8 sapt.si 3 zile)si n-as vrea sa am probleme cu sarcina.Ne-am chinuit 2 ani si vreau ca totul sa decurga cat de cat bine.Imi pare rau ca nu am ultima ecografie la mine sa va dau mai multe detalii despre el.Ce mai retin este ca nu are nici o legatura cu sarcina el fiind in partea exterioara a uterului.
Sa speram ca totul va fi bine.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Greta spune:

Carmen, te rog sa-mi spui ce tratament ai facut! Eu fac unul homeopatic. Am un fibrom de 4/5 cm si este subseros. Am fost la mai multi doctori si fiecare mi-au zis altceva. Unul sa ma operez, altul sa fac embolizare, altul sa fac histerosalpinografie, altul mi-a zis ca daca fac histero...... nu o sa mai pot face copii si daca fac embolizare.... la fel nu o sa mai fac copii. Sunt din Arad si sunt foarte bulversata de ce mi se intampla (am fost si in Timisoara). Te rog sa-mi recomanzi un doctor din Bucuresti si o clinica buna. Vreau sa iau decizia cea mai buna. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oli spune:

Am citit ce ai scris Adinap legat de embolizare. Ma intereseaza, sunt speriata, am un fibrom de 9,5 cm. si unul de 6 cm, care au crescut in ultimul timp, mai ales dupa tratamentul homeopat cu Alnus Incana. In plus am mai luat si in greutate, abdomen proeminent, etc. Unii spun ce vrau mai mult la varsta mea?(am 45 de ani), dar eu consider ca sunt in floarea varstei si doresc sa raman cat se poate "sora" fiicei mele care are 20 de ani.
In fine, am scris unui medic din Bucuresti - eu sunt din Oradea- pe care l-am gasit pe net, sa obtin niste informatii legate de embolizare, am mai citit ceva si pe net, nu stiu ce decizie sa iau. Am incercat de toate, mai putin ceaiurile, dar mi-e teama sa nu dau gres cu ele si in timp fibroamele sa mai creasca!
Mai spune-mi te rog ce crezi ca e esential despre embolizare, poate ma ajuti sa iau o decizie....mi-am cam pierdut curajul.
Toate cele bune!

Mergi la inceput